Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
JBBalad

#1 Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by JBBalad »

Pozdravljam,
Uselili smo se u nas novi stan; to je onaj vrhunac i ispunjenje svih zelja, srece te obasipa s svih strana. Centar grada, fontana i setalise (jalija) ispod prozora - mi na drugom spratu i sve je na svom mijestu. Ali kako vec u kasno poslijepodne kada sunce pocinje da zalazi postaje mracno u dnevnom, upalis svijetlo - eh kada upalis svijetlo tu zavrsava idila tog zivota i ljubavnog gnijezda. Znaci navuci zavjese - jer raja bleji u prozore; Al ne zdravo bleji... ko da igra mechka. Neko vrijeme nismo obracali paznju na to. Ali kada gosti svrate na kafu i kolace primjecujem neugodnost tako da i nama sada stvara tu nelagodu. Nemogu bas toliko se iskulirat; hocu nekad u gacama po dnevnom prohodat.

Pitanje - ima li neka folija kao solucija za ovako specificnu problematiku???
Ili je jedino rijesenje zavjesa.

Hvala vam unaprijed
zli_hordas

#3 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by zli_hordas »

Slobodno ti hodaj u :mrgreen: gacama raji ne smeta.
sema911

#4 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by sema911 »

imate u peny plus foliju kao sto je u trolebusima ona rupicasta svjetlost prolazi al nezeljeni pogledi iz daljine nemi smo sebi stakla izlijepili al gresku naprali sa vanjske strane pa sada se pocelo odljepljivat,. probaj i one folije za auta sto su kako ogledalo sa jedne strane i tako komsija kada pogleda vidi svoju buljavu facu u udrazu
mozda laksa investicija zaluzine mislim da je m2 oko 15km
melrose

#5 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by melrose »

Pa neko je vec pomenuo zaluzine,ako mozete do IKEE oni imaju super povoljna rjesenja, mozete napraviti glass frosting, ali to je onda zauvijek, zatim mozete kupiti tanke prozracne zavjese ili roman blinds (sve ovisi kako vam je uredjen stan i koji stil se uklapa).
Sabirni centar

#6 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by Sabirni centar »

sema911 wrote:imate u peny plus foliju kao sto je u trolebusima ona rupicasta svjetlost prolazi al nezeljeni pogledi iz daljine nemi smo sebi stakla izlijepili al gresku naprali sa vanjske strane pa sada se pocelo odljepljivat,. probaj i one folije za auta sto su kako ogledalo sa jedne strane i tako komsija kada pogleda vidi svoju buljavu facu u udrazu
mozda laksa investicija zaluzine mislim da je m2 oko 15km
Žaluzine jesu skuplje, ali se investicija isplati gledajući dugoročno..mi smo u stanu postavili žaluzine prije sedam godina, i još uvijek su kao nove..mogu se brisati, prati, a ljeti odlična zaštita od sunca..ono da ne blijede ćilimi :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#7 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by O'zone »

Perforirane i mirror folije su OK dok ne upališ svjetlo u sobi a vani mrak, onda se sve opet vidi kao i inače. Žaluzine su i po meni naj bolji izbor ili roletne a mogu i trakaste zavjese mada se zadnje dvije opcije teže održavaju od žaluzina.
sema911

#8 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by sema911 »

zaluzine su najbolja najjeftinija opcija
al za ciscenje mamu im njihovu na ove nase se sav isjeko neka plastika ostra ko zilet i mana ima skupljaju prasino sto neznamm
JBBalad

#9 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by JBBalad »

Fakat ne znam sta da radimo; :roll:
Odradili smo duge trakaste zavjese - jer je prozor bas velik 280 X 550 - trakaste pomazu. Al ce bebac propuzat brzo aBd... tako da nemislim da ce ostat na mjestu. Opet kad skontam da te zaluzine mogu biti jako ostre - fakat me strah da rukice ne ozlijedi. Sto znaci moramo i tu opciju izbaciti..
A za foliju ne bi zalili platit - da je ucinkovita... samo da nemoramo stakla mijenjat (kao na avazu sa ogladalo efektom) morali bi jos jedan kredit uzet.
Ovo mi dodje - ako jedno napravis dvoje pokvaris. :sad:
Lounge Act

#10 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by Lounge Act »

mozete staviti i roletne
Image
a imaju i unutrasnje, moja prijateljica je ukinula store i stavila na 3 prozora bijelu plavu pa bijelu roletnu kao na ovoj slici:
Image
super izgleda i nema busenja ni zezancija, bas su za pvc stolariju i lijepe se na prozor, kod nje su oko 2 godine i nista im nije
ima ih razlicitih i bas lijepih
Image Image...
MajcinaDusica

#11 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by MajcinaDusica »

