REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
DonieBrasco

#5601 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Image

:evil:
Haris.ba

#5602 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Haris.ba »

mali_milojica wrote:
zagortenej wrote:
mali_milojica wrote:Kad mislis da ne moze gore,onda Bakir odrzi press konferenciju :facepalm:
Svi su krivi,samo ja nisam
Ovo je ključno:
"Učinili smo sve što je u našoj moći da se istina dokaže i da pravda pobijedi", poručio je Izetbegović.
:bih:
Ja ga podrzavam,neka je poslao zahtjev. Ali ne mozes reci Sud je kriv sto je trazio ocitanje svih u predsjednistvu.
Slažem se. I ja sam podržavao reviziju. Ali ovakvi komentari o političkom sudu i političkoj odluci su katastrofalni.
Capsicum

#5603 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Capsicum »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
Pitanje za sve,

Dajte mi relevantno ime koje je prije predaje zahtjeva u javnosti argumentirano tvrdilo da je Softiću ''istekao rok''? I citat te izjave.

Jeffrey Nice npr. Jel dovoljno relevantan? Bakir je znao da Sakib nije mogao podnijeti zahtjev i pravio se lud. Iskoristio je žrtve za svoje političke poene.
Last edited by Capsicum on 09/03/2017 17:19, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#5604 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lincoln-Burrows »

Il je sud politički ili nije, ne može jednom ovako drugi put onako.
hekaton

#5605 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hekaton »

arzuhal wrote:
hAZNADAR wrote:Koja dreka hebote. A istovremeno mi se cini da je mnogima i drago sto su ispali u pravu i sto ce sad eto pasti Bakir.

Malo ko je od revizionista ukljucujuci i mene se nadao da ce ovo proci, a i ako prodje - da ce se dobiti.

Velika vecina je izjavila da se ovo jednostavnp moralo progurati. I drago mi je da jeste iako su sanse bile male ili nikakve od samog pocetka. Bitno je da smo pokusali. Bitno je da smo ista uradili - jer u protivnom bi bila jos veca dreka vjerovatno istih osoba - zasto nismo.

I znamo jako dobro da antirevizionisti nisu svoju argumentaciju iznosili na osnovu poznavanja prava - vec zato da se ne talasa, te Bakir ima poen, te SDA,... Drago mi je sto smo uopce imali ovu avanturu samo zato da se sami razotkrijemo - koliko smo slozni i koliko nam je stalo do stvari koje su iznad stranackog.

A Bakir uz sve mane - nije nista mogao uraditi bolje. Bio bi isti q da je neko drugi uradio, da je uradjeno ranije - jer sve vrijeme imas isti problem a to je trijumvirat u predsjednistvu. Zar stvarno neko misli da bi drugacija taktika, tajming,... rezultirala jednostranim stavom predsjednistva?
A izbori ce pokazati koliko narod ima kriticku svijest - i tu nisam siguran da ce kazniti Bakira.

Narod ipak cijeni patriotizam - makar neko glumio patriotizam. Prije ce svi antirevizionisti u Bosnjaka popusiti negoli Bakir. Jer su samo dokazali da nisu sposobni za nesto vece i vise od unutrasnje konkurencije. Ako neko ima gard samo prema "svojima" a ne prema okupatorima, agresorima,.. taj nece znacajno proci.
Evo Emira Zlatara uživo na N1, grmi, a čovjek je u SDP-u: jel očekujete da strana koja je presuđena za genocid i koja ga i dalje negira podnosi ili podržava zahtjev za revizijom, i da to može proći kroz institucije!?

Veli čovjek: pripadam potpuno opozitnoj partiji i personalno nemam nikakvu emociju spram gospodina Bakira Izetbegovića i njegove partije, ALI...
Kapa dole za gospodina Zlatara
and

#5606 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Lincoln-Burrows wrote:Il je sud politički ili nije, ne može jednom ovako drugi put onako.
ovo je specifičan slučaj
odluku pisara u sudu svakako treba poštovati, kao i odluke suda
Last edited by and on 09/03/2017 17:20, edited 2 times in total.
arzuhal

#5607 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Haj sve, al' ovaj Suljagić, koja je to jajara i politički sitnošiđardžija, malo je kazat... :mrgreen:
hAZNADAR

