ništa, vidiš da to samo može da ti podigne rejting u narodu.NightSkyWalker wrote:Sta je ovdje problem?convict wrote:koji tuče ženu
Rezultati izbora
-
convict
#2051 Re: Rezultati izbora
- NightSkyWalker
#2052 Re: Rezultati izbora
glupostconvict wrote:ništa, vidiš da to samo može da ti podigne rejting u narodu.NightSkyWalker wrote:Sta je ovdje problem?convict wrote:koji tuče ženu
-
Utokkha
#2053 Re: Rezultati izbora
Prođoše Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović i moj omiljeni Safet Halilović.
Nakon što su uhljebili praunuke (Belkić i Halilović), kupili kozmetički studio da ne moraju posjećivati isti (Azra), ovo je fantastična prilika za iste da još po stare dane malo proputuju svijetom.
Nakon što su uhljebili praunuke (Belkić i Halilović), kupili kozmetički studio da ne moraju posjećivati isti (Azra), ovo je fantastična prilika za iste da još po stare dane malo proputuju svijetom.
-
leo karan
#2054 Re: Rezultati izbora
Azra je expert i zena na pravom mjestu, ne trpaj je u isti kosUtokkha wrote:Prođoše Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović i moj omiljeni Safet Halilović.
-
Utokkha
#2055 Re: Rezultati izbora
Svjetski! U poznavanju turističkih destinacija i 101 about cigarettes.leo karan wrote:Azra je expert i zena na pravom mjestu, ne trpaj je u isti kosUtokkha wrote:Prođoše Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović i moj omiljeni Safet Halilović.
-
leo karan
#2056 Re: Rezultati izbora
jesi to u avazu procitao?Utokkha wrote:Svjetski! U poznavanju turističkih destinacija i 101 about cigarettes.leo karan wrote:Azra je expert i zena na pravom mjestu, ne trpaj je u isti kosUtokkha wrote:Prođoše Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović i moj omiljeni Safet Halilović.
-
Utokkha
#2057 Re: Rezultati izbora
leo karan wrote:jesi to u avazu procitao?Utokkha wrote:Svjetski! U poznavanju turističkih destinacija i 101 about cigarettes.leo karan wrote: Azra je expert i zena na pravom mjestu, ne trpaj je u isti kos
simpatičan dečko. nema šta...
- Been
#2058 Re: Rezultati izbora
klasična lopuža i haretova kleptomanka koje uopće nije sram tražiti novi mandat nakon četiri godine nerada u javašluka... baš je na "pravom mjestu"leo karan wrote:Azra je expert i zena na pravom mjestu, ne trpaj je u isti kosUtokkha wrote:Prođoše Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović i moj omiljeni Safet Halilović.
- ultima_palabra
#2060 Re: Rezultati izbora
Joj Haretovih kadrova što utekoše Fahri
(Aida Čikić i Munib Jusufović)
- heckler
#2061 Re: Rezultati izbora
Moze li ko potvrditi da su ove cifre iz kantonalnih skupstina 100% tacne sto se tice brojeva mandata.
http://dnevni-list.ba/index.php?option= ... &Itemid=11
Izbori.ba website samo postotke pokazuje bez brojeva mandata.
- Been
#2062 Re: Rezultati izbora
ne zna se to još..heckler wrote:Moze li ko potvrditi da su ove cifre iz kantonalnih skupstina 100% tacne sto se tice brojeva mandata.
preferencije se naknadno slažu, pa vjerujem da bi sve to trebali doznati provjereno do 03.11.
