Rezimski bilten-dnevnik BHT1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
stochar

#1 Rezimski bilten-dnevnik BHT1

Post by stochar »

do veceras sam smatrao dnevnik BHT najdosadnijim rezimskim dnevnikom u svemiru, od veceras sam u to siguran:

vijest o Spiricu, prilog sa sjednice Predsjednistva BiH na kojoj nije nista dogovoreno, vijest o otvaranju 7,6km autoputa...

... i sve to prije vijesti o pljachki 2,5 miliona maraka na aerodromu Sarajevo!!!

pa jebo te, sve sami protokol kojem nema mjesta ni na jednom modernom mediju (njemachki drzavni dnevnik traje 17min)! vijest o 7,6 auto puta koji je gradjen 11 mjeseci zaista jeste za rubriku 'vjerovali ili ne', ali staviti je ispred dogadjaja kakav je oruzana pljacka na aerodromu glavnog grada je suludo!
skojotovski

Post by skojotovski »

hebes ga, dugo ti je trebala potvrda :oops:
stochar

Post by stochar »

skojotovski wrote:hebes ga, dugo ti je trebala potvrda :oops:
naravno, problem i jeste sto kod nas ljudi rijetko cekaju potvrdu prije nego nesto lupe...

helem, evo taman ide prilog o izgradnji 7 i pol kilometara puta i prica se o tome kao da imamo 1.000 kilometara...

a konj od ministra za ostecenja na prvom dijelu puta kaze: mi nismo imali iskustva kad se to radilo pa je to normalno, popravicemo mi to kad naucimo.
(i pri tome se smjeska)

fuj, gdje ja zhivim!!!
skojotovski

Post by skojotovski »

u tamnom vilajetu, jaruga moj... :x
stochar

Post by stochar »

FTV: drotovi otisli na kafu u vrijeme pljacke... ha! ha!
_BosanaC

#6 Re: Rezimski bilten-dnevnik BHT1

Post by _BosanaC »

stochar wrote:do veceras sam smatrao dnevnik BHT najdosadnijim rezimskim dnevnikom u svemiru, od veceras sam u to siguran:

vijest o Spiricu, prilog sa sjednice Predsjednistva BiH na kojoj nije nista dogovoreno, vijest o otvaranju 7,6km autoputa...

... i sve to prije vijesti o pljachki 2,5 miliona maraka na aerodromu Sarajevo!!!

pa jebo te, sve sami protokol kojem nema mjesta ni na jednom modernom mediju (njemachki drzavni dnevnik traje 17min)! vijest o 7,6 auto puta koji je gradjen 11 mjeseci zaista jeste za rubriku 'vjerovali ili ne', ali staviti je ispred dogadjaja kakav je oruzana pljacka na aerodromu glavnog grada je suludo!
Pa valjda ide po kolicini pokradenog novca: Spiric ukrao najvise, Predsjednistvo samo na tariguz potrosi koliko mi ni zamisliti ne mozemo, na autoputu napravljeno bar pet benzinskih...

A onda ovih dva i pol miliona dodje prava sitnica.
skojotovski

Post by skojotovski »

:lol: :lol: :lol: :thumbup: dobar!
piskerernest

Post by piskerernest »

stochar wrote:FTV: drotovi otisli na kafu u vrijeme pljacke... ha! ha!
što je laž,jer su to moje kolege i otišli na kafu kad su razdužili pare i čekali da avion sa parama poleti
skojotovski

Post by skojotovski »

e, bas su ih dobro razduzili... :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

piskerernest wrote:
stochar wrote:FTV: drotovi otisli na kafu u vrijeme pljacke... ha! ha!
što je laž,jer su to moje kolege i otišli na kafu kad su razdužili pare i čekali da avion sa parama poleti
:?
piskerernest

Post by piskerernest »

pare ukradene u prostoriji gdje policajci koji su pratili pare nemaju pravo pristupa,takva pravila
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

piskerernest wrote:pare ukradene u prostoriji gdje policajci koji su pratili pare nemaju pravo pristupa,takva pravila
:? :? :? :?

jel ti pročitaš što napišeš
_BosanaC

Post by _BosanaC »

piskerernest wrote:pare ukradene u prostoriji gdje policajci koji su pratili pare nemaju pravo pristupa,takva pravila
Ok jarane, ali nisu li ti policajci trebali cuvati tu prostoriju, a ne otici na kafu jer su pare smjestili u tu prostoriju? :?

