REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Sara03

#5301 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Presica prasica u Banja Luci.

Hm, inčresting... :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#5302 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Ivanić i Crnadak zakazali vanrednu konferenciju o reviziji presude protiv Srbije

hehe
dječak sa šibicama

#5303 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dječak sa šibicama »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-h ... /170309082

Sud u Hagu odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije!

toliko buke ni oko cega
Drvosjeca iz Dejcica

#5304 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eh... :roll: :(

Bakir i ekipa oko njega koji su na ovakav način vodili cijelu ovu priču oko revizije barem iz moralnih razloga trebaju dati ostavku i povući se u duboku anonimnost.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/03/2017 14:28, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#5305 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Imamo li pravne "experte" koji su ovdje vrijeđali svakog ko je doveo u pitanje ovaj idiotski potez ?
Šta sad, gospodo ?

Bakire, podnesi ostavku, ako već ne želiš da se ubiješ. Sramoto !
Drvosjeca iz Dejcica

#5306 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

It_is_a_Leclerc wrote:Imamo li pravne "experte" koji su ovdje vrijeđali svakog ko je doveo u pitanje ovaj idiotski potez ?
Šta sad, gospodo ?

Što je najgore imam utisak da je Bakir i računao na ovo jer ovim je pred ovcama (narodom) ispao čist...eto pokušali smo "sve" ali nas odbili, svjetska urota...itd.

Pitanje šta sada?
Karabaja

#5307 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Karabaja »

Image
cpu_fan

#5308 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by cpu_fan »

Sad je politika Srbije iz 90-tih dobila legitimitet i treba se naoružavati da nam se opet ne bi ponovilo. "Radimo kao da ćemo 100 godina živjeti, pripremamo se kao da će sutra rat"
statixx

#5309 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

by statixx » 24/02/2017 09:01

Ako ima ovlastenje moglo se sve uraditi sa manje buke i dizanja prasine. Ovako se priznanja odaju Bakiru, a u slucaju da revizija dozivi katastrofu, hoce li Bakir preuzeti odgovornost.
tutku

#5310 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tutku »

Bakire majmune jedan hvala ti na jos jednom balijskom potezu kojim si se popisao po vlastitom narodu a sve pod laznim floskulama zastite zrtava. Od prgvog dana se znalo da ima milion neregularnosti u nasem pristupu ovom ozbiljnom PRAVNOM problemu, no ocito je ridjobrkom bilo vaznije da skupi jefitne poene kod upaljenih bosnjaka na njegovoj borbi za narod. trazili smo evo nam ga
jasko_ba

#5311 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jasko_ba »

Jaka SDA, jaka BiH :mrgreen:
Ocekivana odluka.
vješalica

#5312 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vješalica »

Kad je Alija Balija podjelio drzavu ain mi nista bolje nije mohao ppstici
Dabogda mu zemlja koati izbacila
wewa

#5313 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by wewa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Imamo li pravne "experte" koji su ovdje vrijeđali svakog ko je doveo u pitanje ovaj idiotski potez ?
Šta sad, gospodo ?

Što je najgore imam utisak da je Bakir i računao na ovo jer ovim je pred ovcama (narodom) ispao čist...eto pokušali smo "sve" ali nas odbili, svjetska urota...itd.

Pitanje šta sada?
+1

navikli nas da smo zrtve, samo ne vidimo najjasnije cije (sve).
cpu_fan

#5314 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by cpu_fan »

tutku wrote:Bakire majmune jedan hvala ti na jos jednom balijskom potezu kojim si se popisao po vlastitom narodu a sve pod laznim floskulama zastite zrtava. Od prgvog dana se znalo da ima milion neregularnosti u nasem pristupu ovom ozbiljnom PRAVNOM problemu, no ocito je ridjobrkom bilo vaznije da skupi jefitne poene kod upaljenih bosnjaka na njegovoj borbi za narod. trazili smo evo nam ga
Nije pička imo muda da izađe i javno kaže narodu da ova igranka neće proći nego mu je sva politika na bazi APP !
Drvosjeca iz Dejcica

#5315 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Da citiram sam sebe sa početka diskusije.
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Treba sačekati bolji geo-politički trenutak jer smatram da je sada izrazito loš. Drugo, po pitanju eventualne revizije tužbe potrebno je sagledati sve faktore, napraviti strategiju a ne opet na hooruk tuziti i ponovo izgubiti. Još gori scenarij je revizija u korist Srbije tj. da oni dobiju reviziju presude u korist Srbije. I zadnje, potrebno je tu tužbu oteti iz ruku SDA i dići je na jedan viši nivo iznad mahalskog i minder politike te okupiti najveće stručnjake iz pravinih nauka i međunarodnog prava i onda tužiti kada se političke prilike poslože...osim ako se ne naprvi neki povoljan dil i izmirenje sa Srbijom.
red evil

#5316 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by red evil »

Sramotno. Prvo od Bakira sramotno, mislio sam da je radio nešto. Otkaz iste sekunde, ne čekati sutra već sad i ovu sramotu nam je dao. Nevjerovatno kako se osjeća, bukvalno kao nakon meča Litva - BiH u košarci, ma tri puta gore.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#5317 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

dječak sa šibicama wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-h ... /170309082

toliko buke ni oko cega
Sad treba Čoviću osporiti izborni zakon ...i ne samo to, nego ga karati po svim osnovama, a kad se malo
slegne prašina oko revizije i kad se završe predsjednički izbori u Srbiji, aktualizirati priču o srpsko-bošnjačkom
pomirenju , tako da ta priča ostane u fokusu, a "hrvatsko pitanje" ćušnuti negdje da hvata buđ.
channel10

#5318 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

I sta sad?

Nista.

