Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_sa_ wrote:revolucija... nikad mi to necemo dozivjeti jer smo navikli da nas svi gaze stoljecima.
svega se plasimo i kukamo umjesto da se citav grad digne i napravi demonstracije.
nema tu ko da gine, francuzi oborise evropski ustav pa niko ne poginu.
ne ide se u rat vec se demokratski glasno izjasnjava narod.
bez oruzja naravno
usput, zna svijet odlicno sta je bilo, presuda je politicka trgovina radi kosova.
nemamo mi njima sta da objasnjavamo, kadija tuzio, kadija sudio.
ista evropa nas je pustila 4 godine da umiremo.
kad vec evropu ne mozemo promijeniti onda bi se moglo naci bar grama pameti da ovu domacu bagru skinemo sa vlasti.
a evropa? sta reci, pljunuli su nam juce u facu, pljunuli na nas i na sve zrtve.
dokle god se domaca bagra na vlasti posmatra uz prefix NASHI, napretka nemamo... jer nama je bitno je je neko NASH tamo GORE na vlasti, bez obzira sto nas nas dzebe u anus ko i neki njihov...
nek je govno, samo nek je nas! http://mirci.blogger.ba/arhiva/2007/01/05
Prije no što odem nazočiti dešavanju naroda a sa kojeg ću se vratiti razočaran...
Tihić, Cerić, Silajdžić, Ganić, Softić, Čekić, reis efendija, Alija, Avaz, Hayat i ostale gromade čije slike celivamo... U ovom trenutku na njih trošiti riječi može pomoći isključivo da se savladaju i prevaziđu trenutne frustracije koje, barem kod mene, ključaju.
Pa predlažemo neka nova imena. Znate li vi te ljude dovoljno dobro da bi im dali sudbinu u ruke? Možete reći, pa ne mogu biti gori od ovih i to je tačno. Ali, nisu rješenje jer nemaju KAPACITET da bi se mogli boriti sa nemanima kriminogenog nacionalizma ni kod kuće, a o komšiluku i šire da i ne govorim.
Vi MORATE, ako mislite praviti bilo kakve promjene, poći od osnovnih ćelija društva, da se poslužim sintagmom poznatom iz "mrskih" vremena. Recimo da su porodice homogene i da je tu posao završen (upitno, jel' da!?). Slijedi mjesna zajednica i opština. Ne država ili kanton, do toga treba doći zalaganjem i dokazivanjem. Pogledajte Komšića i Hadžića (ili čak Dodika na drugoj strani), omladince koje je Zlatko (da ne propustim da i se njemu poserem na vuonglaš, svi znamo zašto) formatirao prvenstveno na nivo opštine. Da ih je odmah digao na veći nivo bili bi vrlo brzo potrošeni jer bi nespremni ušli u borbu kojoj nisu dorasli. Ovako su izrasli u pristojne likove koji nude kakvu-takvu alternativu postojećem establišmentu.
I prestanimo pričati o Srbima, pogotovo prekodrinskim kao glavnim uzročnicima katastrofalnog stanja u kojem se nalazimo. Da ne budem pogrešno shvaćen, i meni su pobili familiju, uništili mladost, i ja sam izašao iz rata sa 19600 KM na vojnoj knjižici, dakle lijepi komplet užasa u portfoliju. Ali sada njih nema, shvatimo to, nema! Ostali smo sami sa sobom da se dogovorimo i steknemo snagu i reputaciju toliko neophodnu za pregovore i zauzimanje početnih položaja za budući suživot, a to je ono što se trenutno dešava.
Republika Srpska je otišla, mi smo je protraćili u proteklih desetak godina jadikujući sa pozicije žrtve i ne čineći ništa da se vratimo predratno stanje. Tu možete vrištati i pjeniti koliko hoćete o sigurnosti, zapaljenih selima i nedostatku ovoga ili onoga, ali je to istina ma koliko nas bolila. Znate li ko je potpredsjednik RS-a iz reda Bošnjaka (ili bilo ko prije njega)? Jel' mislite da će TO izboriti garanciju povratka? Dajte, molim vas...
Fatajmo se svoje avlije i tu napravimo uslove za prosperitet pa ćemo dalje vidjeti. U Kantonu Sarajevo nema Dodika, SDS-a i Srbijanaca, a ima para dovoljno, pa je situacija grozna. Dakle, samo škola, tegovi, mišiči, pare, sila, znanje, nekretnine... Raditi na sebi, sticati reputaciju i od toga krenuti.
I ne kukati! Jeste, ovo smo popušili (nema nikakve zavjere, jednostavno svijet voli jake a mi smo samilost ispucati) ali još je bitaka pred nama!!!
Napokon sam shvatio,niko nece ni mrdnuti prstom.Nemorate.
svi su spremni da popljuju zbog jednog neradnog dana,ucinite i vi nesto simbolicno.Ovdje je misao vodilja kako natjerati ljude da ne reaguju na presudu.
e moja Vingolina....
Zasto se nigdje tekstu ne pominju Majke enklava? Ako vec pricamo o nepravdi, uz svo duzno postovanje, meni se ne slusaju ni Ceric ni Tihic ni Softic, meni se slusa teta Munira...i teta Kada... i ostale moje tete....
BIHBOSNJAK wrote:Napokon sam shvatio,niko nece ni mrdnuti prstom.Nemorate.
svi su spremni da popljuju zbog jednog neradnog dana,ucinite i vi nesto simbolicno.Ovdje je misao vodilja kako natjerati ljude da ne reaguju na presudu.
sta ce se postici neradnim danom????....osim to da ce se moci rostiljati 4 dana zaredom!!!!
daj bolan...nek ljudi urade nesto produktivno za ovu drzavu a to se nece desiti ako nebudu radili...
i slazem se nek ljudi urade nesto simbolicno....al nesto pametno...
sto nisu danas obustavili rad skola i poslali djecu i studente kucama u znak protesta????
