Rezultati izbora

Post Reply
vee-jay

#2101 Re: Rezultati izbora

Post by vee-jay »

ako postoji ikakva mogucnost bez snsda i hdza, nju treba ugrabiti...
pogotovo nakon ove izjave Radmanovica...
i odluke CIKa da se ponovno prebroje glasovi za predsjednika RSa...
ali tranqilo...

...i onda protiv Dodika dizati optuznicu, svejedno za sto, samo nek mu dize adrenalin :D

Dodi p***o, hocemo referendum... :D
jeza u ledja

#2102 Re: Rezultati izbora

Post by jeza u ledja »

Jebo Ivanica, nego sto ne broje ponovo glasove za PSBiH iz RS, gdje SDPu fali par stotina da uzmu 1 mjesto SNSDu?

Ovo ce biti prvi put od rata da nijedna stranka iz Federacije nema poslanika u skupstini koji dolazi iz RSa.
StupskaBitanga

#2103 Re: Rezultati izbora

Post by StupskaBitanga »

jeza u ledja wrote:Jebo Ivanica, nego sto ne broje ponovo glasove za PSBiH iz RS, gdje SDPu fali par stotina da uzmu 1 mjesto SNSDu?

Ovo ce biti prvi put od rata da nijedna stranka iz Federacije nema poslanika u skupstini koji dolazi iz RSa.
da SDP falilo samo 262glasa
hercegovac_pravi

#2104 Re: Rezultati izbora

Post by hercegovac_pravi »

vee-jay wrote:ako postoji ikakva mogucnost bez snsda i hdza, nju treba ugrabiti...
pogotovo nakon ove izjave Radmanovica...
i odluke CIKa da se ponovno prebroje glasovi za predsjednika RSa...
ali tranqilo...

...i onda protiv Dodika dizati optuznicu, svejedno za sto, samo nek mu dize adrenalin :D

Dodi p***o, hocemo referendum... :D
Ma za to treba više materijala od seljačkog harlaukanja pod šatorima a Dodoli tog materijala "neJma i neće ga biti"

p.s. Hralaukati pod šatorom nije politikanstvo već krkanluk..
Control panel

#2105 Re: Rezultati izbora

Post by Control panel »

malo gledam rezultate gdje je ko dobio glasove po birackim mjestima i u centru na jedmom mjestu interesantno

35 . 136A035 MRKOVIĆI ŠKOLA MRKOVIĆI, MP MRKOVIĆI

Šifra Naziv stranke Broj glasova

Ukupan broj glasača 54
Ukupno važećih glasova 30
Ukupno nevažećih glasova 2

00515 САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД - МИЛОРАД ДОДИК 15
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 4
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 3
01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 2
01185 STRANKA KOKUZA - SKOK 2
01204 СРПСКА ЛИСТА ЗА САРАЈЕВО - ПДП - СДС - ДП 2
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 1
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 1

:shock:
VerticalHairFactor

#2106 Re: Rezultati izbora

Post by VerticalHairFactor »

Mora li sve ozbiljno biti :D

Kako je hećim Torabije pomogo formiranje vlasti u BiH

Nepoznati pjesnik, okolina Sarajeva, početak 21. vijeka.

Mili bože čuda velikoga
U čestitom šeher Sarajevu,
Gdje se diže kula Radončića
Gdje stoluje silan Bakir paša
Bakir paša i Željko subaša,
Dogodi se čudo neviđeno
Neviđeno i nedoživljeno.

Pukla priča svuda po čaršiji
Da je stigo hećim iz daleka
Iz Maroka crnog i ponosonog
Te da liječi rane od bolesti
Od bolesti, tuge i žalosti.
Kad to čula sarajevska raja
Pohrlilo veliko i malo
Pohrlile bule i kadune
Sve gospođe i gospoda redom,
U dvoranu što je Zetrom zovu
U dolini brda Koševskoga,
Da dohvati ruku hećimovu
Da osjeti energiju njenu.

