http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php ... polje=temeNa incijativu Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike u srijedu, 7. aprila 2005. godine, kongresmen Christopher Smith (republikanac iz New York-a) zajedno sa kongresmenom Benjamin Cardin (demokrata iz Maryland-a) predložio je Predstavničkom Domu (House of Representatives) Američkog Kongresa rezoluciju H. Res. No.199, koja govori o počinjenom genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici od strane srpskih snaga u mjesecu julu 1995. godine.
REZULOCIJA O GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI U AMERIČKO
-
Pravda30
#1 REZULOCIJA O GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI U AMERIČKO
- manijak1
Pogledaj boldiratogavrilo wrote:taj genocid svakako ne smije da se zaboravi.
ali koja je svrha da se to razmatra u kongresu?
-
Toozla
...zvanicni dokument kongresa ima svoju pravnu tezinu....gavrilo wrote:taj genocid svakako ne smije da se zaboravi.
...s obzirom na neke nove vjetrove koji negiraju ili minimiziraju pocinjeni zlocin.....nek se nadje...
-
gavrilo
od onog dana kada je vlada rs pokazala izvjestaj i priznala da je genocid ucinjen.taj zlocin niko vise ne moze negirati.Toozla wrote:...zvanicni dokument kongresa ima svoju pravnu tezinu....gavrilo wrote:taj genocid svakako ne smije da se zaboravi.
...s obzirom na neke nove vjetrove koji negiraju ili minimiziraju pocinjeni zlocin.....nek se nadje...
zasto mi ipak nesto govori da je namjera druga
- JBT
"od onog dana kada je vlada rs pokazala izvjestaj i priznala da je genocid ucinjen.taj zlocin niko vise ne moze negirati. "
-Znamo svi da je to priznanje doslo kroz gusto granje. A ni danas nije prihvaceno od vecine stanovnika RS-a, nego se tumaci kao diplomatski potez.
Danas smo svjedoci pokusaja umanjenja ili negacije holokausta, 60 godina poslije. Zive svjedoke mozes izraziti u promilima, dakle, razlog vise da se novim snagama pokusa promjeniti istorija.
Zato je dobro imati kredibilne fakte, sirom svijeta. Za nedajboze. Da nam djeca ne bi istu gresku pravila.
-Znamo svi da je to priznanje doslo kroz gusto granje. A ni danas nije prihvaceno od vecine stanovnika RS-a, nego se tumaci kao diplomatski potez.
Danas smo svjedoci pokusaja umanjenja ili negacije holokausta, 60 godina poslije. Zive svjedoke mozes izraziti u promilima, dakle, razlog vise da se novim snagama pokusa promjeniti istorija.
Zato je dobro imati kredibilne fakte, sirom svijeta. Za nedajboze. Da nam djeca ne bi istu gresku pravila.
-
gavrilo
gledaj vec sam na jednom topicu rekao kako mi se gadi kada se zrtve koriste za politicke svrhe, a u ovom slucaju imam osjecaj da se upravo to cini.Toozla wrote:...e jebem mu misa.....piskit ili kakit....gavrilo wrote:gavrilo wrote: zasto mi ipak nesto govori da je namjera druga
ne znam niti zelim da spekulisem![]()
![]()
da me ne razumijes pogresno... ako je svrha toga da se ne zaboravi, ne dopusti negacija i umanjivanje onda podrzavam takvu akciju.
-
kub lajkan
... a jamda je i tutekana isto...SD-6 wrote:da su Jevreji gurali pod tepih Holocaust ...danas bi bili dojnji
-
onakoBezveze
Ovo ti je simptomaticno u citavoj nasoj dijaspori. Pogledaj samo jad i tugu od gramatike i jezika po nasim web sajtovima (npr "Ulogaj se") ...kub lajkan wrote:... a jamda je i tutekana isto...SD-6 wrote:da su Jevreji gurali pod tepih Holocaust ...danas bi bili dojnji
Ako ako tip nije u dijaspori, onda nema izgovora (jadna dijaspora)
U svakom slucaju sto se tice jevreja tip je u pravu. Srebrenica je nas Ausvic i ne smije se zaboraviti!
