Rekoh već, statistički će prije neko tvoj da bude pregažen na ulici, zboden, pokraden, pretučen, nego što će stradati moj od psa.L u c i f e r wrote:E moj avdija, nikad ti haman nećeš pameti doći...možda kad ti ugrizu nekog tvog najmilijeg...iskreno ne bi mi bilo nimalo žao, čak naprotiv...avdijator wrote:Vidimo uzburkale se strasti čim se iznese novi argument odnosno oborena šuplja statistički.Hoće ljudi da ubiju 15.000 pasa, a psi ubili 0 ljudi.
I to ljudi koji 100% ubijaju više od pasa te time ugrožavaju.
Hoće ljudi da od pasa na ulicama stvore krivce, a upravo su ljudi krivci što su psi na ulici.
Trebali biste pokrenuti kakav ideološki pokret jer ispunjavate sve uslove jedne ideologije - ignoriraj činjenice i samo po svom makar 100% bilo pogrešno, sve dok se ne primjeni praktično kako obično biva po glavama nedužnih, pa onda opet iznova.
RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
-
avdijator
#501 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
- Hajlac
#502 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Ma bolesno ponašanje. Zrelo za ignore listu.L u c i f e r wrote:Mene bi bilo stid na tvom mjestu, al hajde nismo svi isti.avdijator wrote:Nisi zanimljiv sa tim trollanjem, očajni ste sa tim više.L u c i f e r wrote:Nemoj avdija skretati s teme.![]()
Valjda ćeš shvatiti kad odrasteš neke stvari.
Moj savjet: nemoj spominjati tragediju te jadne žene u kontekstu ove teme, degutantno je...
To što ti desetak ugriza dnevno ne smatraš ugroženošću stanovništva, već tu ugroženost želiš da vrednuješ samo smrtnim ishodima najbolje govori kako o tvojim "argumentima", tako i o tvojim namjerama na ovoj temi te tvom karakteru i ličnosti...
-
L u c i f e r
#503 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Statistika je stara kurva, al meni makar ne bi bilo krivo jer nikad nisam trolovo kenjajući po forumu i braneći kriminalce, ko ti svoje džukele.avdijator wrote:Rekoh već, statistički će prije neko tvoj da bude pregažen na ulici, zboden, pokraden, pretučen, nego što će stradati moj od psa.L u c i f e r wrote:E moj avdija, nikad ti haman nećeš pameti doći...možda kad ti ugrizu nekog tvog najmilijeg...iskreno ne bi mi bilo nimalo žao, čak naprotiv...avdijator wrote:Vidimo uzburkale se strasti čim se iznese novi argument odnosno oborena šuplja statistički.Hoće ljudi da ubiju 15.000 pasa, a psi ubili 0 ljudi.
Hoće ljudi da od pasa na ulicama stvore krivce, a upravo su ljudi krivci što su psi na ulici.
Trebali biste pokrenuti kakav ideološki pokret jer ispunjavate sve uslove jedne ideologije - ignoriraj činjenice i samo po svom makar 100% bilo pogrešno, sve dok se ne primjeni praktično kako obično biva po glavama nedužnih, pa onda opet iznova.
Odo sad spavat. Tebi ostavljam za domaću zadaću da ostaviš što više budalaština na ovoj temi, da ujutru imam šta čitati na ćenifi...
- uglavnomja
#504 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Statisticki hitna pomoc kaze 10 ujeda dnevno u sarajevu. Da li dnevno bude toliko ljudi pretuceno, pregazeno, udareno ....?avdijator wrote:Rekoh već, statistički će prije neko tvoj da bude pregažen na ulici, zboden, pokraden, pretučen, nego što će stradati moj od psa.L u c i f e r wrote:E moj avdija, nikad ti haman nećeš pameti doći...možda kad ti ugrizu nekog tvog najmilijeg...iskreno ne bi mi bilo nimalo žao, čak naprotiv...avdijator wrote:Vidimo uzburkale se strasti čim se iznese novi argument odnosno oborena šuplja statistički.Hoće ljudi da ubiju 15.000 pasa, a psi ubili 0 ljudi.