Ove na zadnjoj slici se zovu brodske zavjese, i kod nas ih pravi Dekorater Muminović (pravi i Exclusive, ali oni baš nisu stručni). Ja ih imam već četiri godine i jako sam zadovoljna. Bile su mi malo skupe, jer je velika površina, ali se sekunde nisam pokajala. Mogu se skinuti i oprati, a možeš na isti mehanizam napraviti od još nekog platna pa mijenjati.
melrose

#13 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by melrose »

Kada sam imala roman blinds ja sam ih sama sila, jako je jednostavno i ne trebas stvarno placati nikome da ih napravi.
Instrukcije sam nasla na netu (to je bilo davno i te stranice vise nema), npr:
http://jenduncan.typepad.com/whats_new/ ... -less.html
male_okice

#14 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by male_okice »

mi smo kupili u jysk-u ovakve (http://jysk.ba/140/445/5503209/a/catalog) samo se zakace za prozore a jako se lako odrzavaju samo mokrom krpom predjes. isto tako jeftine su i mozes ih sam srezati na velicinu koja ti treba.
starii

#15 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by starii »

ja sam sebi uzeo tzv screen roletne i dosta su dobre, stoje vani, kad ih spustis niko te ne vidi a ti kroz njih vidis sve vani, zadrzavaju toplinu, a svjetlost lagano propostaju. i plus sto stite stolariju..u sarajevu ih nemas kupiti radi firma iz tuzle..nesto slicno sam vidio u radnji koja prodaje zavjese iza raiffesen banke na skenderiji...
pametolog

#16 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by pametolog »

mozda mozes nesto rijesiti folijama, mozes provjeriti na http://cacfolija.ba.
JBBalad

#17 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by JBBalad »

samo da se javimo da smo u fazi pregovora...
Dali ste nam fantasticne ideje i nekako smo vec inspriacija nadolazi.

Hvala vam
sema911

#18 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by sema911 »

imas na malti zgrada stometarka valjda se tako zove gdje je nekada bio cafe terapi svasta za prozorre jutros sam provjerio cijene nako nisu skupi
blesava

#19 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by blesava »

JBBalad wrote:Pozdravljam,
Uselili smo se u nas novi stan; to je onaj vrhunac i ispunjenje svih zelja, srece te obasipa s svih strana. Centar grada, fontana i setalise (jalija) ispod prozora - mi na drugom spratu i sve je na svom mijestu. Ali kako vec u kasno poslijepodne kada sunce pocinje da zalazi postaje mracno u dnevnom, upalis svijetlo - eh kada upalis svijetlo tu zavrsava idila tog zivota i ljubavnog gnijezda. Znaci navuci zavjese - jer raja bleji u prozore; Al ne zdravo bleji... ko da igra mechka. Neko vrijeme nismo obracali paznju na to. Ali kada gosti svrate na kafu i kolace primjecujem neugodnost tako da i nama sada stvara tu nelagodu. Nemogu bas toliko se iskulirat; hocu nekad u gacama po dnevnom prohodat.

Pitanje - ima li neka folija kao solucija za ovako specificnu problematiku???
Ili je jedino rijesenje zavjesa.

Hvala vam unaprijed
imas u obiju samoljepljivu foliju, tako da prozor izgleda zamuceno. Ja sam si uzela super dezen (ima ih raznih i u boji), pa mi staklo od prozora izgleda kao zamrznuto, a s vana se nista ne vidi, a svjetlost ulazi regularno.
Pasiflora

#20 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by Pasiflora »

blesava wrote:imas u obiju samoljepljivu foliju, tako da prozor izgleda zamuceno. Ja sam si uzela super dezen (ima ih raznih i u boji), pa mi staklo od prozora izgleda kao zamrznuto, a s vana se nista ne vidi, a svjetlost ulazi regularno.
A kako je navecer kad upalis svjetlo? Vidi li se kroz tu foliju?
Lounge Act

#21 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by Lounge Act »

ma mislim da je to ono kao mraz staklo, ali meni je to vise za prozora u kupatilo ili izmedju balkona nego bas za prozora dnevne sobe, osim ako se, naravno, nema drugih mogucnosti
evo primjera tih stakala, pretpostavljam da su i folije na taj kalup
Image
Image
Image
blesava

#22 Re: Rijesenje za prozore - neugodnosti i nepozeljni pogledi

Post by blesava »

Da upravo ovako izgleda, navece kada se upali svjetlo ne vidi se s vana, mozda samo sjena ako neko prolazi. mi smo stavili na kuhinjski prozor jer nisam zeljela nikakve zavjese i store i zadovoljna sam. mislim da iako nije bas idealno za dnevnu sobu, ipak moze se urediti da izgleda lijepo, vidjela sam u nekim kaficima i nije lose. uglavnom probajte, nije skupa opcija, a moze se skinuti sa stakla ako ne bude pasalo.
Post Reply