Revolucija - rano ili suvise kasno?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Propast1

Post by Propast1 »

Hary jeli bas tako? Vrijeme sabura bas nije proslo? Ili znas nesta vise da se ljudi nemoraju sekirati jer ce biti sve u redu? Jeli to isto kao sto Terzic kaze bice u redu, ili nesta novo 'originalno'?
hary

Post by hary »

Nije tako i to svi znamo.
Al ne stoji mi ovo "Da, glupi smo, jer nas 15 godina handre na sve strane. Da, glupi smo, jer nas profesori ne uce"
A odmah iza toga autogol:"Da, glupi smo, jer ne izlazimo sa transparentima na kojima pise: DOSTA MI JE ZIVOTA U SJEBU!".
A da je u redu, nije. I neće biti dok god mi (narod) budemo pričali, a jedno radili.
A zato skidam kapu Srbijancima. Ljudima prekipilo, pa izašli i zapalili čitav Beograd i rastjerali bagru. Da li su dobili bolje, ne znam, al su bar probali.
A mi samo nešto vazda pričamo, ko Ibro Spahić, pričamo...pričamo...pričamo...
vazduh

Post by vazduh »

:D
Last edited by vazduh on 24/02/2005 16:40, edited 1 time in total.
digger

Post by digger »

stonygrapefruitjuice wrote:Evo sta je rekao Thomas Jefferson:

" .....when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same object, evinces a design to reduce [the people] under absolute despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such government, and to provide new guards for their future security. "

Znacˇi, na pitanje kada revolucija, e, pa The Time for Revolution is Now!
Dobrodosao u "klub" istomisljenika.
Propast1

Post by Propast1 »

Za koji mjesec sirom platene ce svi koji smatraju da trebaju promjene izaci isti dan na ulice u znak protesta, i to za sve nas koji ne zivimo u demokratiji. Samo psss da Ibro Spahic to necuje
hary

Post by hary »

Propast1 wrote:Za koji mjesec sirom platene ce svi koji smatraju da trebaju promjene izaci isti dan na ulice u znak protesta, i to za sve nas koji ne zivimo u demokratiji. Samo psss da Ibro Spahic to necuje
Rekao sam to i na temi o barabama koje mogu istjerati samo birači glasanjem: Neće nama niko pomoći (pa ni protestima) zbog toga što mi ne znamo izgraditi budućnost ove zemlje. Na bilo koji način, intelektualno ili drugačije, nije bitno.
Ne znači to da nismo demokratični, ali ne znamo (ili nećemo ili ne želimo) birati. A to bar možemo...
Vogon

Post by Vogon »

Toozla wrote: 1. Revolucija moze biti ali samo na svjetskom nivou
2. za intelektualnu smo previse glupi
3. i profesori i oni koji su profesorima dali mogucnost da nas uce

...a kako ti skonta sve ovo.... :shock:

chosen one???
1. U demokraciji ne postoje revolucije... ako neko smeta vecim igracima onda pada vlada i postavljaju se nova djubrad na vlast...
...zato je moguca revolucija jedino na svjetskom nivou jer svaka druga je osudjena na neuspjeh
2. Na ovome forumu bi se trebali nalaziti malo skolovaniji ljudi... ali toliko gluposti se moze procitati da se covjek zapita: u kakvom stanju (u glavi) se nalazi ostatak drzave?
3. bez komentara
Toozla

Post by Toozla »

Vogon wrote:
Toozla wrote: 1. Revolucija moze biti ali samo na svjetskom nivou
2. za intelektualnu smo previse glupi
3. i profesori i oni koji su profesorima dali mogucnost da nas uce

chosen one???
1. U demokraciji ne postoje revolucije... ako neko smeta vecim igracima onda pada vlada i postavljaju se nova djubrad na vlast...
...zato je moguca revolucija jedino na svjetskom nivou jer svaka druga je osudjena na neuspjeh
2. Na ovome forumu bi se trebali nalaziti malo skolovaniji ljudi... ali toliko gluposti se moze procitati da se covjek zapita: u kakvom stanju (u glavi) se nalazi ostatak drzave?
3. bez komentara
kad vec citiras nekoga, uradi to kako treba...
pod 1, 2, i 3 nisu moje rijeci... :x
Vogon

Post by Vogon »

Toozla wrote:
chosen one???
kad vec citiras nekoga, uradi to kako treba...
pod 1, 2, i 3 nisu moje rijeci... :x
Izvinjavam se
da nebi bilo zabune rijeci su moje 8)
Propast1

Post by Propast1 »

Jos malo pa ce drugi dan.... prvog dana smo shvatili da smo svi na istoj strani... Najteze je kod bosanaca priznati da misle isto, jer uvijek prije toga se posvadjaju koje bio najpametniji i od prijatelja naprave neprijatelje...

