Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
tinchy

#1 Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!!

Post by tinchy »

Image

Prenosim tekst iz novina AS (10 i 11. novembar 2007) jer nije čitljivo sa slike:

Osmogodišnji pas mješanac, Rex, vlasnice sarajke Aldine Ganović, za kojeg je imala sve papire, platio je glavom protekle subote nakon što su ga šinteri uhvatili u naselju Sokolović-Kolonija. Ganović nam je to ispričala vidno potresena i uplakana, a kao i vlasnicu dvoje štenadi također ubijenih u subotu, o čemu smo pisali prije nekoliko dana, Aldinu najviše boli što šinteri nisu sačekali da dođe po psa, već su ga ubili odmah.
Uhvatili su ga u subotu u 7 sati, a mi smo već u 7 i 15 nazvali i rekli da ga odvoje, da ćemo doći po njega. REkli su nam da dođemo oko podne. Kako nam je bilo sumnjivo otišli smo u roku od sat vremena. Međutim, našeg psa nije bilo. Davali su nam lažnu nadu, govorili da je možda pobjegao. Poslije toga smo stalno zvali i raspitivali se, a kada je moja mama zaprijetila tužbom, u srijedu su nas nazvali, rekli da je ubijen, izvinuli se, priznali da su krivi te da su spremni platiti kaznu - priča Aldina za "As".
I ona sama potvrđuje priču o tagovima krvi u kafileriji te kaže da su ubistvo njenog psa objasnili nedostatkom prostora za držanje.
Razlog ubistva vašeg psa je taj što je on bio jedan od 20 uhvaćenih, a mi nemamo uslova da toliko njih zbrinemo. Zbog toga smo ih morali eliminirati istog sata. Ubijte me, pogriješio sam, ali sad je kasno - prenosi Aldina odgovor iz kafilerije.
To nam je potvrdio Mustafa Maglajlija, šef kafilerijske službe "Rada".
Moguće je da se u ovom slučaju desila greška, ali je kriva i vlasnica jer je pogrešno opisala svog psa. Kada je zvala mi smo odvojili psa, a kada je je došla po njega ispostavilo se da to nije taj - kaže Maglajlija.

Preuzeto sa http://animalsos.forumotion.com/okrutno ... a-t234.htm
danas

Post by danas »

pa jebote sta je ovo, jel' u kafileriji zaposljavaju sve same psihopate i krvozednike :shock: :shock: :shock:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

i meni su ubili terijera...cinjenica je da niko normalan nebi mogao raditi takav posao...tako da se i neocekuje neko suosjecanje od takvih ljudi. Ne mogu njoj nikakve pare izljeciti tugu. Ono sto se moze uraditi jeste da se takva ustanova toliko novchano kazni da se taj novac ulozi u jedan fini dom i hranu nezbrinutim zivotinjama.Biti sintor je gore nego biti prostitutka Mater im bezosjechajnu. :x
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ali...kako istovremeno jedna firma moze imati ZOO i i plachati ljude da ubijaju zivotinje koje nisu svjesne da smetaju ljudotinama. Plache mi se na ovakve stvari. :sad:
barby02

Post by barby02 »

U Z A S :( :( :( :( :( :( :( :( do neba
tinchy

Post by tinchy »

Osim sto je tuzno, vec je UZASNO :x :x Od juce sam veoma iznervirana zbog ovoga.. :x :x :x
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Ovo me je jako rastuzilo.
Buduci da se ne mozemo (za sada) boriti protiv sitnora, ostaje nam samo da dobro oznacimo svoje pse. Ja sam prije nekoliko dana kupila novu, kvalitetnu ogrlicu i na nju zakacila (vrlo tvrdom alkom) privjesak sa imenom psa i kucnim brojem telefona.
Mada nas pas nikada nije vani bez nadzora, covjek ne moze biti dovoljno siguran sto se moze desiti u minuti...
Jos jednom - zaista mi zao vaseg psa :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Ma pripali se ljudi kako ce ga hranit. Ulje 8KM/l.
sekiracija

Post by sekiracija »

Iako sam ljubimac macaka :D duboko me potresla ova vijest :x
Nemam rijeci cak mi se vise ne cita ni forum,gasim sve momentalno odoh u kafanu idem se napit,a da niko nezna zasto :oops:
tinchy

Post by tinchy »

Ma joj.. @sitno ovo nije moj pas, vec samo prenosim sta se radi i kako se ne postuju "ta neka" pravila po kafilerijama... Tuzno je ovako nesto citati :( , ali nazalost desava se svakodnevno :( :(
Alica

Post by Alica »

Sta reci..ovo nije prvi a na zalist niti zadnji slucaj ubijanja zivotinja...jos malo pa ce tako i djecu poceti hvatati po ulici...

Treba poraditi da se Zakon o zastiti zivotinja sto prije prihvati...

Vlasnici pasa - CUVAJTE SVOJE PSE na povocu (jadne zivotinje) ali to je jedini nacin da Vam seovo ne desi jer svakog psa kojeg vide bez vlasnika uhvatice i ubiti..to je vama valjda svima jasno....

eto...ja vise nemam sta da kazem na ovu temu!!!
Alica

Post by Alica »

Sta reci..ovo nije prvi a na zalist niti zadnji slucaj ubijanja zivotinja...jos malo pa ce tako i djecu poceti hvatati po ulici...

Vlasnici pasa - CUVAJTE SVOJE PSE na povodcu (jadne zivotinje) ali to je jedini nacin da Vam se ovo ne desi jer svakog psa kojeg vide bez vlasnika uhvatice i ubiti..to je vama valjda svima jasno....

Alica

Post by Alica »

Vlasnici pasa - CUVAJTE SVOJE PSE na povodcu (jadne zivotinje) ali to je jedini nacin da Vam se ovo ne desi jer svakog psa kojeg vide bez vlasnika uhvatice i ubiti..to je vama valjda svima jasno....

chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Zato ja drzim ribice, ne mogu nikuda pobjeci.
Imao sam do sada 3-4 psa, ali sam sada u stanu, fakat nemam uslova, a volim zivotinje. Odlucio sam se za akvarijum, 180L.
Post Reply