Idemo dalje.
Herr Flick

#5319 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Herr Flick »

Prođe i ovo,sta je slijedece na tapetu da se zabavi narod do izbora??
Boletus edulis

#5320 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Boletus edulis »

samo par diskutanata poput Drvosjece reklo je istinu.Pa bili proglaseni izdajnicima.
Last edited by Boletus edulis on 09/03/2017 14:41, edited 2 times in total.
channel10

#5321 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Nurudin wrote:
dječak sa šibicama wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-h ... /170309082

toliko buke ni oko cega
Sad treba Čoviću osporiti izborni zakon ...i ne samo to, nego ga karati po svim osnovama, a kad se malo
slegne prašina oko revizije i kad se završe predsjednički izbori u Srbiji, aktualizirati priču o srpsko-bošnjačkom
pomirenju
, tako da ta priča ostane u fokusu, a "hrvatsko pitanje" ćušnuti negdje da hvata buđ.
O kakvom bolan pomirenju? Gdje si ti ograiso?
Kejn

#5322 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Kejn »

Nek se pokušalo. Šta je tu je. Gore bi se pljuvalo da ništa nije pokrenuto. Normalno da je genocidalna Srbijica miljenica još veće genocidalne kučke zvane Europa. Srbija je totalno amnestirana za sva genocidalna orgijanja na području ex -Yu jer je čuvaju kao as u rukavu.
Mi idemo dalje u izgradnju države.
Lug

#5323 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Lug »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da citiram sam sebe sa početka diskusije.
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Treba sačekati bolji geo-politički trenutak jer smatram da je sada izrazito loš. Drugo, po pitanju eventualne revizije tužbe potrebno je sagledati sve faktore, napraviti strategiju a ne opet na hooruk tuziti i ponovo izgubiti. Još gori scenarij je revizija u korist Srbije tj. da oni dobiju reviziju presude u korist Srbije. I zadnje, potrebno je tu tužbu oteti iz ruku SDA i dići je na jedan viši nivo iznad mahalskog i minder politike te okupiti najveće stručnjake iz pravinih nauka i međunarodnog prava i onda tužiti kada se političke prilike poslože...osim ako se ne naprvi neki povoljan dil i izmirenje sa Srbijom.

sud trazi novu odluku predsjednistva, nista od ovog tvog gore.

opet BiH na dobitku.. :)
DonieBrasco

#5324 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Sad ce gamad sve da ucine da odgode izbore 2018.
It_is_a_Leclerc

#5325 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Posebno me interesuje stav ove dvojice "experata" sad kada smo po ko zna koji put ispali blećci u međunarodnoj politici...

Maraschino wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nije problem legalitet Softića, već legalitet odluke kojom mu se nalaže da preda zahtjev u ime BiH.

Ja pretpostavljam da ovdje većina baš ništa ne zna o ovoj temi i tu je da navija za "naše", ali morate znati da su strane u postpuku pred MSP države, a ne pojedini građani uključujući Sakiba.

Zato bi, sa aspekta Bošnjaka, bilo problematično ako sud odluči ovim pismima provjeriti da li je stvarno strana koja je podnijela zahtjev za revizijom u postupku - BiH kao država ili samo jedan od tri člana Predsjedništva.
Ako se ispostavi da revizija nema konsenzus (a nema ga) ili ako se ispostavi da nema 2/3 podrške u Predsjedništvu BiH (zašto bi trebala podrška Čovića), onda će biti jasno da je Sakib Softić djelovao vaninstitucionalno i protiv Ustava predajući zahtjev grupe građana.
Haj ti ziv bio na aparat dok ima slobodnih jer ce sada navala djikana.

Cuj djikan trazi od zrtve da se izvine dzelatu. Ne da vas takve treba tuziti nego vam ne dati mira dok ste zivi.

It_is_a_Leclerc wrote:
Sara03 wrote:
ODLUKA da se pokrene revizija i OVLAST da se ista pokrene nisu jedno te isto.

Odluka je bila političke prirode, jer i sam si (koliko me pamćenje služi) iznio tolike frustracije na račun BI, što je nakon sastanka u Vijećnici donio odluku (koja je usmene prirode) da se krene u postupak po vanrednom pravnom lijeku.

A pravo, tj. ovlaštenje da pokrene reviziju ima gospodin SS na osnovu punomoći iz 2002.

Il' se praviš blesav, il' stvarno miješaš babe i žabe.
I zaista je nedopustivo da ti prigovaraš i odlučuješ ko će šta komentarisati i da li je kvalifikovan za to, a da ni sam nisi načisto sa nekim stvarima ...

I fino si me izignorisao sinoć ... Hvala.
Ja mislim da se mi vrtimo u krug stalno i iznova.
Dakle, kako sam i rekao, ja ne sporim da Sakib Softić ima važeće ovlasti da podnese zahtjev za reviziju u ime tijela koje ga je akreditovalo. Međutim, odluka nije njegova, već člana Predsjedništva koji mu je naložio da iskoristi svoje ovlasti. Ja vas moram podsjetiti da Ustav BiH ne dozvoljava da jedan član Predsjedništva BiH donosi bilo kakve odluke, te bi, s tog aspekta, eventualno preispitivanje legitimiteta pokretanja plana za podnešenje zahtjeva za revizijom dijela presude bilo problematično.
Izgleda da se ja ipak malo bolje razumijem :)
DonieBrasco wrote:Vi fakat mislite da je Bakir takva budala pa onda i taj nas tim pravnika i zastpnika zajedno sa Softicem toliko blesav da podnesu reviziju ako je ovome istekao taj mandat ili nazovi kako hoces da nas zastupa ?
Mislimo. I sad je empirijski dokazano.
Post Reply