REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Fudo387

#5176 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Duka Dizel wrote:
Fudo387 wrote:
Duka Dizel wrote:A zaista niko od upućenijih koji prate rad tribunala nije video nešto što bi bar indiciralo da je državni vrh Srbije imao nameru izvršiti genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.Ako postoje takvi dokazi, voleo bih da ugledaju svetlost dana.
Naravno, vi sa ratom i genocidom u BiH nemate nista.
Ostaje "nejasno", u ime koga ovaj prvi s lijeva na desno potpisuje mirovni sporazum?

Image

Predsjednik Tanzanije?
Pa šta s tim?
Srbija je potpisnica Dejtonskog sporazuma.
Eno i Sakib Softić u ime Bakira zastupa BiH pred MSP. Pa jel to znači da je odgovaran i za Bakirove lopovluke.
Cekaj, ti tvrdis da tvoja drzava nema nista sa ratom i genocidom u BiH.
Zasto bi onda neko vas prisiljavao da potpisete mirovni sporazum poslije kojeg je okoncan rat u BiH ako, kako ti tvrdis, nemate nista sa tim?
Od toliko drzava na svijetu bas vas zapalo?
KENJAC

#5177 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Tomahawk11 wrote:
KENJAC wrote:Kako je smijesna i izforsirana ova polemika oko jezika.
Majku im njihovu ono oko Crnskog i Gorskog jezika uopste nije bila zajebancija.
....ja samo cekam nemire u Svedskoj i kolone Sveda sto traze azil u Gorazdu .
Smjesna je i konstantna uzurpacija bosanskog jezika, al se niko ne smije.
Mozda sam malo pogubljen. Mozes li mi reci kojim sam jezikom napisao ovaj moj post?
A kojim ti ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5178 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

KENJAC wrote:
Tomahawk11 wrote:
Mozda sam malo pogubljen. Mozes li mi reci kojim sam jezikom napisao ovaj moj post?
A kojim ti ?
Ne znam kojim si ti, znam da sam ja bosanskim.
Fudo387

#5179 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

KENJAC wrote:
Tomahawk11 wrote:
A kojim ti ?
Bosanskim, obojica.
Sta je tvoja dilema?
KENJAC

#5180 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Pa zar se na Bosanskom kaze SMJESNA a ne SMIJESNA ? :-?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5181 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Znam ja na koju vodu ide mlin kad je jezik u pitanju.
Eto, hajmo reci, pricamo istim jezikom, koji god to bio.
Razumijemo se potpuno.
Ali, onda nastaje problem....jer, ako je isti, koji moze biti, nego srpski, je li tako?!
Otkud sad neki bosanski, kad prije toga bio srpskohrvatski?!
Onda kad kazes pa ima bosanskog i prije toga, ih....izmisljamo.
I nista to ne bi bio problem, nek svako zove po svom, ali jok...nama ne daju, mijenjaju mu ime...a zasto?!
E, to je pravo pitanje!
Duka Dizel

#5182 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Tomahawk11 wrote:
Bolan, govori li ti sta plan o velikoj Srbiji?!
A čiji je to plan?
Ja sam vidjao Šešeljeve novine koje su se zvale "Velika Srbija". On je imao svakakve planove.

Mi smo isto tako ovde mislili da vi imate planove džamahiriju napraviti.
Fudo387

#5183 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

KENJAC wrote:Pa zar se na Bosanskom kaze SMJESNA a ne SMIJESNA ? :-?
Ako vec hoces da ispadnes veci Srbin od onoga iz Sumadije, najbolje ti je da si SMESAN.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5184 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Mozebit ;-)
Kad budemo pisali pismene sastave, onda me mozes za to prozivati.
I to nema veze s tim koji je jezik, znas ti to dobro.
Onda me mozes komotno prozivati i za artifikate :thumbup:

A i ne kaze se na Bosanskom nego na bosanskom :)
mO k3

#5185 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

Duka Dizel wrote:
ušće wrote:Tih hiljadu ljudi je završilo gdje...U raznim logorima
Oh izvinite to su ipak bili rudnici...
Neki kažu da su logori, a neki kažu da su prihvatni centri.
I neki Srbi tvrde kako Hanka Paldum voli štiklama gnječiti jaja zarobljenicima u logoru.

