REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4926 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
kakav majmun taj ivanić
-
Obi Wan Bosnian
#4927 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Prvo, ako od Čovića zavisi da li će Sud prihvatiti zahtjev ta reviziju (ako trebaju 2 potvrdna pisma) onda smo ovo trebali pokrenuti dok je Komšić bio u predsjedništvu.
Drugo, korist od pokretanja revizije već vidimo u smislu da je Dodik iz Moskve poručio da neće biti referenduma. Konkretno, pokretanje revizije je podiglo ljestvicu i pokazalo da se ne bojimo sukoba. Dodik sada mora uvjeriti svoje glasače da glasanjem za njega neće glasati za rat jer ako njegovi glasači budu mislili da ih Dodik vodi u sukob glasaće za nekoga drugoga (nikome nije do ratovanja a najmanje Srbima iz RS-a). Zato Dodik sada uvjerava svoje glasače da nije avanturista i da neće uraditi ništa nepromišljeno i brzopleto.
A da smo se nastavili saginjati i pouštati Dodik bi imao zeleno svjetlo za secesiju jer bi njegovi glasači vidjeli da mi nismo spremni za sukob.
Pokretanje revizije je već učinilo ogromnu korist BiH. Bez obzira hoće li biti prihvaćena ili ne.
Drugo, korist od pokretanja revizije već vidimo u smislu da je Dodik iz Moskve poručio da neće biti referenduma. Konkretno, pokretanje revizije je podiglo ljestvicu i pokazalo da se ne bojimo sukoba. Dodik sada mora uvjeriti svoje glasače da glasanjem za njega neće glasati za rat jer ako njegovi glasači budu mislili da ih Dodik vodi u sukob glasaće za nekoga drugoga (nikome nije do ratovanja a najmanje Srbima iz RS-a). Zato Dodik sada uvjerava svoje glasače da nije avanturista i da neće uraditi ništa nepromišljeno i brzopleto.
A da smo se nastavili saginjati i pouštati Dodik bi imao zeleno svjetlo za secesiju jer bi njegovi glasači vidjeli da mi nismo spremni za sukob.
Pokretanje revizije je već učinilo ogromnu korist BiH. Bez obzira hoće li biti prihvaćena ili ne.
-
daddy-kool
#4928 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovo je clickbait novinarski naslov koji ne odražava suštinu izrečenog.Obi Wan Bosnian wrote:
Drugo, korist od pokretanja revizije već vidimo u smislu da je Dodik iz Moskve poručio da neće biti referenduma.
Nije Dodik promijenio retoriku ni za mm.
-
Obi Wan Bosnian
#4929 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ok, za naslov. Ali govori da nije avanturista, da neće uraditi ništa brzopleto i nepromišljeno. Puno je ozbiljniji i ima facu zabrinutog gotovo pa uplašenog čovjeka. Ni blizu one samouvjerenosti i bahatosti. Izgleda bolesno i umorno. itddaddy-kool wrote:Ovo je clickbait novinarski naslov koji ne odražava suštinu izrečenog.Obi Wan Bosnian wrote:
Drugo, korist od pokretanja revizije već vidimo u smislu da je Dodik iz Moskve poručio da neće biti referenduma.
-
Lug
#4930 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
daddy-kool wrote:Ovo je clickbait novinarski naslov koji ne odražava suštinu izrečenog.Obi Wan Bosnian wrote:
-
hAZNADAR
#4931 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jel to stvarno trebamo biti radosni sto je Mile reko da nece biti referendum? I to neki kao nas uspjeh?Obi Wan Bosnian wrote:Ok, za naslov. Ali govori da nije avanturista, da neće uraditi ništa brzopleto i nepromišljeno. Puno je ozbiljniji i ima facu zabrinutog gotovo pa uplašenog čovjeka. Ni blizu one samouvjerenosti i bahatosti. Izgleda bolesno i umorno. itddaddy-kool wrote:Ovo je clickbait novinarski naslov koji ne odražava suštinu izrečenog.Obi Wan Bosnian wrote:
Pa srpska politika jeste majstor da zagovna, vrati nas unazad i poslije se velikodusno vrati na isto stanje koje mi levati onda slavimo. Hajd moze upaliti jednom - ali vise puta?
Psujemo Dejton i ovo uredjenje, onda Mile izazove krizu,.. i poslije velikodusno uz pohvale MZ ili uz ustupke se vrati na isto stanje koje mi slavimo i zaboravimo da smo to isto nekoc psovali.
Jednog dana ce vratiti bosanski jezik u upotrebu, i to cemo mi slaviti kao pobjedu, mozda Mile uzme koji ustupak, poen,.. mozda to naplati, ili barem ispadne kooperativan,.. a mi to slavimo kao pobjedu.
A ustvari pravo na jezik je default, nesto oko cega nema pregovora i kompromisa, pozitivna nula,....
Bas smo postali sitna boranija kada vidim sta slavimo.
Evo reko Mile nece biti referendum a vec uradio jedan i masu drugih stvari, nece biti referendum a znamo da to ne moze uraditi niti pravno niti prakticno,.. i sad trebamo to slaviti?
-
Obi Wan Bosnian
#4932 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
"isto stanje" je ono čemu se jedino i možemo nadati. Ja ovu reviziju i vidim kao naš pritisak da ostane isto stanje. To jest da se zaustavi očigledna ofanziva sa druge strane time što ćemo svijet a i njih podsjetiti šta su uradili a ujedno pokazati zube i time ih ako ne zaustaviti onda barem usporiti. Jer status quo nama odgovara (demografija, ekonomija itd) a njima se žuri da nešto promjene. I istočnim i zapadnim komšijama se žuri.
