Riblje ulje
Moderator: anex
-
*Diamond*
#1 Riblje ulje
Zanima me da li je neko koristio riblje ili ricinusovo ulje za poboljsanje kvaliteta kose, ali i za rast.. Pila sam tablete, a sada sam pocela uzimati i riblje ulje, pa me zanima ima li efekta i kako ga primjenjivati.. 
- sheikh
#2 Re: Riblje ulje
bolje ti je pij one tabletice gumenaste,a mazi kosu cickovim ili orahovim uljem........ 
-
*Diamond*
#3 Re: Riblje ulje
Nije mi problem da pijem ovo ulje, volim ribu, pa mi ne smeta
Ali ja bih nesto da mi potakne rast kose, a cula sam za mnoga ulja, pa me zanima koje je najbolje za to 
-
MAN-lion's coach
#4 Re: Riblje ulje
Joj ovih uljara po forumu...
-
*Diamond*
#5 Re: Riblje ulje
Da nemas i ti mozda neki savjetMAN-lion's coach wrote:Joj ovih uljara po forumu...
-
MAN-lion's coach
#6 Re: Riblje ulje
Pa poulji.Eto.*Diamond* wrote:Da nemas i ti mozda neki savjetMAN-lion's coach wrote:Joj ovih uljara po forumu...
-
*Diamond*
#7 Re: Riblje ulje
Hvala na korisnom savjetu! Negdje sam citala o tome koliki znacaj ovo ulje ima na mozak, pa eto... popijMAN-lion's coach wrote:Pa poulji.Eto.*Diamond* wrote:Da nemas i ti mozda neki savjetMAN-lion's coach wrote:Joj ovih uljara po forumu...
- pustopoljina
#8 Re: Riblje ulje
vitamin H ti treba za kosu, B- kompleks...ma ZDRAVA prehrana uopste.
riblje ulje se uglavnom davalo kao prevencija rahitisa...vitamin D, pa E, pa A...D jaca kosti, vitamini E i A su zasluzni za lijepu kozu...sve super...(nije ti to nikakvo cudo za poboljsanje rasta kose).
ali hehe, nemoj ricinusa mnogo uzimati
istina je da se ricinus stavlja na trepuske, u maske za kosu. ali per os djeluje maaalko drugacije laksativno
djeluje sigurno i brzo 
riblje ulje se uglavnom davalo kao prevencija rahitisa...vitamin D, pa E, pa A...D jaca kosti, vitamini E i A su zasluzni za lijepu kozu...sve super...(nije ti to nikakvo cudo za poboljsanje rasta kose).
ali hehe, nemoj ricinusa mnogo uzimati
istina je da se ricinus stavlja na trepuske, u maske za kosu. ali per os djeluje maaalko drugacije laksativno
-
*Diamond*
#9 Re: Riblje ulje
Hvala ti puno... zasitila sam se tableta i kojekakvih gluposti, pa bih da probam na prirodan nacin
A na ishranu i vitamine sada jako pazim, jer mi je kosa oslabila zbog anemije
A jesi ti koristila ricinusovo ulje i kako?
- pustopoljina
#10 Re: Riblje ulje
nisam. koristili su ga na meni, dok se nisam mogla braniti
imala sam nekakvu prozirnu maskaru sa nekim njegujucim supstancama. ali ne sjecam se da je bila nesto wow.
kosa je samo pokazatelj opsteg stanja. fino jedi i zivi bez nekog stresa (mislim, KOLIKO mozes) i treba vremena da se organizam oporavi.
uzmi dnevno nekoliko badema, imaju i minerala i ulja i vitamina. i orasi su dobri. (i kod anemije, a i za kosu/ kozu/ nokte)
kad si u menopauzi- onda je to malo drugacije, onda je uglavnom manjak estrogena odgovoran za tanku, krhku, rjedju kosu.
imala sam nekakvu prozirnu maskaru sa nekim njegujucim supstancama. ali ne sjecam se da je bila nesto wow.
kosa je samo pokazatelj opsteg stanja. fino jedi i zivi bez nekog stresa (mislim, KOLIKO mozes) i treba vremena da se organizam oporavi.
uzmi dnevno nekoliko badema, imaju i minerala i ulja i vitamina. i orasi su dobri. (i kod anemije, a i za kosu/ kozu/ nokte)
kad si u menopauzi- onda je to malo drugacije, onda je uglavnom manjak estrogena odgovoran za tanku, krhku, rjedju kosu.
