Sta je rijesenje trenutne krize vlasti? Jesmo li mi normalni?
Rijesenje politicke krize u FBiH
- fosna2014
#1 Rijesenje politicke krize u FBiH
Posto vidim da je tema o trenutnoj politickoj situaciji u FBiH raslojena na vise stranaka i tema, mozda bi bilo najbolje da pricamo ovdje o aktualnoj krizi vlasti. Pored toga sam postavio anketu sa par mogucnosti za koje bih vas zamolio da odaberete JEDNO.

- JohnnyS
#2 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Zar su novi izbori mogući?
- fosna2014
#3 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Ako se raspusti parlament, da.JohnnyS wrote:Zar su novi izbori mogući?
Član 16.
(1) Kada Predsjednik Federacije utvrdi da domovi nisu u mogućnosti donijeti potrebne zakone, on može, uz suglasnost s Potpredsjednikom federacije, raspustiti jedan ili oba doma, s tim da nijedan dom ne može biti raspušten u periodu od godinu dana od njegovog prvog sazivanja.
- ilkbahar
#4 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Sta bi donijeli novi izbori? Iste ljude? Iste probleme?
Treba ovo sve pohapsiti pa onda novi izbori!
- fosna2014
#5 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Do ljudi je. Mi smo ti koji odlucujemo ko ce sjediti u vlasti! Nazalost ova manjina koja je zadovoljna sa ovakvim stanjem u zemlji je jaca od velike vecine. Sto predstavlja nonsens prve klase, ali je tako. To smo mi, kenjamo, a ne glasamo. Ma da, ako i ne glasas kao da si glasao.ilkbahar wrote:Sta bi donijeli novi izbori? Iste ljude? Iste probleme?
- Danguba
#6 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Ako je ovo kriza onda mi zivimo u krizi od rata na ovamo.
Nista se nece desiti. Ljutit ce se i odljutiti a ovi ce kao malo popustiti i zivot ide dalje ali njihov.
Nista se nece desiti. Ljutit ce se i odljutiti a ovi ce kao malo popustiti i zivot ide dalje ali njihov.
- fosna2014
#7 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Ja mislim da ce ovo biti najgora kriza do sad. Tesko da ce bilo ko ici u koaliciju sa SDA, ali mozda i nije lose da i zelenasi odu u opoziciju. Obecali su sve i svasta (citaj 100.000). Mislim da je najbolje rijesenje da se raspusti parlament tj. oba doma i da se krene u nove izbore. Moramo dobiti jasnu vecinu i jasnu koaliciju. Jednostavno ne ide skupa nacionalno i multietnicko razmisljanje.Danguba wrote:Ako je ovo kriza onda mi zivimo u krizi od rata na ovamo.
Prirodna koalicija bi bila za mene u ovom slucaju sda-sbb-hdz. DF nikako nije trebao uci u ovo, jednostavno to ne ide.
- Danguba
#8 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
...a kako bi ovo islo. ko po loju.fosna2014 wrote:
Ja mislim da ce ovo biti najgora kriza do sad. Tesko da ce bilo ko ici u koaliciju sa SDA, ali mozda i nije lose da i zelenasi odu u opoziciju. Obecali su sve i svasta (citaj 100.000). Mislim da je najbolje rijesenje da se raspusti parlament tj. oba doma i da se krene u nove izbore. Moramo dobiti jasnu vecinu i jasnu koaliciju. Jednostavno ne ide skupa nacionalno i multietnicko razmisljanje.
Prirodna koalicija bi bila za mene u ovom slucaju sda-sbb-hdz. DF nikako nije trebao uci u ovo, jednostavno to ne ide.
ovi se bar pokusavaju suprotstaviti necemu sto ne valja a funkcionise godinama. sa scepom bi se kleptomani lakse dogovorili.
- vivaldi
#9 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
bas takoDanguba wrote:Ako je ovo kriza onda mi zivimo u krizi od rata na ovamo.
- fosna2014
#10 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Pa bolje da ide nego da ne ide nikako. Mozda bi nesto i postigli. Sta ce, krasti? Pa rade to non-stop. Imacemo na narednim izborima i nasu Kukuriku koaliciju. Vidjecemo.Danguba wrote:...a kako bi ovo islo. ko po loju.fosna2014 wrote:
Ja mislim da ce ovo biti najgora kriza do sad. Tesko da ce bilo ko ici u koaliciju sa SDA, ali mozda i nije lose da i zelenasi odu u opoziciju. Obecali su sve i svasta (citaj 100.000). Mislim da je najbolje rijesenje da se raspusti parlament tj. oba doma i da se krene u nove izbore. Moramo dobiti jasnu vecinu i jasnu koaliciju. Jednostavno ne ide skupa nacionalno i multietnicko razmisljanje.
Prirodna koalicija bi bila za mene u ovom slucaju sda-sbb-hdz. DF nikako nije trebao uci u ovo, jednostavno to ne ide.![]()
ovi se bar pokusavaju suprotstaviti necemu sto ne valja a funkcionise godinama. sa scepom bi se kleptomani lakse dogovorili.
- General War
#11 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Nismo...stranci je "ovakvu napravili" stranci moraju preuzeti vlast "nama" samo opstine prepustiti.fosna2014 wrote:Posto vidim da je tema o trenutnoj politickoj situaciji u FBiH raslojena na vise stranaka i tema, mozda bi bilo najbolje da pricamo ovdje o aktualnoj krizi vlasti. Pored toga sam postavio anketu sa par mogucnosti za koje bih vas zamolio da odaberete JEDNO.
- fosna2014
#12 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH
Fahro se oglasio:
Fahrudin Radončić @RadoncicF
SBB neće u vlast sa radikalnim erdoaniziranim i čampariziranim krilom SDA!
http://bit.ly/1cLK8LG