REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
vivaldi

#826 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:Samo onda treba ga jasno izreći a ne skrivati se iza floskula , ne možemo svakako dobiti i slično
svi se skrivaju iza floskula jer niko ne smije naglas reci sta je zapravo u pitanju.

sve presude koje se ticu karaktera rata nisu donesene u hagu vec u americkim ambasadama u beogradu i djelimicno u zagrebu i to prije 15 godina.

kada je srbija poslije godina skrivanja ratnih zlocinaca odjednom pocela redom isporucivat i ljude i dokumnetaciju bilo je jasno da nisu cista posla, a u narednim godinama je bilo savrseno jasno sta je u pitanju.

hartman, onaj danski sudija, geoffrey nice..svi su redom imali istu pricu - zatamnjene strane, neustupanje dokaza, nesaradnja zapadnih sluzbi...i svi su pricali kako je uvijek postajao "neko" ili "nesto" samo niko nema muda da kaze ko i sta (mada utsvari danski sudija jeste rekao).

amerima, ne samo zbog toga sto su najveci finansijeri suda, je od prvog dana stalo da se sto prije stavi tacka - kazni pojedince ko poruku drugim i nekim buducim sukobima, a neutralisi sve presude koje bi vodile novim dugogosinjim i kolektivnim procesima.

ameri su se zato pobirnuli da u zalbenom postupku i perisicu i gotovini predsjedava teodor meron i oba slucaja su rjesena oslobodjajaucim presudama iako su u prvostepenim proglaseni krivim.

ako svi presucuju sta je razlog, nije ni bake lud da izgovara naglas mada je u jebenoj situaciji jer se nalazi izmedju cekica i nakovnja. osjeca ogroman pritisak javnosti da pokrene reviziju, iako zna da ne moze dobit, a sa druge ga brinu posljedice po stranku.

izbori su daleko, za dvije godine revizija tuzbe nece biti nikakav predizborni adut. ali ako je pokrene svjestan je da ce se vjerovatno raspast i vijece ministara pa ce biti nemoguce povuci kakav predizborni kredit za puteve, infratsrukturu i sl jer na te ugovore ide drzavni pecat, a ne entitetski.

uz lose odnose sa hdz i sbb, i uznemiravanje amera, svjestan je da je sudbina stranke za 2 godine vrlo neizvjesna.

u slucaju revizije baketa brine vlastita sudbina, a ne pogorsanje odnosa sa srbima i srbijom ni troskovi procesa
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#827 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

channel10 wrote:Ovaj hrasno opasno prilazi liniji pete kolone :D

http://www.avaz.ba/clanak/276265/revizi ... 150-000-km

Evo za one sto su tvrdili da niko nista nije radio. I to jos Scepin bilten izbacio vijest. Ko zna sta jos ima.
A da se ti i tvoji istomisljenici malo sagnete hrasnom i PM72.....jadovi jadni......jebo me otac glupi kojim jadovima sam ja stvarao drzavu!!!!!!
hrasno38

#828 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

ušće wrote:
Maraschino wrote:
p.s. kada ste legalisti, u cije ime je Ivanic pisao tom Sudu i objasnjavao kako Srbi i Hrvati nisu za obnovu postupka? Kojim pravom?
Ako smo svi ubijedjeni(skoro 99%) da ce obnova propasti, zasto ne dozvolimo da ide kako ide.
Sad će nama puškomitraljezac sa Otesa ( inače rođeni sarajlija ) i onaj što pođahkad iz Hrasnog trkne to Tvrdimića lijepo objasniti ...Ono Bošnjak papak usput će sočno opsovati ..znaju ljudi :oops: :oops:
Onaj sto trkne do Tvrdimica da ti posjeti rodno mjesto jadu jadni........
channel10

#829 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

hrasno38 wrote:

Evo za one sto su tvrdili da niko nista nije radio. I to jos Scepin bilten izbacio vijest. Ko zna sta jos ima.
A da se ti i tvoji istomisljenici malo sagnete hrasnom i PM72.....jadovi jadni......jebo me otac glupi kojim jadovima sam ja stvarao drzavu!!!!!!
Sto cemo vam mi. Mozete vi to sami.
ušće

#830 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

hrasno38 wrote:

Imaš li dobar cug " jado "
hAZNADAR

#831 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

vivaldi wrote:
izbori su daleko, za dvije godine revizija tuzbe nece biti nikakav predizborni adut. ali ako je pokrene svjestan je da ce se vjerovatno raspast i vijece ministara pa ce biti nemoguce povuci kakav predizborni kredit za puteve, infratsrukturu i sl jer na te ugovore ide drzavni pecat, a ne entitetski.
Eto saznasmo da ga je Ivanic spasio.