-
kub lajkan
I jest problem sto nije dijaspora...onakoBezveze wrote:Ovo ti je simptomaticno u citavoj nasoj dijaspori. Pogledaj samo jad i tugu od gramatike i jezika po nasim web sajtovima (npr "Ulogaj se") ...kub lajkan wrote:... a jamda je i tutekana isto...SD-6 wrote:da su Jevreji gurali pod tepih Holocaust ...danas bi bili dojnji
Ako ako tip nije u dijaspori, onda nema izgovora (jadna dijaspora)![]()
U sustini, treba gledati ljudsku dusu, a ne gramatiku. Ali ovdje to precesto oslikava jedno drugo, da bi ih se razdvajalo...
-
SD-6
e jesi mi ga sukno(vodje mi fali apostrofkub lajkan wrote:... a jamda je i tutekana isto...SD-6 wrote:da su Jevreji gurali pod tepih Holocaust ...danas bi bili dojnji
P.S.za zadatak,pronadji par uljeza u ovom postu
-
SD-6
jel ovo sam sebe ohrabrujesonakoBezveze wrote:Ovo ti je simptomaticno u citavoj nasoj dijaspori. Pogledaj samo jad i tugu od gramatike i jezika po nasim web sajtovima (npr "Ulogaj se") ...kub lajkan wrote:... a jamda je i tutekana isto...SD-6 wrote:da su Jevreji gurali pod tepih Holocaust ...danas bi bili dojnji
U svakom slucaju sto se tice jevreja tip je u pravu. Srebrenica je nas Ausvic i ne smije se zaboraviti!
-
kub lajkan
Što bi rek'o F. L. - e sad si mi zabiberio da zubi trnu... meni šupku, pegli i čirašu, ti Umni Gigantu U Opancima...SD-6 wrote:e jesi mi ga sukno(vodje mi fali apostrofkub lajkan wrote:... a jamda je i tutekana isto...SD-6 wrote:da su Jevreji gurali pod tepih Holocaust ...danas bi bili dojnji)...sta je pisac hotio reci
...ovo je najzadnji pokusaj diskreditacije nekog od ucesnika u raspravi..kojima se sluze samo peglativni tipovi(poput ovog zlajkana)koji se najcesce potezu kad fali argumena(mada ovdje nije ni bilo povoda,ali govorim uopste)ovakav profil likova tzv.pegla ili cirasa su uglavnom zbog istih postupaka donji(jel u dure
![]()
) u raji...naravno suvisnio je napominjati da se trazi i ispravlja pravopisna greska samo kod politickih neistomisljenika...a oni iz svog tora se naravno zaobilaze...a steta je pustiti ih da zive u neznanju...a ja im na nju nikad ne bih ukazao jer kako vec rekoh ne uklapam se u taj profil likova,zulumcara...iliti nisam supak
P.S.za zadatak,pronadji par uljeza u ovom postu![]()
-
onakoBezveze
Nemam ja sebe sta hrabriti care, a ti procitaj svoje poruke prije nego ih posaljes, pa se neces provaljivati.SD-6 wrote:jel ovo sam sebe ohrabrujesonakoBezveze wrote:Ovo ti je simptomaticno u citavoj nasoj dijaspori. Pogledaj samo jad i tugu od gramatike i jezika po nasim web sajtovima (npr "Ulogaj se") ...kub lajkan wrote: ... a jamda je i tutekana isto...
U svakom slucaju sto se tice jevreja tip je u pravu. Srebrenica je nas Ausvic i ne smije se zaboraviti!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U ostalom ovo i nije bio komentar tebi licno nego uopstena konstatacija o stanju naseg jezika u dijaspori.
-
onakoBezveze
Ja konja ...SD-6 wrote:...Zlajkane ne pravi se gluplji nego sto jesi...ende
-
Hindi de Gundi
Ne sme ne sme! se zaboravit!
Da se zna, tko je napadao i tko je naredio povlacenje. Da se zna, da se ne zaboravi!
Da se zna, tko je napadao i tko je naredio povlacenje. Da se zna, da se ne zaboravi!