RIKNULA BOSH PUMPA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
volvash
#1 RIKNULA BOSH PUMPA
Imam Volva 460-ku i crkla mu je Bosh pumpa, usvari i nije boshova nego Lukasova, ako netko ima broj telefona od nekog pristojnog majstora za te stvari dobro bi mi dosao. Iz TK sam inace
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#2 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Vjerovatno je Valvoline ulje ukrivu opet!
A ostali ce ti nesto podrobnije reci o tvom kvaru!
A ostali ce ti nesto podrobnije reci o tvom kvaru!
-
volvash
#3 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
ma nije do uja. Puknuo mi je zupcasti remen pa mi je trebalo skoro tri mjesca da nabavim dijelove, pa je vjerovatno od lezanja (tako bar majstor kaze).
- Bullet Tooth Tony
#4 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
pa koliko ja znam dva kazu najbolja majstora za Bosch pumpe se nalaze u Tuzli i Zvorniku...Eh sad ovaj mehanicar sto radi servis na mom VW-u je slao u Tuzlu,samo je taj majstor neki pravoo skup

-
harka
#5 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Prije 2g bili u Bosni i isto nam crkla bosh pumpa,auto opel.
Citavu Bosnu i Hrvatsku smo zvali po garazama nigdje nisu imali na lageru
i kao mogu naruciti al ceka se dugo a mi moramo nazad.
Nazovem dajdzu u Njemackoj kupi tamo i posalje nam za 3 dana
autobusom sto vozi za Bosnu.
-
imt 539
#6 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Preko puta siporexa kod benzinske pumpe ovlasteni bosch servis pumpe dizne i sl. Odlican provjerenovolvash wrote:Imam Volva 460-ku i crkla mu je Bosh pumpa, usvari i nije boshova nego Lukasova, ako netko ima broj telefona od nekog pristojnog majstora za te stvari dobro bi mi dosao. Iz TK sam inace
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#7 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Mogu mislit, popravlja i common rail sustave
Common rail WTF?
Common rail WTF?
-
volvash
#8 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
eeee ja sve je to uredu al ja nemam dajdzu u njemackojharka wrote:Prije 2g bili u Bosni i isto nam crkla bosh pumpa,auto opel.
-
volvash
#9 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
ekipo snašao sam se! Hvala svima
-
davidigolijat
#10 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Pa de napisi, radi budicih iskustava, kako si rijesio...
- Pasiflora
#11 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Ljudi ne znam da li jos nekoga zanima ova tema ali sam imao slicno iskustvo sa Lagunom. Riknula Bosch pumpa i nigdje majstora. Na kraju traze da skinem pumpu i da je saljem u Tuzlu. Majstor u tuzli naplacuje 400 EURA. Sasvim slucajno dodjem do broja telefona tipa koji mi sve napravi za 250 EURA. Ja presretan, Laguna radi ko satic, a 150 EURA ostalo u dzepu.
Da li je zbilja ovolika razlika od majstora do majstora?
- shlauf
#12 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Pa koji je to majstor i gdje se nalazi, može zatrebati nekom pa da zna kome da se obrati.sitno wrote:Ljudi ne znam da li jos nekoga zanima ova tema ali sam imao slicno iskustvo sa Lagunom. Riknula Bosch pumpa i nigdje majstora. Na kraju traze da skinem pumpu i da je saljem u Tuzlu. Majstor u tuzli naplacuje 400 EURA. Sasvim slucajno dodjem do broja telefona tipa koji mi sve napravi za 250 EURA. Ja presretan, Laguna radi ko satic, a 150 EURA ostalo u dzepu.
Za ovog u Tuzli znam i bio sam kod njega kad mu je kedi iz ASA auta dovezao pokvarene a on mu već pripremio povratnu turu popravljenih. Znam da je za reparaciju bosh pumpe od G4 uzimao od ASA auta 400-500 KM a oni koliko su naplaćivali od mušterija to neznam. Znači, i jedni i drugi zavrću ruke u ramenima.
Alee aleeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!
-
M i A
#13 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Ako je problem sa LUCAS EPIC pumpom koja jos ima i elektroniku, jedini lik na tlu bivse Juge koji ih radi je Branko u Beogradu, ima radionu ispod hipodroma blizu Ade Ciganlije, ali pumpu moras poslati jer on ih ne demontira, kod nas je na citroenu, nazalost, Lucas pumpa, reparacija nas je dosla 200 € i evo 3 godine smo bili mirni iako je omajstor rekao da ne smije garantovati nista preko 2 godine a za dalje, kaze, neka vas sreca prati. Brankovi telefoni 00381-11/3543977 i 00381-63/203280 (valjda ih nije promjenio od prosle godine). Valjda ce nekome koristiti!
- Pasiflora
#14 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
quote]Ako je problem sa LUCAS EPIC pumpom koja jos ima i elektroniku, jedini lik na tlu bivse Juge koji ih radi je Branko u Beogradu, ima radionu ispod hipodroma blizu Ade Ciganlije, ali pumpu moras poslati jer on ih ne demontira, kod nas je na citroenu, nazalost, Lucas pumpa, reparacija nas je dosla 200 € i evo 3 godine smo bili mirni iako je omajstor rekao da ne smije garantovati nista preko 2 godine a za dalje, kaze, neka vas sreca prati. Brankovi telefoni 00381-11/3543977 i 00381-63/203280 (valjda ih nije promjenio od prosle godine). Valjda ce nekome koristiti![/quote]
Mozda se radi o istom majstoru jer mi je tip trazio da mu donesem Bosch pumpu jer ih on ne demontira i ne postavlja. Onda sam ga cekao dva dana i on mi je istu ali repariranu pimpu vratio i uz to sam, bez mog insistiranja, rekao da garancija vrijedi 6 mjeseci. Imam negdje njegov broj ako je neko zainteresovan neka se javi sad sam u zurbi. Tip se zove Mirsad ili tako nekako i iz Sarajeva je.