Ali me interesuje ovo boldirano. Kako pokretanje revizije moze raspasti vijece ministara? Odnosno zasto do danas nije rastureno a moglo se?

unaprijed hvala
ušće

#832 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

hrasno38 wrote:
ušće wrote:
Maraschino wrote:
p.s. kada ste legalisti, u cije ime je Ivanic pisao tom Sudu i objasnjavao kako Srbi i Hrvati nisu za obnovu postupka? Kojim pravom?
Ako smo svi ubijedjeni(skoro 99%) da ce obnova propasti, zasto ne dozvolimo da ide kako ide.
Sad će nama puškomitraljezac sa Otesa ( inače rođeni sarajlija ) i onaj što pođahkad iz Hrasnog trkne to Tvrdimića lijepo objasniti ...Ono Bošnjak papak usput će sočno opsovati ..znaju ljudi :oops: :oops:
Mallo ga :lol: znaš ono , tamo vamo u ustima :izet: :izet:
palermo

#833 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:Samo onda treba ga jasno izreći a ne skrivati se iza floskula , ne možemo svakako dobiti i slično
svi se skrivaju iza floskula jer niko ne smije naglas reci sta je zapravo u pitanju.

sve presude koje se ticu karaktera rata nisu donesene u hagu vec u americkim ambasadama u beogradu i djelimicno u zagrebu i to prije 15 godina.

kada je srbija poslije godina skrivanja ratnih zlocinaca odjednom pocela redom isporucivat i ljude i dokumnetaciju bilo je jasno da nisu cista posla, a u narednim godinama je bilo savrseno jasno sta je u pitanju.

hartman, onaj danski sudija, geoffrey nice..svi su redom imali istu pricu - zatamnjene strane, neustupanje dokaza, nesaradnja zapadnih sluzbi...i svi su pricali kako je uvijek postajao "neko" ili "nesto" samo niko nema muda da kaze ko i sta (mada utsvari danski sudija jeste rekao).

amerima, ne samo zbog toga sto su najveci finansijeri suda, je od prvog dana stalo da se sto prije stavi tacka - kazni pojedince ko poruku drugim i nekim buducim sukobima, a neutralisi sve presude koje bi vodile novim dugogosinjim i kolektivnim procesima.

ameri su se zato pobirnuli da u zalbenom postupku i perisicu i gotovini predsjedava teodor meron i oba slucaja su rjesena oslobodjajaucim presudama iako su u prvostepenim proglaseni krivim.

ako svi presucuju sta je razlog, nije ni bake lud da izgovara naglas mada je u jebenoj situaciji jer se nalazi izmedju cekica i nakovnja. osjeca ogroman pritisak javnosti da pokrene reviziju, iako zna da ne moze dobit, a sa druge ga brinu posljedice po stranku.

uz lose odnose sa hdz i sbb, i uznemiravanje amera, svjestan je da je sudbina stranke za 2 godine vrlo neizvjesna.

u slucaju revizije baketa brine vlastita sudbina, a ne pogorsanje odnosa sa srbima i srbijom ni troskovi procesa
Zanemarimo Baketa i izbore, i tu standardnu priču koja se uvijek vuče uz ovakve događaje.

Al zar ti u prvom dijelu svoga posta nisi zapravo dao dobar razlog za ponovno pokretanje tužbe. Daje ti se mogućnost da opet o tome progovoriš, da podsjetiš ponovno sve druge, i to treba da iskoristiš ako ništa radi utvrđivanja pozicija. A konačna presuda u svojoj konačnici i nije toliko važna. Svakako nitko neće biti zadovoljan sa njom
Fudo387

