REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
muzicar_iz_parka

#4951 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muzicar_iz_parka »

Ricken wrote:
Problem je što je on hrvatski član predsjedništva, koji očigledno zastupa interese hrvata iz Hercegovine. Ali to je njegova ili njihova stvar, koja će kad tad biti fakturirana, što bi rekle zapadne susjede.
Kad opština Centar može biti važnija od 10 drugih, onda ne treba zamjeriti Čoviću ako mu je Z. Hercegovina važnija od ostatka područja na kojima Hrvati žive.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4952 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

muzicar_iz_parka wrote:
Ricken wrote:
Problem je što je on hrvatski član predsjedništva, koji očigledno zastupa interese hrvata iz Hercegovine. Ali to je njegova ili njihova stvar, koja će kad tad biti fakturirana, što bi rekle zapadne susjede.
Kad opština Centar može biti važnija od 10 drugih, onda ne treba zamjeriti Čoviću ako mu je Z. Hercegovina važnija od ostatka područja na kojima Hrvati žive.
pa i jeste važnija ...Sarajevski kanton ima veći prihod od pdv-a , nego sav rs zajedno.
Sa kanton je najjači kanton po kojim god mjerilima uzmeš. Samo što to ne zvuči politički korektno
prema drugim općinama i kantonima, iako je to činjenica jbg
muzicar_iz_parka

#4953 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Nurudin wrote: Stopirati mu izborni zakon i praviti se gluh sa "kanalom na hrvatskom jeziku" .
"Mreža" da napravi malo širi prilog o Čovićevom ratnom "poduzetništvu" itd
Može se tu svašta ;)
On je ovako se izjasnio jer ne želi da se zamjeri Dodiku, iako to nema veze sa interesom njegovog naroda jer
ih 99 % živi u federaciji.
Naravno, to je politika kojom on želi da dugoročno napravi sliku stalnog sukoba unutar federacije, pa da onda kaže
"evo vidite ne možemo ni mi Hravti kao ni Srbi sa ovim Bošnjacima, dajte nam naš entitet".
Međutim, ta politika je nerealna i služi mu samo za prikupljanje glasova, isto kao što našima služi kad kažu
da će ukinuti rs ili Dodiku da će se odcijepiti.
Da on zastupa interese svog naroda, ne bi ih pravio budalama oko toga
Čović je više puta bio na sudu i oslobođen, kad bi se učešće u kriminalu procesuiralo, pojavio bi se manjak izrvšitelja političkih funkcija u roku od par dana. Zbog upetljanosti svih u kriminal nema ozbiljnog procesuiranja.
Što se tiče kanal i izbornog zakona, ja mislio da patriote i probosanske snage neće to dozvoliti po cijenu bilo čega a ti predlažeš taj ustupak ako se Čović složi po pitanju revizije.

Da politika nije "nerealna", ovo se ne bi zvalo BiH nego Švicarska.
Duka Dizel

#4954 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Alfons Kauders wrote:Čović opet na braniku BiH. :thumbup:

Dok se Ivanić i Izetbegović kurče ko mala djeca, Dragan fino ljudima objasni situaciju - da sve što ovi rade bez konsenzusa nema pravne posljedice u očima suda, jer ne predstavlja djelovanje Predsjeništva BiH, već pojedinaca.

A koliko znam, Predsjeništvo već ima stari stav i agenta.
A koji je stari stav predsedništva u vezi revizije?
spreca

#4955 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

muzicar_iz_parka wrote:
Nurudin wrote:Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
Ne znam kojom logikom ste došli do suprotnog zaključka?
Uglavnom, "neutralac" , kako god da prođe ovo sa Softićem, bi trebao da snosi posljedice.
Koje posljedice?
Kojim mehanizmom ga se može kazniti jer odstupa od željenog stava Bakira ili recimo bošnjačkog naroda ako bakirovu poziciju u reviziji posmatramo kao izraz volje naroda koji on predstavlja.

On postupa u interesu onih koji su ga postavili na funkciju, iako mi shvaćamo emotivno, politika često zavisi od interesa, njihov je da ne ulaze u sukob niti sa bošnjačkom niti srpskom stranom.
Nije revizija Bakirov stav nego Bakirova obaveza i svih normalnih ljudi koji imaju savjest i obraz pred zrtvama stradanja u BiH.....jebe se Bakiru on je najradije da ovo nije morao raditi...a da nije uradio odletila mi glava....i Covic i Ivanic uzimaju plate koje kroz porez pune budzet i zrtve rata iz koga se i njihove place isplacuju...nerade oni besplatno a duznost im je da stite interese gradjana BiH a ne susjednih drzava kako to oni rade.....ali sta ocekivati od kvislinga ove drzave
muzicar_iz_parka