- cyprus
#2063 Re: Rezultati izbora
Ovako je dakle čovjek prošo po opštinama na izborima za državni parlament
:

Moram priznat da sam nekim prvenstveno ruralnim područjima ostao poprilično prijatno iznenađen. Nikad nisam mislio da će SDP odnijeti najviše glasova u Kalesiji, Kladnji, Brezi, Donjem Vakufu i sl. Posebno me iznenadilo da je SDP procentualno najviše glasova dobio u Ključu (skoro 50%), a zatim slijede Bihać i Tuzla, što je manje iznenađujuće
. U Republici Srpskoj očekivano procentualno najviše u Vukosavlju (16%), mada sam ja tu nekako očekivao više, s obzirom da je tamošnji načelnik iz SDP-a. U odnosu na ostatak tog entiteta, nešto bolji rezultat je ostvaren i u Doboju, Prijedoru i Kostajnici sa preko 5%.
SDP nije dobio nijedan glas u 4 opštine
: Krupa na Uni, Istočni Drvar, Istočni Stari Grad i Berkovići, dok se rezultati u ovom istočnom dijelu RS-a mogu opisati kao mizerni skroz. U većini ovih opština broj glasova za SDP nije ni dvocifren. Ma koliko to bio nepovoljan teren, mislim da se SDP mora potruditi više na ovom prostoru, jer npr. činenica da su osvojena čitava 2 glasa u opštini Pale je poprilično razočaravajuća, kada se govori i razmišlja o cjelovitosti BiH... 

Moram priznat da sam nekim prvenstveno ruralnim područjima ostao poprilično prijatno iznenađen. Nikad nisam mislio da će SDP odnijeti najviše glasova u Kalesiji, Kladnji, Brezi, Donjem Vakufu i sl. Posebno me iznenadilo da je SDP procentualno najviše glasova dobio u Ključu (skoro 50%), a zatim slijede Bihać i Tuzla, što je manje iznenađujuće
SDP nije dobio nijedan glas u 4 opštine
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#2064 Re: Rezultati izbora
Ovo nisu bili izbori sa preferencijalnim listama, već sa otvorenim.Been wrote:preferencije se naknadno slažu, pa vjerujem da bi sve to trebali doznati provjereno do 03.11.
Preferencijalno glasanje je je glasanje kada birač direktno na listiću pravi svoju rang listu lista ili kandidata i istim olovkom dodjeljuje brojeve od 1 do x
-
L@BuD
#2065 Re: Rezultati izbora
Pazite SNSD-ovu propagandu u glasu srpske "Lagumdžija poručuje Hrvatima da pređu na islam".
U durgom tekstu Marinko Čavara smatra da SDP ruši temelje BiH.To je tačno ali jedino ako pod te temelje misli na torove.
Strašne barabe su ovi iz SNSD-a.
U durgom tekstu Marinko Čavara smatra da SDP ruši temelje BiH.To je tačno ali jedino ako pod te temelje misli na torove.
Strašne barabe su ovi iz SNSD-a.
-
sumirprimus
#2066 Re: Rezultati izbora
sda definitivno najaca stranka u parlamentu ukupno 13...ultima_palabra wrote:Joj Haretovih kadrova što utekoše Fahri(Aida Čikić i Munib Jusufović)
4 sbb prebjega
2 szbih prebjega i
7 najhrabrijih
13-orica otpisanih
- heckler
#2067 Re: Rezultati izbora
heckler wrote:Moze li ko potvrditi da su ove cifre iz kantonalnih skupstina 100% tacne sto se tice brojeva mandata.
Evo i havaz izasao sa listom koja se nepodudara sa ovom gore u broju mandata.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/izbo ... anici.html
Pa jebem ti izborni proces gdje do zadnje neznas koliko je ko mandata dobio.
- kurty
#2068 Re: Rezultati izbora
Prvo sto Breza nije ruralna sredina...cyprus wrote:Ovako je dakle čovjek prošo po opštinama na izborima za državni parlament:
Moram priznat da sam nekim prvenstveno ruralnim područjima ostao poprilično prijatno iznenađen. Nikad nisam mislio da će SDP odnijeti najviše glasova u Kalesiji, Kladnji, Brezi, Donjem Vakufu i sl. Posebno me iznenadilo da je SDP procentualno najviše glasova dobio u Ključu (skoro 50%), a zatim slijede Bihać i Tuzla, što je manje iznenađujuće. U Republici Srpskoj očekivano procentualno najviše u Vukosavlju (16%), mada sam ja tu nekako očekivao više, s obzirom da je tamošnji načelnik iz SDP-a. U odnosu na ostatak tog entiteta, nešto bolji rezultat je ostvaren i u Doboju, Prijedoru i Kostajnici sa preko 5%.
