Rihanna

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Michiegen

#1 Rihanna

Post by Michiegen »

Rihanna je jedan od najboljih muzicara danasnjice i ona je prosto osvojila publiku jednim tamnim albumom "Good klix Gone Bad".Da li je u pitanju tematika ili mozda poruka vec pri prvom susretu sa naslovom je nesto sto moramo posslusati pa tek onda zakljuciti ono sto je u svijetu realnost zbivanja.Rihanna je Islamske vjeroipsovjesti i ona je pripadnik "Nacija Islam".Veoma je zgodna i pozeljna svakom muskarcu.Moje misljenje da je album "Music of The Sun" nesto vrijedno a mozda a i najbolji album bez surovosti ovog zadnjeg albuma.
Michiegen

#2 Re: Rihanna

Post by Michiegen »

Image
Rihanna je najbolje mzuicko ostvarenje i dozivljaj i ona je sklona univerzalnosti pjevanja Jazz, Rocka i Blues.Ona atatkuje da zamijeni cuvenu Tina Turner.
sajosarajlija

#3 Re: Rihanna

Post by sajosarajlija »

Rizzo, pa onda Rihana!
Michiegen

#4 Re: Rihanna

Post by Michiegen »

Image
Britney Spears sa novog albuma "Circus"

Dogadjaj sa Britney Spears je doveo do toga da se zapitamo kuda idu danasnje cure i kako zastiti karijeru i prisebnost.Ovaj novi album Britney Spears je nesto sto morate slusati i vidjeti da ona lici na jednog Robert Planta koji je volio snimati neke tematske albume. Britney Spears je bila na vrhu popularnosti dok je sada Rihanna zauzela to mjesto i potakla druge muzicare da snimaju ono sto ce ljudi i poslusati i razumjeti znacaj djesavanja u svijetu pa cak i modu.

Mislio sam da ce Yo Yo zauzeti mjesto Britney Spears ali ona jos nije snimila novi album.Pocnite slusati novi album od Taylor Swift i uocit' cete najnoviji muzicki trend.
Michiegen

#5 Re: Rihanna

Post by Michiegen »

Moje misljenje je da Rap Muzika ne moze opstati i da se ona mora pretociti u R-B muziku.Znacaj Rap muzike je bio nacin protesta crne rase koja je imala podrsku svih dobronamjernih ljudi svijeta, pa se poslije Rap Muzika pretocila u "morska plaza sistem" zvani Hip Hop.
Layne

#6 Re: Rihanna

Post by Layne »

:shock:
Mrs.Zurbrigen

#7 Re: Rihanna

Post by Mrs.Zurbrigen »

Layne wrote::shock:
e bas to. :shock:
anais_nin

#8 Re: Rihanna

Post by anais_nin »

Layne wrote::shock:
:) i ja kazem :shock:
black

#9 Re: Rihanna

Post by black »

Michiegen wrote:Image
Rihanna je najbolje mzuicko ostvarenje i dozivljaj i ona je sklona univerzalnosti pjevanja Jazz, Rocka i Blues.Ona atatkuje da zamijeni cuvenu Tina Turner.
:shock:

ona je najbolje vizuelno 'ostvarenje' :mrgreen: a njeno pjevanje veze nema sa jazzom i bluesom
Layne

#10 Re: Rihanna

Post by Layne »

Michiegen wrote:Ovaj novi album Britney Spears je nesto sto morate slusati i vidjeti da ona lici na jednog Robert Planta koji....
:lol: :lol:
Ovo sam zaboravio :mrgreen:
Lauryn Hill

#11 Re: Rihanna

Post by Lauryn Hill »

Michiegen wrote: Rihanna je najbolje mzuicko ostvarenje i dozivljaj i ona je sklona univerzalnosti pjevanja Jazz, Rocka i Blues.Ona atatkuje da zamijeni cuvenu Tina Turner.
:shock: :shock: :shock: Ma cuj?! Rihanna pjeva Jazz i Blues :-) i ona lafo ima potencijal da zamijeni Tinu Turner?! :shock: :shock: :shock: :shock:
Michiegen wrote: Ovaj novi album Britney Spears je nesto sto morate slusati i vidjeti da ona lici na jednog Robert Planta koji je volio snimati neke tematske albume.