#4956 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Nurudin wrote: pa i jeste važnija ...Sarajevski kanton ima veći prihod od pdv-a , nego sav rs zajedno.
Sa kanton je najjači kanton po kojim god mjerilima uzmeš. Samo što to ne zvuči politički korektno
prema drugim općinama i kantonima, iako je to činjenica jbg
Kanton i opština nisu isto.
O PDV-u se puno raspravljalo na nekim drugim temama, sam iznos ne govori o tome gdje je napravljen.
Ako ostatak države ništa ne vrijedi onda napravite Luxemburg od kantona Sarajevo i sugurno ćete imati bar duplo veće prihode nego što sada morate subvencionirati jadne i zaostale kantone van sarajevske metropole.
spreca

#4957 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

muzicar_iz_parka wrote: Čović je više puta bio na sudu i oslobođen, kad bi se učešće u kriminalu procesuiralo, pojavio bi se manjak izrvšitelja političkih funkcija u roku od par dana. Zbog upetljanosti svih u kriminal nema ozbiljnog procesuiranja.
Što se tiče kanal i izbornog zakona, ja mislio da patriote i probosanske snage neće to dozvoliti po cijenu bilo čega a ti predlažeš taj ustupak ako se Čović složi po pitanju revizije.

Nije on oslobodjen , nego su izguljeni fascikli sa djelima kad je trebalo biti ponovno sudjenje.....stabi bilo cuda da se dese :lol:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4958 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

muzicar_iz_parka wrote:
Nurudin wrote: Stopirati mu izborni zakon i praviti se gluh sa "kanalom na hrvatskom jeziku" .
Može se tu svašta ;)
On je ovako se izjasnio jer ne želi da se zamjeri Dodiku, iako to nema veze sa interesom njegovog naroda jer
Naravno, to je politika kojom on želi da dugoročno napravi sliku stalnog sukoba unutar federacije, pa da onda kaže
"evo vidite ne možemo ni mi Hravti kao ni Srbi sa ovim Bošnjacima, dajte nam naš entitet".
Međutim, ta politika je nerealna i služi mu samo za prikupljanje glasova, isto kao što našima služi kad kažu
Čović je više puta bio na sudu i oslobođen, kad bi se učešće u kriminalu procesuiralo, pojavio bi se manjak izrvšitelja političkih funkcija u roku od par dana. Zbog upetljanosti svih u kriminal nema ozbiljnog procesuiranja.

Ja predlažem i hrvatski kanal i izborni zakon ako Hrvati promjene politiku koju vode od 90-ih.
I dobili bi to davno da su napravili zaokret u politici i obnovili nekadašnji savez sa Bošnjacima.
Međutim, pošto oni to očigledno ne žele, ne znam koja bi onda logika trebala da bude kod probosanske
politike , osim te koju si naveo?
muzicar_iz_parka

#4959 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

spreca wrote: Nije revizija Bakirov stav nego Bakirova obaveza i svih normalnih ljudi koji imaju savjest i obraz pred zrtvama stradanja u BiH.....jebe se Bakiru on je najradije da ovo nije morao raditi...a da nije uradio odletila mi glava....i Covic i Ivanic uzimaju plate koje kroz porez pune budzet i zrtve rata iz koga se i njihove place isplacuju...nerade oni besplatno a duznost im je da stite interese gradjana BiH a ne susjednih drzava kako to oni rade.....ali sta ocekivati od kvislinga ove drzave
Briga njih za moralnost i ljudskost, odnosi u državi su odraz ustavnog poretka i donekle stavova glasača koji su izabrali članove predsedništva u konkretnom slučaju.
Koliko sam uspio propratiti od zadnjih izbora 2014 do danas, najveći zaštitnik interesa BiH u državnim institucijama prema vanjskom faktoru je Mirko Šarović. Ako narod kojem je BiH najvažnija ne zna izabrati prave političare koji će raditi za BiH, kako to možemo očekivati od druga dva za koje se jasno zna da nisu pretjerano zainteresovani za dobrobit BiH u cjelini nego gledaju svoj lični interes.
spreca

#4960 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

muzicar_iz_parka wrote:
spreca wrote: Nije revizija Bakirov stav nego Bakirova obaveza i svih normalnih ljudi koji imaju savjest i obraz pred zrtvama stradanja u BiH.....jebe se Bakiru on je najradije da ovo nije morao raditi...a da nije uradio odletila mi glava....i Covic i Ivanic uzimaju plate koje kroz porez pune budzet i zrtve rata iz koga se i njihove place isplacuju...nerade oni besplatno a duznost im je da stite interese gradjana BiH a ne susjednih drzava kako to oni rade.....ali sta ocekivati od kvislinga ove drzave
Briga njih za moralnost i ljudskost, odnosi u državi su odraz ustavnog poretka i donekle stavova glasača koji su izabrali članove predsedništva u konkretnom slučaju.
Koliko sam uspio propratiti od zadnjih izbora 2014 do danas, najveći zaštitnik interesa BiH u državnim institucijama prema vanjskom faktoru je Mirko Šarović. Ako narod kojem je BiH najvažnija ne zna izabrati prave političare koji će raditi za BiH, kako to možemo očekivati od druga dva za koje se jasno zna da nisu pretjerano zainteresovani za dobrobit BiH u cjelini nego gledaju svoj lični interes.
:thumbup: slazem se........nije ni Mektic los ali nema sa kime da radi......ako nerade za drzavu bar nek se trude da nerade protiv naroda i drzave
ljevoruki

