Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
filozofija
#1 Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Može li mi neko objasniti, da li je kod nas rezervna guma u autu obavezna. Naime, našao sam podatak da je obavezna rezervna guma ili set za popravljanje ili sprej. Ako je obavezna i ako je mogu mijenjati gore navedene stvari, da li neko može reči o kojemu setu ili spreju se radi?
Hvala unaprijed. Auto mi fabrički nije planirano za rezrvnu gumu i samim tim mi zauzima mnogo prostora kada je ubacim u gepek.
Hvala unaprijed. Auto mi fabrički nije planirano za rezrvnu gumu i samim tim mi zauzima mnogo prostora kada je ubacim u gepek.
- daors
#2 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Moze se koristiti pjena/sprej umjesto rezervne. Sad mi mrsko traziti link, ali pise u zakonu o saobracaju
-
filozofija
#3 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Evo trazio sam, ali ne mogu da nadjem nista
Nego, da li moze da se koristi ona tanka puna guma kao rezervna?
Nego, da li moze da se koristi ona tanka puna guma kao rezervna?
- Better Man
#4 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Kad sam kupovao novi automobil pitali su me prilikom naruđbe dali želim rezervnu gumu ili set za poravku. Tako da može i jedno i drugo, zavisi šta je tebi zgodnije i praktičnije.
Last edited by Better Man on 29/10/2012 14:06, edited 1 time in total.
-
filozofija
#5 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Da li mozda imas sliku seta za poravku ili sliku te pjene? Cisto da znam sta da kupim 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#6 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Kupi set, ali odmah racunaj i na kupovinu nove gume.
Detaljnije imas ovdje
Detaljnije imas ovdje
-
citroen xm
#7 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Ti setovi se na hladnom vremenu nisu dobro pokazali. Ja bi na tvom mjestu po gradu stavljao set, čisto da se ima zbog murije. Ali na otvoren put bez gume ne bi polazio. Koje ti je auto, mora imati negdje mjesto predviđeno za gumu.?
- respo
#8 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
nisam siguran al mislim da samo auta kojima nije predvidjena rezervna guma po zakonu mogu ove setove za popravku dok svi ostali moraju imati rezervnu
dok sam imao takvo auto sve sam strahovao da mi ne pukne ipak je rezervna zakon
dok sam imao takvo auto sve sam strahovao da mi ne pukne ipak je rezervna zakon
-
preludezalude
#9 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Xenon sijalice ne moras imati rezervne, ali to ne znaci da nemoras imati rezervne sijalice za pozicije, stop svijetla, zmigavce, osvijetljenje tablice...
- respo
#10 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
pa ako je ugradio plin i ima to u saobracajnoj onda nema mjesta za rezervnu i onda mora imati set
ako ce mu tu stajati rezervni alat za gradjavinu onda ce dobiti kaznu
ako imas xenone i led ne moras imati rezervne sijalice za to za sve ostalo moras znaci zmigavci pozicije i tako to
ako ce mu tu stajati rezervni alat za gradjavinu onda ce dobiti kaznu
ako imas xenone i led ne moras imati rezervne sijalice za to za sve ostalo moras znaci zmigavci pozicije i tako to
-
preludezalude
#11 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Zakon kaze da ne moras imati rezervni tocak, ali moras imati set za krpljenje gume i pumpanje gume. A to sve dobijes u onom spreju. Naravno, to funkcionise kod malih rupica. Ako poderes gumu, zoves vucnu sluzbu.
- respo
#12 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
ja koliko znam zakon kaze da moras imati rezervni tocak ili taj set e sada detalje ovdje ne znam al su mi iz hr pricali da je kod njih ovako kako sam napisao ako imas mjesto za rezervnu onda moras imati tocak
-
_Astra_
#13 Re: Rezervna guma (ili set za popravljanje ili sprej)
Ja ne bih nikom preporucio set/sprej van grada iz razloga sto su nam ceste katastrofa... poslije prve kise odrone bagerima sklanjaju... 2x mi se desilo da sam naletio na ne tako veliki kamen i pocijepao gumu... u tom slucaju samo cijeli TOCAK ti moze pomoci...