Rijaset IZ osudio izjave Rešida Hafizovića o ''vehabijama''
-
zzzzz
Ja samo znam da su kojim slucajem muslimani u vrijeme Muhameda A.S bili poput ovih koji slijede Abdul Wehaba, da se Islam nikad nebi prosirio u tolikoj mjeri, da ne bi bio napredniji dio svijeta u vrijeme kad je Evropom vladao mrak Inkvizicije.
Zato sam ubjedjen da su upravo oni novotarija (kako vole druge optuzivati), oni su za islamski svijet upravo ono sto je Inkvizicija bila za krscanski....NAZADAK. Svima koji muslimane vide kao neprijatelje je najveca zelja da se ovaj vid Islama sto vise prosiri u svijetu jer je neuke i zatucane najlakse kontrolisati, one kojima su takve stvari kao muzika, fudbal, skolovanje zena veliki haram. Ovakvo razmisljanje se kosi sa osnovama Islama ali njima to ne predstavlja nista, oni zive u svom uvjerenju da su samo oni na pravom putu a svi ostali zive u zabludi
Zato sam ubjedjen da su upravo oni novotarija (kako vole druge optuzivati), oni su za islamski svijet upravo ono sto je Inkvizicija bila za krscanski....NAZADAK. Svima koji muslimane vide kao neprijatelje je najveca zelja da se ovaj vid Islama sto vise prosiri u svijetu jer je neuke i zatucane najlakse kontrolisati, one kojima su takve stvari kao muzika, fudbal, skolovanje zena veliki haram. Ovakvo razmisljanje se kosi sa osnovama Islama ali njima to ne predstavlja nista, oni zive u svom uvjerenju da su samo oni na pravom putu a svi ostali zive u zabludi
- Fair Life
Majstoreeeeeeee...Grom iz vedra neba wrote:Fair, ako toliko volis dane i sb, pa covjece otvori blog: Anti-Alija Fan Club Senad and Senad...ovako fakat spamujes teme...debilno izgleda sto jest jest.
Ili jednostavno otvori temu za clanke iz DANA o "borbi za islam" (tobe jarabi)...
...ovo mi licni na cirkus...dosli ljudi da onanisu, da si daju oduska na temama o borbi protiv vehabija...![]()
Ostavi Aliju na miru.
Ovdje je rijec o reisu Cericu.
- Fair Life
Aha... bilo u Preporodu. Dakle ti vjerujes onome sto je napisano u "Preporodu".Bosanac sa dna kace wrote:bilo u Preporıdu, nazalost neam taj broj Preporoda, mislim da je bilo pismo dzemtlija iz Fahdove dzamije!njonjica wrote:daj izvorBosanac sa dna kace wrote:a izvor informacije je...?????
sto nam ne npisu da je bio narkoman......
Lijepo!!
Procitaj i ovo sa linka ispod. Bilo je u "Preporodu".
Klikni majstore...
Rešid Hafizović
Oni dolaze po nasu djecu

- Fair Life
xmen2 wrote:Esselamu alejkum wr wb i zdravo
Kao prvo moram reci,ovo je jedan dobar potez od strane rijaseta,da ih Allah nagradi.Ocito je da zele da se priblize braci muslimanima(u narodu poznati,pogrijesno,kao "vehabije"),prvo reisov intervju za C-D pa onda sad ova izjava..ako nastavite ovako bit ce super![]()
Drugo,ova trojka unutar FIN-a su tri huskaca koji nemaju puno toga zajednickog s IZ i rijasetom IZ-a,tako da njihove izjave ne mozete brojati kao stav IZ-a.Cudi me da BHTV,FTV,BHDANI i slicni mediji uvijek te huskace s FIN-a pozivaju kad treba da se prica.Mislim da je ocito da nekome ovi problemi pasu,te stoga vjerujem da je ovo sve lijepo isplanirano,i dogadjaji u Pazaru,i Banovicima..sve
Na kraju krajeva,u ovom dogadjaju se vidi kome je stalo do jedinstva muslimana a kome nije.Onome kome je stalo,on zaista nece izjavljivati svasta.
I dodao bih da me obradovala cinjenica da je rijaset u osudi naveo i napad na imama Muhammeda ibn AbdullWehaba(rahimullah),i tako dao do znanja da oni ne gledaju na njega kao ovi sufijsko-siitski spijuni
Zaista je neznanje najveci neprijatelj insanu!