#4961 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ljevoruki »

muzicar_iz_parka wrote: On postupa u interesu onih koji su ga postavili na funkciju, iako mi shvaćamo emotivno, politika često zavisi od interesa, njihov je da ne ulaze u sukob niti sa bošnjačkom niti srpskom stranom.
Covic je u konfliktu sa bosnjaskom stranom vec dugo samim time sto spletkari sa srpskim stranom u namjeri da oslabi ili unisti BiH.
Njegov interes je 3. entitet koji, nadam se, nece dobiti.
muzicar_iz_parka

#4962 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

spreca wrote: Nije on oslobodjen , nego su izguljeni fascikli sa djelima kad je trebalo biti ponovno sudjenje.....stabi bilo cuda da se dese :lol:
Ne sjećam se više svega, na brzinu dvije oslobađajuće presude:

http://24sata.info/vijesti/bosna-i-herc ... odine.html

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/71 ... oneta.html

Moguće da je bilo još više suđenja.
Nisam pravnik, ali koliko znam za isto krivično djelo ne može se neko dva puta suditi, neko više stručan može ocijeniti da li je već nastupila zastara ako je bilo još nekih protivzakonitih radnji u prošlosti gospodina Čovića.
spreca

#4963 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

muzicar_iz_parka wrote:
spreca wrote: Nije on oslobodjen , nego su izguljeni fascikli sa djelima kad je trebalo biti ponovno sudjenje.....stabi bilo cuda da se dese :lol:
Ne sjećam se više svega, na brzinu dvije oslobađajuće presude:

http://24sata.info/vijesti/bosna-i-herc ... odine.html

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/71 ... oneta.html

Moguće da je bilo još više suđenja.
Nisam pravnik, ali koliko znam za isto krivično djelo ne može se neko dva puta suditi, neko više stručan može ocijeniti da li je već nastupila zastara ako je bilo još nekih protivzakonitih radnji u prošlosti gospodina Čovića.
Valjda su bili i neki novi dokazi ali kad je trebalo poceti sudjenje u fijokama nije bilo nista propali dokazi a zatim je nastupila i zastara...cest je slucaj u nasem sudstvu zastara ili gubljenje dokaza i to uglavnom kad se radi o visoko pozicioniranim nasim lopovima ili kad se radi o krupnom kriminalu
muzicar_iz_parka

#4964 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

ljevoruki wrote:
Covic je u konfliktu sa bosnjaskom stranom vec dugo samim time sto spletkari sa srpskim stranom u namjeri da oslabi ili unisti BiH.
Njegov interes je 3. entitet koji, nadam se, nece dobiti.
Od promjene ustavnog uređenja nema ništa, bar po pitanju velikih promjena, jer ne postoji isti stav onih koji su na pozicijama da ih izglasaju. Time u vodu padaju nerealne ideje bilo kog predstavnika vlasti, koji time obmanjuje svoje glasače.
Opet nije ni bošnjačka strana baš nevina po pitanju splektarenja, sjetimo se Komšića i zezancije sa formiranjem vlade FBiH u vremenu između 2010 i 2014 godine.
Ajatolah_

#4965 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ajatolah_ »

Procurio interni dokument: Geoffrey Nice i Nevenka Tromp izrazili sumnje u vezi s revizijom presude

https://www.klix.ba/vijesti/bih/procuri ... /170303033
Kolinda

#4966 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Kolinda »

Ricken wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
Nurudin wrote:Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
Uglavnom, "neutralac" , kako god da prođe ovo sa Softićem, bi trebao da snosi posljedice.
Koje posljedice?
Kojim mehanizmom ga se može kazniti jer odstupa od željenog stava Bakira ili recimo bošnjačkog naroda ako bakirovu poziciju u reviziji posmatramo kao izraz volje naroda koji on predstavlja.

On postupa u interesu onih koji su ga postavili na funkciju, iako mi shvaćamo emotivno, politika često zavisi od interesa, njihov je da ne ulaze u sukob niti sa bošnjačkom niti srpskom stranom.
Sine dragi Dragan Čović zastupa sve Hrvate u BiH njih cca.500 000 ....
Kolinda

#4967 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Kolinda »

Nurudin wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
Koje posljedice?