#5608 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

maher wrote:
hAZNADAR wrote:
maher wrote:opet klasika ... ko ne voli bakira pljuje ga, ko ga voli brani ga ... sve selektivno, kako kome sta odgovara ... bakir s tuzbom nije imao veze do 2007 kada smo izgubili spor ... nikad nismo profesionalno analizirali zasto je taj spor izgubljen ... beogradski pravni fakultet je sa svojim profesorima, asistentima, pa čak i studentima i ostalim advokatima uspio 2007 spasiti srbiju od presude za genocid, a ne boris tadić ili kostunica ... njihov prvi pravni zastupnik tibor varadi je 2005 godine podnio ostavku na tu funkciju upravo zato jer je mislio da srbija nema sanse da se odbrani u tom sporu ...
hajmo malo vidjeti sta za to vrijeme radio nas pravni fakultet, nasi profesori, asistenti, pa i studenti ... da li je ih profesionalna etika vukla da se uključe na bilo kakav način, zvao ih neko ili ne ... sta su radile advokatske komore, pa i nevladine organizacije ... zasto smo morali angažovati strane advokate, gdje su naši eksperti za međunarodno pravo i da li imamo uopšte... vjerovatno su se bavili sutorinom ...
mi spor 2007 nismo izgubili jer nije bilo dokaza ... izgubili smo ga jer tuzba nije bila dobro napisana ... odnosno za ono sto je bilo tuzbi nije bilo relevantnih dokaza ... gdje je bakir bio 2004 ili 2005 ili već kada je ta tuzba pisana? ... bakir u to doba bio ili direktor zavoda ili član parlamenta ...
ako se vec trazi krivac, ne moze biti veci krivac onaj ko je izgubio reviziju od onoga ko je izgubio prvobitni spor ...
treba priznati da je ovo više pobjeda pravne struke srbije koja se uspjela izvuci iz jednog izgubljenog slučaja ... iako i ono za sta su osuđeni - nespriječavanje genocida usprkos rezoluciji un iz 1993 da su obavezni da sve urade da bi spriječili genocid - nije mala stvar ... i sigurno da bi neka druga zemlja sa pravnim profesionalcima iz toga izvukla puno više ...

Joj sto volim peravnike sto odgovor traze i neispravnoj ili ispravnoj formulaciji.

Odbacen je zahtjev jer nema ajsnog i jedinstvenog stava iz najvise dzravne institucije. I svi smo znali od pocetka da nas tu samo vile mogu pronosati. Ko god da je uradio, sastavio,.. cijelu stvar bolje, strucnije, ili drugi tajming,.. - io dalje imas trijumvirat u predsjednistvu i tu po ovom pitanju neces imati nikada jedinstven stav.
Igrali smo bitku za koju smo unaprijed znali da je izgubljena - ali nije bilo druge.

Ovo se jednostavno moralo uraditi jer bilo bi gore da se nije uradilo.

Ja ipak vidim pozitivan ucinak u svemu ovome. Mozda zato sto sam od pocetka bio pesimista da ce uspjeti.

Mnogo toga se razotrkrilo u probosanskim snagama kao na ovoj temi. A to je da jos nismo dovoljno sazreli za drzavnost i da se sami borimo. Prece su nam i dalje unutrasnje razmirice. Mnogi su cir dobili sto ce Bakir imati poen, a danas ne mogu sakriti ushicenje sto ce izgubiti poen. A i sa Hrvatima je mnogo toga jasnije.
Bude li u sljedecih godnu dvije situacija u svijetu i klima na nasu stetu - neka ostane na ovome. Bolje je izgubiti goluba na grani negoli vrabca u ruci.
ne znam da li ste procitali da ovo sto pise iznad se odnosi na formulaciju tuzbe za presudu iz 2007 ... to nema veze sa ovim sada ... tada smo izgubili spor ... ako u tuzbi napisete da je u prijedoru ubijeno 3000 ljudi, a dostavite spisak imena od 1100 sud vam to odbaci kao nerelevantno ne zato sto nije bio genocid i sto nije bilo tomasice, nego zato sto niste bili vjerodostojni ...
Eno ga opet - strucnjak koji bi sve to uradio bolje.
A nemas odgovor kako po ovom pitanju dobii saglasnost cijelog predsjednistva. Kako bi ti to sastavio bolje pa da Ivanic pristane?
DonieBrasco

#5609 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

arzuhal wrote:Haj sve, al' ovaj Suljagić, koja je to jajara i politički sitnošiđardžija, malo je kazat... :mrgreen:
Sve je dobro rekao za Bakira.
Alfons Kauders

#5610 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:Il je sud politički ili nije, ne može jednom ovako drugi put onako.
Upravo tako.