Tko zna na koji nacin ce se ponasati zrtve,sad kad vide da se nepravda ne kaznjava.Onda se cudite onom jadnom djetetu sto je otislo i pobilo isto tako neduzne ljude u americi.Mozda je ranije saznao za presudu,samo sto je to naivno djete ispameceno i istraumirano u ratu pogrijesilo.Treba napredovati,skolovati se,ali i imati svoje misljenje i znati ko si.I ne popustiti pred lobijima,propagandama..kad covjek jednom sa sobom rascisti i zna tko je i sta je,niko drugi mu nece moci prosipati svoje "dobronamjerne"price.
BIHBOSNJAK wrote:Tko zna na koji nacin ce se ponasati zrtve,sad kad vide da se nepravda ne kaznjava.Onda se cudite onom jadnom djetetu sto je otislo i pobilo isto tako neduzne ljude u americi.Mozda je ranije saznao za presudu,samo sto je to naivno djete ispameceno i istraumirano u ratu pogrijesilo.Treba napredovati,skolovati se,ali i imati svoje misljenje i znati ko si.I ne popustiti pred lobijima,propagandama..kad covjek jednom sa sobom rascisti i zna tko je i sta je,niko drugi mu nece moci prosipati svoje "dobronamjerne"price.
kako ce neobrazovan covjek imati svoje misljenje?
evo ti konkretan primjer nase ruzicaste beiha...obrazovanje je na najnizem nivou u europi...i stoga imamo mase kojima je lako upravljati i manipulisati...
BIHBOSNJAK wrote:Tko zna na koji nacin ce se ponasati zrtve,sad kad vide da se nepravda ne kaznjava.Onda se cudite onom jadnom djetetu sto je otislo i pobilo isto tako neduzne ljude u americi.Mozda je ranije saznao za presudu,samo sto je to naivno djete ispameceno i istraumirano u ratu pogrijesilo.Treba napredovati,skolovati se,ali i imati svoje misljenje i znati ko si.I ne popustiti pred lobijima,propagandama..kad covjek jednom sa sobom rascisti i zna tko je i sta je,niko drugi mu nece moci prosipati svoje "dobronamjerne"price.
Vidis,taj decko je samo primjer naivnosti ovog naroda,koji nezna na pravi nacin i na pravu adresu izraziti svoje nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalazi.
BIHBOSNJAK wrote:Vidis,taj decko je samo primjer naivnosti ovog naroda,koji nezna na pravi nacin i na pravu adresu izraziti svoje nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalazi.
BIHBOSNJAK wrote:Vidis,taj decko je samo primjer naivnosti ovog naroda,koji nezna na pravi nacin i na pravu adresu izraziti svoje nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalazi.
taj ubica je imao dosje i prije zlocina koji je napravio i nije on nikakva posljedica rata nego njegovog kriminogenog mentalnog sklopa koji je u jednom momentu eksplodirao i odnio pet neduznih zivota. On je bio i premali da bi se na njemu osjetile posljedice rata i to su svi apsolutno odbacili kao mogucnost
pa da li si svjestan da ti onda pravdas genocid? Jer i cetnici to napravise zbog dusevne boli od 500 godina pod Turcima bla bla...
Šetaš ti po Mecatoru, onako "rahat", poslije posla, da kupis salamu i mlijeko, i uleti "dečko" sa puškom i opali po tebi i još 4 ljudi oko tebe! Tebe sutra nema, ne znas sta se desilo, i zasto se desilo, a dečko?
Ma hajde, pusti ga, nije jadan znao drugacije da izrazi svoje emocije vezane za bla bla bla.... Opravdano!!!
Šetaš ti po Mecatoru, onako "rahat", poslije posla, da kupis salamu i mlijeko, i uleti "dečko" sa puškom i opali po tebi i još 4 ljudi oko tebe! Tebe sutra nema, ne znas sta se desilo, i zasto se desilo, a dečko?
Ma hajde, pusti ga, nije jadan znao drugacije da izrazi svoje emocije vezane za bla bla bla.... Opravdano!!!
Halo??? Jesi svjestan ti svojih izjava??
Hallo ba,jesi ti svjesna da ja ne opravdavam tog momka,naprotiv,ali kao sto vidis pravde nema,nas narod trazi krivicu kod sebe,umjesto da je trazi kod onih koji su pocinili zlocine.Nelogika kao u slucaju ovog momka koji je posluzio kao primjer pogreske.
Halo??? Jesi svjestan ti svojih izjava??
Hallo ba,jesi ti svjesna da ja ne opravdavam tog momka,naprotiv,ali kao sto vidis pravde nema,nas narod trazi krivicu kod sebe,umjesto da je trazi kod onih koji su pocinili zlocine.Nelogika kao u slucaju ovog momka koji je posluzio kao primjer pogreske.
Pravi Bosanceros wrote:BihBosnjak: Ti si dovoljno rekao svojim postom koji sam citirao, prema tome dok se javno ne ispravis za mene si totalno irelevantan sagovornik.
Pravi Bosanceros wrote:BihBosnjak: Ti si dovoljno rekao svojim postom koji sam citirao, prema tome dok se javno ne ispravis za mene si totalno irelevantan sagovornik.
ps. Zivio neradni dan!
E moj bosanceros..... zao mi te!!!
Sakupi raju pa uz cecu malo to propratite!!!
nisi ti skontao da bosanceros zeza bihbosnjaka za ovaj neradni dan....ne radi se o prvom vec o drugom martu...joj funaki koliko puta sam ti rekla da ne ides na kafu u po diskusije, sad ti moram prepricavat...