SDP nije dobio nijedan glas u 4 opštine: Krupa na Uni, Istočni Drvar, Istočni Stari Grad i Berkovići, dok se rezultati u ovom istočnom dijelu RS-a mogu opisati kao mizerni skroz. U većini ovih opština broj glasova za SDP nije ni dvocifren. Ma koliko to bio nepovoljan teren, mislim da se SDP mora potruditi više na ovom prostoru, jer npr. činenica da su osvojena čitava 2 glasa u opštini Pale je poprilično razočaravajuća, kada se govori i razmišlja o cjelovitosti BiH...
Drugo:
Komsic dobio 2271 glasova...
Parlament BiH 1499
Parlament FBiH 1396
Skupstina Ze-Do kantona 1304
Ovo su glasovi za SDP...
Pogledaj kako za nize nivoe vlasti opada broj glasova... U pitanju su kadrovi... Siguran sam da na lokalnim izborima za 2 godine SDP-ov kandidat za nacelnika nece dobiti ni 1000 glasova... Razlog je u opcinskom odboru SDP Breza... Isti ljudi vec 14 godina... Izlizan i procitan kadar, koji nema sposobnosti za neki uspjeh. Meni licno je jako zao toga.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2069 Re: Rezultati izbora
lokalci su uvijek najveći problem. kada se pokuša iz centrale riješiti takav problem, onda se imputira diktatura. kada ih pustiš onda i oni puste korijenje i koštaju te glasova u tim sredinama...kurty wrote: Prvo sto Breza nije ruralna sredina...
Drugo:
Komsic dobio 2271 glasova...
Parlament BiH 1499
Parlament FBiH 1396
Skupstina Ze-Do kantona 1304
Ovo su glasovi za SDP...
Pogledaj kako za nize nivoe vlasti opada broj glasova... U pitanju su kadrovi... Siguran sam da na lokalnim izborima za 2 godine SDP-ov kandidat za nacelnika nece dobiti ni 1000 glasova... Razlog je u opcinskom odboru SDP Breza... Isti ljudi vec 14 godina... Izlizan i procitan kadar, koji nema sposobnosti za neki uspjeh. Meni licno je jako zao toga.
ali to je ti je svugdje pristuno i uvijek će toga biti
- kurty
#2070 Re: Rezultati izbora
Chmoljo wrote:
lokalci su uvijek najveći problem. kada se pokuša iz centrale riješiti takav problem, onda se imputira diktatura. kada ih pustiš onda i oni puste korijenje i koštaju te glasova u tim sredinama...
ali to je ti je svugdje pristuno i uvijek će toga biti
Upravo to... Nit zele sta raditi, nit daju da ko radi... Prosle lokalne izbore, nakon sto su potuceni bili, glavna im je bila da su "snimili sva obecanja SDA kandidata, i da ce to pustiti na razglas pred sljedece izbore"... A nit je ko snosio posljedice zbog poraza, nit sta rade po tom pitanju...
P.S. Jel ima kakve fajde pokusati napisati neku peticiju da se mjenja izborni zakon... Mislim prvenstveno na situacije gdje se nacelnik opcine, nakon dvije godine mandata kandiduje za neki visi nivo vlasti... Primjer, Vogosce, Bihaca... Opet mi placamo vanredne lokalne izbore...
A i mnogi se glasaci onda osjecaju izigrano...
