Ribarska tema - BISTRO :)
Moderator: anex
- DobroJutroKolumbo
#1 Ribarska tema - BISTRO :)
BISTRO...Pitanje pecal' ovde ko i imal se ko sta pohvaliti!?Sta mislite o ribarenju opcenito , gdje idete u ribu, sta pecate , koje mamce koristite i tako to!?
BISTRO 
- DobroJutroKolumbo
Uh sto bi mogao sad svjezu pastrmku ili lipljana...ja obicno lovim na musice...ne lovim "krupnu" ribu...samo pastrmka i lipljan...eventualno skobalj ali samo kad sam raspolozen...!
Triton upravu si rijeka je odmor, nekad se nista ne ulovi ali bude fino druzenje...
-
Poguzija
ma nek je neko naceo i ovu temu..
vecinom rijeke po krajini una-unac-sana i pritoke a tako i ostale rijeke, vrbas i dosta puta van zemlje
radi se o ribi pastrmka, lijpljen na mahac u zadnje 2 god..u nekim slucajevima na obicni stap za ribolov na razne mamce (vecinom mepsove leptirove) na te spomenute ribe. Bijela riba slabo me privlaci al eto desi se..
Kao prethodni post mogu da kazem da su u vecini slucajeva drustvo,raja,rostiljanje od vecih razloga sto se ide.
vecinom rijeke po krajini una-unac-sana i pritoke a tako i ostale rijeke, vrbas i dosta puta van zemlje
radi se o ribi pastrmka, lijpljen na mahac u zadnje 2 god..u nekim slucajevima na obicni stap za ribolov na razne mamce (vecinom mepsove leptirove) na te spomenute ribe. Bijela riba slabo me privlaci al eto desi se..
Kao prethodni post mogu da kazem da su u vecini slucajeva drustvo,raja,rostiljanje od vecih razloga sto se ide.
- triton
najcesce se u prirodi druzim s prirodom, sam
niko ne ostaje duze od dva dana, a ja ako mjesec ne provedem, minimalno, propala mi godina.
jutarnju kafu u hladno ljetno jutro pod onom maglom koja se povija pola metra iznad zemlje prije nego sunce proviri iza planine i prva dva tri dima svjeze srolane cigare mi nista na svijetu zamijeniti ne moze.
jutarnju kafu u hladno ljetno jutro pod onom maglom koja se povija pola metra iznad zemlje prije nego sunce proviri iza planine i prva dva tri dima svjeze srolane cigare mi nista na svijetu zamijeniti ne moze.
-
safran
Da li bi neko od vas ribara i uzivalaca prirode bio raspolozen za suradnju na naucno-istrazivackom polju? Konkretno, kad ulovite pastrmku, lipljana, meku ili nedajboze glavaticu odrezete po komadic trbusnih peraja i stavite u posudu sa etanolom. Ribu nakon toga mozete vratiti u rijeku - sijecete dalje od korijena peraja - odsjeceni dio se regenerira. Naravno, ako ste raspolozeni da nam pomognete u sakupljanju uzoraka mi bismo vas snabdjeli materijalom i detaljnim uputstvima. Narocito nas zanimaju tesko pristupacni lokaliteti Nereve i pritoka, po mogucnosti izolovani prirodnim barijerama. Materijal bi se koristio za molekularnogeneticku karakterizaciju populacija.
Eto, ako biste bili raspolozeni javite se.
Eto, ako biste bili raspolozeni javite se.
-
mamica papucarka
u mene mi coek, ali se rijetko javlja na sa-xlordi wrote:malo da osvjezim i ovu temu jer nemogu da vjerujem da na Sa-x nema vise ribolovaca.Kazite nam gdje sada idete u ribolov.
BISTRO!!!
peca tamo oko B. Krupe, ali je trenutno lovostaj, pa se ziv pojeo jer nije mogao pecat
-
nedim_uk
Bio sam aktivan prije,volio gazit i stradala mi koljena od vode.Bolovi uzasni, tako da sam prestao sa ribolovom ali o istom mislim sve najbolje.
Dok sam bio aktivan volio sam ici na sarane i mladice,mjesta....bosna,krivaja,jablanicko i busko jezero najcesce.Mrzio "polutesko" a ljubitelj plovka i varalica.Samo sam dva puta ribu odnio kuci,nikad nisam imao mrezu jer sve sto sam uhvatio odmah sam pustio.
Ostalo mi je puno lijepih uspomena....bistro.
Dok sam bio aktivan volio sam ici na sarane i mladice,mjesta....bosna,krivaja,jablanicko i busko jezero najcesce.Mrzio "polutesko" a ljubitelj plovka i varalica.Samo sam dva puta ribu odnio kuci,nikad nisam imao mrezu jer sve sto sam uhvatio odmah sam pustio.
Ostalo mi je puno lijepih uspomena....bistro.
- triton
mekousna 
"There is no fish more difficult to catch, nor that gives the true angler more genuine sport than the trout. His capture requires the nicest tackle, the greatest skill, the most complete sell-command, the highest qualities of mind and body. The arm must be strong that wields the rod; the eye true that sees the rise; the wrist quick that strikes at the instant; the judgement good, that selects the best spot, the most suitable fly, and knows just how to kill a fish. A line temper is required to bear up against the loss of a noble fish, and patient perseverance to conquer ill luck."