Plus neprijavljeni slucajevi poderane idjece, ogrebotina, padova pri bjezanju ...
Last edited by uglavnomja on 05/07/2014 00:26, edited 1 time in total.
-
avdijator
#505 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Hajde kad ustaneš izuči lekciju, a mogli bi i ostali za tobom...
Za razliku od pasa lutalica, naime, mi ljudi dobro razumijemo jedni druge, pa tako razumijemo i ljudski strah, i ljutnju žrtava. Statistike su tu hladne i neumoljive, a one kažu: samo u protekloj, 2012. godini, i to samo u Sarajevskom kantonu, prema službenom izvještaju kantonalnog MUP-a zabilježeno je 6879 napada na ljude, od kojih je pet završilo smrću, stotinu dvadeset i jedan s teškim, a šezdeset sedam s lakšim ozljedama. U tu alarmantnu statistiku spada i dvadeset osam napada na službene osobe i devedeset slučajeva izazivanja opće opasnosti na otvorenom prostoru, ali i čak 3.179 teške krađe, 801 obična krađa, 534 razbojništva i 179 slučajeva nasilničkog ponašanja. Zabilježeno je i šesnaest slučajeva aktiviranja eksplozivne naprave, četrdeset sedam slučajeva pucanja iz vatrenog oružja i jedanaest namjerno izazvanih požara.
Ah, da: statistika se odnosi na napade ljudi. Kojih, prema popisu stanovništva, samo u Sarajevu ima barem trideset puta više nego pasa lutalica. Gotovo sedam hiljada puta ljudi prošle je godine napalo građane Sarajeva, a oni se ipak i dalje više boje pasa. Iako još nije zabilježen slučaj da je pas provalio nekome u stan, ukrao mu svu ušteđevinu, zapalio kuću, bacio kašikaru, pucao iz kalašnjikova, ubo čovjeka nožem ili izvukao dvadeset milijuna maraka iz državnog budžeta.
Izlazite tako ujutro iz kuće i šetate Sarajevom punim ljudi lutalica, cijeli čopori tih divljih dvonogih životinja posve slobodno lutaju sarajevskim ulicama, stotine od njih čak su i registrirani lopovi, razbojnici, palikuće, silovatelji i ubojice, ulaze vam ljudi nesmetano u džamije, crkve i kafane, slobodno trčkaraju i šetaju među vama s noževima i kašikarama, pa ipak se osamdeset devet posto stanovnika Sarajeva na ulici osjeća nesigurno zbog - pasa.
Koji pri tom, za razliku od ljudi, čak i kad napadnu - nisu krivi. Ali baš nikad, ni po jednom pojedinačnom paragrafu nijednog prirodnog i ljudskog zakona. Osim, eto, Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, po kojemu su nesretni psi krivi i prije nego ikoga ugrizu, već samom činjenicom da su slobodni, bez gospodara, istog dakle onog čovjeka koji ga je ono ljetos, kad je išao na godišnji odmor u Zaostrog, bezdušno izbacio iz automobila i ostavio na Alipašinom polju. Izvanrednom pravnom vratolomijom nije tako kriv čovjek koji je ostavio psa, već nesretni pas. I to tako strašno kriv da će biti osuđen na smrt.
- Hajlac
#506 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Kad reži i pokušava mi s leđa prići nekoliko njih iz čopora, to nije napad?safran wrote:Evo, ja progledah.S4mpion wrote:Dobro, skontali smo te, djevojčica nije smrtno stradala, pa se ovo, po tebi, ne može smatrati ugroženošću, jer je za tebe ugroženost samo smrtni slučaj.avdijator wrote:Kada napokon nađete smrtni slučaj od strane pasa lutalice, te uporedite sa smrtnim slučajevima u kojima su ljudi na ulici izvršioci, onda se javite i pričajte o ugroženosti, svjestni ste o kakvoj astronomskoj statistici je riječ.
http://tacno.net/prijatelji-zivotinja-2 ... kom-d-o-o/
Evo samo par prosvjetljujućih :
"Što se tiče “napada” pasa na ljude to je vrlo kompleksna tema. Termin “napad” nije prikladan niti pravno utemeljen"
"Niti jedna povreda čovjeka, kao ni psihička trauma se ne smije smatrati da je nastala kao posljedica asocijalnog djelovanja psa ukoliko to nije presuđeno u sudskom postupku."