#834 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
Fudo387 wrote:Ovo nije Bakirova privatna tuzba, lijepo pise Tuzba Bosne i Hercegovine protiv srbije za agresiju i genocid.
Ekipa botova koja pokusava skupiti koji poencic na ovoj prici za svoju stranku, samo sebi skace u stomak.
Sto mi vise potencirate na ovoj temi pricu o Bakiru, sve ste mi mrzi i mrzi, a takvi postajete i svakom k'o nije posvadjan sa zdravim
razumom. Jebo vas Bakir a vi njega, i vasi izbori, honorari, i ostala sranja.
Jebo majku pa zar ste toliko ograniceni da ne mozete skontati ni najosnovnije stvari. Ne moze ovo vise biti tuzba Bosne i Hercegovine jer BiH po Ustavu se sastoji iz dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ko jedan entitet i dva konstutivna naroda se ne slazu sa tom tuzbom to nije tuzba BiH nego tuzba F BiH. i dobro je neko primjetio tj rekao bi cak oldicno da su najusplahireniji za ovom tuzbom dijasporci jer ih jednostavno boli kurac i nemaju briga ni sekiracija. Iako kaze covjek koji je bio temelj tuzbe prvi put da je Sakob Softic zajebo sve, koji kaze da je drkano kurcom 9 godina i da nemamo nista ali da on ima nesto samo ne zeli da radi sa onima koji su prodali prvi tuzbu (Softic i Bakir), kad im lijepo OSCE kaze nemate argumenata oni bi se ko nesto kurcili kao sto su se kurcili i u ratu o 11 minhenskoj minobacackoj. Skvatite da ovo nije bosnjaka republika BiH nego "I" bosnjacka i da za sve treba i saglasnost druga dva naroda. Nesto bi da pametuju i tuze ne znaju ni najosnovnije stvari o svojoj zemlji.......
Mene misljenje druga dva konstitutivna naroda o ovom slucaju uopste ne zanima. Njih da sam bendao za njihova misljenja, sam bi se bacio u neku masovnu grobnicu da se oni ne zajebaju sa mnom. Zovi ti to kako hoces, minhenska, japanska, pricaj kako ce se raspasti vijece ministara, sipa, qrac palac, zivo me se jebe.
Sakibe predaj te papire pa da vidimo na cemu je sve to.
Kome je krivo, sto se mene tice moze se objesiti, odsjeci sebi kitu, cmizdriti...nebitno.
vivaldi

#835 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

hAZNADAR wrote:
vivaldi wrote:

Ali me interesuje ovo boldirano. Kako pokretanje revizije moze raspasti vijece ministara? Odnosno zasto do danas nije rastureno a moglo se?

unaprijed hvala
pa zato sto i ivanic i govedarica i cavic isto ko i bake razsmisljaju o svojoj guzici jer ako ostanu u koaliciji nakon sto bake podigne tuzbe protiv "matice" i njih ce sljedeci izbori odnijet ko poplava
hAZNADAR

#836 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

ušće wrote:
hrasno38 wrote:
ušće wrote:
Mallo ga :lol: znaš ono , tamo vamo u ustima :izet: :izet:
Halo, de malo popustite sa tim na ovoj temi.
vivaldi

#837 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:Al zar ti u prvom dijelu svoga posta nisi zapravo dao dobar razlog za ponovno pokretanje tužbe. Daje ti se mogućnost da opet o tome progovoriš, da podsjetiš ponovno sve druge, i to treba da iskoristiš ako ništa radi utvrđivanja pozicija. A konačna presuda u svojoj konačnici i nije toliko važna. Svakako nitko neće biti zadovoljan sa njom
koga da podsjetis i na sta?
spreca

#838 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

pa nisu ni ovi nista bolji od onih koji ce doci
hrasno38

#839 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

Ali kad covjek bolje razmisli sa kakvim ljudima zivi i tko se sve danas zove Bosnjakom i Bosancem onda skonta da ne treba nista objasnjavati jer to je u stvari idealan nacin da Bakir zakuca posljednji ekser u svoju politcku karijeru. U pravu ste vi samo obavezno podici tuzbu i samo neka nas zastupa Sakib Softic i ne treba vise niko!!!! Samo ima jedna sitnica a to je da ne moze u ime BiH.
Ovaj strucnjak sto spomin je 1993 godinu kada se vjerovatno nije ni rodio nema pojma da tada nije bilo entiteta i da je postojala pravno priznata Republika Bosna i Hercegovina koja je mogla poduzimati sve legalne pravne radnje protiv bilo koga iza toga imena. Ali isto specijalc izgleda je preskocio jedan dio skole u kojem je ta Republika prestala da postoji, da Alija nije vise jedini predsjednik i da danas za sve sto i za sebe ima BiH moraju potpisati tri clana predsjenistva ili najmanje dva ali postoji onaj jebeni veto. Ali komko ce to znati nas bajni dijasporci koji su se isparili 92 i biflali njemacke zakone da bi dobili boravke te preko interneta prosipali svoje herojstvo kao sto to rade i danas.
Bujrum Musa sto bi rekli u nasoj ljepoj zemlji......Sake i Bake na vas je red!!!!
hAZNADAR

#840 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

vivaldi wrote:

pa zato sto i ivanic i govedarica i cavic isto ko i bake razsmisljaju o svojoj guzici jer ako ostanu u koaliciji nakon sto bake podigne tuzbe protiv "matice" i njih ce sljedeci izbori odnijet ko poplava
Zar je samo ta koalicija moguca za sastav`?

