Prenosim tekst iz novina AS (10 i 11. novembar 2007) jer nije čitljivo sa slike:
Osmogodišnji pas mješanac, Rex, vlasnice sarajke Aldine Ganović, za kojeg je imala sve papire, platio je glavom protekle subote nakon što su ga šinteri uhvatili u naselju Sokolović-Kolonija. Ganović nam je to ispričala vidno potresena i uplakana, a kao i vlasnicu dvoje štenadi također ubijenih u subotu, o čemu smo pisali prije nekoliko dana, Aldinu najviše boli što šinteri nisu sačekali da dođe po psa, već su ga ubili odmah.
Uhvatili su ga u subotu u 7 sati, a mi smo već u 7 i 15 nazvali i rekli da ga odvoje, da ćemo doći po njega. REkli su nam da dođemo oko podne. Kako nam je bilo sumnjivo otišli smo u roku od sat vremena. Međutim, našeg psa nije bilo. Davali su nam lažnu nadu, govorili da je možda pobjegao. Poslije toga smo stalno zvali i raspitivali se, a kada je moja mama zaprijetila tužbom, u srijedu su nas nazvali, rekli da je ubijen, izvinuli se, priznali da su krivi te da su spremni platiti kaznu - priča Aldina za "As".
I ona sama potvrđuje priču o tagovima krvi u kafileriji te kaže da su ubistvo njenog psa objasnili nedostatkom prostora za držanje.
Razlog ubistva vašeg psa je taj što je on bio jedan od 20 uhvaćenih, a mi nemamo uslova da toliko njih zbrinemo. Zbog toga smo ih morali eliminirati istog sata. Ubijte me, pogriješio sam, ali sad je kasno - prenosi Aldina odgovor iz kafilerije.
To nam je potvrdio Mustafa Maglajlija, šef kafilerijske službe "Rada".
Moguće je da se u ovom slučaju desila greška, ali je kriva i vlasnica jer je pogrešno opisala svog psa. Kada je zvala mi smo odvojili psa, a kada je je došla po njega ispostavilo se da to nije taj - kaže Maglajlija.
Preuzeto sa http://animalsos.forumotion.com/okrutno ... a-t234.htm