da nema neko slucajno Rezoluciju ZAVNOBIH-a i Proglas narodima BiH u elektronskoj formi, ili mozda znate gdje da ih nadjem....
Hvala!
Vas Dezze
Ja bih ti preporucio da odes na google i utipkas rezolucija zavnobiha.Dezze wrote:Raja,
da nema neko slucajno Rezoluciju ZAVNOBIH-a i Proglas narodima BiH u elektronskoj formi, ili mozda znate gdje da ih nadjem....
Hvala!
Vas Dezze
Neces vjerovati, ali uradio sam to. Nista.....domi wrote:Ja bih ti preporucio da odes na google i utipkas rezolucija zavnobiha.Dezze wrote:Raja,
Hvala!
Vas Dezze
Ja sam negdje samo nasao da ih je bilo preko 200. Ali imena nisam...ma sta ce ti to...bilo ih iz svih dijelova BiH, to je najbitnije.hik-meta wrote:ima li neko kompletnu listu sa imenima vijecnika zavnobiha? bas me zanima kakva je bila nacionalna struktura, i iz kojih mjesta su vijecnici bili.
to bi se mozda moglo naci u nekim revolucionarnim knjigama i jugo-enciklopedijama koje su u ratu u mojoj kuci nalozene za ogrijev, nazalost.
zanima me jer srbi po internetu tvrde da su njihovi vijecnici tvorili veliku vecinu na zasjedanju, mada niko nema tacne podatke. a nesto mi je sumnjiva i tvrdnja da su bili iz svih krajeva bih. iz citluka ili posusja nisu sigurno.Dezze wrote:Ja sam negdje samo nasao da ih je bilo preko 200. Ali imena nisam...ma sta ce ti to...bilo ih iz svih dijelova BiH, to je najbitnije.hik-meta wrote:ima li neko kompletnu listu sa imenima vijecnika zavnobiha? bas me zanima kakva je bila nacionalna struktura, i iz kojih mjesta su vijecnici bili.
to bi se mozda moglo naci u nekim revolucionarnim knjigama i jugo-enciklopedijama koje su u ratu u mojoj kuci nalozene za ogrijev, nazalost.