ljuspica wrote:Evo i ovako da ti kazem. Planina Visocica je predivna planina, bila sam na njoj, penjala se na Crveni kuk 2 x a znam i put prema vrhu Dzamija, pa isla na Drstvo, Vito itd....opasan je onaj dio oko stijene Puzim kako se zove ne znam tacno nisam tam isla pa ni ne znam

...mnoge planine u BiH su lijepe, mi smo bez auta i to nam otezava...tako da ipak trebam neko polucivilizirano podrucje....dakle u obzir moze doci i rijeka sto da ne....ljetos smo kampovali pored rijeke Fojnice, smrdljive, ali opet bilo super sve...lovili ribu i tako jeli, ma pravo prezivljavanje u divljini, pravo

Kad si se vec odlucila za boracko jezero, moram ti malo dati sugestija ... Izabrala si prave terene za kampivanje, ali veliki nedostatak ti je sto si bez automobila. Boracko jezero nije vise ono sto je bilo, dosli divlji i istjerali pitome ... Tereni koje ti je predlozio riko-ga su odmor za dusu i tijelo. Definitivno najbolji izbor je rijeka Neretva, od Bukovice pa sve do usca Slatinice. imas dosta mjesta gdje mozes postaviti sator, bez nekih pratecih problema i poteskoca. Moje pitanje je, da li je kampovanje tvoj (vas) definitivni izbor ? Obzirom na cinjenicu da nemas automobil...
Udaljenost od Borackog jezera do Glavaticeva je nekih 7 - 8 km i sa automobilom bi kombinacija kampovanja na Neretvi i dnevna posjeta zbog kupanja Borackom jezeru bila daleko najbolja kombinacija. Za moj ukus Neretva je malo pohladna za kupanje (mada oni malo hrabriji i to praktikuju). Definitivno ti moze pruziti prave trenutke za opustanje i odmor.
Ako se odlucis za boravak na Neretvi, uz pristojnu cijenu smjestaja u bungalovima, javi se na PP da ti dam kontakt telefon. Ljudi su izuzetno ljubazni i vjeruj mi, spremni su te cak svaki dan odvuci do Borackog na kupanje i vratiti nazad. Tako su usluzni i jednostavni da ces im se nakon ovog iskustva redovno vracati ...
Neretva je cudo od ljepote ...