Do sada su mogli ucjenjivati sto puta izlaskom iz koalicije i to uraditi.
Acid25

#841 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Ne znam ima li dokaza za pokretanje revizije, ali znam da na ovoj temi ima dokaza za minimalno 3-4 bana. :lol: :lol:
ušće

#842 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

vivaldi wrote:
hAZNADAR wrote:
vivaldi wrote:

unaprijed hvala
Druže a šta misliš na to da Rumenige ovaj put ide na sigurno , trenutno ima i previše problema,i u stranci i u Vladi i jednoj i drugoj .Podnese tužbu ( izgubi ili dobije ili bude odbijena ) Raspadne se koalicija i na državnom i na entiteskom nivou . Ulete Tornjak ,Smućko, Neka trenerka i Vrhovni oploditelj ... Počisti stranku sa nezadovoljnicima i za dvije godine pomete ali bukvalno pomete na izborima sa onim što ostane u stranci ...Nije Rumenige toliko naivan kolko ljudi misle da jeste
hAZNADAR

#843 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

hrasno38 wrote:Ali kad covjek bolje razmisli sa kakvim ljudima zivi i tko se sve danas zove Bosnjakom i Bosancem onda skonta da ne treba nista objasnjavati jer to je u stvari idealan nacin da Bakir zakuca posljednji ekser u svoju politcku karijeru. U pravu ste vi samo obavezno podici tuzbu i samo neka nas zastupa Sakib Softic i ne treba vise niko!!!! Samo ima jedna sitnica a to je da ne moze u ime BiH.
Ovaj strucnjak sto spomin je 1993 godinu kada se vjerovatno nije ni rodio nema pojma da tada nije bilo entiteta i da je postojala pravno priznata Republika Bosna i Hercegovina koja je mogla poduzimati sve legalne pravne radnje protiv bilo koga iza toga imena. Ali isto specijalc izgleda je preskocio jedan dio skole u kojem je ta Republika prestala da postoji, da Alija nije vise jedini predsjednik i da danas za sve sto i za sebe ima BiH moraju potpisati tri clana predsjenistva ili najmanje dva ali postoji onaj jebeni veto. Ali komko ce to znati nas bajni dijasporci koji su se isparili 92 i biflali njemacke zakone da bi dobili boravke te preko interneta prosipali svoje herojstvo kao sto to rade i danas.
Bujrum Musa sto bi rekli u nasoj ljepoj zemlji......Sake i Bake na vas je red!!!!
Zato imas povlasten status. Mozes nekaznjeno spinovati o dijaspori i porucivati drugima da ti se sagnu. Znamo jako dobro da si ranije pucao druge argumente - ocito imas jak motiv pa se tek sad sjetio spasonosnog ivanicevog.
Dosta vala i od tebe,.... rekao si sasvim dovoljno. I dokazao sasvim dovoljno.
Prepun si mrznje momak, prepun i krivo je usmjeravas.
Last edited by hAZNADAR on 09/02/2017 22:07, edited 1 time in total.
channel10

#844 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

vivaldi wrote: pa zato sto i ivanic i govedarica i cavic isto ko i bake razsmisljaju o svojoj guzici jer ako ostanu u koaliciji nakon sto bake podigne tuzbe protiv "matice" i njih ce sljedeci izbori odnijet ko poplava
Koga briga sta ce biti sa njima. Jel to treba misliti sta ce oni reci ili uraditi? Tamo su svi isti, tako da bi tom tvojom logikom razmisljanja oni uvijek bili u pravu, odnosno, oni bi odlucivali o svemu i bilo bi kako oni kazu. How yes no :izet:
GeeTnT

#845 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

Srbi iz zajednickih institucija ce izlaziti zbog:
- revizije tuzbe,
- ulaska u NATO,
- priblizavanja EU
- priznanja Kosova
- ...
vivaldi

#846 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

hrasno38 wrote:Sakib Softic
sakib softic je zrtveno janje. ljudi se kunu u boyla jer prica ono sto ljudi vole cuti, ali ko god je procitao onaj njegov interju od nek dani bi ga trebao othjerati u pizdu materinu zbog ljigavosti

kaze lik
U to nema sumnje, ja nisam trošio ni novac BiH niti je to pitanje dolara
niju mu stalo para vec do istine i pravde sto je za svaku pohvalu, a onda na kraju
Slobodno to napišite, postoji još jedan potez koji se može povući, neću vam reći koji, i to do isteka roka u narednih mjesec dana, i spreman sam to pokušati. Ali me BiH mora imenovati za agenta, ne mogu ništa garantirati ali ima nešto što bi moglo donijeti nove činjenice
level - devetogodisnjak.

