REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
VjecitiStudent

#5401 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Odmah sam rekla da smrdi taj haški poziv na pojedinačno izjašnjavanje članova Predsjedništva, ali ako je ovo razlog, a kako piše izgleda da jeste, onda neko vrlo kvalificiran duguje ozbiljno pravno pojašnjenje i tumačenje.

Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države
CHAPTER II - COMPETENCE OF THE COURT
Article 34

1. Only states may be parties in cases before the Court.
http://www.icj-cij.org/documents/?p1=4&p2=2
spreca

#5402 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

sarajevo999999 wrote:[*]
tandmand wrote:
Fudo387 wrote:Sud je replika holandskog bataljona unprofora iz '95.
Nije dobio odobrenje od "jasusiakasija" da djeluje.
Kao što će neki reći da je Alija kriv za Srebrenicu a ne oni koji su počinili genocid, sada će isto reći da je Bakir kriv za reviziju a ne Ivanić i Čović koji su rekli њет.
Ako je znao da nece proci, sto je prokockao sansu. Zasto nije ostavio priliku za neka druga vremena nekim drugim ljudima?
Kazniti na izborima!
Koja druga vremena?.....da je nije podnio vise niko i nikada nebih imao sansu da podnese taman kad bi i srbi s oje strane drine glasali za.....sve ima svoj rok
Logovan

#5403 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Logovan »

Očekivana odluka.

Bakire, umri.
pemanapemani

#5404 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pemanapemani »

Zanimljivo je da SDA može titrati muda negatorima genocida i ratnih zločina, može ići s njima u koaliciju, može ih vaditi iz financijskih govana preko MMF-a, može slati svoje delegacije na obilježavanje nelegalnog dana entiteta i onda nakon tri godine žestoko osporavati taj isti dan, može se slagati sa entitetskim državljanstvom, izjednačavanjem nacije i naroda, šutiti ko pička kada veličaju presuđene ratne zločince..., ma može sve, ali se od "kurve međunarodne zajednice" očekuje da satare koljače, fašiste i njihove fanove.

Tipično SDA preuzimanje odgovornosti. Kada mi to radimo, onda je to patriotizam, a kada drugi rade slično, onda je to izdaja i bjelosvjetska zavjera protiv muslimana :-)
detroit-mercy

#5405 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Bakirova mudra politika prema HDZu je dala sjajne rezultate.
Sad samo udariti po kladionicama nemilosrdno :mrgreen: al mali problem je sto Bosnjo voli kladionicu neg mater svoju :skoljka: .
Banksy

#5406 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

tandmand wrote:
Banksy wrote: Ma, nije to poenta.

Zamislimo da je na njegovom mjestu bio Suljagić. I podnio zahtjev.

Kako Ivanić, i Dodik i bilo ko drugi iz RS-a, nikad ne bi potpisali zahtjev, znači li to da je Bosna i Hercegovina, u svakom slučaju i svim okolnostima , u startu lišena prava koje joj po zakonu pripada, a to je zahtjev za revizijom postupka?
Ovo je vrlo ozbiljno pitanje.
Da, upravo tako. Reviziju je i trebalo predati da bi se stvari istjerale na čistac. Sada je sve jasno. Tačnije, oni koji su žrtve genocida, UZPa, nikad nikakvu pravdu neće moći ganjati a da im ti isti koji su činili zločine ne daju dozvolu za to. Revizija je mogla biti ne znam kako izvedena i pripremljena ali tu su Ivanić i Čović da kažu jedno veliko "NE, NE MOŽE, NE PREKO NAS".
Bakir mi je vrlo nedrag, ali ovo je zaista strašna nepravda prema svim žrtvama rata i cijeloj BiH-i.

A sad, s ovim gorivom, SDA može izgurati do kampanje 2030.
cyprus

#5407 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by cyprus »

Sasvim očekivana odluka i još jedan dokaz ''pameti'' u bošnjačkoj nacionalnoj politici...
VjecitiStudent

#5408 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Blamaža se lako mogla izbjeći, samo da su na vrijeme upitali, može li ovo ovako, pa bi onda na vrijeme znali, mogli bi pokušati izlobirati nekako Čovića, međutim ...

Iz statuta suda ...
CHAPTER IV - ADVISORY OPINIONS
Article 65

1. The Court may give an advisory opinion on any legal question at the request of whatever body may be authorized by or in accordance with the Charter of the United Nations to make such a request.

2. Questions upon which the advisory opinion of the Court is asked shall be laid before the Court by means of a written request containing an exact statement of the question upon which an opinion is required, and accompanied by all documents likely to throw light upon the question.

Article 66

1. The Registrar shall forthwith give notice of the request for an advisory opinion to all states entitled to appear before the Court.