Ulaz bješe samo jedna marka
A tretmani zabadava dani
Samo hećim vodu naplaćivo
Što je š njome bolesti sapiro.

O tome se rastelali avaz
Širom lijepe rosne zemlje Bosne
Snimale su kamere reklame
Pa puštale na TeVe ekrane.

Glas je stigo iz Saraj'va grada
Do centrale Dodik Milorada
Milorada od Laktaša grada
Banjalučkog vožda i kadije.

Kad je Mile glasa zaprimio
On zaziva brata Vasić Rajka
Silnog Rajka na peru junaka
Da on sprema svitu i bratiju
Te da kreću mrskom Sarajevu
Ne bil' hećim znao misli sredit
Pomoć Milu s kim vlasti uredit.

Glas je stigo s olimpijske Zetre
Do centrale Zlatka Lagumdžije
Silnog Zlatka, jalijskog junaka
Sarajevskog gospona i druga.
Kad je Zlaja glase zaprimio
On zaziva pobratima Željka
Komšić Željka bosanskog 'rvata
Da on sprema svitu i bratiju
Te da kreću Zetri olimpijskoj
Ne bil' hećim znao misli sredit
Pomoć Zlaji s kim vlasti uredit.

Kad je bila nedjelja popodne
Dv'je se svite u Zetri pobiše
Dva se ljuta sukobiše vuka
Bahat Mile i jalija Zlaja
Ko će kome vlasti preoteti.

Kad to viđe hećim Torabije
On poziva dva ljuta dušmana
Da izmiri i misli im sredi.
Gleda Torab dva grozna junaka
Te se misli kome pružit lijevu
Kome lijevu kome ruku desnu.

Utom pade hećimu na pamet
Da on tamne ukrsti si ruke
Te da obje podjednako dade
Kako Zlaji tako Miloradu.

Kad su vuci dotaknuli ruke
Milina im prostrujila tijelom
Te se vide očima drugijem.
Tad im veli hećim Torabije:
Vidite li mili poglavari
Da ste džabe kavge zametali
Zametali, svoju krvcu lili
Vi ste braća po svom uvjerenju
Oba jeste soc'jal demokrate
Oba jeste čestite delije.

Te manite kavge i belaja
No idite i vlast formirajte
Sebi bratski sevap učinite.
Kad to čuše dva bivša dušmana
Ruke šire u lice se ljube
Za junačko pitaju se zdravlje.

Željko Komšić Vasić Rajka fali
Vasić Rajko Komšić Željka brani.
StupskaBitanga

#2107 Re: Rezultati izbora

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:malo gledam rezultate gdje je ko dobio glasove po birackim mjestima i u centru na jedmom mjestu interesantno

Ukupan broj glasača 54

ne kontam šta je tu čudno
Control panel

#2108 Re: Rezultati izbora

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:
Control panel wrote:malo gledam rezultate gdje je ko dobio glasove po birackim mjestima i u centru na jedmom mjestu interesantno

Ukupan broj glasača 54

pa u centru u Mz Mrkovici pobijedio SNSD, drugi SDA, treci SDP.
StupskaBitanga

#2109 Re: Rezultati izbora

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:
StupskaBitanga wrote:

Ukupan broj glasača 54

pa u centru u Mz Mrkovici pobijedio SNSD, drugi SDA, treci SDP.
tamo je do 91 bilo 230 srba
1mustra

#2110 Re: Rezultati izbora

Post by 1mustra »

StupskaBitanga wrote:
Probaj ponovo, svi znamo da sarajevski Srbi ne glasaju za SNSD, nego za SDP. :D
StupskaBitanga

#2111 Re: Rezultati izbora

Post by StupskaBitanga »

1mustra wrote:
StupskaBitanga wrote:
Probaj ponovo, svi znamo da sarajevski Srbi ne glasaju za SNSD, nego za SDP. :D
hoćeđ reci da je ovo namješteno ili
Kenan-sa

