Rijesenje politicke krize u FBiH

Post Reply

Rijesenje politicke krize u FBiH vidim u:

novim izborima
8
53%
rekonstrukciji vlade
1
7%
vracanju DF-a u vladu
2
13%
nesto drugo (navedite)
4
27%

Total votes: 15

fosna2014

#1 Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by fosna2014 »

Posto vidim da je tema o trenutnoj politickoj situaciji u FBiH raslojena na vise stranaka i tema, mozda bi bilo najbolje da pricamo ovdje o aktualnoj krizi vlasti. Pored toga sam postavio anketu sa par mogucnosti za koje bih vas zamolio da odaberete JEDNO.

Sta je rijesenje trenutne krize vlasti? Jesmo li mi normalni?

;-)
JohnnyS

#2 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by JohnnyS »

Zar su novi izbori mogući?
fosna2014

#3 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by fosna2014 »

JohnnyS wrote:Zar su novi izbori mogući?
Ako se raspusti parlament, da.
Član 16.
(1) Kada Predsjednik Federacije utvrdi da domovi nisu u mogućnosti donijeti potrebne zakone, on može, uz suglasnost s Potpredsjednikom federacije, raspustiti jedan ili oba doma, s tim da nijedan dom ne može biti raspušten u periodu od godinu dana od njegovog prvog sazivanja.
ilkbahar

#4 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by ilkbahar »

Sta bi donijeli novi izbori? Iste ljude? Iste probleme?
Treba ovo sve pohapsiti pa onda novi izbori!
fosna2014

#5 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by fosna2014 »

ilkbahar wrote:Sta bi donijeli novi izbori? Iste ljude? Iste probleme?
Treba ovo sve pohapsiti pa onda novi izbori!
Do ljudi je. Mi smo ti koji odlucujemo ko ce sjediti u vlasti! Nazalost ova manjina koja je zadovoljna sa ovakvim stanjem u zemlji je jaca od velike vecine. Sto predstavlja nonsens prve klase, ali je tako. To smo mi, kenjamo, a ne glasamo. Ma da, ako i ne glasas kao da si glasao.
Danguba

#6 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by Danguba »

Ako je ovo kriza onda mi zivimo u krizi od rata na ovamo.

Nista se nece desiti. Ljutit ce se i odljutiti a ovi ce kao malo popustiti i zivot ide dalje ali njihov. :izet:
fosna2014

#7 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by fosna2014 »

Danguba wrote:Ako je ovo kriza onda mi zivimo u krizi od rata na ovamo.

Nista se nece desiti. Ljutit ce se i odljutiti a ovi ce kao malo popustiti i zivot ide dalje ali njihov. :izet:
Ja mislim da ce ovo biti najgora kriza do sad. Tesko da ce bilo ko ici u koaliciju sa SDA, ali mozda i nije lose da i zelenasi odu u opoziciju. Obecali su sve i svasta (citaj 100.000). Mislim da je najbolje rijesenje da se raspusti parlament tj. oba doma i da se krene u nove izbore. Moramo dobiti jasnu vecinu i jasnu koaliciju. Jednostavno ne ide skupa nacionalno i multietnicko razmisljanje.

Prirodna koalicija bi bila za mene u ovom slucaju sda-sbb-hdz. DF nikako nije trebao uci u ovo, jednostavno to ne ide.
Danguba

#8 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by Danguba »

fosna2014 wrote:
Ja mislim da ce ovo biti najgora kriza do sad. Tesko da ce bilo ko ici u koaliciju sa SDA, ali mozda i nije lose da i zelenasi odu u opoziciju. Obecali su sve i svasta (citaj 100.000). Mislim da je najbolje rijesenje da se raspusti parlament tj. oba doma i da se krene u nove izbore. Moramo dobiti jasnu vecinu i jasnu koaliciju. Jednostavno ne ide skupa nacionalno i multietnicko razmisljanje.

Prirodna koalicija bi bila za mene u ovom slucaju sda-sbb-hdz. DF nikako nije trebao uci u ovo, jednostavno to ne ide.
...a kako bi ovo islo. ko po loju. :D

ovi se bar pokusavaju suprotstaviti necemu sto ne valja a funkcionise godinama. sa scepom bi se kleptomani lakse dogovorili.
vivaldi

#9 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by vivaldi »

Danguba wrote:Ako je ovo kriza onda mi zivimo u krizi od rata na ovamo.

bas tako
fosna2014

#10 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by fosna2014 »

Danguba wrote:
fosna2014 wrote:

...a kako bi ovo islo. ko po loju. :D

ovi se bar pokusavaju suprotstaviti necemu sto ne valja a funkcionise godinama. sa scepom bi se kleptomani lakse dogovorili.
Pa bolje da ide nego da ne ide nikako. Mozda bi nesto i postigli. Sta ce, krasti? Pa rade to non-stop. Imacemo na narednim izborima i nasu Kukuriku koaliciju. Vidjecemo.
General War

#11 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by General War »

fosna2014 wrote:Posto vidim da je tema o trenutnoj politickoj situaciji u FBiH raslojena na vise stranaka i tema, mozda bi bilo najbolje da pricamo ovdje o aktualnoj krizi vlasti. Pored toga sam postavio anketu sa par mogucnosti za koje bih vas zamolio da odaberete JEDNO.

Sta je rijesenje trenutne krize vlasti? Jesmo li mi normalni?

;-)
Nismo...stranci je "ovakvu napravili" stranci moraju preuzeti vlast "nama" samo opstine prepustiti.
fosna2014

#12 Re: Rijesenje politicke krize u FBiH

Post by fosna2014 »

Fahro se oglasio:
Fahrudin Radončić ‏@RadoncicF
SBB neće u vlast sa radikalnim erdoaniziranim i čampariziranim krilom SDA!
http://bit.ly/1cLK8LG
Post Reply