RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
-
Symantec
#1 RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
DOSTA JE VIŠE!
VRIJEME JE DA IZAĐEMO NA ULICE I DA RIJEŠIMO PROBLEM PASA LUTALICA U SARAJEVU.
Godinama ne možemo da izađemo bez straha od pasa na ulicu a počeli smo i djeci da branimo da izlaze da se igraju vani zbog istih.
Konačno se jednom mora staviti tačka na ovo maltretiranje građana od strane vlasti i raznih udruženja stvorenih samo da se uzmu pare od tih istih napaćenih građana.
Dajte da dogovorimo vrijeme i mjesto i da se okupimo da izrazimo svoje nezadovoljstvo i želju za slobodnim kretanjem po našem gradu.
VRIJEME JE DA IZAĐEMO NA ULICE I DA RIJEŠIMO PROBLEM PASA LUTALICA U SARAJEVU.
Godinama ne možemo da izađemo bez straha od pasa na ulicu a počeli smo i djeci da branimo da izlaze da se igraju vani zbog istih.
Konačno se jednom mora staviti tačka na ovo maltretiranje građana od strane vlasti i raznih udruženja stvorenih samo da se uzmu pare od tih istih napaćenih građana.
Dajte da dogovorimo vrijeme i mjesto i da se okupimo da izrazimo svoje nezadovoljstvo i želju za slobodnim kretanjem po našem gradu.
-
ZAGORS
#2 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Ne možemo se riješiti kada nema nikakvog zakona. Trebao ej biti donesen, ali navodno neka agincija iz Velike Britanije ne dozvoljava eutanaziju pasa. Pa ne ujedaju njih po ulici nego nas. Ja lično volim životinje, ali ovo je otišlo predaleko. Psi su postali agresivni, gladni i napadaju svakog. Da stvar bude gora više ne možeš srest jednog - dva psa , nego idu u čoporu od šest, pa čak i do deset. Mislim da je eutanazija najbolje rješenje i za ljude i za pse jer se na ulici ionako samo pate.
- cenecimoveocino
#3 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
TAKO JE!DOSTA!
^^
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
^^
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- N.N.
#4 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Samo eutanazija
Jos kada se desi da ti ujedu dijete, onda ih sam eutanaziras.
Jos kada se desi da ti ujedu dijete, onda ih sam eutanaziras.
- Hajlac
#5 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Tema bi se trebala zvati Riješimo se lutalica u Sarajevu
Fakat, šta bi s onim izmjenama zakona, nije valjda Dog Trust lobi(čitaj mito&korupcija) presudio?
Mene počesto napadaju dok vozim bicikl, više puta su me pokušavali ugristi za noge...ćukoljupci to ne shvataju, odnosno ne žele prihvatiti činjenicu da se ti čopori često ponašaju poput vukova.
Kao što takođe negiraju činjenicu da u većini zapadnih društava/zemalja postoji eutanazija nakon xy dana u azilu...
Ne sumnjam da će NVO/"tužne oke" trolleri provokatorskim upadicama vrlo brzo izvojevati zaključavanje i ove teme o akutno-hroničnom problemu lutalica.
Čopor pasa napao osmogodišnju djevojčicu na Bjelavama, izujedali je i potrgali odjeću
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140701136

Fakat, šta bi s onim izmjenama zakona, nije valjda Dog Trust lobi(čitaj mito&korupcija) presudio?
Mene počesto napadaju dok vozim bicikl, više puta su me pokušavali ugristi za noge...ćukoljupci to ne shvataju, odnosno ne žele prihvatiti činjenicu da se ti čopori često ponašaju poput vukova.
Kao što takođe negiraju činjenicu da u većini zapadnih društava/zemalja postoji eutanazija nakon xy dana u azilu...
Ne sumnjam da će NVO/"tužne oke" trolleri provokatorskim upadicama vrlo brzo izvojevati zaključavanje i ove teme o akutno-hroničnom problemu lutalica.
Čopor pasa napao osmogodišnju djevojčicu na Bjelavama, izujedali je i potrgali odjeću
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140701136

-
Arsene Wenger
#6 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Da li je moguce pokrenuti kolektivnu tuzbu protiv Kantona Sarajevo ili svih nivoa vlasti? Na stranu ljubav prema zivotinjama, ali svima nama je u zadnje vrijeme ugrozena sloboda kretanja, a sudeci prema sve ucestalijim napadima copora na djecu i odrasle i pravo na zivot. Zar treba da se desi da lutalice raskomadaju neko dijete pa da shvatimo da vise ne zivimo u gradskoj urbanoj sredini, nego na teritoriji koju kontrolisu pobjesnjeli psi? Postavlja se pitanje: ako postoji svakodnevna opasnost da ce copor napasti moje dijete i ubiti ga, imam li ja pravo da "ocistim" svoju ulicu tako sto cu poubijati (npr. otrovati) lutalice? Ili jedan copor koji je okupirao moju mahalu vrijedi vise nego necije dijete? Sta je ispravno, sa moralnog i etickog aspekta? Tuzba protiv Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, opcine, Federacije, nije bitno, ali neko mora odgovarati...