#2112 Re: Rezultati izbora

Post by Kenan-sa »

Mislim da je i vise nego jasno da ce Lagumdzija biti novi premijer,hrvati polako odustaju od te pozicije,jer su svjesni da im je SDP neophodan kako bi dosli do ustavnih promjena u ovoj drzavi! Spiric ce biti ministar finansija a Vrankic Ministar vanjskih poslova..mislim da je ovakvo rjesenje najrealnije..ako ce nam vlast kao do sada biti ne funkcionalna bolje je ne imati..to je dobro kod SDA I SDP-a,ne zuri im se da po svaku cjenu podjele fotelje...
Co0l

#2113 Re: Rezultati izbora

Post by Co0l »

Zar nisu iz RS-a trazili ministra vanjskih poslova,Ivanic je najvjerovatniji kandidat za to mjesto bio...
Komrad

#2114 Re: Rezultati izbora

Post by Komrad »

Co0l wrote:Zar nisu iz RS-a trazili ministra vanjskih poslova,Ivanic je najvjerovatniji kandidat za to mjesto bio...

Gdje ti kupis te informacije ... ni govora o iivanicu nije bilo ...
Co0l

#2115 Re: Rezultati izbora

Post by Co0l »

Komrad wrote:
Co0l wrote:Zar nisu iz RS-a trazili ministra vanjskih poslova,Ivanic je najvjerovatniji kandidat za to mjesto bio...

Ma jasta je neg bilo govora o tome a ako bi vec trebao da bude ministar vanjskih poslova iz reda srpskog naroda Ivanic ne bi ni bio los izbor.
Komrad

#2116 Re: Rezultati izbora

Post by Komrad »

Co0l wrote:
Komrad wrote:

Ma jasta je neg bilo govora o tome a ako bi vec trebao da bude ministar vanjskih poslova iz reda srpskog naroda Ivanic ne bi ni bio los izbor.
ne znam ko je njemu nudio to mjesto
pa dok je bio ministar .. raja mu je je*avala sve redom a sad je odjednom prihvatljiv
Co0l

#2117 Re: Rezultati izbora

Post by Co0l »

Pa nije to nista neobicno,isto sto je argumentacija SDP-a da trebaju da imaju premijera jer su osvojili najvise glasova,sa cime se i slazem,tako i Ivanic koji je zamalo postao clan Predsjednistva iz reda srpskog naroda je,ako nista a ono bar brojem glasova,zasluzio neku funkciju tipa ministra vanjskih poslova a iskreno,ko god da bude na tom mjestu nece bit gori od Alkalaja.
Komrad

#2118 Re: Rezultati izbora

Post by Komrad »

Co0l wrote:Pa nije to nista neobicno,isto sto je argumentacija SDP-a da trebaju da imaju premijera jer su osvojili najvise glasova,sa cime se i slazem,tako i Ivanic koji je zamalo postao clan Predsjednistva iz reda srpskog naroda je,ako nista a ono bar brojem glasova,zasluzio neku funkciju tipa ministra vanjskih poslova a iskreno,ko god da bude na tom mjestu nece bit gori od Alkalaja.

to je apsolutno tacno ... mada ja u ovakvoj konstrukciji ne bih ni volio da SDP bude vladajuca na drzavnom nivou
Banksy

#2119 Re: Rezultati izbora

Post by Banksy »