[img]http://www.ex-yupress.com/oslob/oslobodjenje.gif[/img][color=white]. . .[/color][size=134]08. Decembar, 2006.[/size] wrote:SKANDALOZNO: U uzurpiranim školskim prostorijama u naselju Maoča kod Brčkog
Piše: A. AVDIĆ
Maoča:
nastava "po državnom planu i programu"
Vehabije organizirale ilegalnu školu po jordanskom sistemu.
MAOČA - "Nemoj ništa pisati. Nemoj da te tražim poslije ovoga. Jel' jasno", govorio nam je u srijedu Nusret Imamović, (vjero)učitelj u ilegalnoj osnovnoj školi u naselju Gornja Maoča kod Brčkog.
Zasmetalo mu je, posebno, kada smo ga upitali po kojem je planu i programu organizirana nastava i koliko djece pohađa nastavu u prostorijama uzurpirane područne škole, kojom bi, prema teritorijalnoj nadležnosti, trebalo upravljati Ministarstvo obrazovanja u Vladi Tuzlanskog kantona.
Zabranjeno snimanje
"Ministarstvo je zapustilo ovu školu i mi smo je novcem iz svojih džepova renovirali. Ovdje su nekad bili konjušari. Sad mi, o svom trošku, školujemo našu djecu", kazao je Imamović, zabranjujući nam da snimimo uzurpirani objekat.
Nešto ranije, kada smo tek došli u naselje Maoča, u kojem živi dvadesetak vehabijskih porodica, samozvani "portparol braće vehabija" Hajrudin Ribić nam je tvrdio da se nastava odvija “po državnom planu i programu".
"Ali ne bosanskom, već jordanskom obrazovnom sistemu", istakao je Ribić.
Dodao je još da su mještani Maoče nedavno nudili Vladi TK da se organizira nastava po bosanskom sistemu, ali da posebna komisija Ministarstva obrazovanja nije prihvatila prijedlog.
"Ako se već ne mogu razdvajati dječaci i djevojčice, tražimo da se u učionici postavi zavjesa. Sa jedne bi strane zavjese bili dječaci, a sa druge djevojčice", ustvrdio je Ribić, te dodao da, trenutno, u školi ima oko dvadesetero djece koja su podijeljena.
Samozvani portparol Ribić, međutim, nije želio otkriti na koji se način finansira ova jordanska škola.
U Ministarstvu obrazovanja TK ne znaju da u Maoči postoji ikakva osnovna škola.
"Istina, mi smo bili formirali komisiju koja je trebala razmotriti mogućnost otvaranja područne škole. Za sada ne postoje osnovni uslovi", kazao nam je Fikret Vrtagić, stručni saradnik u Ministarstvu.
"Dobri ljudi"
Prilikom obilaska prostorija, istakao je Vrtagić, službenici Ministarstva se nisu mogli uvjeriti da se u Gornoj Maoči odvija nastava.
"Niti znamo da škola postoji, niti imamo šta s tim", rekao je Vrtagić.
Dakle, Ministarstvo obrazovanja ne finansira ovu školu. Od portparola Ribića smo pokušali saznati informaciju više.
"Od dobrih ljudi", kratko nam je odgovorio.
Isti ti dobri ljudi finansiraju i izgradnju džamije, jer, kako je kazao portparol, "braća" ne žele da imaju bilo šta sa Islamskom zajednicom. Dobri su ljudi, pretpostavljamo, obezbijedili i stotinjak hiljada maraka za kupovinu terenca portparolu Ribiću. Jer, sudeći prema onome što smo vidjeli i što nismo smjeli snimiti, u Maoči Gornjoj niko ne radi nigdje, osim na džamiji.
-
KOGOD KADGOD
POTPISUJEMzzzzz wrote:Ja samo znam da su kojim slucajem muslimani u vrijeme Muhameda A.S bili poput ovih koji slijede Abdul Wehaba, da se Islam nikad nebi prosirio u tolikoj mjeri, da ne bi bio napredniji dio svijeta u vrijeme kad je Evropom vladao mrak Inkvizicije.
-
KOGOD KADGOD
Molim da objasnis KAKO su ova dva teksta povezana PO TVOM MISLJENJU.Fair Life wrote:Samo da ponovim ono sto je KOGOD KADGOD vec konstatirala:KOGOD KADGOD wrote:(...)
Nisu VJERNICI jedni drugima dushmani...
