Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cesto naidjem na dijelove cije nazive ne znam prevesti pa rekoh da ovdje priupitam.
Moze se nesto naci na hrvatskom ali nije to-to, majstor bi me samo blijedo gledao kad bih
mu na njihovom novokomponovanom pojmove izgovarao.
Zadnji slucaj, gornji querlenker ...
...pod kojim imenom je poznat medju nasim majstorima?
sorcerer wrote:opet si jeo bunike?kakva ba zadnja ? to je gornja lafeta ,vidis da je to prednji trap,
posto si ti u ameriki ja mislim da se tamo kaze wishbone
Prednji tocak, gornje lafete, prednja i zadnja.
Control arms.
Pozdrav svima. Može li mi neko reći kako se ovi dijelovi kažu na našem jeziku:
1.air ducts
2.intake paths
3.gloss black
Pokušao sam prevesti preko google translatea i mislim da nije ispravno ono kako je on preveo. Ovaj termin "gloss black" često nađem kad u časopisu opisuju unutrašnjost, ili neke vanjske dijelove, i google kaže da je to "sjajna crna", međutim taj termin ne viđam u časopisima na našem jeziku, pa rekoh vjerovatno postoji neki drugi izraz.
Lolobrigida wrote:Pozdrav svima. Može li mi neko reći kako se ovi dijelovi kažu na našem jeziku:
1.air ducts
2.intake paths
3.gloss black
Pokušao sam prevesti preko google translatea i mislim da nije ispravno ono kako je on preveo. Ovaj termin "gloss black" često nađem kad u časopisu opisuju unutrašnjost, ili neke vanjske dijelove, i google kaže da je to "sjajna crna", međutim taj termin ne viđam u časopisima na našem jeziku, pa rekoh vjerovatno postoji neki drugi izraz.
1 i 2 moras reci u kojem kontekstu mogu ti dati bukvalne nazive pa ti pusti masti na volju.
1. sprovodjenje/sprovodnik zraka
2. Usisni kanali
3. Gloss black je upravo kako si i rekao sjajna crna. tj ima efekat laka, suprotan je mat crnoj, koja ne sjaji. kod nas je dovoljno reci crna i misli se na sjajnu crnu,a dok moras naglasiti za mat
Čitam neki tekst u vezu tjuniranja i tu se spominju ta prva dva termina. "...brings custom injection components, new intercooler, air ducts and intake paths."