"Svaka osoba koja je je zadobila psihičke ili fizičke ozljede koje su posljedica asocijalnog ponašanja psa, prije svega je dužna da bude pregledana u hitnoj pomoći i dobije nalaz. Ljekari opšte prakse nisu kompetentni da daju kvalifikaciju da li su ozljede nastale uslijed djelovanja psa."
i tako dalje
Kad ujedu ljude, to nije napad? Mislim što bi inače išli ljudi u Hitnu nego zbog ujeda
Kako volite relativizirati i razvodnjavati. Samo ubaci sumnju i pobijedio si u raspravi o datoj temi - stara metoda.
- Cyrax
#507 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Dalidin pamflet
Generalno citava stranica je dogtrastov proljev
Bejagi niko nije kompetentan sem mjau vau organizacija da protabire je li te ojadio pas.
Nista ljekari i slicno. Dalida & co znaju najbolje
Generalno citava stranica je dogtrastov proljev
Bejagi niko nije kompetentan sem mjau vau organizacija da protabire je li te ojadio pas.
Nista ljekari i slicno. Dalida & co znaju najbolje
- madesa
#508 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
avdijator wrote:Vidimo uzburkale se strasti čim se iznese novi argument odnosno oborena šuplja statistički.Hoće ljudi da ubiju 15.000 pasa, a psi ubili 0 ljudi.
-
weredsf
#509 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Cim ovi iz udruzenja imaju problem sa Higijenskim servisom znaci da rade dobar posao, vec sam napisao da u Novom Gradu ima puno manje lutalica 
-
zlajapravaraja
#510 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Otkud 15.000 lutalica na ulicama Sarajeva?
Najozbiljnije; otkud?
Najozbiljnije; otkud?
-
belfy
#511 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
belfy wrote:cek malo, pa ti dakle cekas da neko dijete zaplati glavom da bi neko imao argument? stvarno!? ili cekas da se psima sudi kao ljudima - za napad ili pokusaj ubistva? daj razjasni mi da li cekas smrtni slucaj ili zelis izjednaciti ljude sa psima. hvala unaprijed.avdijator wrote:Kada napokon nađete smrtni slučaj od strane pasa lutalice, te uporedite sa smrtnim slučajevima u kojima su ljudi na ulici izvršioci, onda se javite i pričajte o ugroženosti, svjestni ste o kakvoj astronomskoj statistici je riječ.
i nakon svega ti meni jos uvijek tvrdis da si dao odgovor... bilo bi dobro da se skoncentrises pa pogledas sta sam napisao. evo sam ti ponovio i boldovao. ako si mi odgovorio onda jednostavno uradi isto sto i ja...ili napokon daj odgovor pa da te forumski sahranimo uz par argumenata. moze?belfy wrote:izvini, nisam uzeo u obzir da nisi shvatio pitanje. zamolio bih te da jos jednom procitas sta sam pitao, pa onda odgovoris, posto odgovor koji si ponudio uopste ne tretira pitanje koje sam postavio. ako mislis drugacije molim te da mi ukazes na moju gresku. hvala unaprijed.avdijator wrote:Imaš ga iznad jer si isto postavio kao ovaj @S4mpion što sam ga citirao.belfy wrote:a odgovor meni nista, a?
-
bull21
#512 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Dajte omladini poslove, vratite šintore!