S neke druge teme,
Banksy wrote:
nosara wrote:
Banksy wrote: Veliki, sasvim nepotreban gaf. Jedno je duhovitost i dosjetka, čemu je sklon, drugo primitivizam, a ovdje je to u pitanju. Vidna je njegova nervoza, ali ne treba se naslađivati tuđom mukom i gaziti ga po svaku cijenu, makar bio i suparnik političkom konceptu koji favorizuje ova televizija. Treba imati razumijevanja.
Upao je u društvo (tro)nacionalista, gdje se od njega traži da postane i saučesnik u lopovluku i katil, saučesnik u razaranju BiH, na čemu rade i srpski i hrvatski blok i gora polovina bošnjačkog. Afera ''reket'' je trenutno u mirovanju, a SDA drži sudstvo, mogu je aktivirati kad žele, i to treba imati na umu. Nije mu lako. Ostaje samo povlačenje u opoziciju, što bi bio još gori scenarij. Pobijedio je na izborima, ali ne znam koliko mu je to sreće donijelo. Kako god bilo, šta god učinio, neće mu biti lako, čekaju ga teške odluke.
Sta ce tihicu SDP pred izbore...? Ako je ta afera cinjenica, zasto tihic nije pokrenuo stvar pred izbore i tako eliminisao najjaceg konkurenta...?

To je malo klimava teorija... Zlatko je prejak igrac za tihica...
Prvo da apsolviramo :D SDA drži sudstvo.
Bilo afere ili ne, zašto bi Tihić to pokrenuo pred izbore i diskvalificirao političkog saveznika (jer njih dvojica, bar na personalnoj ravni, to jesu), kad je bolje imati tog saveznika u šaci, a aferu kao stalnu toljagu iza leđa? Znao je šta radi ... Istovremeno, pustio je svog političkog protivnika Radončića da eliminiše drugog velikog protivnika Silajdžića, perfektno, genijalno.
Tihić je najjači igrač, nažalost. Ni Zlatko, ni bilo ko drugi, nije mu ni do koljena. Čovjek koji uvijek i stalno gubi, sve izbore na svim nivoima, a konstantno drži sve političke poluge i kontroliše sve procese u zemlji.
Lagumdžiji neće biti lako, treba razumijevanja.
nosara wrote: Ne slazem se, ali nije tema...
Možemo ovdje, zanima me tvoje mišljenje ... ako želiš.
nosara

#2120 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

Evo, ovako... Ja mislim da se, na personalnoj ravni, Zlatko puno bolje slaze sa Harisom... Uostalom, to su i sami par puta naglasavali, ono, kafa, zajebancija itd.

Drugo, ako je Tihic jak kako ti kazes, sta ce mu saveznik...? Pogotovo jedan opterecen hipotekom navodne afere...?

Zabih na izdisaju, SDP "korumpiran", a Suljo mu daje vjestacko disanje... Nekako nema logike... Pogotovo uz cinjenicu da je SDP do sada sve Suljine inicijative i pokusaje pregovora, najblaze receno, ismijavao...

Da dodam jos da mislim da je Harisa izbacio SDP, a ne sbb... Oni su klepili Seferove i glasove "novih", do sada nezainteresovanih...
Komrad

#2121 Re: Rezultati izbora

Post by Komrad »

nosara wrote:Evo, ovako... Ja mislim da se, na personalnoj ravni, Zlatko puno bolje slaze sa Harisom... Uostalom, to su i sami par puta naglasavali, ono, kafa, zajebancija itd.

Drugo, ako je Tihic jak kako ti kazes, sta ce mu saveznik...? Pogotovo jedan opterecen hipotekom navodne afere...?

Zabih na izdisaju, SDP "korumpiran", a Suljo mu daje vjestacko disanje... Nekako nema logike... Pogotovo uz cinjenicu da je SDP do sada sve Suljine inicijative i pokusaje pregovora, najblaze receno, ismijavao...

Da dodam jos da mislim da je Harisa izbacio SDP, a ne sbb... Oni su klepili Seferove i glasove "novih", do sada nezainteresovanih...

Jos ce nam Tihic ispasti drzavnik ...
Banksy

#2122 Re: Rezultati izbora

Post by Banksy »

nosara wrote:Evo, ovako... Ja mislim da se, na personalnoj ravni, Zlatko puno bolje slaze sa Harisom... Uostalom, to su i sami par puta naglasavali, ono, kafa, zajebancija itd.