-
strongwoman
#11 Re: Riblje ulje
Ricinusovo ulje ti je jako dobro za rast kose, cak mozes navecer namazati i trepavice... Trebalo bi pojacati rast i korjen*Diamond* wrote:Zanima me da li je neko koristio riblje ili ricinusovo ulje za poboljsanje kvaliteta kose, ali i za rast.. Pila sam tablete, a sada sam pocela uzimati i riblje ulje, pa me zanima ima li efekta i kako ga primjenjivati..
-
MAN-lion's coach
#12 Re: Riblje ulje
*Diamond* wrote: Hvala na korisnom savjetu! Negdje sam citala o tome koliki znacaj ovo ulje ima na mozak, pa eto... popij
Ja ti kažem da namažeš a ti se buniš.Ili ga popij ako ti je lakše.Da đaba ne dangubiš za savjet,moreš i kombinovano,izvana i iznutra da ima bolji efekat.
- ladyada
#13 Re: Riblje ulje
-
mimsy
#14 Re: Riblje ulje
Ne znam,al znam da moj momak citav zivot pije riblje ulje a bogme nista.Ne vjerujem da ima nekog efekta.Sve ti je to genetika.
Last edited by mimsy on 23/05/2011 11:07, edited 1 time in total.
-
*Diamond*
#15 Re: Riblje ulje
Meni uopste nije problem da ga pijem.. i stavljam ricinusovo ulje i drzim cijeli dan na glavi, nije mi ni to problem.. samo sam nestrpljiva sa rezultatima, odnosno hoce li ih biti uopste jer su mnogi po tom pitanju skepticni
A dosta sam citala o ovome i iznenadila sam se kako djeluje na kosu, kozu, vid, mozak, srce, organizam itd.
I da, topi masnoce
A sto se tice genetike, da je do toga ja bih bila zlatokosa 
- alica.k
#16 Re: Riblje ulje
u svakom slucaju, nece ti skoditi! sto ne bi probala onda?*Diamond* wrote:Meni uopste nije problem da ga pijem.. i stavljam ricinusovo ulje i drzim cijeli dan na glavi, nije mi ni to problem.. samo sam nestrpljiva sa rezultatima, odnosno hoce li ih biti uopste jer su mnogi po tom pitanju skepticniA dosta sam citala o ovome i iznenadila sam se kako djeluje na kosu, kozu, vid, mozak, srce, organizam itd.
I da, topi masnoce
A sto se tice genetike, da je do toga ja bih bila zlatokosa
-
*Diamond*
#17 Re: Riblje ulje
Pocela sam nedavno da pijem, ali bih voljela cuti druga misljenja, iskustva ili kako ga uzimati i koliko i slicno 
- alica.k
#18 Re: Riblje ulje
ricinus nemoj piti, djeluje kao laksativ!
a za maske za kosu....pun internet receptica!
a za maske za kosu....pun internet receptica!
-
zeks31
#19 Re: Riblje ulje
ulje origana i ulje žutog noćurka*Diamond* wrote:Hvala ti puno... zasitila sam se tableta i kojekakvih gluposti, pa bih da probam na prirodan nacinA na ishranu i vitamine sada jako pazim, jer mi je kosa oslabila zbog anemije
A jesi ti koristila ricinusovo ulje i kako?
-
Suzie Q
#20 Re: Riblje ulje
ja sam kao dijete obožavala one male crvene bobice od ribljeg ulja, odavno to nisam vidjela...ima li gdje kupiti?
- Cholina_Lokica
#21 Re: Riblje ulje
Ima u svim apotekamaSuzie Q wrote:ja sam kao dijete obožavala one male crvene bobice od ribljeg ulja, odavno to nisam vidjela...ima li gdje kupiti?
I ja sam i plaho volila, samo gledala kako da ukradem bocicu i sve ih pojedem
-
Suzie Q
#22 Re: Riblje ulje
super
još danas ću ih kupiti!!!
-
*Diamond*
#23 Re: Riblje ulje
Za ovo stvarno nisam cula, ako nije problem da kazes kako djeluje i kako da ga koristim... hvalazeks31 wrote:ulje origana i ulje žutog noćurka
- Starlove
#24 Re: Riblje ulje
ja sam cula od djevojke koja cijeli zivot nije imala kosu na jednom dijelu glave da joj je ricinusovo ulje veoma brzo pomoglo da pocne rasti, pa ti probaj