REVIZORI GRAS-a

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dr-house

#1 REVIZORI GRAS-a

Post by Dr-house »

Koje ovlasti imaju revizori GRAS-a ???
Da li oni imaju pravo ako nemas kartu i krenes izaci iz vozila da ti zabrane izlaz??
Ima li neki clan zakona koji definise njihova prava ??
Nisam mogao naci temu o ovome i mislim da revizorska "gamad" glumi vikiceve po tramvaju a finansiraju iz budzeta KS i jos traze od naroda da placaju karte.
Gospoda Ministarka

#2 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by Gospoda Ministarka »

....
pametolog

#3 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by pametolog »

jednostavno plati kartu i bas te briga za njihove ovlasti. Mene puno ne zanimaju ni ovlasti policije, gledam svoja posla.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#4 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by pape »

:roll: Pa dokle vise?
Sta ima normalnije nego platiti za neciju uslugu.
Ako nisi zadovoljan uslugom, ... ne koristis vise njegove usluge i tu je kraj, ... svakoj prici, a i ovoj temi.
Da ih pustite par dana da prazni voze, ... pocesali bi se po guzici, ... ovako vas levate, a tako i treba kad im dozvoljavate.
zivotinjica13

#5 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by zivotinjica13 »

Ne znam imaju li pravo ali to redovno rade! Ja sam danas imala jos jedno, pored milion prethodnih, neugodno iskustvo sa njima. Pokazala sam uredno studentsku godisnju kartu, na sta mi je revizor ironicno odgovorio "Jao pa ti imas godisnju kartu, blago tebi"??? Ne znam da li se ostalim studentima to desava ali sam primjetila i ranije da im nije bas drago vidjeti tu kartu!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by Truba »

ja jednostavno izađem iz tramvaja kad su oni na stanici i prošetam
briga me za njihove ovlasti
atko

#7 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by atko »

kakvi putnici takav i prevoznik ;)
MAN-lion's coach

#8 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by MAN-lion's coach »

Meni nije jasno pa svi koji ne plaćaju kartu i voze se grasom imaju probleme sa revizorima,ili su imali jer su se sjetili da uzmu.

A ova damica ona zna najbolje koliko je revizorima drago vidjeti odnosno nevidjeti godišnju kartu.... :lol: :lol:

Imate CT pa se tamo vozite.Džabe.Ima i tamo karta da se kupi.

Vala i ove teme više o grasu i udaranju grasaovaca i kartama i Ct-u više preko glave.

Nadalje nije gras izmislio od nedavno zakon da se karta mora imati,uostalom imate izvod iz službenog glasnika iz 88 ili 89 godine...kad većina ljaksafona se vozila u kamenim kolicima po livadama.
Dr-house

#9 Re: REVIZORI GRAS-a

Post by Dr-house »

MAN-lion's coach wrote:Meni nije jasno pa svi koji ne plaćaju kartu i voze se grasom imaju probleme sa revizorima,ili su imali jer su se sjetili da uzmu.

A ova damica ona zna najbolje koliko je revizorima drago vidjeti odnosno nevidjeti godišnju kartu.... :lol: :lol:

Imate CT pa se tamo vozite.Džabe.Ima i tamo karta da se kupi.

Vala i ove teme više o grasu i udaranju grasaovaca i kartama i Ct-u više preko glave.

Nadalje nije gras izmislio od nedavno zakon da se karta mora imati,uostalom imate izvod iz službenog glasnika iz 88 ili 89 godine...kad većina ljaksafona se vozila u kamenim kolicima po livadama.
A pametnica si prava....
Kad GRAS prestane da se finansira iz budzeta KS i kad revizori pocnu svima da traze kartu onda cu da platim 1.60 km
A kad vide grupicu klosara,krkana kakvog prodju kao da ne postoje u tramvaju,a ostalim silu prosipaju. A tebi ako tema ne odg. lagano misom zaobidjes. Ciaoooo
Locked