U svakom slučaju, u tim logorima nisu pobijeni kako bi se dalo pretpostaviti s obzirom na genocidnu nameru prema njima kao Bošnjacima.
Image
:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5186 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:
Tomahawk11 wrote:
Bolan, govori li ti sta plan o velikoj Srbiji?!
A čiji je to plan?
Ja sam vidjao Šešeljeve novine koje su se zvale "Velika Srbija". On je imao svakakve planove.

Mi smo isto tako ovde mislili da vi imate planove džamahiriju napraviti.
Pa eto, taj isti Seselj je u drustvu sadasnjeg premijera i predsjednika Srbije skakao po brdima oko Sarajeva u toku rata. Nisu bili na izletu sigurno. A culi smo i Vucica i njegovu parolu 100 za 1.
Ne sporim ja za misljenje, ideje, ali hajde da to razdvojimo od stvarnog stanja.
Dodik svaki put prica o Alijinoj islamskoj deklaraciji i sl.
Zna i on sam da je to suplja prica, da je bajka u odnosu na ono sto se ikad desilo po tom pitanju.
Prica zato sto mu odgovara ta prica i sto skuplja poene na njoj.
Duka Dizel

#5187 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Tomahawk11 wrote: Moj amidzic sa nepunih 17 uhvacen u raciji u Baosicima. Poslao ga otac, jer tamo nema rata.
Zavrsio u nekom rudniku u Srbiji. Kosti mu nisu nasli, ali je presudjeno u njihovu korist. Sta mislis koliko ima pojedinacnih tuzbi koje su dobile porodice onih koji su u ratu pobijeni? Al eto, nije donesena kolektivna, i pojeo vuk magarca.
Baošići su koliko znam u Crnoj Gori.
Neku kolektivnu presudu teško da će ijedan sud doneti. Jer to kolektivno se odnosi na ceo narod.
Zato je tribunal i osnovan da bi se izbegla kolektivizacija krivice, a kaznili pojedinci koji su odgovorni.
Mada imaš presuda u Hagu gde su konstatovani teški zločini, a do dan danas nijedan pojedinac nije odgovarao.
spreca

#5188 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

dzaba slijepcu pokazivati......svi glavni politicari bosanci...vucic,seselj,djindzic.tadic ...ma ima toga jos....to govori da je bosna i bosanski daleko ispred onoga za sta se prodaju
KENJAC

#5189 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Tomahawk11 wrote:Znam ja na koju vodu ide mlin kad je jezik u pitanju.
Razumijemo se potpuno.
Ali, onda nastaje problem....jer, ako je isti, koji moze biti, nego srpski, je li tako?!
I nista to ne bi bio problem, nek svako zove po svom, ali jok...nama ne daju, mijenjaju mu ime...a zasto?!
E, to je pravo pitanje!
Vidi, jezik kojim ja pricam je puno slicniji onome u Gorazdu nego onome u Negotinu ili negdje u Zagorju. Ali ih razumijem. Davno je ovo trebalo proglasit Jugoslovenskim. Ovo drugacije nazivanje istog postaje krajnje neozbiljno.
Ova prica nikad nece imati kraj.
Moj sin koji je rodjen u inostranstvu , ima strano drzavljanstvo, perfektno govori NAŠ jezik. I gle cuda , razumije ga rodjak iz Zagreba a sva rodbina koja tvrdi da govori Srpski. Isforsorana diskusija bez ikakvog osnova.
mO k3

#5190 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

Duka Dizel wrote:
Tomahawk11 wrote: Moj amidzic sa nepunih 17 uhvacen u raciji u Baosicima. Poslao ga otac, jer tamo nema rata.
Zavrsio u nekom rudniku u Srbiji. Kosti mu nisu nasli, ali je presudjeno u njihovu korist. Sta mislis koliko ima pojedinacnih tuzbi koje su dobile porodice onih koji su u ratu pobijeni? Al eto, nije donesena kolektivna, i pojeo vuk magarca.
Neku kolektivnu presudu teško da će ijedan sud doneti. Jer to kolektivno se odnosi na ceo narod.
Zato je tribunal i osnovan da bi se izbegla kolektivizacija krivice, a kaznili pojedinci koji su odgovorni.
Mada imaš presuda u Hagu gde su konstatovani teški zločini, a do dan danas nijedan pojedinac nije odgovarao.
Image
De mi majketi ovo objasni :)
spreca