"postoji jos jedan stvar, ali vam necu reci ako me ne imenujete" :-) :-) :-)

pa mislim...samopromocija prije svega
channel10

#847 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

GeeTnT wrote:Srbi iz zajednickih institucija ce izlaziti zbog:
- revizije tuzbe,
- ulaska u NATO,
- priblizavanja EU
- priznanja Kosova
- ...
KOjem priblizavanju EU? Jel onom sto nisu poslali one odgovore na upitnik. Nije ni krenulo, a vec stopaju. I to sad treba brinuti zbog revizije.

Ma samo ravnat redom, pa dokle dodjemo.
hrasno38

#848 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

hAZNADAR wrote:
hrasno38 wrote:Ali kad covjek bolje razmisli sa kakvim ljudima zivi i tko se sve danas zove Bosnjakom i Bosancem onda skonta da ne treba nista objasnjavati jer to je u stvari idealan nacin da Bakir zakuca posljednji ekser u svoju politcku karijeru. U pravu ste vi samo obavezno podici tuzbu i samo neka nas zastupa Sakib Softic i ne treba vise niko!!!! Samo ima jedna sitnica a to je da ne moze u ime BiH.
Dosta vala i od tebe,.... rekao si sasvim dovoljno. I dokazao sasvim dovoljno.
Prepun si mrznje momak, prepun i krivo je usmjeravas.
Protiv koga....protiv onih koji me jebu u zdrav mozak zadnjih 27 godina....naravno da jesam....sta treba opet da se skrze drazvni milioni ni za sta zato sto je bosnjackim mudonjama bilo mrsko 9 godina kurcom mrdnuti po ovom pitanju. ma boli ih kurac sve ce to narod platiti ali onaj koji zivi u BiH a ne onaj konji palamudi iz inostranstva. Koga vi vise jebete u zdrav mozak. Sutra da se zakuha i opali metak ne bi vas opet BiH vidjela ni na mapi i jebeni PM72, hrasno i oni koji injesu bili 92 opet bi ostali i jebavali sami sebe u dupe....kao patriotizam....borimo se za BIH......ja sam se za razliku od vas vecine borio i nisam pobjegao ni u ni poslije rata i stvarno zelim ostatk zivota da provedem sa svojom porodicom na svojoj rodnoj grudi u miru. Ne treba mi puno para, ne treba mi bogatstvo samo mir za mene i moju porodicu. Zato i govorim ovako kako govorim jer nisam dvolicnjak sa jednom guzicom na vise stolica.
channel10

#849 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

vivaldi wrote:
hrasno38 wrote:Sakib Softic
sakib softic je zrtveno janje. ljudi se kunu u boyla jer prica ono sto ljudi vole cuti, ali ko god je procitao onaj njegov interju od nek dani bi ga trebao othjerati u pizdu materinu zbog ljigavosti

kaze lik
U to nema sumnje, ja nisam trošio ni novac BiH niti je to pitanje dolara
niju mu stalo para vec do istine i pravde sto je za svaku pohvalu, a onda na kraju
Slobodno to napišite, postoji još jedan potez koji se može povući, neću vam reći koji, i to do isteka roka u narednih mjesec dana, i spreman sam to pokušati. Ali me BiH mora imenovati za agenta, ne mogu ništa garantirati ali ima nešto što bi moglo donijeti nove činjenice
level - devetogodisnjak.

"postoji jos jedan stvar, ali vam necu reci ako me ne imenujete" :-) :-) :-)

pa mislim...samopromocija prije svega
Samopromocija ili se sve to uklapa u pricu o sabotiranju tuzbe iz 93.

Koja ste vi mafija.
vivaldi

#850 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

hAZNADAR wrote:
vivaldi wrote:

Zar je samo ta koalicija moguca za sastav`?

Do sada su mogli ucjenjivati sto puta izlaskom iz koalicije i to uraditi.
pa ulazak u vlast je bio obostrani interes - bake se rijesio mileta, a oni se dokopali funkcija, jer su popusili na entitetskom nivou. stranacki interesi su ih sastavili na isti nacin kao sto bi ih ovo rastavilo i to da se razumijemo nije vise pretpostvaka jer je cavic prvi najavio da ce istupiti, a i pdp, a govedarica indirektno
Post Reply