-
avdijator
#513 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Nevjerovatan si, iako je sve odgovoreno, evo ti ukratno da sjašeš napokon:belfy wrote:i nakon svega ti meni jos uvijek tvrdis da si dao odgovor... bilo bi dobro da se skoncentrises pa pogledas sta sam napisao. evo sam ti ponovio i boldovao. ako si mi odgovorio onda jednostavno uradi isto sto i ja...ili napokon daj odgovor pa da te forumski sahranimo uz par argumenata. moze?belfy wrote: cek malo, pa ti dakle cekas da neko dijete zaplati glavom da bi neko imao argument? stvarno!? ili cekas da se psima sudi kao ljudima - za napad ili pokusaj ubistva? daj razjasni mi da li cekas smrtni slucaj ili zelis izjednaciti ljude sa psima. hvala unaprijed.
"da li cekas smrtni slucaj" - ne, nikada ga nije bilo ni ti će, vi ste digli pompu kao da su psi izvršili stotine smrtnih slučajeva ljudi, a ustvari su ljudi ti koji to čine jedni drugima ili u ovom slučaju masovno žele nad psima. "ili zelis izjednaciti ljude sa psima" - naravno da ne jer je to nemoguće, počev samo od ugroženosti koju predstavljaju jedni naspram drugih itd.
A o "forumskoj sahrani argumetnima", evo ti i to, naravno ako nadležni napokon profunkcionišu:
http://www.klix.ba/forum/rijesimo-se-lu ... #p10266881belfy wrote: budi pozdravljen idiote.
http://www.klix.ba/forum/rijesimo-se-lu ... #p10264015belfy wrote:avdijatore ti si zaludjeni idiot
- uglavnomja
#514 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Halo statisticar, koliko je procenata 7000 od 400.000, a koliko 3.600 od 15.000
I onda nadji podatke koliko tih zrtava su stvarno zrtve, a koliko nerijeseni talovi. A koliko izujedane djece i starih osoba su krivi za napad.
Ne mogu vjerovati o cemu pisem
Pascad su zivotinje, nisu ljudi, nema poredjenja. Opasni i fizicki i zarazama, zivot na ulici im je kazna, bolescine, glad, napadi drugih pasa, sakacenje ... Nekontrolusano kocenjr, ugibanje stenaca ...
A ti postavljas placene pamfletice na nivou desetogodisnjaka, zaostrog, ostavljene cukice kuku kmeee kmeeee
I onda nadji podatke koliko tih zrtava su stvarno zrtve, a koliko nerijeseni talovi. A koliko izujedane djece i starih osoba su krivi za napad.
Ne mogu vjerovati o cemu pisem
Pascad su zivotinje, nisu ljudi, nema poredjenja. Opasni i fizicki i zarazama, zivot na ulici im je kazna, bolescine, glad, napadi drugih pasa, sakacenje ... Nekontrolusano kocenjr, ugibanje stenaca ...
A ti postavljas placene pamfletice na nivou desetogodisnjaka, zaostrog, ostavljene cukice kuku kmeee kmeeee
-
cove41
#515 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Danas, tj. već juče oko 10 sati me napao čopor od oko 15 ak pasa, 100 metara od KUM-a. Sad je 1:15, i sad sam se vratio iz hitne. Stvarno volim životinje, al' ovo sve redom treba po kratkom postupku! Ko hoće da ih čuva nek ih vodi kući!
Vezano za temu, ako ima ovdje ljudi sa Bjelava i Višnjika, evo nudim se ako ima još zainteresovanih, da se mi lično iz ovog kraja organizujemo i stanemo ovome više u kraj! Ja ću već sutra nabaviti pepper spray ili nešto slično kao privremenu zaštitu, i u najkraćem roku ću predati papire za dozvolu za nabavku oružja!
Ponavljam - Vodite ih sebi kući!
Vezano za temu, ako ima ovdje ljudi sa Bjelava i Višnjika, evo nudim se ako ima još zainteresovanih, da se mi lično iz ovog kraja organizujemo i stanemo ovome više u kraj! Ja ću već sutra nabaviti pepper spray ili nešto slično kao privremenu zaštitu, i u najkraćem roku ću predati papire za dozvolu za nabavku oružja!
Ponavljam - Vodite ih sebi kući!