-
haos1
#7 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
@Hajlac ovo za vukove je pogotovo istina. neki dan sam vidio dva psa-vuka, i to sve cesce. znaci vise se ne radi o psima, niti o vucjacima nego o pravim vukovima koji su izgleda sisli sa planina i razmnozili se... uzas.
-
Arsene Wenger
#8 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Imaš li šta pametno da napišeš? Ili je to bio (neuspio) pokušaj humora?
- Obuca9
#9 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Evo već su se počeli javljati...Hajlac wrote:Ne sumnjam da će NVO/"tužne oke" trolleri provokatorskim upadicama vrlo brzo izvojevati zaključavanje i ove teme o akutno-hroničnom problemu lutalica.
dzemaludin007 wrote:Prvo se rijesite huligana i ubica za volanom.Lako je za pse...
-
neki
#10 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
haos1 wrote:@Hajlac ovo za vukove je pogotovo istina. neki dan sam vidio dva psa-vuka, i to sve cesce. znaci vise se ne radi o psima, niti o vucjacima nego o pravim vukovima koji su izgleda sisli sa planina i razmnozili se... uzas.
odvadi malo
-
Orgasmatron
#11 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Koliko god da volim životinje, moram se složiti s ovime..Ili ih sve treba negdje zatvoriti ili eutanazirati.
Šta treba jel strahovat svaki put kad izađeš hoće li te čopor pobješnjelih cuka osakatit?
Treba dijete da umre zbog toga?
Da se meni tako desi, ili nekome koga volim (obitelj, prijatelji, djeca i sl.) zašao bih i sve ih potamanio. Jbg.
Šta treba jel strahovat svaki put kad izađeš hoće li te čopor pobješnjelih cuka osakatit?
Treba dijete da umre zbog toga?
Da se meni tako desi, ili nekome koga volim (obitelj, prijatelji, djeca i sl.) zašao bih i sve ih potamanio. Jbg.
- Arata
#12 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Ima li kod nas ovakvih rupa u zakonu? 
-
Drinski
#13 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Moj predlog: ako primjetite da se na određenom lokalitetu učestalo skupljaju lutalice, obavijestite nadležnu komunalnu inspekciju i komunalno preduzeće, a u svakom narednom slučaju napada pasa na bilo koje lice na tom lokalitetu podnijeti kao obican građanin krivičnu prijavu zbog nesavjesnog rada u službi protiv rukovodioca inspekcije kao i rukovodioca komun.preduzeća. Primjerak prethodne obavijesti uvijek dostavljati nadležnom tužiocu.Arsene Wenger wrote:Da li je moguce pokrenuti kolektivnu tuzbu protiv Kantona Sarajevo ili svih nivoa vlasti? Na stranu ljubav prema zivotinjama, ali svima nama je u zadnje vrijeme ugrozena sloboda kretanja, a sudeci prema sve ucestalijim napadima copora na djecu i odrasle i pravo na zivot. Zar treba da se desi da lutalice raskomadaju neko dijete pa da shvatimo da vise ne zivimo u gradskoj urbanoj sredini, nego na teritoriji koju kontrolisu pobjesnjeli psi? Postavlja se pitanje: ako postoji svakodnevna opasnost da ce copor napasti moje dijete i ubiti ga, imam li ja pravo da "ocistim" svoju ulicu tako sto cu poubijati (npr. otrovati) lutalice? Ili jedan copor koji je okupirao moju mahalu vrijedi vise nego necije dijete? Sta je ispravno, sa moralnog i etickog aspekta? Tuzba protiv Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, opcine, Federacije, nije bitno, ali neko mora odgovarati...
- Adriatic
#14 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Treba prvo ukazati na političke snage koje brane ove čopore.
Tu je prije svega SBB gusinjskog tornjaka, pa ekipa na veterinarskom fakultetu a i SDA i SDP imaju svojih zasluga u ovome.
Tu je prije svega SBB gusinjskog tornjaka, pa ekipa na veterinarskom fakultetu a i SDA i SDP imaju svojih zasluga u ovome.