#5191 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
Pa eto, taj isti Seselj je u drustvu sadasnjeg premijera i predsjednika Srbije skakao po brdima oko Sarajeva u toku rata. Nisu bili na izletu sigurno. A culi smo i Vucica i njegovu parolu 100 za 1.
Ne sporim ja za misljenje, ideje, ali hajde da to razdvojimo od stvarnog stanja.
Dodik svaki put prica o Alijinoj islamskoj deklaraciji i sl.
Zna i on sam da je to suplja prica, da je bajka u odnosu na ono sto se ikad desilo po tom pitanju.
Prica zato sto mu odgovara ta prica i sto skuplja poene na njoj.
ma moze dodig a i ostali Aliju 'vatati za sta drugo
moa

#5192 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by moa »

Duka Dizel wrote:
mO k3 wrote: Iskreno sta te briga onda Bosna i Hercegovina ako si srbiji ??
Gledaj svoja posla rješavajte svoje probleme u gorim ste sranjima nego u bih ....
Pa kako me neće brinuti kad odatle stižu tužbe?
Nisi ti tuzen vec politika Milosevica i politika stvaranja Velike Srbije putem genocida.
Sta treba donijeti pusku sa serijskim brojem koju su koristili pripradnici "JNA" i ostalih paravojnih formacija iz srbije koje su djelovale na prostoru BiH i donijeti dokument gdje Srbija podrzava da se ove puske koriste u BiH.
Bosanski jezik je definisan u USTAVU BiH i ne razumijem kako jezik ima veze sa ovom temom.
Zanima me tvoje misljenje da li je u Srebrenici bio genocid, da li je u Tomasici bio genocid?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5193 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:
Znam ja gdje su Baosici.
Rudnici su bili u Srbiji.

Milosevic je bio na celu drzave. Isto kao i Hitler.
Niko nije osudio Nijemce, pa ne bi trebalo ni Srbe.
Drzavu kao krivca da i da snosi posljedice. Drugacije nije ni posteno i u redu.

Mada, slazem se da ce tesko doci do kolektivne presude. Ne iz tih razloga, nego politickih. Nikom ne treba presuda Srbije za genocid, jer ce se shvatiti upravo tako kako ti pises.
hAZNADAR

#5194 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Duka Dizel wrote:
hAZNADAR wrote: I Bosnjaci su govorili bosanski koji je do prije 100 god bio sluzbeni. Dokazivanje toga bi bio of topic. Da zakljucimo - protiv si i revizije i bosanskog jezika.
Znam za to pre 100 godina. Tad je okupator Kalaj doneo odluku da svi u BiH govore bosanski.

Protiv revizije jesam, što je logično jer sam tužena strana. Ja sam više za auto-put.
Ali nisam protiv bosanskog jezika.
Bošnjaci svoj jezik mogu zvati kako hoće, pa makar to bilo protiv lingvističkih normi.

Ali ne razumem zašto vama smeta što se na srpskom jeziku "bosanski jezik" izgovara potpuno drugačije? Bošnjački jezik.

Pa ne zovete ni vi nemački jezik Dojč kao Nemci. Niti engleski Ingliš, kao Englezi.
Neznas, bosanski jezik je postojao mnogo prije Kalaja, postoji obilje izvora gdje se tako spominje i naravno cuveni rjecnik o kojem neznas nista je bio davno prije Kalaja.
Medjutim, nemam ni namjeru te ubijediti u to niti mislim da je moguce. Vi ste ko programirani kada su u pitanju Bosnjaci i sve sto ide uz njih. Necemo sad o historiji, genetici, porijeklu, kompleksima,.. ionako smo of topic a znam unaprijed sta mislis o tome.