Roosevelt, R.B. 1884.
"There is no fish more difficult to catch, nor that gives the true angler more genuine sport than the trout. His capture requires the nicest tackle, the greatest skill, the most complete sell-command, the highest qualities of mind and body. The arm must be strong that wields the rod; the eye true that sees the rise; the wrist quick that strikes at the instant; the judgement good, that selects the best spot, the most suitable fly, and knows just how to kill a fish. A line temper is required to bear up against the loss of a noble fish, and patient perseverance to conquer ill luck."
Roosevelt, R.B. 1884.
-
zmijaIzmaj
najdraze mi je kad uhvatim mladicu
ali i skobalj (na drini ) je ok isto

-
zmijaIzmaj
ma lazem pittpitt wrote:cuj guje profesionalcazmijaIzmaj wrote:najdraze mi je kad uhvatim mladicuali i skobalj (na drini ) je ok isto
![]()
:D stuka zakon
A bogami se i losos bori ko lav
-
cinderella
možda će zvučati malo čudno,ali...ja sam luda za ribarenjem!!! preferiram jezera, pecanje na crviće, naravno na plovak...dubinsko pecanje me ubija...
-
lordi
Pa ako preferiras taj vid ribolova ja bih ti preporucio Salakovacko jezero i Dreznicu jer ima bruka pastrmke a zakaci se i po koji strugac a on nije los na stapu.cinderella wrote:možda će zvučati malo čudno,ali...ja sam luda za ribarenjem!!! preferiram jezera, pecanje na crviće, naravno na plovak...dubinsko pecanje me ubija...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
E ja se upravo spremam za vikend negdje dole na Salakovac ili Grabovicu i to upravo malo plovak sa crvicima i raznim pastama, pa onda malo blinkeranja a naravno dva grunta stoje ko zapete puske sa kukuruzom i cekaju sargu
)).
-
lordi
Brate moj ti je priedlog Salakovacko definitivno a ako nece ni na jedan mamac od nabrojanih brate panja i udri naravno nakrmi prije zabacivanja.hrasno38 wrote:E ja se upravo spremam za vikend negdje dole na Salakovac ili Grabovicu i to upravo malo plovak sa crvicima i raznim pastama, pa onda malo blinkeranja a naravno dva grunta stoje ko zapete puske sa kukuruzom i cekaju sargu)).
- hrasno38
Ama idem da uzivam. Nikada nisam isao sa ciljem da nesto upecam nego da gledam onu plavo-zelenkastu vodu, plovak u vodi, vrhove stapova. A navise volim nocni ribolov uz laganu vatricu, svijetlece plovke i zvoncice na stapovima.lordi wrote:Brate moj ti je priedlog Salakovacko definitivno a ako nece ni na jedan mamac od nabrojanih brate panja i udri naravno nakrmi prije zabacivanja.hrasno38 wrote:E ja se upravo spremam za vikend negdje dole na Salakovac ili Grabovicu i to upravo malo plovak sa crvicima i raznim pastama, pa onda malo blinkeranja a naravno dva grunta stoje ko zapete puske sa kukuruzom i cekaju sargu)).
-
lordi
hrasno38 wrote:Ama idem da uzivam. Nikada nisam isao sa ciljem da nesto upecam nego da gledam onu plavo-zelenkastu vodu, plovak u vodi, vrhove stapova. A navise volim nocni ribolov uz laganu vatricu, svijetlece plovke i zvoncice na stapovima.lordi wrote:Brate moj ti je priedlog Salakovacko definitivno a ako nece ni na jedan mamac od nabrojanih brate panja i udri naravno nakrmi prije zabacivanja.hrasno38 wrote:E ja se upravo spremam za vikend negdje dole na Salakovac ili Grabovicu i to upravo malo plovak sa crvicima i raznim pastama, pa onda malo blinkeranja a naravno dva grunta stoje ko zapete puske sa kukuruzom i cekaju sargu)).
- hrasno38
Ali posto je vrijeme tako "divno" ne osjecam se bas tolikim avanturistom da idem i da kisnem za ustrb svojih uzivanja. Ipak cu sacekati zvijezdu koja sija toplotu. Ovo sad trenutno kao da neko istresa kante vode sa neba.lordi wrote:hrasno38 wrote:Ama idem da uzivam. Nikada nisam isao sa ciljem da nesto upecam nego da gledam onu plavo-zelenkastu vodu, plovak u vodi, vrhove stapova. A navise volim nocni ribolov uz laganu vatricu, svijetlece plovke i zvoncice na stapovima.lordi wrote: Brate moj ti je priedlog Salakovacko definitivno a ako nece ni na jedan mamac od nabrojanih brate panja i udri naravno nakrmi prije zabacivanja.![]()
-
cinderella
primaš li goste????hrasno38 wrote:E ja se upravo spremam za vikend negdje dole na Salakovac ili Grabovicu i to upravo malo plovak sa crvicima i raznim pastama, pa onda malo blinkeranja a naravno dva grunta stoje ko zapete puske sa kukuruzom i cekaju sargu)).