Mislio sam da ce Yo Yo zauzeti mjesto Britney Spears ali ona jos nije snimila novi album.Pocnite slusati novi album od Taylor Swift i uocit' cete najnoviji muzicki trend.
Sad kaze morate poslusati novi album od Brit, a nakon toga kaze da Britney NIJE snimila novi album?! :-) I onda stavlja Brit i Roberta u istom kontekstu - OMG!

A ko je Yo Yo, svega ti?! :lol: (JoJo maybe?)
Taylor Swift - najnoviji muzicki trend???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Michiegen wrote:Moje misljenje je da Rap Muzika ne moze opstati i da se ona mora pretociti u R-B muziku.Znacaj Rap muzike je bio nacin protesta crne rase koja je imala podrsku svih dobronamjernih ljudi svijeta, pa se poslije Rap Muzika pretocila u "morska plaza sistem" zvani Hip Hop.
Image
SAY WHAT?!

Molim te, idi se educiraj malo o kulturi Rap-a i Hip-Hop-a (a usput bi mogao malo i o Jazz-u /Blues-u while you're at it :wink: ) prije nego sto opet dodjes ovdje prosipati svoje nebuloze. :wink:

Michiegen... covjece, nisi ni svjestan sta si sve rek'o :shock: a ost'o ziv :mrgreen:
neprilagodjena

#12 Re: Rihanna

Post by neprilagodjena »

Michiegen wrote:Image

Meni nije nesto posebno.

Juce bas neki intervju sa njom i govori kako je shvatila da je ona primjer omladini :) :)
A vidi kako se ljepo i primjerski obukla :lol: :lol:
Amila♥Emir

#13 Re: Rihanna

Post by Amila♥Emir »

Michiegen wrote:Moje misljenje je da Rap Muzika ne moze opstati i da se ona mora pretociti u R-B muziku.Znacaj Rap muzike je bio nacin protesta crne rase koja je imala podrsku svih dobronamjernih ljudi svijeta, pa se poslije Rap Muzika pretocila u "morska plaza sistem" zvani Hip Hop.
pitam se onda sto ne rade the roots sa rihannom :-D
sheilak

#14 Re: Rihanna

Post by sheilak »

Rihanna - sto reci ,osim da je cura savrseno sposobna da kmekanjem unisti pjesmu, koja bi , da je, kojom srecom, otpjevana od strane nekog, ko ne pjeva nazalno i ko uopste zna pjevati , mozda bila i sasvim ok. Skolski primjer razvikane ,(pre)forsirane pseudo pjevacice , nesto poput Madonne, samo sa manje originalnosti i pameti.
Last edited by sheilak on 28/02/2009 14:12, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#15 Re: Rihanna

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:00, edited 1 time in total.
ePegasus

#16 Re: Rihanna

Post by ePegasus »

..l:
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:11, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#17 Re: Rihanna

Post by ladyblue18 »

hajd sve gluposti koje si izvalio, ali ova je bas ono vrh
Michiegen wrote:Rihanna je Islamske vjeroipsovjesti i ona je pripadnik "Nacija Islam".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: placem
zimomor

#18 Re: Rihanna

Post by zimomor »

Michiegen wrote:Rihanna je Islamske vjeroipsovjesti i ona je pripadnik "Nacija Islam".

Image
Ma prava muslimanka, nema sta. Jel' se ovo shamijom ogrnula? :-D
Point.

#19 Re: Rihanna

Post by Point. »

Michiegen wrote: Rihanna je jedan od najboljih muzicara danasnjice i ona je prosto osvojila publiku jednim tamnim albumom "Good klix Gone Bad".Da li je u pitanju tematika ili mozda poruka vec pri prvom susretu sa naslovom je nesto sto moramo posslusati pa tek onda zakljuciti ono sto je u svijetu realnost zbivanja.Rihanna je Islamske vjeroipsovjesti i ona je pripadnik "Nacija Islam".Veoma je zgodna i pozeljna svakom muskarcu.Moje misljenje da je album "Music of The Sun" nesto vrijedno a mozda a i najbolji album bez surovosti ovog zadnjeg albuma.
Ovo mi je najbolje, kakva muzicarka nezna akorda cura ufatiti... Zivio Pro Tools!
Post Reply