Riječi ohrabrenja...
-
Amca007
#1 Riječi ohrabrenja...
Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
- insomnia78
#2 Re: Riječi ohrabrenja...
Nije. Naravno da nije. Ja sam imo preko 30 kad sam promjenio zemlju i jezik, okrenuo list...Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
-
Nikola Testa
#3 Re: Riječi ohrabrenja...
Nikad nije kasno, nakon 25 život tek počinje.Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
-
Opal_89
#4 Re: Riječi ohrabrenja...
Ako moze iz perspektive tvog uzrasta. Nikad nije kasno. Samo zamisli da li zelis narednih 20-30 godina biti tu gdje si sad, tapkati u mjestu i ne uciniti nista od svoga zivota. Ili ces se pokrenuti i uraditi nesto za svoju buducnost? Neki se sa 27-28 osjecaju vec istroseno, a neki ce se tek probuditi i poceti zivjeti. Ja bih sada i pored dvoje djece imala volju svasta nesto u zivotu uraditi, otici negdje vani zivjeti, zapoceti mnoge zamisljene ideje,... Izbrisati iz proslosti ne mozes nista, ali mozes iskoristiti to da te ojaca, gledati naprijed i biti sretan/sretna sto imas priliku poceti ispocetka. 
-
Amca007
#5 Re: Riječi ohrabrenja...
Hvala, nadam se da je tako..insomnia78 wrote:Nije. Naravno da nije. Ja sam imo preko 30 kad sam promjenio zemlju i jezik, okrenuo list...Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
- vazi
#6 Re: Riječi ohrabrenja...
Joj, kakvo ti je to pitanjeAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
Kasno s 27
Pa zivot tek pocinje sine moj , ne boj se vec hrabro naprijed
Kako je tamo prevedeno ovo Dzubranovo :
Jucer je samo danasnja uspomena a sutra njegov san , ne znam prevest, @insomnia pomozi
" Hier n est que le souvenir d aujourd hui et demain le rêve d aujourd hui "
Last edited by vazi on 30/12/2017 23:46, edited 1 time in total.
-
Amca007
#7 Re: Riječi ohrabrenja...
Prave rijeci ohrabrenja..Nikola Testa wrote:Nikad nije kasno, nakon 25 život tek počinje.Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
- insomnia78
#8 Re: Riječi ohrabrenja...
Evo ja sam gledam gdje sam ja bio sa 27
Godinu prije imao sam stvarno veliku prekretnicu u zivotu, prekretnicu na bolje i poceo drugu fazu zivota. Pet godina kasnije sam se ispalio i time otpoceo i trecu sasvim razlicitu od ove dvije
Godinu prije imao sam stvarno veliku prekretnicu u zivotu, prekretnicu na bolje i poceo drugu fazu zivota. Pet godina kasnije sam se ispalio i time otpoceo i trecu sasvim razlicitu od ove dvije
-
Amca007
#9 Re: Riječi ohrabrenja...
Opal_89 wrote:Ako moze iz perspektive tvog uzrasta. Nikad nije kasno. Samo zamisli da li zelis narednih 20-30 godina biti tu gdje si sad, tapkati u mjestu i ne uciniti nista od svoga zivota. Ili ces se pokrenuti i uraditi nesto za svoju buducnost? Neki se sa 27-28 osjecaju vec istroseno, a neki ce se tek probuditi i poceti zivjeti. Ja bih sada i pored dvoje djece imala volju svasta nesto u zivotu uraditi, otici negdje vani zivjeti, zapoceti mnoge zamisljene ideje,... Izbrisati iz proslosti ne mozes nista, ali mozes iskoristiti to da te ojaca, gledati naprijed i biti sretan/sretna sto imas priliku poceti ispocetka.
Ma znate kad je problem drustva pa se nekad izgubi volja. Obrazovan, a ne mozes naprijed. Hvala na lijepim rjecima..
-
hipija
#10 Re: Riječi ohrabrenja...
