Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo da pitam, da li ste vi dobili ovaj mjesec ogromne račune za režije?
PLIN - Nenormalan račun za malu kvadraturu... Poznanicima koji imaju stan površine 40 m2 je račun za plin došao u ukupnom iznosu od 300 KM.
STRUJA - račun za dva mjeseca, pa onda opet neki račun za 8 dana, koji je nesrazmjeran obračunu za dva mjeseca...npr. za dva mjeseca je 100 KM, a za 8 dana 40 KM...ne kontam?!
TELEFON- Ne znam šta će poskupiti, ako im je ovakav račun sa ovom tarifom?!
Kad se saberem... sa putera ću ja na hljeb bez ikakvog namaza
Joj užasaaaa!!!
GoschaUkuchi wrote:PLIN - Nenormalan račun za malu kvadraturu... Poznanicima koji imaju stan površine 40 m2 je račun za plin došao u ukupnom iznosu od 300 KM.
Gospoja je sigurno dobro hajcala stan i hodala samo u gacima i grudnjaku.
Za decembar normala racun za plin uobicajen, stim da su mi poslali avansni racun na osnovu prosjecne potrosnje u duplo vecem iznosu, koji naravno necu platiti . Struje sam, takodjer, nesto vise nego uobicajeno platio.
racun za plin odnesi na reklamaciju. mi smo svoj vratili, a ciko nam je objasnio da su na ocitanju imali neke nove ljude koji su napravili puno gresaka i da ce sve morati ponovo.
znaci, tu imas sansu za korekciju.
Struja mi je dosla nenormalno visoka, uzme li se u obzir da zivim sam, da u stanu samo nocim, te da sam veci dio obracunskog perioda bio sluzbeno odsutan van Sarajeva
Juce dodje i racun za komunalno, sa onom malom ruznom napomenom na kojoj pise da od 01.01.2007. gradjani sami placaju svoj PDV na te racune te da su zato poskupili, a u prosloj godini je tu razliku snosila kantonalna vlada
Za telefon vec znamo, kucepazitelj je za sad ostao isti iako sam nacuo da se i oni qrce da poskupe, jer eto poskupljuju svi... A u zivotu mi u stan usli nisu, jedan od liftova redovno ne radi...
Da smo kao što nismo.... niko ne bi trebao da plati dok nam ne obrazlože razloge ovolikih poskupljenja... ali ne mi smo svi postali kao penzioneri... i još se i guramo u redovima kako bi izmirili svoje obaveze... a kad će ta ista država ispuniti svoje obaveze.....
Živili mi kakvi god smo postali jer plaćamo struju obojenu nacionalno ali izuzetno nekonstantnog napona, plaćamo vodu koja i nije baš skroz udure, plaćamo plin sa čijim nam restrikcijama stalno prijete, plaćamo najnekvalitetnije fosilno gorivo u Europi, plaćamo izuzetno skupo telefonsku komunikaciju.... ali nema veze za to smo se prije nekih 12.tak godina borili ... svako na svoj način....
Meni je prosli mjesec dosao racun za el.energiju u visini od 29 KM (obracunski period 20.10-20.11). Onda par dana poslije dolazi opet racun za el. energiju od 35 KM za period od 20-25.11!!!! U stavkama fino pise da je ukupno za tih pet dana potroseno 5-6 KM, medjutim, ta cifra nekim cudom se pretvorila u 35 KM.
Naravno, u to su uracunali i ovaj prethodni racun, medjutim, nigdje to nisu naveli na racunu. Srecom pa nisam platila prethodni, a jos me tip iz Elektroprivrede napao, kao bas ja to ne znam racunati, trebala sam to sama skontati, ne daj Boze da napisu na drugom racunu da se uracunava i prethodni.
Sad mi treba duplo veca plata da mi bude ono kao sto je bilo a i tada jedva kraj s krajem!
Ma ne znam ni sta pricam....al, tako je to- tovari na magare sve sto moze da ponese...E jesmo magarci...majke mi!!!
amrino wrote:Sad mi treba duplo veca plata da mi bude ono kao sto je bilo a i tada jedva kraj s krajem!
Ma ne znam ni sta pricam....al, tako je to- tovari na magare sve sto moze da ponese...E jesmo magarci...majke mi!!!
Samo ne kontam kako penzioneri plate račuune...E baš smo magarci !!!
debela wrote:racun za plin odnesi na reklamaciju. mi smo svoj vratili, a ciko nam je objasnio da su na ocitanju imali neke nove ljude koji su napravili puno gresaka i da ce sve morati ponovo.
znaci, tu imas sansu za korekciju.
bunila sam se na licu mjesta, ali očitanje na satu je bilo još veće nego na računu, i to je bilo ok, that s that, ali ako je tako, svakako treba odnijeti, hvala
jedini razlog za visoke racune je visa cijena u odnosu na proslu godinu u ova doba ...
uporedila sam racune ...
za istu potrosnju prosle godine sam platila 155 km jer je cjena plina bila 0,41 po Sm3 ....
a sada je 0,605... tako da je sve jasno...
da bar to povecanje usmjeravaju u vracanje duga i da nas vise ne je*u u zdrav mozak svake godine kako ce nam Rusi zavrnuti plin ...
Ja jos fakat ne mogu prezaliti pare za komunalno koje dajem... Grad u qrcu, kontejneri pred zgradom vazda puni, pokupe kontejnere ali ostave ono okolo, parkovi (sta ono bijahu parkovi) ne lice ni na sta, zelene povrsine vise i nemamo...
Također u nesvijet me bacio račun za plin 230 KM....nikad do sada ovoliko, a uopšte nije toliko toplo u stanu. Štoviše štedim na svakom koraku,
a plata ostala ista
Struja 53 KM, a kuha se na plin i topla voda...valjda samo sijalice i TV