- sinuhe
#15 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Zar i ovo moze biti politika 
-
Rizvan
#16 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
U svim zapadnim zemljama eutanazija se vrši nakon određenog vremena provedenog u azilu, samo kod nas se ne smije, na nama vrše eksperimente. Ovo je i neka vrsta agresije, 92-96' nisi mogao dostojanstveno hodati ulicom zbog snajpera, sada ne možeš radi pasa lutalica.
Last edited by Rizvan on 02/07/2014 09:01, edited 3 times in total.
-
Drinski
#17 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Pa neka ih likvidiraju na bilo koji drugi nacin, neka ih vode kuće, neka spavaju sa njima, ma neka rade sta god hoće, samo ih mičite sa ulica.neki wrote:Ko god zeli psu ili bilo kojem drugom zivom bicu umiranje u agoniji nije ni sam zasluzio nista bolje..
Najgore sto su ovakvi ko fol vjernici i to pod abdestom![]()
- Qler
#18 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Neka ih vode u UK ako su im toliko dragi. I ja sam protiv trovanja, i mucenja, i volim pse, ali volim svoje dijete vise. Da su nju napali podavio bi ih rukama, ne bih razmisljao sekunde.
Problem postoji, i veliki je, koliko god ovi iz udruzenja to pokusali prikriti.
Problem postoji, i veliki je, koliko god ovi iz udruzenja to pokusali prikriti.
- Prpa.ba
#19 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Problem divljih pasa u urbanim sredinama odavno je izmakao svakoj kontroli, o brojevima se vise i ne govori (preko 15 hiljada na podrucju Kantona Sarajevo), ljudi su se po dobrom starom obicaju navikli da pored ljudskog otpada sada moraju brinuti i o divljini zivotinja kada izlaze vani (kuda se kretati a da me ne napadne ni narkoman ni lokalni copor), ono sto se sada ceka je mrtva glava koja ce ljude podsjetiti da je problem divljih pasa bio pod kontrolom do kobne 2009. godine i uvodjenja ljudskih prava i penzija za divlje zivotinje.
Krivi su donosioci anticivilizacijskog zakona za veleizdaju (namamljeni tudjim parama slagali javnost i ucinili stetu vlastitoj drzavi i narodu), krive su opcine sto su nezainteresovano pratile kako im se u budzetu po direktivi sa viseg nivoa hladno uzimaju ogromna sredstva za udovoljavanje radikalnoj manjini boraca za ljudska prava divljih zivotinja, naravno krive su opcine jer ta sredstva nisu imale i nisu zeljele trositi po osnovu anticivilizacijskog zakona, krivi su i gradjani koji ovo tolerisu i navikavaju se na prisustvo divljih zivotinja pa im "djeluje kao da ih i nema toliko vise".
Kao sto rekoh, cekamo mrtvu glavu. Do tada ce ujeda biti sve vise (sto je neprekidan trend od 2009.), a moci cemo slusati i pridike kvazi-urbane manjine koja ce sve ostale prozivati primitivnim balkancima, ubojicama, mrziteljima zivotinja i slicno.
Uzivajmo u eksperimentu Dog's Trusta i ostalih NVO - stranih agentura sa domacom radnom snagom.
Krivi su donosioci anticivilizacijskog zakona za veleizdaju (namamljeni tudjim parama slagali javnost i ucinili stetu vlastitoj drzavi i narodu), krive su opcine sto su nezainteresovano pratile kako im se u budzetu po direktivi sa viseg nivoa hladno uzimaju ogromna sredstva za udovoljavanje radikalnoj manjini boraca za ljudska prava divljih zivotinja, naravno krive su opcine jer ta sredstva nisu imale i nisu zeljele trositi po osnovu anticivilizacijskog zakona, krivi su i gradjani koji ovo tolerisu i navikavaju se na prisustvo divljih zivotinja pa im "djeluje kao da ih i nema toliko vise".
Kao sto rekoh, cekamo mrtvu glavu. Do tada ce ujeda biti sve vise (sto je neprekidan trend od 2009.), a moci cemo slusati i pridike kvazi-urbane manjine koja ce sve ostale prozivati primitivnim balkancima, ubojicama, mrziteljima zivotinja i slicno.
Uzivajmo u eksperimentu Dog's Trusta i ostalih NVO - stranih agentura sa domacom radnom snagom.
-
Orgasmatron
#20 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Dobar post. Samo se čeka mrtva glava.