Ja mislim da su posljednih 5 godina Zlatko i Suljo puno bliži, a ti lični odnosi i komunikacija među stranačkim liderima je vrlo bitna u uspostavljanju stranačkih odnosa uopšte. Možda i griješim ... čini mi se da je S. Avdić pisao o nekim kasnonoćnim vožnjama Haretovim i Zlajinim, ko to zna ... :D
Tihić je jak zato što je inteligentan, prefrigan, lukavi spletkaroš, zato što stalno gubi, a ipak sve drži u svojim rukama, a to mogu zaista samo najveći igrači. A što, nažalost, po mom mišljenju, po BiH može biti pogubno.
Tihić je jak, ali ovo nije takmičenje u bacanju kladiva, gdje onaj s najjačim mišićima uzme medalju i ode kući na spavanje. U politici svakome treba saveznik, posebno ako ga možeš kontrolisati i držati na uzici, a bojim se da u ovom trenutku to Tihić čini Lagumdžiji, možda baš tom reket aferom.
Vidi, SDP je pobjednik proteklih izbora, ali primjećuješ li da se Tihić ponovo nameće kao lider, kao organizator, kao onaj koji kroji političke procese, koji povezuje i miri, dok je Lagumdžija maksimalno samozatajan. Govori li ti to nešto?
Zabih jeste na izdisaju, SDP možda a možda i ne korumpiran, ali logično je da mu Tihić daje vještačko disanje jer mu treba ''bošnjački'' saveznik. Onaj na kojeg će svaliti svu odgovornost sutra kad s Hrvatima i Srbima potpišu smrtnu presudu BiH-i, kad se usvoji zakon o državnoj imovini, popisu, aprilski paket, kad se zemlje uvede u početak konačne podjele. Zašto bi to breme Tihić ponio sam, kad je lakše Zlatku istovariti sav taj teret na leđa. Misliš da ovaj toga nije svjestan? Lako je potpisati sve, pa i podjelu, kad si zloglasna, ofucana nacionalna stranka, i kad si u društvu s istim takvim, s obje strane. Misliš da je Lagumdžiji jednostavno sjesti za sto s njima, uhvatiti se u to kolo, postati dio njih? A opet, šta mu drugo preostaje? Sve i da nije ucijenjen, sve i da nema afere, šta treba? Otići u opoziciju?
Vidjećemo da li će ismijati i u budućnosti sve Suljine inicijative. Ako ih ne ismije, ako postane dio igre, onda ćemo posredno dobiti odgovor i na aferu reket ...
Komšić jeste preuzeo Silajdžićeve glasove, ali Fahro ga je katapultirao. Sve radeći prljavi posao za SDP, a da zauzvrat nije dobio ništa kao naknadu. Tu ga je Lagumdžija majstorski preveslao :D mada, nije se s Fahrom šaliti ...
nosara

#2123 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

Banksy wrote:

