Rezolucija ZAVNOBIH-a

Post Reply
Dezze

#1 Rezolucija ZAVNOBIH-a

Post by Dezze »

Raja,

da nema neko slucajno Rezoluciju ZAVNOBIH-a i Proglas narodima BiH u elektronskoj formi, ili mozda znate gdje da ih nadjem....

Hvala!

Vas Dezze :D
domi

#2 Re: Rezolucija ZAVNOBIH-a

Post by domi »

Dezze wrote:Raja,

da nema neko slucajno Rezoluciju ZAVNOBIH-a i Proglas narodima BiH u elektronskoj formi, ili mozda znate gdje da ih nadjem....

Hvala!

Ja bih ti preporucio da odes na google i utipkas rezolucija zavnobiha. :D
Dezze

#3 Re: Rezolucija ZAVNOBIH-a

Post by Dezze »

domi wrote:
Dezze wrote:Raja,

Hvala!

Ja bih ti preporucio da odes na google i utipkas rezolucija zavnobiha. :D
Neces vjerovati, ali uradio sam to. Nista..... :(
mostarac

Post by mostarac »

tesko ces to naci. Mogu ja pogledati sutra imam li gdje pa da ti skeniram, ako ti ta vrsta elektronskog fomrata pomaze. I meni je jednom trebala, slomio sam se trazeci i nisam nasao.

Jos jedna sramota nase drzave je i ta sto te rezolucije nema nigdje na internetu. Da je ovo drzava stajala bi zajedno sa poveljom kulina bana na sluzbenim stranicama vlade. Nazalost realnost je drugacija :(
hik-meta

Post by hik-meta »

ima li neko kompletnu listu sa imenima vijecnika zavnobiha? bas me zanima kakva je bila nacionalna struktura, i iz kojih mjesta su vijecnici bili.
to bi se mozda moglo naci u nekim revolucionarnim knjigama i jugo-enciklopedijama koje su u ratu u mojoj kuci nalozene za ogrijev, nazalost. :roll:
Dezze

Post by Dezze »

Mostarac ja mislim da se ta Rezolucija nece naci na stranicama vlade samo zato sto se boje da ih se ne poistovijeti sa komunistima, SDP-om.... helem, glupi su :)

Ako nema puno toga, skeniraj, nemam nista protiv. Ali nemoj se srkletiti ako ima 6489 stranica. :-)

Isao sam na neke stranice jugonostalgicara, kao sto su http://www.titoslavija.com ili http://www.slobodnajugoslavija.com ali ni tamo nema nista. A bas hocu da procitam tu famoznu Rezoluciju na koju se svi pozivaju.
Dezze

Post by Dezze »

hik-meta wrote:ima li neko kompletnu listu sa imenima vijecnika zavnobiha? bas me zanima kakva je bila nacionalna struktura, i iz kojih mjesta su vijecnici bili.
to bi se mozda moglo naci u nekim revolucionarnim knjigama i jugo-enciklopedijama koje su u ratu u mojoj kuci nalozene za ogrijev, nazalost. :roll:
Ja sam negdje samo nasao da ih je bilo preko 200. Ali imena nisam...ma sta ce ti to...bilo ih iz svih dijelova BiH, to je najbitnije.
dinash

Post by dinash »

probaj u bivsem muzeju revolucije ili cak zemaljskom muzeju ...
hik-meta

Post by hik-meta »

Dezze wrote:
hik-meta wrote:ima li neko kompletnu listu sa imenima vijecnika zavnobiha? bas me zanima kakva je bila nacionalna struktura, i iz kojih mjesta su vijecnici bili.
Ja sam negdje samo nasao da ih je bilo preko 200. Ali imena nisam...ma sta ce ti to...bilo ih iz svih dijelova BiH, to je najbitnije.
zanima me jer srbi po internetu tvrde da su njihovi vijecnici tvorili veliku vecinu na zasjedanju, mada niko nema tacne podatke. a nesto mi je sumnjiva i tvrdnja da su bili iz svih krajeva bih. iz citluka ili posusja nisu sigurno. :)
Dezze

Post by Dezze »

Otidji na ove stranice koje sam ja gore naveo, tamo imas te cifre, pa se mozda i nadju imena. JA ako nesto saznam javim vam...ako nista gdje ta silna imena mozes naci. A to sto neki tvrde, macku o rep-sve dok se ne dokaze. Uostalom, sve i da je tako, nije mi jasno sta to (po njima) treba da dokaze?!
Najdrazi dio te Rezolucije mi je (parafraziram) da BiH nije niti, niti, niti nego i, i, i! :D
Post Reply