Ja sklonim novcanik sa stola u kancelariji kad je cvaja u njemu, a kamo li 2.5 miliona ostaviti tek tako i otici piti kafu :roll:
obuca

Post by obuca »

pa ko ima pristup ako nema ovlasteno lice koje prati transport :-)
cinjenica je da su otisli na kafu
Truba

Post by Truba »

u privatnim firmama se otkaz dobiva kada krivo pogledaš direktora

a u državnim službama izgleda imaš opravdanje za sve.... :?

i svi sve brane :-?
amrica

Post by amrica »

da li neko zna tacan raspored latinice i cirilice na dnevniku bht1? Moj je dojam da je 95% vremena cirilica. Osim toga imaju i bisera, napr kad je pao veliki snijeg, prvo izvjestaj iz BL, pa onda iz Sarajeva?????
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

_BosanaC wrote:
Ok jarane, ali nisu li ti policajci trebali cuvati tu prostoriju, a ne otici na kafu jer su pare smjestili u tu prostoriju? :?

Ja sklonim novcanik sa stola u kancelariji kad je cvaja u njemu, a kamo li 2.5 miliona ostaviti tek tako i otici piti kafu :roll:
Ma ne. Zavisi od ugovora koji je banka zaključila, i skim. Možda je banka zahtijevala i ugovorila pratnju s kantonalnim MUP-ovima za obezbjeđenje pošiljke i njenu pratnju, ali samo do kapije aerodroma. Postoje posebna pravila na aerodromu, posebno u skladišnom dijelu. U tom prostoru, čini mi se obezbjeđenje sličnih pošiljki vrši aerodromsko obezbjeđenje, niko drugi. Mislim da u toj prostoriji policija nije imala pristup niti ingerencije.
piskerernest

Post by piskerernest »

komi wrote:

pare su ukradene u prostoriji gdje policajci mup ze-do kantona više nemaju pristupa,oni tu ne smiju ući,takva su pravila,u čemu je problem
piskerernest

Post by piskerernest »

_BosanaC wrote:

ne trebaju čuvati jer tu odgovornost preuzima DGS,oni čekaju da avion uzleti da mogu krenuti nazad.
da napomenem da je funkcioner DGS fadil jaganjac pokušao odgovornost odmah prebaciti na policajce iz zenice iako njihova odgovornost prestaje ulaskom para u CARGO
Last edited by piskerernest on 06/12/2007 12:11, edited 1 time in total.
piskerernest

Post by piskerernest »

obuca wrote:
pa ko ima pristup ako nema ovlasteno lice koje prati transport :-)
cinjenica je da su otisli na kafu
nemaju pristup,takva pravila,tu preuzima DGS.
oni čim predaju pare mogu komotno za zenicu,ali ostanu jer se zna desiti da avion ne uzleti radi magle,
piskerernest

Post by piskerernest »

homo_sapiens wrote:
_BosanaC wrote:

Ma ne. Zavisi od ugovora koji je banka zaključila, i skim. Možda je banka zahtijevala i ugovorila pratnju s kantonalnim MUP-ovima za obezbjeđenje pošiljke i njenu pratnju, ali samo do kapije aerodroma. Postoje posebna pravila na aerodromu, posebno u skladišnom dijelu. U tom prostoru, čini mi se obezbjeđenje sličnih pošiljki vrši aerodromsko obezbjeđenje, niko drugi. Mislim da u toj prostoriji policija nije imala pristup niti ingerencije.
upravo tako,nemaju pristup.
Truba

Post by Truba »

piskerernest wrote:
komi wrote:

pare su ukradene u prostoriji gdje policajci mup ze-do kantona više nemaju pristupa,oni tu ne smiju ući,takva su pravila,u čemu je problem
sad je mnogo jasnije... dakle predali novce i otišli čekati da avion uzleti

jel tako???

a drugi policajci su trebali paziti novce.. taj DGS valjda
:roll:

oćel biti otkaza
piskerernest

Post by piskerernest »

komi wrote:
piskerernest wrote:
komi wrote: :? :? :? :?

jel tako???

oćel biti otkaza
e tako, a za otkaze ne znam.
Topla voda

Post by Topla voda »

piskerernest wrote:
komi wrote:
piskerernest wrote: pare su ukradene u prostoriji gdje policajci mup ze-do kantona više nemaju pristupa,oni tu ne smiju ući,takva su pravila,u čemu je problem

jel tako???

oćel biti otkaza
e tako, a za otkaze ne znam.
ako koga nagaze...nagazice sitnu raju..ko je bio na kapiji ,ko je bio u skladistu,ko je bio na parkingu.
a foteljasi nece najebat sto su poslali jednog dgsovca u skladiste da cuva lovu.bitno je da dgs ima 500 ljudi,a od toga sefova 400 .
a sto nisu poslali vise ljudi?pa nema ljudi :D al zato sefova ima bratee :-)
Post Reply