Mozda je vrijeme da se pitamo ko nemisli slicno ko sto misli svako od nas? Sta ako velika vecina misli isto ali samo mi to neznamo??
Fair Life

Post by Fair Life »

stonygrapefruitjuice wrote:Znači, na pitanje kada revolucija, e, pa The Time for Revolution is Now!

Ili moji dragi i moje drage BH gradjani, ne osjecaju da im je duznost da se bore za vlastitu sigurnost. Ili je to zbog toga sto u ratu godinama nije bilo struje, pa sam ono imamo struju i trebamo sutiti zadovoljni. Bez obzira sto mama neda da se bojler pali kad nije jeftina. Dokle vise...
Budi uvijek nezadovoljan s onim sto jesi, ako zelis postati ono sto nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ces i ostati.___(F.Quarles)
Fair Life

Post by Fair Life »

__
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:

" .....when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same object, evinces a design to reduce [the people] under absolute despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such government, and to provide new guards for their future security. "

Slazem se, ali kako????
90% ljudi je pasivno, ne zanima ih nista. oni ne bi izasli na ulicu kad bi im terzic uso u kucu i pokupio sve sto imaju.
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:

Slazem se, ali kako????
90% ljudi je pasivno, ne zanima ih nista. oni ne bi izasli na ulicu kad bi im terzic uso u kucu i pokupio sve sto imaju.
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:

Slazem se, ali kako????
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:

Slazem se, ali kako????
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Titov_pionir wrote:
digger wrote:

Slazem se, ali kako????
Paaa, mozda se bas toga i boje!
Da oni izidju na ulicu a Terzic polako po kucama i sve im pokupi! :D :D

:-)
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:

Slazem se, ali kako????
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:

Slazem se, ali kako????
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:

Slazem se, ali kako????
Monom

Post by Monom »

Kada sam po zavrsenom skolovanju i zaposlenju shvatio da u nasim prijeratnim tzv. socijalistickim firmama mnogo toga ne stima pomislio sam da bi to kapitalizam sve rijesio
Glupan.
Nama u stvari ne valja ni jedan sistem.
Mi smo svi zajedno u bivsoj Yu jedna obicna bagra.
Tu je geneza mnogih nasih problema.

Danas vlada samo jedan zakon. Prevari sve oko sebe i prigrabi sto vise.
Ili si na dnu. Odnosno nema te.

Moral u ovoj zemlji ne da je opao nego je nepozeljan.
Ukoliko ga se nisi rijesio propao si!

Drugi katalizator propadanja je tzv. globalizacija.
U svemu je najgore sto nas to mijesi.
Sta nam se radi to je za nepovjerovati.
To je ustvari moderni oblik genocida!
Prikriveni oblik genocida za koji niko nece odgovarati.
Sve sto je recimo uradjeno Indijancima sada se reprizira ovdje!
A mi ne da trpimo, ne da klimamo glavom vec trcimo da se podmetnemo.
Pa nismo mi indijanci?!

Potpucani smo na rat.
Dovedeni na prosjacki stap.
Sa parama koje su prosute ovdje poslije rata unistene su nam fabrike.
Zatim ih pojedinci uzimaju pod svoje a mi treba da budemo sretni sto cemo dobiti par centi da mozemo kupiti stocni krompir za rucak.
Ali samo u obliku pomfrita! Nikako drugacije.

A sve smo imali i znali raditi.
A sada nas uce hodati!
Odjednom nista nismo imali,nikad nismo nista znali, nismo ni postojali, prosto ne znamo i ne mozemo.

Poznato je da ko proba drogu gotov je zauvijek.
Isto tako kada probas tudje pare gotov si zauvijek.
Zato su i prosipane ovdje.