Stopirati mu izborni zakon i praviti se gluh sa "kanalom na hrvatskom jeziku" .
Može se tu svašta ;)
Samo tada više nema IZBORA ako vas nitko do sada nije obavijestio US je ovaj važeći stavio izvan snage kao i onaj u Mostaru a u Mostaru izbora nema već 8 godina ...
Alfons Kauders

#4968 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Ajatolah_ wrote:Procurio interni dokument: Geoffrey Nice i Nevenka Tromp izrazili sumnje u vezi s revizijom presude

A sta se ono pricalo?

Pripremali se godinama, ovo ono...

Bakir je to. Sve u zadnji minut, na minderu, pomalo. :lol:
dudevitz

#4969 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

Alfons Kauders wrote:
Ajatolah_ wrote:Procurio interni dokument: Geoffrey Nice i Nevenka Tromp izrazili sumnje u vezi s revizijom presude

A sta se ono pricalo?

Ja i dalje ne kontam šta je konkretno Bakir mogao uraditi? Šta su radili ljudi prije njega? Opet van teme.
Ajatolah_

#4970 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ajatolah_ »

dudevitz wrote:
Alfons Kauders wrote:

A sta se ono pricalo?

Ja i dalje ne kontam šta je konkretno Bakir mogao uraditi? Šta su radili ljudi prije njega? Opet van teme.
Ma ništa, ovo ispod pravo ulijeva povjerenje. :zoka:
U dokumentu ističu da su se u julu 2015. godine sastajali s Bakirom Izetbegovićem te da su bili iznenađeni koliko on zapravo malo zna o cijeloj priči glede presude.

Također su doveli u pitanje legitimnost Sakiba Softića kao predstavnika Bosne i Hercegovine u Hagu, ali ističu da je Bakir Izetbegović to mogao promijeniti da je na vrijeme pokrenuo to pitanje, odnosno da je instruirao ambasadora BiH u Haagu da to učini.
Last edited by Ajatolah_ on 03/03/2017 17:45, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#4971 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Kolinda wrote: Sine dragi Dragan Čović zastupa sve Hrvate u BiH njih cca.500 000 ....
smanji ribu pobit cu djecu,Kolinda

U usporedbi s 2015. godinom, kada je u četiri biskupije bilo 405.735 Hrvata katolika, u 2016. ostao je 390.241 vjernika. Objavljeni podaci prema biskupijama otkrivaju kako je u Vrhbosanskoj na kraju 2016. godine bilo manje 12.477 katolika.

http://www.vecernji.hr/svijet/zabrinjav ... ca-1152989

Ova Kolinda ima neki radar...i na samo spominjanje Dragana Covica....izvuce mu se iz du*peta....da kaze koju :lol: :lol: :lol:
Hafis

#4972 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hafis »

Nurudin wrote: Ja predlažem i hrvatski kanal i izborni zakon ako Hrvati promjene politiku koju vode od 90-ih.
I dobili bi to davno da su napravili zaokret u politici i obnovili nekadašnji savez sa Bošnjacima.
Aha. kupit će i tebi tata sine isti onakav motorić, i odjelce i kacigu, samo prođi sad na polugodištu.
Radi se o političkoj strategiji i ciljevima koji nemaju nikakve veze s ponašanjem Hrvata. Sve da svi kleče na kukuruzu i mole nekakvo oproštenje.
bh.tornjak

#4973 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

je li to ona ista sto je neki dan sasvim nesto drugo govorila....??? :-) :-) :-) :-)
jbt...ne zna se ko koga :izet: u cijeloj ovoj zavrzlami
Hafis

#4974 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hafis »

bh.tornjak wrote:
Kolinda wrote: Sine dragi Dragan Čović zastupa sve Hrvate u BiH njih cca.500 000 ....
smanji ribu pobit cu djecu,Kolinda

U usporedbi s 2015. godinom, kada je u četiri biskupije bilo 405.735 Hrvata katolika, u 2016. ostao je 390.241 vjernika. Objavljeni podaci prema biskupijama otkrivaju kako je u Vrhbosanskoj na kraju 2016. godine bilo manje 12.477 katolika.

http://www.vecernji.hr/svijet/zabrinjav ... ca-1152989

Ova Kolinda ima neki radar...i na samo spominjanje Dragana Covica....izvuce mu se iz du*peta....da kaze koju :lol: :lol: :lol:
Treba zaraditi 100 Eura dnevno. Ta nećemo pisati na temi o receptima ili ratu u Siriji.
DonieBrasco

#4975 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Kako ovakav dokument moze da procuri u javnost ?

Do jucer bila prica kako su temeljno radili danas ispade da su doslovno mjesec dana pred ovaj desetogodisnji rok ?
Post Reply