Moj prijatelj sa 43 godine i završenim ekonomskim fakultetom otišao u Njemačku i sada radi u zološkom vrtu. U upravi a ne kao egzotični eksponatAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
-
Amca007
#11 Re: Riječi ohrabrenja...
vazi wrote:Joj, kakvo ti je to pitanjeAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?![]()
Kasno s 27![]()
Pa zivot tek pocinje sine moj , ne boj se vec hrabro naprijed![]()
Jucer je samo danasnja uspomena a sutra njegov san , ne znam prevest, @insomnia pomozi![]()
Hvala velika, ali znate da su ovo jako teske godine. Prekretnica zivota. Ni tamo ni vamo. Nisam jedini nadam se
- insomnia78
#12 Re: Riječi ohrabrenja...
Pa eto. Dobro sivazi wrote:Joj, kakvo ti je to pitanjeAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?![]()
Kasno s 27![]()
Jucer je samo danasnja uspomena a sutra njegov san , ne znam prevest, @insomnia pomozi![]()
Jucer je samo danasnja uspomena a sutra samo danasnji san
-
Amca007
#13 Re: Riječi ohrabrenja...
hipija wrote:Moj prijatelj sa 43 godine i završenim ekonomskim fakultetom otišao u Njemačku i sada radi u zološkom vrtu. U upravi a ne kao egzotični eksponatAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?, da ne bude zabune. Njemački nije znao beknuti. Bila prava komedija kada je učio jezik, poput Radosava iz "Đekne". Međutim bio uporan, pokupio ženu i djecu i zadovoljan samo tako sa onim što je napravio.
Hahaha, znam da ima svakakvih sudbina. Neko zivot nekad jednostavno pritisne i cini mi se da nema izlaza, pa sam ovde pokusao malo isprazniti dizne. Hvala na ohrabrenju..
- medvjed23
#14 Re: Riječi ohrabrenja...
samo radi na sebi, uvijek, svaki dan, bar malo.. imaš, ako ništa drugo, besplatne kurseve jezika na netu.. ako nešto napraviš od života, super, ako ne, umrijećeš čiste savjesti 
-
nema me tamo
#15 Re: Riječi ohrabrenja...
Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
Jeste brate kasno je..
Ja da sam na tvom mjestu...
- vazi
#16 Re: Riječi ohrabrenja...
Ma ne zvuci mi pjesnickiinsomnia78 wrote:Pa eto. Dobro sivazi wrote:Joj, kakvo ti je to pitanjeAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?![]()
Kasno s 27![]()
Jucer je samo danasnja uspomena a sutra samo danasnji san
-
Amca007
#17 Re: Riječi ohrabrenja...
nema me tamo wrote:Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
Jeste brate kasno je..
Sigurno si i ti u istim problemima hahahahahaah
-
nema me tamo
#18 Re: Riječi ohrabrenja...
Amca007 wrote:nema me tamo wrote:Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
Jeste brate kasno je..
Sigurno si i ti u istim problemima hahahahahaah
Brate u gorim...
Imam 25 osjecam se kao da sam napunio 30tu depresija me puca, a punim za 6 mjeseci 26 ne znam sta cu od sebe..
-
Opal_89
#19 Re: Riječi ohrabrenja...
Ako iko treba pasti zbog toga ja sam, jer sam zavrsila fax sa kojim danas mozes samo volontirati. I nekad mi dodje da upisem nesto drugo. I onda shvatis da ti taj papir za koji si zivot dao ne znaci nista u zivotu. Tesko se pomiriti sa tim ali sto prije to uradis bolje za tebe. Ali imamo prednost sto smo jos mladi pa imamo vremena da nam neka ideja bahne u glavu.Amca007 wrote:Ma znate kad je problem drustva pa se nekad izgubi volja. Obrazovan, a ne mozes naprijed. Hvala na lijepim rjecima..Opal_89 wrote:Ako moze iz perspektive tvog uzrasta. Nikad nije kasno. Samo zamisli da li zelis narednih 20-30 godina biti tu gdje si sad, tapkati u mjestu i ne uciniti nista od svoga zivota. Ili ces se pokrenuti i uraditi nesto za svoju buducnost? Neki se sa 27-28 osjecaju vec istroseno, a neki ce se tek probuditi i poceti zivjeti. Ja bih sada i pored dvoje djece imala volju svasta nesto u zivotu uraditi, otici negdje vani zivjeti, zapoceti mnoge zamisljene ideje,... Izbrisati iz proslosti ne mozes nista, ali mozes iskoristiti to da te ojaca, gledati naprijed i biti sretan/sretna sto imas priliku poceti ispocetka.