Unisten je nas, a nametnut nekakav izopaceni nacin zivota.
Ponizavani smo na svakom koraku.
Ponizavamo sami sebe!
Odrzava se stanje u kojem pod uticajem sto sile sto mile ( medija) jos treba da smo sretni sto ce nacin zivota, kultura, nastajana ovdje vijekovima biti jednostavno izbrisana..
Pod kontrolom smo dok generacije koje jos nesto pamte ne nestanu.
Brise nam se svijest. Ostalo je vrlo malo.
Jesmo li u stanju da se osvjestimo?!
Mislim da nismo.

Globirani smo!

monom
stickitout

Post by stickitout »

@ Monom

Hvala bogu da si se nasao i ovo napisao, svaka cast!!!

Gledam neke teme tipa "treba djaba dati marasalku" ili tako nesto u znak zahvalnosti.... :?
Sto je najgora stvar, takav jedan bijedni stav nalazi mnogo podrske, potpuno retardiran i moral i osjecaj za realnost.
Sve nesto kontam sta i kako da napisem pa barem da pokusam nesto normalno reci i bas mi je drago sto ima ljudi koji razmisljaju slicno. Iznenadjujuce mnogo ljudi za zivo cudo ali smo nekako rastrkani na sve strane, nismo dobro organizovani, nismo cak ni na forumu i istim temama u isto vrijeme.
Cuj Ameri, Arapi, peti, deseti, ovi ili oni "humanisti" tzv "pomagaci" Bosne. Zaboravih Maleziju, da neko ne zamjeri. Jao price i opranih mozgova.
Globalna trka ne da siba svijet nego ga u lance satjera. Bosanci treba da shvate da ce za 30 godina pitka voda biti najveci izvor prihoda ali kako je krenulo mi u svojoj zemlji necemo imati ni jedan izvor u nasem vlasnistvu.

Globalna konspiraciona druzina dere sve redom, za njih nema nacije, naroda, rase....samo lova.
Geografski polozaj BiH je idealan za sprovodjenje globalnih zavjera a Sarajevo je postala nova kazablanka. Za tako mali grad ovde je previse ambasada, pita li se iko sta ba ovi ljudi rade ovde? Diplomatija? Jest ali bez nas diplomatija eto sta. Mi smo na svom a kao da nas nema dok se druzina dogovara kako jos veci globalni haos da napravi.

Kasno je za revolucije sada. Revolucija je ovde bila i prosla i na zalost mi nista nismo od nje uspijeli sacuvati.
Fair Life

Post by Fair Life »

stickitout wrote:... Za tako mali grad ovde je previse ambasada, pita li se iko sta ba ovi ljudi rade ovde? Diplomatija?
...
Kasno je za revolucije sada. Revolucija je ovde bila i prosla i na zalost mi nista nismo od nje uspijeli sacuvati.
Drzava BiH > glavni grad Sarajevo = strane ambasade

Sta nije tu u redu ? Mnogo cega je u Sarajevu previse (nesposobna vlada, politicki i svaki drugi oblik kriminala...), ali eto... ambasade su problem.

Sta bi se tek reklo da su ambasade malo decentralizovane... jedna u Sarajevu, sedam u Mostaru, cetiri u Banjaluci, ostale...

A ovo sto smo imali nije bila revolucija, nikako oruzana revolucija. Mi smo sistem promijenili u miru - prvim demokratskimj izborima na kojima su pobijedili SDS, HDZ i SDA (nacionalisticke stranke).

Dakle, imali smo revoluciju sprovedenu u miru... po "svim" demokratskim principima.

Pises nista od nje nismo mogli sacuvati. I previse smo sacuvali od nase "mirne demokratske revolucije", cak sta vise jos smo u fazi penjanja prema "nacionalistickom boljhitku".

Da je nekako izgubiti ono sto za sto smo se "revolucijom" na prvim demokratskim izborima izborili...
cowboy

Post by cowboy »

Monom wrote:....
Potpucani smo na rat....
Hoces da kazes da su nam stranci poturili rat?
cowboy

Post by cowboy »

stickitout wrote: Geografski polozaj BiH je idealan za sprovodjenje globalnih zavjera a Sarajevo je postala nova kazablanka. Za tako mali grad ovde je previse ambasada, pita li se iko sta ba ovi ljudi rade ovde? Diplomatija? Jest ali bez nas diplomatija eto sta. Mi smo na svom a kao da nas nema dok se druzina dogovara kako jos veci globalni haos da napravi.
Ziv bio baci tog Ludluma iz ruku....cuj Sarajevo centar medjunarodnih zavjera....
Post Reply