Onda je i prva odluka politicka, pa seri ga, zasto si i podnosio reviziju.

Kvantna logika klana Izetbegovic.
arzuhal

#5611 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

DonieBrasco wrote:
arzuhal wrote:Haj sve, al' ovaj Suljagić, koja je to jajara i politički sitnošiđardžija, malo je kazat... :mrgreen:
Šta me briga šta je rek'o za Bakira, ja gledam kako on sebe reklamira i politički prodaje...
Kinesko prkno

#5612 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Kinesko prkno »

Sha nam ovo rade ,dragi Bakire?
and

#5613 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Alfons Kauders wrote:
Upravo tako.

Onda je i prva odluka politicka, pa seri ga, zasto si i podnosio reviziju.

Kvantna logika klana Izetbegovic.
vjerovatno zato jer bi bilo glupo ne pokušati iskoristiti sve mehanizme koji su na raspolaganju.
i prva odluka je bila politička
DonieBrasco

#5614 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

arzuhal wrote:
DonieBrasco wrote:
Šta me briga šta je rek'o za Bakira, ja gledam kako on sebe reklamira i politički prodaje...
Jedinstvena prilika :D ali za ovo sto je ispricao je sve tacno od rijeci do rijeci.

Da ne shvatis pogresno ne branim ga ja, yebem ih sve redom sad su svi pametni i sve znaju.
Lincoln-Burrows

#5615 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lincoln-Burrows »

and wrote:
ovo je specifičan slučaj
Jasno je da je specifičan slučaj ako ništa drugo zbog žrtava i pravde.

Ovdje je skandalozno prozivati sud da je politički a kada se presudi
po štetu Srba onda je pravedan. Namjerno ne spominjem Hrvate u svemu
tome ali ista bi stvar bila.

Ako mene pitaš za mišljenje ja ti mogu reći da je za mene taj
sud politički u svim slučajevima i presudama. Nekada se pravda
zadovolji a nekada ne, kako kome grah padne.
zenit dozic

#5616 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

Standardna prica u nas balija.
Jebe se mama baketu jer je propala revizija. Sto se ikako pokretala i tako to.
A da nije pokrenuta opet bi mu se jebala mama.

Uglavnom suma sumarum treba covicu jebat mamu na slijedecim izborima i glasat za ove ljeve uhljebe i njihove hrvate i tako mu ga ucerat :mrgreen:

A bakir treba zavrnut pipu i nedat pristanak za kredit od MMFa. Ali jebiga cisto sumnjam da ce to uradit jer treba omoguciti svojim uhljebima plate a ko jebe drzavu, bez obzira sto bi tako sjebali sumsku za sva vremena.
Mohamad Sissoko

#5617 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Mohamad Sissoko »

Suljagic je prljav lik level Fa'ro Radoncic.
Ripicipi

#5618 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
Pitanje za sve,

Dajte mi relevantno ime koje je prije predaje zahtjeva u javnosti argumentirano tvrdilo da je Softiću ''istekao rok''? I citat te izjave.

Mozda sam Softic kad je jasno i glasno u dnevniku 2013g rekao da je BIVSI.
hAZNADAR

#5619 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Alfons Kauders wrote:Ali kad katil rece da su lideri opozicije (pricalo se o Suljagicu) "prizeljkivali" da proces propadne...

JEBEM JA TEBI BAKIRE, A VALA I ONIM KOJI SU TE IZABRALI, SVE ŽIVO I MRTVO

Fuj, govno koje je i usralo cijelu stvar, sad govori da je lik iz Srebrenice navijao da padne revizija. Nevjerovatno.
Nisam namjerno ostavio onolika slova u citatu.

U cemu je problem kod tebe? Jesi li stvarno mislio da revzija moze proci troclano predsjednistvo uz jedinstven stav?
Jesi li stvarno imao nadu da imamo ikakve sanse u ovome?