Volim životinje, al' bogme, ubio bih ga na licu mjesta da se nešto takvo desi.
Sad se čeka da dođe neko prodike prosipati kako to ne treba, kako ne treba ovo, kako ne treba ono i sl.
Volim životinje, al' bogme, ubio bih ga na licu mjesta da se nešto takvo desi.
Sad se čeka da dođe neko prodike prosipati kako to ne treba, kako ne treba ovo, kako ne treba ono i sl.
- trambusek88
#21 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Organizujte se, nađite nekoliko ljudi s m**ima, kombi, opremu i ako hoće nek idu volonterski po gradu, nek to hvataju i gone u šumu. Ako neće, ništa onda trpite. Vlast neće k***om mrdnuti protestovali ne protestovali. Zaboli njih neka stvar za sve koji su doživjeli napad pasa, oni svakako odlaze, a uništili su ovaj kanton u nekim segmentima gore nego rat!
U međuvremenu savjetute svoju djecu kad vide pseto na ulici da ne gledaju izravno u njega, pogotovo da mu ne gledaju u oči, to je na psećem "jeziku" provokacija i izazivanje. Nije garancija da pseto ako je bijesno neće napasti, ali smanjuje mogućnost napada...
U međuvremenu savjetute svoju djecu kad vide pseto na ulici da ne gledaju izravno u njega, pogotovo da mu ne gledaju u oči, to je na psećem "jeziku" provokacija i izazivanje. Nije garancija da pseto ako je bijesno neće napasti, ali smanjuje mogućnost napada...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#22 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
I ovo sve vodi jedno drugome ... ja kojem u zivotu ne bi palo na pamet da nosim pistolj cu sada pokusati legalno da dobijem pistolj pa ako to ne uspije, vjerovatno cu ga nabaviti ilegalno...sve zbog pasa.
Malo zbog lutalica a malo iz zbog ovih mangupa koji pit bulove setaju bez brnjice (jer nam je drzava takava kakava je pa nema ko da mu napalti kaznu a da mu je jednom napalti 400KM, sljedeci put bi mu stavio brnjicu) ...I tako cu ja biti naoruzan a u zivotu mi to ne bi palo na pamet ali izgleda da nema druge...
Malo zbog lutalica a malo iz zbog ovih mangupa koji pit bulove setaju bez brnjice (jer nam je drzava takava kakava je pa nema ko da mu napalti kaznu a da mu je jednom napalti 400KM, sljedeci put bi mu stavio brnjicu) ...I tako cu ja biti naoruzan a u zivotu mi to ne bi palo na pamet ali izgleda da nema druge...
-
Orgasmatron
#23 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
e da, dobro si to rekao..vidjam i ja s vremena na vrijeme te mangupe sto vodaju te mašine (ajd reci da pit bull i rot nisu mašine za otkidanje nogu) bez brnjice, jos onako nekad dobace ono puc puc krenu ga ložit, e ebo bi im mamice
ovo vodi samo jednom - netko ce umrijeti
ovo vodi samo jednom - netko ce umrijeti
-
kakaljin
#24 Re: RIJEŠIMO SE PASA U SARAJEVU
Ako se ljubitelji zivotinja toliko bore za zastitu tih pasa, neka ih svaki taj ljubitelj udomi kod sebe kuci. Nece onda nikakvih problema biti i svi ce biti zadovoljni i gradjani jer nema lutalica na ulici, i ovi ljubitelji zivotinja jer ce udomiti psa. Svi sretni.
Ako u drzava europske unije postoji zakon o eutanaziji psa nakon odredjenog vremena u azilu, ne znam zasto se onda iko buni ako neko takav isti zakon hoce kod nas da se uvede. U cemu je onda problem. Jer vidim da ovi iz DOG trusta samo pricaju nesto a u engleskoj postoje zakoni o eutanaziji zivotinja a ovdje ga ne dozvoljavaju, kakvi su to dvostruku arsini. Zanmo svi kakvi su arsini a to je novac koji ova udruzenja dobijaju samo da bi nesto pricali.
Ako u drzava europske unije postoji zakon o eutanaziji psa nakon odredjenog vremena u azilu, ne znam zasto se onda iko buni ako neko takav isti zakon hoce kod nas da se uvede. U cemu je onda problem. Jer vidim da ovi iz DOG trusta samo pricaju nesto a u engleskoj postoje zakoni o eutanaziji zivotinja a ovdje ga ne dozvoljavaju, kakvi su to dvostruku arsini. Zanmo svi kakvi su arsini a to je novac koji ova udruzenja dobijaju samo da bi nesto pricali.