Dushmani su nam svima:
-Sejtan prokleti (sto nas zavadja)
-nefs (egoizam koji je neobuzdan)
-dunjaluk (sto se nefsom najvise sluzi)
Medju to troje, nije lahko biti INSAN, pa imajte milosti prema svim VJERNICIMA, svim pokorenicima (muslimanima) - a i one koji ne vjeruju gledajte milostivo i molite se da im se srca otvore (jer ko zna sta su predurali pa su razocarani religijom [a ne VJEROM] samo oni ne znaju razliku)...
Bog upucuje one koji Uputu iskreno zele.
"Nisu VJERNICI jedni drugima dushmani..."
...
Vijest je trajala koliko i dnevne novine: Vedad Hafizović, dvadesettrogodišnji mladić iz Sarajeva, u ponedjeljak, 27. februara, u ranim jutarnjim satima zaklao je svoju majku. Sav krvav otišao je do Istikal džamije na Otoci da se opere na česmi i radnicima koji su ga upitali šta se desilo rekao kako je kod kuće "zaklao kurban". Nadležnim policijskim i pravosudnim organima, pak, objasnio je kako je majku ubio jer tog kobnog jutra nije htjela sa njim klanjati sabah-namaz. Hafizović je, saznali su novinari u tužiteljstvu i policiji, jedan od onih revnosnih posjetilaca džamije Kralj Fahd i Kulturnog centra Kralj Fahd koje prepoznajemo kao vehabije.
...
U mom tekstu se BAS I GOVORILO o tome da NE TREBA da vidimo VJERNIKE kao "dusmane" i da se prema svakome odnosimo MILOSTIVO.
U ovoj tuznoj vijesti koju si naveo, se UPRAVO VIDI PRIMJER TOGA STA BIVA KADA JEDNI MISLE DA SU JEDINI U PRAVU I DA SU SVI KOJI SE S NJIMA NE SLAZU - "DUSMANI".
Ovo je ektremni primjer, a ima i drugih.
Klanjajuci zajedno u saffu (u zemlji u kojoj ima muslimana iz razlicitih zemalja i razlicitih mezheba) jedan HANEFI sljedbenik, vidjevsi da do njega SHAF'I sljedbenik je podigao prst pri tesehhudu (praksa zasnovana na nekom hadisu, dok je u sebi rekao laa ilaahe ilallah) i par puta prst pomakao gore-dolje, ovaj nas hanefija zgrabi covjeku prst i savije ga naglo unazad tako da se slomio!
Klanjajuci nekom drugom prilikom isto u dzemaatu (skupno) SHAF'I sljedbenik, nakon sto je imam zavrsio Fatihu, podje da sapatom ponavlja Fatihu za sebe (praksa zasnovan na nekom hadisu). Hanefiji do njega je to toliko zasmetalo da je covjeka pozadinom ruke bukvalno odgurnuo unazad iz saffa!
Neki mladic je naucio iz vehabijskih izvora da kada se klanja treba da se doticu stopala klanjaca (praksa zasnovana na nekom hadisu). U dzemaatu, nasao se izmedju dva starija covjeka. Posto se, valjda, nisu "sabili" u saff dovoljno da im se dodiruju ramena, izmedju stopala sa obje strane naseg mladica se nasao poveliki razmak. Umjesto da se pomakne, ili primakne blize jednom klanjacu, ovaj nas rasiri noge toliko da je jedva mogao da stoji a da se ne prevrne.
Kako je on mogao da klanja sa koncentracijom potrebnom za namaz? Da je svaki od ovih klanjao pravilno IZNUTRA, ne bi mogao ni da primjeti kako ko i sta radi oko njega.
Ovakvih primjera sto "sitnih" sto veoma krupnih, nalazimo svakodnevno i od davnina (u sustini, od uzimanja hadisa za vjerske zakone i pravila).
I sto se Islam sve vise komplikuje i sve "novija" pravila unose bazirana na ovom ili onom hadisu - TO JE VISE OVAKVIH INCIDENATA.
ZATO SE HADIS NE TREBA UZIMATI KAO OSNOVA ZA VJERSKE ZAKONE I PRAVILA. ZASTO DOVODITI LJUDE U SITUACIJE GDJE SUMNJAJU JEDNI U DRUGE, KADA JE BOG JASNO DAO UPUTE STO SE TICA ONOGA STO JE VAZNO. STO BOG NIJE DETALJISAO, ZNACI DA NIJE NEOPHODNO, I HVALA MU STO NAM JE ISLAM UCINIO LAHKIM...