Ja mislim da su posljednih 5 godina Zlatko i Suljo puno bliži, a ti lični odnosi i komunikacija među stranačkim liderima je vrlo bitna u uspostavljanju stranačkih odnosa uopšte. Možda i griješim ... čini mi se da je S. Avdić pisao o nekim kasnonoćnim vožnjama Haretovim i Zlajinim, ko to zna ... :D
Tihić je jak zato što je inteligentan, prefrigan, lukavi spletkaroš, zato što stalno gubi, a ipak sve drži u svojim rukama, a to mogu zaista samo najveći igrači. A što, nažalost, po mom mišljenju, po BiH može biti pogubno.
Tihić je jak, ali ovo nije takmičenje u bacanju kladiva, gdje onaj s najjačim mišićima uzme medalju i ode kući na spavanje. U politici svakome treba saveznik, posebno ako ga možeš kontrolisati i držati na uzici, a bojim se da u ovom trenutku to Tihić čini Lagumdžiji, možda baš tom reket aferom.
Vidi, SDP je pobjednik proteklih izbora, ali primjećuješ li da se Tihić ponovo nameće kao lider, kao organizator, kao onaj koji kroji političke procese, koji povezuje i miri, dok je Lagumdžija maksimalno samozatajan. Govori li ti to nešto?
Zabih jeste na izdisaju, SDP možda a možda i ne korumpiran, ali logično je da mu Tihić daje vještačko disanje jer mu treba ''bošnjački'' saveznik. Onaj na kojeg će svaliti svu odgovornost sutra kad s Hrvatima i Srbima potpišu smrtnu presudu BiH-i, kad se usvoji zakon o državnoj imovini, popisu, aprilski paket, kad se zemlje uvede u početak konačne podjele. Zašto bi to breme Tihić ponio sam, kad je lakše Zlatku istovariti sav taj teret na leđa. Misliš da ovaj toga nije svjestan? Lako je potpisati sve, pa i podjelu, kad si zloglasna, ofucana nacionalna stranka, i kad si u društvu s istim takvim, s obje strane. Misliš da je Lagumdžiji jednostavno sjesti za sto s njima, uhvatiti se u to kolo, postati dio njih? A opet, šta mu drugo preostaje? Sve i da nije ucijenjen, sve i da nema afere, šta treba? Otići u opoziciju?
Vidjećemo da li će ismijati i u budućnosti sve Suljine inicijative. Ako ih ne ismije, ako postane dio igre, onda ćemo posredno dobiti odgovor i na aferu reket ...
Komšić jeste preuzeo Silajdžićeve glasove, ali Fahro ga je katapultirao. Sve radeći prljavi posao za SDP, a da zauzvrat nije dobio ništa kao naknadu. Tu ga je Lagumdžija majstorski preveslao :D mada, nije se s Fahrom šaliti ...
Ja mislim da ce crveni prije raspisat opstu mobilizaciju, nego potpisat bilo kakve podjele... Ma nema sanse...!

Prije bih dao ruku za to da ce branit BiH svim sredstvima, nego dlaku da nisu nikad nista "mahnuli"... A volio bih da nisu... Za mene bi bili muerto iste sekunde...
Banksy

#2124 Re: Rezultati izbora

Post by Banksy »

nosara wrote: Ja mislim da ce crveni prije raspisat opstu mobilizaciju, nego potpisat bilo kakve podjele... Ma nema sanse...!

Prije bih dao ruku za to da ce branit BiH svim sredstvima, nego dlaku da nisu nikad nista "mahnuli"... A volio bih da nisu... Za mene bi bili muerto iste sekunde...
Onda će morati u opoziciju ... Jer ono što im slijedi, ono oko čega se MZ + 2 + 2 + 1 društvo dogovorilo, Butmir + Prud + aprilski paket, neće im se dopasti. A kad uđeš u kolo, nema nazad ...
Vidjećemo, vrijeme će nam sve pokazati.
ultima_palabra

#2125 Re: Rezultati izbora

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:

Slažem se sa podjelom uloga, ali mislim da Lagumdžija diktira igru... Tihić je tu da olakša gutanje krastave žabe (koalicije sa SNSD/HDZ na državnom nivou) koju zahtjevaju stranci... pošto zastupa zloglasnu, ofucanu nacionalnu stranku ;-)
A zašto? Zato što je SDP dobitnik izbora, i izabrao je SDA kao partnera... isto tako ih može i izbaciti i ubaciti Fahru, ili reanimirati ZABIH zajedno sa sepetom malih stranaka. A onda odoše nadzorni odbori i državne firme, pa bi se i Tihićeva pozicija u SDA malo zaljuljala... a Bakir dobio izbore :D
"Reket" je predizborna glupost...
Mislim da je se Tihić pomirio sa ulogom koju je dosad imala ZABIH, i sačekaće neko vrijeme dok ne počne zabijati nož u leđa Lagumdžiji.
Post Reply