2. The Registrar shall also, by means of a special and direct communication, notify any state entitled to appear before the Court or international organization considered by the Court, or, should it not be sitting, by the President, as likely to be able to furnish information on the question, that the Court will be prepared to receive, within a time-limit to be fixed by the President, written statements, or to hear, at a public sitting to be held for the purpose, oral statements relating to the question.
Last edited by VjecitiStudent on 09/03/2017 15:34, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#5409 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

channel10 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nurudin wrote:Slijedi likovanje iskompleksiranih graDžana
Likovanje? Mene je prvo stid kao Bošnjaka da me neko osobno ovako blamira i zastupaju diletanti. Zadnje do čega mi je u ovom trenutku je likovanje. Zbog čega da likujem? Samo pokušavam minder efendijama otvoriti oči. :oops:

Cega te je stid? Sto je neko iz "tvog" naroda pokusao nesto ispravno da uradi u svoj ovoj nepravdi? Ko si ti uopste?
Ti ne vidiš suštinu a to je da nas blamiraju i da je ova "revizija" urađena da ne uspije a ne obratno, to je tvoj problem. Koliko sam vidio iz postova ti si u stvari niko i ništa za razliku mene koji promišlja, razmišlja i propitkuje.
It_is_a_Leclerc

#5410 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo, čitam na N1 i Fadila Memišević se elegantno počela izvlačiti iz ove sramotne kaljuže koja je ostala.
Ispada sada da je eto Bakir sam sebe savjetovao u Vijećnici.

Geofry Nice ? Nevenka Tromp ?

Eksperti ?

:zijev:

A trebalo je samo saslušati ljude poput Refika Hodžića koji su dobronamjerno objašnjavali zašto ćemo samo doživjeti novo poniženje i sramotu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5411 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Truba »

nije ba hag sda tužilaštvo

može vako
sutra onako
danas ćemo ovako
arzuhal

#5412 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Banksy wrote: Bakir mi je vrlo nedrag, ali ovo je zaista strašna nepravda prema svim žrtvama rata i cijeloj BiH-i.

Ne može.
sarajevo999999

#5413 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sarajevo999999 »

Nisam znao za rok. Znaci jos gore, pored nabrojanog dodajte i nezainteresovanost
harač

#5414 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by harač »

kraj jos jedne bosnjacke avanture, izvorno pracene izljevima entuzijazma i patetike...
karanana

#5415 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

Ocekivano. Znao je ovo i ridji ali je iskalkulisao da je bolje po stranku ovako nego da nisu uradili nista.
kiligonzales

#5416 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Davno je sve ovo jedan gospodin objasnio... Kad njima dogori do noktiju sve ce oni fino dogovoriti...

Meni je žao što ovi ljudi sahraniše politički sve što je u BiH valjalo...
Ci-Nick

#5417 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ci-Nick »

Kad je Zvizdić odletio do Beograda u vrijeme donošenja odluke o reviziji imao sam osjećaj da je poruka od Bakira glasila:
" Mi ćemo ko fol da se žalimo, a vi se ko fol ljutite " !
It_is_a_Leclerc

#5418 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

arzuhal wrote:
Banksy wrote: Bakir mi je vrlo nedrag, ali ovo je zaista strašna nepravda prema svim žrtvama rata i cijeloj BiH-i.

Ne može.
Tačno.

Bakir može pokušati samo zajahati neku priču o "još jednoj nepravdi međunarodne zajednice". A konfrontirati se sa međunarodnom zajednicom je uvijek jako "pametan" potez.

Iz svega ovog će najviše profitirati SzP ili konkretno Ivanić i Crnadak. Nit' luk jeli, nit' luk mirisali, a proglasit će nekakvu pobjedu.
detroit-mercy

#5419 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by detroit-mercy »

karanana wrote:Ocekivano. Znao je ovo i ridji ali je iskalkulisao da je bolje po stranku ovako nego da nisu uradili nista.
Ovako ce polupismenoj rulji ipak prodati da je ko radio nesto ali mu bjelosvjetski hohstapleri nisu dali :skoljka: ali malo je falilo :skoljka:
VjecitiStudent

#5420 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:Ocekivano. Znao je ovo i ridji ali je iskalkulisao da je bolje po stranku ovako nego da nisu uradili nista.
Sad će kuknjava o bjelosvjetskoj zavjeri ... jedino ga Zara voli.
wewa

#5421 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by wewa »

zrtve rata, vojne i civilne, sehidi i njihove porodice, invalidi, narod na birou, penzioneri, ideali, snovi, ocekivanja - sve je to samo materijal za medjusobno potkusurivanje s ciljem produzavanja mandata, sticanjem daljeg bogatstva ne birajuci sredstva.

ne znam sta je gore - biti ili ne biti svjestan situacije.
DonieBrasco

#5422 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Image

Licemjer !
channel10

#5423 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
channel10 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slijedi likovanje iskompleksiranih graDžana

Likovanje? Mene je prvo stid kao Bošnjaka da me neko osobno ovako blamira i zastupaju diletanti. Zadnje do čega mi je u ovom trenutku je likovanje. Zbog čega da likujem? Samo pokušavam minder efendijama otvoriti oči. :oops:

Cega te je stid? Sto je neko iz "tvog" naroda pokusao nesto ispravno da uradi u svoj ovoj nepravdi? Ko si ti uopste?
Ti ne vidiš suštinu a to je da nas blamiraju i da je ova "revizija" urađena da ne uspije a ne obratno, to je tvoj problem. Koliko sam vidio iz postova ti si u stvari niko i ništa za razliku mene koji promišlja, razmišlja i propitkuje.
:thumbup:
kiligonzales

#5424 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Ci-Nick wrote:Kad je Zvizdić odletio do Beograda u vrijeme donošenja odluke o reviziji imao sam osjećaj da je poruka od Bakira glasila:
" Mi ćemo ko fol da se žalimo, a vi se ko fol ljutite " !
:thumbup:
poostar

#5425 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by poostar »

Kolika je kvota da će SDA ponovo biti najveća partija u Bošnjaka nakon ove blamaže ?
Post Reply