Iskreno - nikome nije u interesu konflikt sa Srbijom, losi odnosi ili nikakvi,.. nikakva korist od toga. Ali kada vidim kako nas komsije rezonuju - nema se sta izgubiti sa revizijom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5195 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

KENJAC wrote:
Tomahawk11 wrote:Znam ja na koju vodu ide mlin kad je jezik u pitanju.
Razumijemo se potpuno.
E, to je pravo pitanje!
Vidi, jezik kojim ja pricam je puno slicniji onome u Gorazdu nego onome u Negotinu ili negdje u Zagorju. Ali ih razumijem. Davno je ovo trebalo proglasit Jugoslovenskim. Ovo drugacije nazivanje istog postaje krajnje neozbiljno.
Ova prica nikad nece imati kraj.
Moj sin koji je rodjen u inostranstvu , ima strano drzavljanstvo, perfektno govori NAŠ jezik. I gle cuda , razumije ga rodjak iz Zagreba a sva rodbina koja tvrdi da govori Srpski. Isforsorana diskusija bez ikakvog osnova.
Ama, kontam ja tebe sta ti pricas, ali prica o jezicima je isforsirana samo zbog naziva bosanski i eto neko bi da se on zove bosnjacki.
Taj naziv jugoslovenski prvi nece Srbi i Hrvati. Ne kazem da hoce i Bosnjaci, ali tako je otprilike. Svi se razumiju, ali svi hoce svoj naziv. I posteno. Neka bude, kad ne moze drugacije. Ali ne diraj me i ne mijenjaj mi naziv jezika. Nije fer, nije posteno.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5196 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by japin_mutapi »

jedna od faza genocida jeste i negiranje jezik, tako da polemika i borba za priznavanje i očuvanje jezika(bosanskog u ovom slučaju) je od najvišeg državnog interesa i nikako ne može biti smiješna i isforsirana

uvijek i na svakom mjestu spomenuti i insistirati na nazivu bosanski jezik i na svako negiranje odgovoriti - ne folovima iz nadrealista, već istinom
završna faza genocida je negiranje genocida a kod nas u paketu ide i negiranje države, naroda i jezika

zato velikosrbi odmah nakon negiranja genocida negiraju gore pobrojano - vidi se i čuje ta taktika u tv emisijama, raznim predavanjim, intervjuima, novinskim tekstovima, gdje gostuju i slobodno govore, obratite pažnju kada(i ako) budete gledali i slušali slijedeći put
mO k3

#5197 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

malo , malo pa upadne neki padobranac koji mi negira jezik kojim pricam... dosadilo mi je vise im nesto suprotno dokazivati ,ako mislie da je tako onda je to njihova stvar
dudevitz

#5198 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

Ja ne znam što se uopće raspravljate s tim likom, i koji q mu dokazujete bilo šta jer je očigledno da je u pitanju neko dijete rođeno 2000-tih čije mišljenje je bazirano na novinskim člancima Blica i Alo.
A za jezik, ma nek govore šta hoće, i jedni i drugi, najveći poraz ovog rata je to što je kakva-takva Bosna preživjela, što je ozvaničeno postojanje bosanskog jezika (a ne bošnjačkog) i što je ozvaničeno postojanje naroda koji nisu ni Srbi ni Hrvati.

Da smo mi u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji normalan narod to sve ne bi bilo važno uopće jer su to toliko glupe i nebitne stvari da ne povjeruješ.

Ode tema u off topic.
spreca

#5199 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
Znam ja gdje su Baosici.

Mada, slazem se da ce tesko doci do kolektivne presude. Ne iz tih razloga, nego politickih. Nikom ne treba presuda Srbije za genocid, jer ce se shvatiti upravo tako kako ti pises.
Steta a trebalo je i trebalo bi jer ce se ovakve stvari ponavljati stalno......narod koji nije sprjecio dio svog naroda u vrsenju genocida je pomagac i saucesnik to mi sve znamo iz zadnjeg rata i zato treba neke stvari mjenjati u medjunarodnom pravu......
mO k3

#5200 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

spreca wrote:
Tomahawk11 wrote:
Znam ja gdje su Baosici.

Steta a trebalo je i trebalo bi jer ce se ovakve stvari ponavljati stalno......narod koji nije sprjecio dio svog naroda u vrsenju genocida je pomagac i saucesnik to mi sve znamo iz zadnjeg rata i zato treba neke stvari mjenjati u medjunarodnom pravu......
njh je trebalo 95 totalno poraziti , banjaluku sravniti sa zemljom kao sto su oni Sarajevo
Post Reply