-
convict
#2071 Re: Rezultati izbora
odmah nakon izbora, Dodik je najavio da neće dijeliti vlast sa SDP na državnom nivou. tad je to izgledalo kao nastavak predizborne priče i iskren da budem očekivao sam da će malo reterirati u tim stavovima. nakon njegovog današnjeg istupa siguran sam ovakva vlada ipak neće biti moguća.
e sad, zanima me, da li je moguće (makar teoretski) formirati vlast bez SNSD-a. moguće je sastaviti natpolovičnu većinu u predstavničkom domu, ali me zanima kako to ide kroz dom naroda, koje su mogućnosti blokade itd. ima li neko da se bolje razumije u ovu problematiku?
e sad, zanima me, da li je moguće (makar teoretski) formirati vlast bez SNSD-a. moguće je sastaviti natpolovičnu većinu u predstavničkom domu, ali me zanima kako to ide kroz dom naroda, koje su mogućnosti blokade itd. ima li neko da se bolje razumije u ovu problematiku?
- Control panel
#2072 Re: Rezultati izbora
moze li mi neko pojasniti nisam u toku. ko je kome presao i jeli to sigurno.sumirprimus wrote:sda definitivno najaca stranka u parlamentu ukupno 13...ultima_palabra wrote:Joj Haretovih kadrova što utekoše Fahri(Aida Čikić i Munib Jusufović)
![]()
4 sbb prebjega
2 szbih prebjega i
7 najhrabrijih
13-orica otpisanih![]()
- nosara
#2073 Re: Rezultati izbora
Moram jos jednom da izrazim gadjenje spram koaliranja SDP-a sa bilo kim od klero-nacista...convict wrote:odmah nakon izbora, Dodik je najavio da neće dijeliti vlast sa SDP na državnom nivou. tad je to izgledalo kao nastavak predizborne priče i iskren da budem očekivao sam da će malo reterirati u tim stavovima. nakon njegovog današnjeg istupa siguran sam ovakva vlada ipak neće biti moguća.
U opoziciju, pa na celo istinske revolucije kad rulja ogladni... Po mojoj procjeni, sredinom 2012....
- Control panel
#2074 Re: Rezultati izbora
i ja se slazem ali bojim se do 2012 bi se rapsala drzava sa nesposobnjakovicimanosara wrote:Moram jos jednom da izrazim gadjenje spram koaliranja SDP-a sa bilo kim od klero-nacista...convict wrote:odmah nakon izbora, Dodik je najavio da neće dijeliti vlast sa SDP na državnom nivou. tad je to izgledalo kao nastavak predizborne priče i iskren da budem očekivao sam da će malo reterirati u tim stavovima. nakon njegovog današnjeg istupa siguran sam ovakva vlada ipak neće biti moguća.
U opoziciju, pa na celo istinske revolucije kad rulja ogladni... Po mojoj procjeni, sredinom 2012....
-
convict
#2075 Re: Rezultati izbora
i ja tako mislim. na državnom nivou alternativa je svakako sds, možda se u ovom trenutku čine kao manje zlo, ali sve je to u 5 deka i mora se raditi ili s jednima ili s drugima. što kažu, prijatelja drži blizu, a neprijatelja još bližeControl panel wrote:i ja se slazem ali bojim se do 2012 bi se rapsala drzava sa nesposobnjakovicimanosara wrote:Moram jos jednom da izrazim gadjenje spram koaliranja SDP-a sa bilo kim od klero-nacista...convict wrote:odmah nakon izbora, Dodik je najavio da neće dijeliti vlast sa SDP na državnom nivou. tad je to izgledalo kao nastavak predizborne priče i iskren da budem očekivao sam da će malo reterirati u tim stavovima. nakon njegovog današnjeg istupa siguran sam ovakva vlada ipak neće biti moguća.
bilo bi dobro ako neko zna kako funkcioniše ovo po domovima, da objasni.
Last edited by convict on 20/10/2010 20:50, edited 1 time in total.