REVO chip za Audi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
danas

#1 REVO chip za Audi

Post by danas »

zna li iko ista o ovome? koliko razumijem, nije tehnicki chip u motor, nego software, koji povecava broj konja i vucu.
imate li ikakvih iskustava, pomagajte!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

proramiranje ecu-a ili chipiranje vodi istoj stvari. meni se vise svidja programiranje tj flashiranje kompa vec chipiranje.

uglavnom ucinak je isti. vise ks.
danas

Post by danas »

The_Flyer2002 wrote:proramiranje ecu-a ili chipiranje vodi istoj stvari. meni se vise svidja programiranje tj flashiranje kompa vec chipiranje.

uglavnom ucinak je isti. vise ks.
pa koliko shvatam, ovaj REVO je bolji sistem, koji se takodje po potrebi moze i de-aktivirati (recimo, ako vodis auto na servis :D ). neki su mi rekli da cak motor sa REVO-m trosi manje?!? da li je to moguce?
forUMASH

Post by forUMASH »

...Alene, oprosti, hos' da ti ja to isprogramiram.... :D :D :D
danas

Post by danas »

forUMASH wrote:...Alene, oprosti, hos' da ti ja to isprogramiram.... :D :D :D
de, bujrum :D :D :D :lol:
shadow

Post by shadow »

Ne jurcaj po memorial i storrow drive-u, pusti se chipova, dosta ti je to sto imas pod haubom. Nemoj da ti ja 2 cilindra ukinem :D
danas

Post by danas »

shadow wrote:Ne jurcaj po memorial i storrow drive-u, pusti se chipova, dosta ti je to sto imas pod haubom. Nemoj da ti ja 2 cilindra ukinem :D
ukini :D
mozda mi i dalje 4 ostanu :P :lol:
shadow

Post by shadow »

danas wrote:
shadow wrote:Ne jurcaj po memorial i storrow drive-u, pusti se chipova, dosta ti je to sto imas pod haubom. Nemoj da ti ja 2 cilindra ukinem :D
ukini :D
mozda mi i dalje 4 ostanu :P :lol:
hihi znaci sestak? Ok. odvadicemo 3, dosta ti je pola snage :D

Btw ovaj revo chip je dizajniran da pomogne cetvrtacima najvise, znaci 1.8 turbo motori kod vw/audi-ja. Instalacija ide preko obd connectora (to je onaj plug u koji ustekaju auto kad mu rade inspection sticker ili diagnostiku). Imas nekoliko razlicitih vrsta pocevsi od onog najobicnijeg koji instaliras i ne barchi vise :D pa sve do onog koji mozes stelovati, paliti/gasiti kad hoces. Cijene su ja mislim od 600-1000 dolara zavisno od toga koji izaberes.
Ja bih ti preporucio sa ostanes uz stock opciju, ona je tito, vozis ono sto si platila. Hoces vise snage, ides model gore i to je to. A to sto su ti rekli da ces smanjiti potrosnju zaboravi, nema sanse.
Frutek

Post by Frutek »

danas wrote: pa koliko shvatam, ovaj REVO je bolji sistem, koji se takodje po potrebi moze i de-aktivirati (recimo, ako vodis auto na servis :D ). neki su mi rekli da cak motor sa REVO-m trosi manje?!? da li je to moguce?
Većina tuninga se obavlja kroz programiranje ECU-a, a metode stavljanja nekog power plug-a na sami motor nisu pretjerano loše ali su zastarile. Sad se sve radi kroz software tako da taj REVO nije nikakav izuzetak...kod nas se ovde isto radi...

Medjutim, stvar je u tome što iako ti tvde da ćeš dobit 30 do 40 "konja", prve dvije brzine se neće znatno pojačat zbog sklopa mjenjača koji ne bi mogao podnet puno veća opterećenja od fabričkih specifikacija (za sve ostalo valja mjenjat mjenjački sklop a to je užas jedan)...Pravu snagu ćeš dobit u 3-ćoj brzini i tu se tek osjeti razlika, na međuubrzanjima...Mislim da to nije vredno tih para...

Moguće je da potrošnja bude manja za 10%, jer je broj obrtaja niži poslije tuninga a izvlači se više snage tako da je mašina manje opterećena a reprodukuje više snage usljed pojačanog obrtnog momenta...Potrošnja će biti ista ili veća samo ako stalno forsiraš auto, gurajući ga non-stop na visokim obrtajima...

P.S. jel došlo auto, kakva su kolica :-D
Post Reply