-
KOGOD KADGOD
Ljudi BUKVALNO shvate nesto, sebi "utuve" da su samo oni u pravu i da je samo taj nacin klanjanja ili sjedenja, hodanja, jedenja "pravi" sunnet - i dolazi do SUKOBA i cak MRZNJE prema onima koji smatraju neki drugi cin "pravim" sunnetom ili odbijaju da se podvrgnu nametnutom stavu.
na primjer:
Ima muslimana (pod uputom odredjenog mezheba) smatraju da se MORA PONOVITI ABDEST nakon jedenja kamiljeg mesa. Ovo zasnovano na hadisu da je taj i taj vidio kako je Muhammed, nakon zajednickog jela koje je ukljucivalo kamilje meso, otisao i uzeo abdest).
Drugi, opet smatraju da to nije potrebno, jer postoji drugi hadis da je taj i taj vidio da, nakon jela koje je ukljucivalo kamilje meso, Muhammed je ustao i produzio u dzamiju na (grupni) namaz.
(Ovo je iz obimnijih zbirki hadisa, nije mi poznato da li su prevedeni na nas jezik, ali prosjecni "ucenjak" bi bio upoznat pa se moze provjeriti.)
ZASTO OVO NIJE MALA STVAR? Zato sto prvi, pod utiskom "navodnog" hadisa, bi ove druge smatrali da su klanjali BEZ ABDESTA!...
Slicno je izmedju shaf'i mezheba i hanefi u vezi "gubljenja abdesta ako se dotakne ili poljubi svoja supruga). Po shaf'ijama, vecina hanefija klanja "bez abdesta"! A oba misljenja navode hadise o Muhammedu da je "ponovio abdest" a i da je nastavio na namaz bez obnavljanja abdesta, nako sto je svoju suprugu usput poljubio.
Navodno, "sva cetiri mezheba su haqq, istiniti", a na drugoj stranipo jednima drugi klanjaju "bez abdesta" dok po drugima "prvi uzimaju abdesta preko abdesta", i mnostvo drugih razlika.
Shaf'i, u dzematu iza hanefi imama, nece rahat klanjati jer zna da je ovaj mozda "bez abdesta", nisam jednom bila svjedok kako se ponovo klanja isti namaz, prvi put radi sevapa dzemata, a drugi put "za svaki slucaj".
Po shi'a sekti, cijeli muslimanski svijet je "dzbe postio" jer se omrse kada zadje sunce, dok se po njihovim objasnjenjima i hadisima na tu temu, treba omrsiti kada se potpuno smrkne. Na hadzdzu, primjetite da nakon sto je namaz obavljen, oni ga ponove jer imaju sumnju u imama.
Pogledajte post o vremenu kada su postojale CETIRI stanice oko KA'BE jer je svaki mezheb imao svog imama, ne priznavajuci validnost drugih mezheba kad su u pitanju oni sami. Dakle, "svaki mezheb je haqq", ali samo za "sebe" tj. za one koji ga slijede.
Mozemo navest STOTINE primjera koji, kada se analiziraju, ukazuju na to da je neko "nepravilno" klanjao, da je "izasao iz islama", da je nepotrebno pogubljeno ljudi, da se nepotrebno otsjeklo ruku (svjedok sam ogromnog broja tako nepotrebno osakacenih, post je o tome vec na drugoj temi)....
ZATO SE HADIS NE TREBA UZIMATI KAO OSNOVA ZA VJERSKE ZAKONE I PRAVILA. ZASTO DOVODITI LJUDE U SITUACIJE GDJE SUMNJAJU JEDNI U DRUGE, KADA JE BOG JASNO DAO UPUTE STO SE TICA ONOGA STO JE VAZNO. STO BOG NIJE DETALJISAO, ZNACI DA NIJE NEOPHODNO, I HVALA MU STO NAM JE ISLAM UCINIO LAHKIM...
na primjer:
Ima muslimana (pod uputom odredjenog mezheba) smatraju da se MORA PONOVITI ABDEST nakon jedenja kamiljeg mesa. Ovo zasnovano na hadisu da je taj i taj vidio kako je Muhammed, nakon zajednickog jela koje je ukljucivalo kamilje meso, otisao i uzeo abdest).
