Rezno ulje???????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
eminahr
#1 Rezno ulje???????
eee ovako..moj tata ima golfa 4,i stalno se pali neka lampica na kojoj pise "CHECK COOLANT"!
na netu pise da je to neko rezno ulje..ali nam nije jasno dovoljno !pa ako neko slucajno zna sta je,i sta treba da se uradi,nek javi !
hvala !
na netu pise da je to neko rezno ulje..ali nam nije jasno dovoljno !pa ako neko slucajno zna sta je,i sta treba da se uradi,nek javi !
hvala !
-
mrle
#2 Re: Rezno ulje???????
Ja mislim da ti je otisao bikloner za gemanzovanje...
-
eminahr
#3 Re: Rezno ulje???????
ok..a sta je to????mrle wrote:Ja mislim da ti je otisao bikloner za gemanzovanje...
-
TheGodfather001
#4 Re: Rezno ulje???????
a da tvoj tata ode malo u servis pa provjeri sta bi to moglo da bude??!!
Inace coolant je tekucina za hladjenje motora, odnosno njegovih dijelova. Vjerovatno je nedostaje tekucine, ili je otisao senzor na posudi od rashladne tekucine.
Inace coolant je tekucina za hladjenje motora, odnosno njegovih dijelova. Vjerovatno je nedostaje tekucine, ili je otisao senzor na posudi od rashladne tekucine.
-
mrle
#5 Re: Rezno ulje???????
Ehh...to ti je ustvari...gumifufna sto se stavlja ispod lijeve shpelvrcne da ne shushnje vimbroni...mozda je ipak najbolje da posjetite servisera!Lijep pozdrav
-
TheGodfather001
#6 Re: Rezno ulje???????
a moze biti i da su gore navedeni forumasi dijagnosticirali problem:D 
-
eminahr
#7 Re: Rezno ulje???????
vec je bio na servisu i nisu mu uradili nista. kazu da nedostaje vode, ali on je mijenjao neku bocu za vodu...znaci nova je.TheGodfather001 wrote:a da tvoj tata ode malo u servis pa provjeri sta bi to moglo da bude??!!
- amortizer
#8 Re: Rezno ulje???????
Siguran? Jeste lijeve kada gledas preko ogledala.mrle wrote:Ehh...to ti je ustvari...gumifufna sto se stavlja ispod lijeve shpelvrcne da ne shushnje vimbroni...mozda je ipak najbolje da posjetite servisera!Lijep pozdrav
Normalno se nalazi ispod DESNE shpelvrcne, jedino ako je Golf u pitanju onda imas dvije, zato se i zove "turbo".
- dottore
#9 Re: Rezno ulje???????
nemojte je zaheb****
coolant bi trebala da bude tekućina za hlađenje
coolant bi trebala da bude tekućina za hlađenje
- chuchumbamayumbe
#10 Re: Rezno ulje???????
Prvom neka provjeri lijevu gumiglajznu, a ako nije to onda nosač gumifufne.
- jaba
- Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca
#11 Re: Rezno ulje???????
Ovdje se svi zezaju niko ne odgovara ozbiljno moj savjet je da odes u Servis i da oni pogledaju o cemu se radi a sto se foruma tice za takva pitanja je najbolji BHtuning.com
- dottore
#12 Re: Rezno ulje???????
jel golf iz amerike uvezen?
- Bullet Tooth Tony
#13 Re: Rezno ulje???????
scjoo tebe, pa vidis da mu izbaci "CHECK COOLANT" to je na engleskom....dottore wrote:jel golf iz amerike uvezen?
pogledaj ispod suvozacevog sjedista , ima jedno dugme...pritisni,to ti resetuje komp i nece ti vise izbacivat...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#14 Re: Rezno ulje???????
Samo, koliko ce to da pije vode!?Beg_Babic wrote:scjoo tebe, pa vidis da mu izbaci "CHECK COOLANT" to je na engleskom....dottore wrote:jel golf iz amerike uvezen?
pogledaj ispod suvozacevog sjedista , ima jedno dugme...pritisni,to ti resetuje komp i nece ti vise izbacivat...
- sirocco
#15 Re: Rezno ulje???????
pa nece puno , jedno 2-3 litra na 100 kmcorolla02 wrote:Samo, koliko ce to da pije vode!?Beg_Babic wrote:scjoo tebe, pa vidis da mu izbaci "CHECK COOLANT" to je na engleskom....dottore wrote:jel golf iz amerike uvezen?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#16 Re: Rezno ulje???????
OK, ma nista je to onda, samo neka ne pije u gallonima!Samo, koliko ce to da pije vode!?
pa nece puno , jedno 2-3 litra na 100 km
-
neko iz mase
#17 Re: Rezno ulje???????
ja mislim da bi trebao provjeriti gefufnu koja se nalazi odmah ispod gumifufne, nekad se zna suziti i sprijeciti dovod coolanta do cinculatorachuchumbamayumbe wrote:Prvom neka provjeri lijevu gumiglajznu, a ako nije to onda nosač gumifufne.
-
ludilo konstantno
#18 Re: Rezno ulje???????
nije rezno već režno - što znači da reži, a kada reži znaci fali ulja - neka tata krkne kilu ulja u motor i to je to:)eminahr wrote:eee ovako..moj tata ima golfa 4,i stalno se pali neka lampica na kojoj pise "CHECK COOLANT"!
hvala !
- corolla02
#19 Re: Rezno ulje???????
Sad je li gori ta lampica od Coolanta ili neka druga, npr. od ulja u motoru, mjenjacu, volanu, kocnicama, itd itd!?ludilo konstantno wrote:nije rezno već režno - što znači da reži, a kada reži znaci fali ulja - neka tata krkne kilu ulja u motor i to je to:)eminahr wrote:eee ovako..moj tata ima golfa 4,i stalno se pali neka lampica na kojoj pise "CHECK COOLANT"!
hvala !