Mozda se radi o istom majstoru jer mi je tip trazio da mu donesem Bosch pumpu jer ih on ne demontira i ne postavlja. Onda sam ga cekao dva dana i on mi je istu ali repariranu pimpu vratio i uz to sam, bez mog insistiranja, rekao da garancija vrijedi 6 mjeseci. Imam negdje njegov broj ako je neko zainteresovan neka se javi sad sam u zurbi. Tip se zove Mirsad ili tako nekako i iz Sarajeva je.
- Gorštak
#15 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Naj (ali stvarno) NAJbolji majstori za Bosch i Lukas pumpe su u Samoboru kod Zagreba, servis se zove Purić.
Starija raja zna da je i prije rata Samobor bio meka dizel motora i majstora.
Starija raja zna da je i prije rata Samobor bio meka dizel motora i majstora.
-
goran288
#16 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
ajde ako neko ima neki broj nek ga posalje za ove Bosh pumpe,u mene je kako rekose u servisu otisao neki senzor u njoj i traze 1000 samo za reparaciju,kaze to se prije mijenjalo komplet,pa je bilo skuplje(gdje ces skuplje,na auto od 6-7 hiljada),ja vozim auto,samo kad upalim,auto nece da primi gas i upali se lampica od grijaca,ugasim opet upalim,auto radi kao doxa,tako i vruc i hladan,ako stane samo 5 minuta,ako je neko imao slican problem,molim da pomogne,samo bez gluposti...tipa to ti je farncuz ili kud si to auto kupio,itd....u pitanju je Renault Clio 1.9d obicni 2000god...hvala unaprijed....bochpumpa je sa elektronikom...
- Pasiflora
#17 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
odgovor na pm
-
stiv_urkel
#18 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Jel moze i meni taj broj za majstora za bosch pumpu?
unaprijed hvala
unaprijed hvala
-
Blizanac
#19 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Imam ovakav problem:
Prije nekoliko dana, na Renault Meganeu (1.9 D 47 kW) je "propišala" tzv. boš pumpa (ustvari pumpa visokog pritiska). Odvukao sam auto majstoru, on mi je rekao da popravak traje 5-6 sati i da je najbolje da auto ostavim kod njega i dođem sutradan, kako sam i uradio.
Ujutro sam došao, pumpa je bila reparirana, međutim, na prvi pogled učinilo mi se da to uopće nije ona pumpa koja je bila na njemu. Nažalost, nisam se detaljno sjećao kako je izgledala moja pumpa, ali je ova imala neke detalje koje prethodna nije imala. Osim toga, kod paljenja a i kod vuče, osjećam da to nije kao nekad.
Imam dakle malu sumnju da mi je taj tip izvršio zamjenu i uvalio mi neku drugu pumpu.
Nešto sam načuo da postoje razni tipovi tih pumpi (BOSCH, LUCAS), pa me zanima u čemu je razlika među ovim tipovima i koja je bolja. Zna li neko koji tip pumpe se fabrički ugrađuje u ove Megane (godina proizvodnje 1996.)
Ako neko zna više o pumpama ili ima slična iskustva, bio bih zahvalan da napiše.
Prije nekoliko dana, na Renault Meganeu (1.9 D 47 kW) je "propišala" tzv. boš pumpa (ustvari pumpa visokog pritiska). Odvukao sam auto majstoru, on mi je rekao da popravak traje 5-6 sati i da je najbolje da auto ostavim kod njega i dođem sutradan, kako sam i uradio.
Ujutro sam došao, pumpa je bila reparirana, međutim, na prvi pogled učinilo mi se da to uopće nije ona pumpa koja je bila na njemu. Nažalost, nisam se detaljno sjećao kako je izgledala moja pumpa, ali je ova imala neke detalje koje prethodna nije imala. Osim toga, kod paljenja a i kod vuče, osjećam da to nije kao nekad.
Imam dakle malu sumnju da mi je taj tip izvršio zamjenu i uvalio mi neku drugu pumpu.
Nešto sam načuo da postoje razni tipovi tih pumpi (BOSCH, LUCAS), pa me zanima u čemu je razlika među ovim tipovima i koja je bolja. Zna li neko koji tip pumpe se fabrički ugrađuje u ove Megane (godina proizvodnje 1996.)
Ako neko zna više o pumpama ili ima slična iskustva, bio bih zahvalan da napiše.
- daxon
#21 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Ukoliko to nije njegova pumpa, ECU bi morao izbaciti neku grešku, a ako imaš sumnje, otiđi u neki drugi, ovlašteni servis i za 5 minuta sve će ti biti jasno.
-
Blizanac
#22 Re: RIKNULA BOSH PUMPA
Ne znam da li na se ovim modelima uopće može primjeniti ECU?daxon wrote:Ukoliko to nije njegova pumpa, ECU bi morao izbaciti neku grešku, a ako imaš sumnje, otiđi u neki drugi, ovlašteni servis i za 5 minuta sve će ti biti jasno.