Drugi, opet smatraju da to nije potrebno, jer postoji drugi hadis da je taj i taj vidio da, nakon jela koje je ukljucivalo kamilje meso, Muhammed je ustao i produzio u dzamiju na (grupni) namaz.
(Ovo je iz obimnijih zbirki hadisa, nije mi poznato da li su prevedeni na nas jezik, ali prosjecni "ucenjak" bi bio upoznat pa se moze provjeriti.)
ZASTO OVO NIJE MALA STVAR? Zato sto prvi, pod utiskom "navodnog" hadisa, bi ove druge smatrali da su klanjali BEZ ABDESTA!...
Slicno je izmedju shaf'i mezheba i hanefi u vezi "gubljenja abdesta ako se dotakne ili poljubi svoja supruga). Po shaf'ijama, vecina hanefija klanja "bez abdesta"! A oba misljenja navode hadise o Muhammedu da je "ponovio abdest" a i da je nastavio na namaz bez obnavljanja abdesta, nako sto je svoju suprugu usput poljubio.
Navodno, "sva cetiri mezheba su haqq, istiniti", a na drugoj stranipo jednima drugi klanjaju "bez abdesta" dok po drugima "prvi uzimaju abdesta preko abdesta", i mnostvo drugih razlika.
Shaf'i, u dzematu iza hanefi imama, nece rahat klanjati jer zna da je ovaj mozda "bez abdesta", nisam jednom bila svjedok kako se ponovo klanja isti namaz, prvi put radi sevapa dzemata, a drugi put "za svaki slucaj".
Po shi'a sekti, cijeli muslimanski svijet je "dzbe postio" jer se omrse kada zadje sunce, dok se po njihovim objasnjenjima i hadisima na tu temu, treba omrsiti kada se potpuno smrkne. Na hadzdzu, primjetite da nakon sto je namaz obavljen, oni ga ponove jer imaju sumnju u imama.
Pogledajte post o vremenu kada su postojale CETIRI stanice oko KA'BE jer je svaki mezheb imao svog imama, ne priznavajuci validnost drugih mezheba kad su u pitanju oni sami. Dakle, "svaki mezheb je haqq", ali samo za "sebe" tj. za one koji ga slijede.
Mozemo navest STOTINE primjera koji, kada se analiziraju, ukazuju na to da je neko "nepravilno" klanjao, da je "izasao iz islama", da je nepotrebno pogubljeno ljudi, da se nepotrebno otsjeklo ruku (svjedok sam ogromnog broja tako nepotrebno osakacenih, post je o tome vec na drugoj temi)....
- Bosanac sa dna kace
Vjerujem Preporodu, vidim i ti mu vjerujes, bas fino, u Preporodu daju sansu mnogima da iznesu svoje misljenje! ja vjerujem onima koji poznaju tog momka!Fair Life wrote:Aha... bilo u Preporodu. Dakle ti vjerujes onome sto je napisano u "Preporodu".Bosanac sa dna kace wrote:bilo u Preporıdu, nazalost neam taj broj Preporoda, mislim da je bilo pismo dzemtlija iz Fahdove dzamije!njonjica wrote:daj izvor
Lijepo!!
Procitaj i ovo sa linka ispod. Bilo je u "Preporodu".
Klikni majstore...
- Bosanac sa dna kace
bas fino, eto dobili smo sto smo trazili, otisli ljudi pokupili se da zive u nekoj vukohebini, da nikom ne smetaju niti njima ko da smeta!Fair Life wrote:xmen2 wrote:Esselamu alejkum wr wb i zdravo
Kao prvo moram reci,ovo je jedan dobar potez od strane rijaseta,da ih Allah nagradi.Ocito je da zele da se priblize braci muslimanima(u narodu poznati,pogrijesno,kao "vehabije"),prvo reisov intervju za C-D pa onda sad ova izjava..ako nastavite ovako bit ce super![]()
Drugo,ova trojka unutar FIN-a su tri huskaca koji nemaju puno toga zajednickog s IZ i rijasetom IZ-a,tako da njihove izjave ne mozete brojati kao stav IZ-a.Cudi me da BHTV,FTV,BHDANI i slicni mediji uvijek te huskace s FIN-a pozivaju kad treba da se prica.Mislim da je ocito da nekome ovi problemi pasu,te stoga vjerujem da je ovo sve lijepo isplanirano,i dogadjaji u Pazaru,i Banovicima..sve
Na kraju krajeva,u ovom dogadjaju se vidi kome je stalo do jedinstva muslimana a kome nije.Onome kome je stalo,on zaista nece izjavljivati svasta.