Ako jesi - onda nemas sta traziti na politici.
Pitam se samo jednu stvar - da nije pokrenuo ovo - da li bi isto tako hebao sve zivo i mrtvo?

Nikada nisam glasao za SDA niti cu ikada - stvar principa. Ali psovati mrtve biracima koji je slucajno vecina u Bosnjaka je krajnje neumjesno i primitivno.

Fakat mi nisu jedne ovolike emocije ovdje danas. Pa zar se iko normalan stvarno nadao da ce ovo proci jednoglasno u najvisoj instituciji drzave i da je uopce moguce sastaviti sve ovo bolje pa da prodje.
arzuhal

#5620 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

DonieBrasco wrote: Jedinstvena prilika :D ali za ovo sto je ispricao je sve tacno od rijeci do rijeci.

Da ne shvatis pogresno ne branim ga ja, yebem ih sve redom sad su svi pametni i sve znaju.
ma 'nam da ne braniš...nego ne mogu onog lešinarenja...da govori iz ugla žrtve, običnog čovjeka i sl. nikakav problem, pozdravljam sve...al' nije o tome riječ...
statixx

#5621 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

Alfons Kauders wrote:Ali kad katil rece da su lideri opozicije (pricalo se o Suljagicu) "prizeljkivali" da proces propadne...

JEBEM JA TEBI BAKIRE, A VALA I ONIM KOJI SU TE IZABRALI, SVE ŽIVO I MRTVO

Fuj, govno koje je i usralo cijelu stvar, sad govori da je lik iz Srebrenice navijao da padne revizija. Nevjerovatno.
I onda pojedinci pisu o likovanju forumasa i bosnjackim razmiricama, a najveci u Bosnjaka jedva docekao da se obracuna sa opozicijom, ne daj boze da je koju o Covketu kazao, ili jeste?
seoBIH

#5622 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol: :lol:

i vi ovo nazivate drzavom? :bih:

Bogme ce opet gradjanski rat :)
Haris.ba

#5623 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Haris.ba »

zenit dozic wrote:Standardna prica u nas balija.
Jebe se mama baketu jer je propala revizija. Sto se ikako pokretala i tako to.
A da nije pokrenuta opet bi mu se jebala mama.

Uglavnom suma sumarum treba covicu jebat mamu na slijedecim izborima i glasat za ove ljeve uhljebe i njihove hrvate i tako mu ga ucerat :mrgreen:

A bakir treba zavrnut pipu i nedat pristanak za kredit od MMFa. Ali jebiga cisto sumnjam da ce to uradit jer treba omoguciti svojim uhljebima plate a ko jebe drzavu, bez obzira sto bi tako sjebali sumsku za sva vremena.
Mi da smo osvojili svjetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu, slijedeću utakmicu Džeko kad bi promašio priliku - bio bi kloc.
To smo mi.
and

#5624 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Lincoln-Burrows wrote:
and wrote:
ovo je specifičan slučaj
Jasno je da je specifičan slučaj ako ništa drugo zbog žrtava i pravde.

Ovdje je skandalozno prozivati sud da je politički a kada se presudi
po štetu Srba onda je pravedan. Namjerno ne spominjem Hrvate u svemu
tome ali ista bi stvar bila.

Ako mene pitaš za mišljenje ja ti mogu reći da je za mene taj
sud politički u svim slučajevima i presudama. Nekada se pravda
zadovolji a nekada ne, kako kome grah padne.
specifičan je zato što je srebrenica bila zaštićena zona un i ta se odgovornost nikako ne spominje.
pogotovo u formulaciji da su mogli a nisu ništa učinili da spriječe genocid.ko bi tu sve mogao biti?
poštujem sve presude međunarodnih sudova i treba ih se držati.normalno svakome se neka sviđa neka ne.
može iskren odgovor nevezano za sud?
da li ti lično misliš da je srbija imala nešto sa dešavanjima u bih, hrvatskoj ili su samo posmatrali?
jefferson

#5625 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jefferson »

Bilo je interesantno pratiti ovu mladjariju ovdje kako se pale i spremaju invaziju preko kompjutera na srbiju.
Nemaju veze sta je porodica Izetbegovic radila u vrijeme na koje se pozivaju kada je presuda u pitanju.
Covjek bi rekao satrase se od brige za bosnjake.
Post Reply