Richard Gere o Sarajevu na Late Show with David Letterman
- vedderedi
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
pa sta je uradio?
rek'o nesto fino?
pa to rade pristojni ljudi koji prvi put posjete neku zemlju koja bas nije mulj ogradjen zicom. gimme a break...
-
walkabout
Sigurno hvala Richard-u na lijepim (i jos znacajnije - istinitim) rijecima o Sarajevu i Bosni.
Mr Gere je inteligentan covjek, zna on i spustiti na zemlju (njegov intervju sa Senadom Avdicem).
Sa nestrpljenjem cekam film (mada sam imao prilike citati tekst o dogadjajima trojice novinara na osnovu kojeg ja napravljen scenarij za film).
Samo manji komentar na osnovu onoga sto do sada znam o ovom filmu:
- obratite paznju na dvosmislenost naziva filma "The Hunting Party". Moze se (vjerovatno i treba) prevesti kao "Zabava lovaca" ali i nesto kao "Tragaci" sto je blize dogadjajima trojice novinara. Film je ruganje onima sto toboze hvataju ratne zlocince (evo vec 13-ak godinica) a znaju da je to samo zamazivanje ociju "sirokim narodnim masama".
PS.Dopala mi se boja ona 3 stojadina, narandzasta tj prava maskirna, da ih niko ne primijeti
Mr Gere je inteligentan covjek, zna on i spustiti na zemlju (njegov intervju sa Senadom Avdicem).
Sa nestrpljenjem cekam film (mada sam imao prilike citati tekst o dogadjajima trojice novinara na osnovu kojeg ja napravljen scenarij za film).
Samo manji komentar na osnovu onoga sto do sada znam o ovom filmu:
- obratite paznju na dvosmislenost naziva filma "The Hunting Party". Moze se (vjerovatno i treba) prevesti kao "Zabava lovaca" ali i nesto kao "Tragaci" sto je blize dogadjajima trojice novinara. Film je ruganje onima sto toboze hvataju ratne zlocince (evo vec 13-ak godinica) a znaju da je to samo zamazivanje ociju "sirokim narodnim masama".
PS.Dopala mi se boja ona 3 stojadina, narandzasta tj prava maskirna, da ih niko ne primijeti
- Bosanac_21
Thanx
Zasluzio je jednu dobru maslenicu, pile, malo lonca i koju hurmasicu
da zasladi
da zasladi
-
Sofitel
Moje misljenje je da bi gradonacelnica Semiha, trebala covjeka proglasiti pocasnim gradjaninom Sarajeva i ambasadora sarajeva u svijetu, ako takvo nesto postoji u Sarajevu. Ja se nadam da ce nardne godine posjeta Sarajevu biti, najmanje utrostrucena.
Hvala puno Richard.
PS mene je najvise dojmilo kada je pricao da je Sarajevo bolje od Jerusalema (ne znam da li to ima na ovom videu, ja sam ovaj intervju gledao na TV)
Hvala puno Richard.
PS mene je najvise dojmilo kada je pricao da je Sarajevo bolje od Jerusalema (ne znam da li to ima na ovom videu, ja sam ovaj intervju gledao na TV)
-
gold'n'brown
Zna li se kada bi film mogao kod nas poceti da igra?
- fantom slobode
Richard je to divno rekao.Vazi za ozbiljnog glumca bez afera.Nije nam mogla biti bolja reklama.Ne znam samo sta ce ovi sto se ne slazu sa tim, kako ce oni objasniti tu njegovu izjavu
(nicim izazvanu, sto je najgore:-)
- Citizen-X
Propaganda protiv "nebeskog naroda"fantom slobode wrote:Richard je to divno rekao.Vazi za ozbiljnog glumca bez afera.Nije nam mogla biti bolja reklama.Ne znam samo sta ce ovi sto se ne slazu sa tim, kako ce oni objasniti tu njegovu izjavu(nicim izazvanu, sto je najgore:-)
Zapadna propaganda
"Sve je to CNN-ova kuhinja"
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
nista posebno nije reko, a amerima je to na jednu uho unislo a na drugo izaslo
- Bosanac_21
Sta ti treba vise neg kad neki stranac (glumac) pohvali jedan grad, javno na
jednoj od najgledanijih emisija kaze da je Sarajevo lijepo i da ima veliku
historiju. Neko je to slusao, ako mozda nezna za Sarajevo, skoknut ce do
kompjutera i vidjeti gdje se nalazi - pa cak mozda i doci.
Svake godine nasu zemlju i ovaj grad sve vise turista posjecuje.
jednoj od najgledanijih emisija kaze da je Sarajevo lijepo i da ima veliku
historiju. Neko je to slusao, ako mozda nezna za Sarajevo, skoknut ce do
kompjutera i vidjeti gdje se nalazi - pa cak mozda i doci.
Svake godine nasu zemlju i ovaj grad sve vise turista posjecuje.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ma ide mi na zivce taj richard gere
- fantom slobode
Ja mislim da je Sarajevo Teheran
Richard nije objektivan, on je Gere.