I dodao bih da me obradovala cinjenica da je rijaset u osudi naveo i napad na imama Muhammeda ibn AbdullWehaba(rahimullah),i tako dao do znanja da oni ne gledaju na njega kao ovi sufijsko-siitski spijuni
Zaista je neznanje najveci neprijatelj insanu![img]http://www.ex-yupress.com/oslob/oslobodjenje.gif[/img][color=white]. . .[/color][size=134]08. Decembar, 2006.[/size] wrote:SKANDALOZNO: U uzurpiranim školskim prostorijama u naselju Maoča kod Brčkog
Piše: A. AVDIĆ
Maoča:
nastava "po državnom planu i programu"
Vehabije organizirale ilegalnu školu po jordanskom sistemu.
MAOČA - "Nemoj ništa pisati. Nemoj da te tražim poslije ovoga. Jel' jasno", govorio nam je u srijedu Nusret Imamović, (vjero)učitelj u ilegalnoj osnovnoj školi u naselju Gornja Maoča kod Brčkog.
Zasmetalo mu je, posebno, kada smo ga upitali po kojem je planu i programu organizirana nastava i koliko djece pohađa nastavu u prostorijama uzurpirane područne škole, kojom bi, prema teritorijalnoj nadležnosti, trebalo upravljati Ministarstvo obrazovanja u Vladi Tuzlanskog kantona.
Zabranjeno snimanje
"Ministarstvo je zapustilo ovu školu i mi smo je novcem iz svojih džepova renovirali. Ovdje su nekad bili konjušari. Sad mi, o svom trošku, školujemo našu djecu", kazao je Imamović, zabranjujući nam da snimimo uzurpirani objekat.
Nešto ranije, kada smo tek došli u naselje Maoča, u kojem živi dvadesetak vehabijskih porodica, samozvani "portparol braće vehabija" Hajrudin Ribić nam je tvrdio da se nastava odvija “po državnom planu i programu".
"Ali ne bosanskom, već jordanskom obrazovnom sistemu", istakao je Ribić.
Dodao je još da su mještani Maoče nedavno nudili Vladi TK da se organizira nastava po bosanskom sistemu, ali da posebna komisija Ministarstva obrazovanja nije prihvatila prijedlog.
"Ako se već ne mogu razdvajati dječaci i djevojčice, tražimo da se u učionici postavi zavjesa. Sa jedne bi strane zavjese bili dječaci, a sa druge djevojčice", ustvrdio je Ribić, te dodao da, trenutno, u školi ima oko dvadesetero djece koja su podijeljena.
Samozvani portparol Ribić, međutim, nije želio otkriti na koji se način finansira ova jordanska škola.
U Ministarstvu obrazovanja TK ne znaju da u Maoči postoji ikakva osnovna škola.
"Istina, mi smo bili formirali komisiju koja je trebala razmotriti mogućnost otvaranja područne škole. Za sada ne postoje osnovni uslovi", kazao nam je Fikret Vrtagić, stručni saradnik u Ministarstvu.
"Dobri ljudi"
Prilikom obilaska prostorija, istakao je Vrtagić, službenici Ministarstva se nisu mogli uvjeriti da se u Gornoj Maoči odvija nastava.
"Niti znamo da škola postoji, niti imamo šta s tim", rekao je Vrtagić.
Dakle, Ministarstvo obrazovanja ne finansira ovu školu. Od portparola Ribića smo pokušali saznati informaciju više.
"Od dobrih ljudi", kratko nam je odgovorio.
Isti ti dobri ljudi finansiraju i izgradnju džamije, jer, kako je kazao portparol, "braća" ne žele da imaju bilo šta sa Islamskom zajednicom. Dobri su ljudi, pretpostavljamo, obezbijedili i stotinjak hiljada maraka za kupovinu terenca portparolu Ribiću. Jer, sudeći prema onome što smo vidjeli i što nismo smjeli snimiti, u Maoči Gornjoj niko ne radi nigdje, osim na džamiji.
ljudi vidjeli da im niko nece organizovat nastavu za djecu, oni sami ustali i organizovali, a o tome sto im djeci skola nece bit priznata van njihove vukohebine da budu razmisljali!