Nije bilo spominjanja okupacije, skupina i mnogih drugih važnih momenata, jer prvi post sadrži svega tri rečenice, a tema je teška 1000 godine. Ako je tebi cilj da dokažeš da sam ja budala, nema problema, naći ćeš mnogo boljih primjera od toga navoda. A ako ti je cilj da raspravljamo, molio bih te da se vratiš na poentu.madner wrote:Gdje je bilo ili budu okupirane u prvom postu?Corto Maltese wrote: Da, dominira najjača, obično najbrojnija skupina (narod, država), oko koje se manje skupine okupljaju, ili budu okupirane. Na koji način ovo demantuje ono što sam ja napisao?
Prva Njemacka je cista dominacije Prusije nad manjim, nema nikakve veze sa ravnopravnoscu Njemaca unutar same Njemacke. Velika Srbija u sklopu Jugoslavije bi bila najbliza tom "idealu".
Dakle moze se itekako i silom, ako imas dovoljnu silu.
A poenta je da, (ako ćeš da budem do kraja precizan-u demokratiji, diktatura nema potreba da bude pravedna) u složenim državama, kurčenje manjih skupina gotovo redovno, ali da je kurčenje najbrojnije i najmoćnije skupine ono koje dovodi do raspada. Najsvježiji i najbliži primjer koji sam spomenuo je kurčenje Srba od sredine osamdesetih u bivšoj SFRJ. Jer, bilo je prije toga i Hrvatskih Proljeća, i Cazinskih buna, i masovne podrška Informbirou u Crnoj Gori, i Albanskog separatizma, i sve je to SFRJ prebrodila. Memorandum SANU i "Događanje Naroda" koje je slijedilo, e to ni Rusija ne bi mogla da prebrodi.