Ako zelis ici vani, imas priliku i mislis da ces se ostvariti, idi. Lakse ti je ako si sam bez porodice. A ako zelis ostati i nesto ovdje postici onda nabaci ideje na papir, smisli nesto originalno i realizuj to, educiraj se u nekom sektoru u kojem za pocetak mozes honorarno raditi.
Ja se tjesim kako ce svi otici u Njemacku pa ce ostati praznih radnih mjesta
Ali godine su ti najbolje za ostvariti nesto.
- vazi
#20 Re: Riječi ohrabrenja...
Jako je vazno sta ti emotivno zelis .Amca007 wrote:vazi wrote:Joj, kakvo ti je to pitanjeAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?![]()
Kasno s 27![]()
Hvala velika, ali znate da su ovo jako teske godine. Prekretnica zivota. Ni tamo ni vamo. Nisam jedini nadam se
Kaze , kod donosenja odluke, pistavi si tri pitanja : je li to nesto u mojoj nadleznosti ? Raspolazem li svime neophodnim da odluku sprovedem u djelo ? Imam li volju da to ucinim ?
Ako je odgovor na trece pitanje negativàn onda je bolje nista ne dirati .
Tvoj zivot je u tvojoj nadleznosti i ako imas volju da nesto ucinis onda ces sam pronaci sve sto ti je potrebno da odluku sprovedes u djelo.
Nadam se da nisam plaho zapetljala
Edit: ne zaboravi, nikad nije kasno da se voli strasno
Last edited by vazi on 31/12/2017 00:04, edited 1 time in total.
- insomnia78
#21 Re: Riječi ohrabrenja...
Ma dobro. Ti se uvijek mozes udatiOpal_89 wrote:Ako iko treba pasti zbog toga ja sam, jer sam zavrsila fax sa kojim danas mozes samo volontirati. I nekad mi dodje da upisem nesto drugo. I onda shvatis da ti taj papir za koji si zivot dao ne znaci nista u zivotu. Tesko se pomiriti sa tim ali sto prije to uradis bolje za tebe. Ali imamo prednost sto smo jos mladi pa imamo vremena da nam neka ideja bahne u glavu.Amca007 wrote:Ma znate kad je problem drustva pa se nekad izgubi volja. Obrazovan, a ne mozes naprijed. Hvala na lijepim rjecima..Opal_89 wrote:Ako moze iz perspektive tvog uzrasta. Nikad nije kasno. Samo zamisli da li zelis narednih 20-30 godina biti tu gdje si sad, tapkati u mjestu i ne uciniti nista od svoga zivota. Ili ces se pokrenuti i uraditi nesto za svoju buducnost? Neki se sa 27-28 osjecaju vec istroseno, a neki ce se tek probuditi i poceti zivjeti. Ja bih sada i pored dvoje djece imala volju svasta nesto u zivotu uraditi, otici negdje vani zivjeti, zapoceti mnoge zamisljene ideje,... Izbrisati iz proslosti ne mozes nista, ali mozes iskoristiti to da te ojaca, gledati naprijed i biti sretan/sretna sto imas priliku poceti ispocetka.
Ako zelis ici vani, imas priliku i mislis da ces se ostvariti, idi. Lakse ti je ako si sam bez porodice. A ako zelis ostati i nesto ovdje postici onda nabaci ideje na papir, smisli nesto originalno i realizuj to, educiraj se u nekom sektoru u kojem za pocetak mozes honorarno raditi.
Ja se tjesim kako ce svi otici u Njemacku pa ce ostati praznih radnih mjesta![]()
Ali godine su ti najbolje za ostvariti nesto.
- insomnia78
#22 Re: Riječi ohrabrenja...
Eto. Dosta sam bio gentille

- insomnia78
#23 Re: Riječi ohrabrenja...
Pa eto ti Mede gore. On je razredni pjesnik pa nek proba to uobliciti malovazi wrote: Ma ne zvuci mi pjesnicki
-
Opal_89
#24 Re: Riječi ohrabrenja...
Udala se
sta mislis na ciji racun zivim 
- insomnia78
#25 Re: Riječi ohrabrenja...
Opal_89 wrote:Udala sesta mislis na ciji racun zivim