-
hAZNADAR
#4933 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Lecleerk je potpuno u pravu kada kritikuje bajke o demografiji u nasu korist.Obi Wan Bosnian wrote:"isto stanje" je ono čemu se jedino i možemo nadati. Ja ovu reviziju i vidim kao naš pritisak da ostane isto stanje. To jest da se zaustavi očigledna ofanziva sa druge strane time što ćemo svijet a i njih podsjetiti šta su uradili a ujedno pokazati zube i time ih ako ne zaustaviti onda barem usporiti. Jer status quo nama odgovara (demografija, ekonomija itd) a njima se žuri da nešto promjene. I istočnim i zapadnim komšijama se žuri.
Isto stanje nama ne odgovara i uzalud nada u bijelu kugu u RS kada od toga nemas nikakve koristi.
Neka u opcini Vlasenica ostane samo 200 dusa - tu ces opet imati diskriminaciju, cetnistvo, istu politiku kao i danas,.. iz prostog razloga jer i tih 200 su jedini koji glasaju i odlucuju - nece Bosnje tu doci zivjeti, kao ni ja se vratiti u BL, kao ni seljak iz okoline Zivinica napustiti Tuzlu.
Koja korist od bosnjacke vecine ako smo zbijeni u par gradova a RS pustahija ali ne nasa pustahija?
Vracanje na isto stanje ili isto sranje je samo taktika sprske politike koja izaziva krize pa ti vracanje na isto stanje ili sranje daje utisak neke pobjede ili boljeg.
-
Obi Wan Bosnian
#4934 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
RS će kad tad pokušati da se odvoji i tada će biti rat. Moja je želja da kada taj rat počne nas bude što je moguće više a njih što je moguće manje. Samim tim prolongiranje početka rata nama ide u korist. A najbolje ćemo ga prolongirati ako konstantno pokazujemo da se ne bojimo sukoba.hAZNADAR wrote: Koja korist od bosnjacke vecine ako smo zbijeni u par gradova a RS pustahija ali ne nasa pustahija?
-
hAZNADAR
#4935 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ti nisi ozbiljan diskutant ako se nadas ratu.Obi Wan Bosnian wrote:RS će kad tad pokušati da se odvoji i tada će biti rat. Moja je želja da kada taj rat počne nas bude što je moguće više a njih što je moguće manje. Samim tim prolongiranje početka rata nama ide u korist. A najbolje ćemo ga prolongirati ako konstantno pokazujemo da se ne bojimo sukoba.hAZNADAR wrote: Koja korist od bosnjacke vecine ako smo zbijeni u par gradova a RS pustahija ali ne nasa pustahija?
Prvo sto je to skoro nemoguce da se desi, a i ako se desi ne mozes natjerati oko milion ljudi u egzodus - imas protiv sebe cijeli svijet. Pa nek ih ostane pola miliona - bosanska Oluja nije moguca. U ratu u BiH nemas apsolutnog pobjednika. A rat treba i poceti oruzjem - a to nece uraditi Srbi jer ih druge teritorije osim RS i ne intersuju.
Ako nemas ikakvu realnu viziju, strategiju,.. osim rata - ove diskusije nisu za tebe.
-
Obi Wan Bosnian
#4936 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Konfuzan si lik. Imaš postova kada se čovjek malo zamisli jer pogodiš neku suštinu a imaš i ovakvih kao ovaj gore kada si samo konfuzan.hAZNADAR wrote: Ti nisi ozbiljan diskutant ako se nadas ratu.
Prvo sto je to skoro nemoguce da se desi, a i ako se desi ne mozes natjerati oko milion ljudi u egzodus - imas protiv sebe cijeli svijet. Pa nek ih ostane pola miliona - bosanska Oluja nije moguca. U ratu u BiH nemas apsolutnog pobjednika. A rat treba i poceti oruzjem - a to nece uraditi Srbi jer ih druge teritorije osim RS i ne intersuju.
Ako nemas ikakvu realnu viziju, strategiju,.. osim rata - ove diskusije nisu za tebe.
Gdje sam ja napisao da se nadam ratu? Ja predviđam da će do njega kad tad doći jer će oni pokušati da se odvoje. A naravno da se tome ne nadam.
Kakav egzodus Allah ti se smilovao? Kakva bosanska Oluja o čemu ti pričaš? Rat mogu početi samo Srbi time što će pokušati odcjepljenje. Naš cilj će biti da ih u tome spriječimo a ne da ih protjeramo
-
archi_a
#4937 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
sVbija, Vusija, ne tVeba nam unija!!! Hahahahaahahahah
To su ti duhovi pVošlosti, ovo je još jedan od dokaza da sVbija nije Vašlistila sa pVošlošću i da je i Vevizija potVebna.
Sami protiv svih. Nas i rusa 300 miliJona, ovo ono. Još sjeverna koreja kad se pridruži. Ehhh
To su ti duhovi pVošlosti, ovo je još jedan od dokaza da sVbija nije Vašlistila sa pVošlošću i da je i Vevizija potVebna.
Sami protiv svih. Nas i rusa 300 miliJona, ovo ono. Još sjeverna koreja kad se pridruži. Ehhh
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#4938 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Dragi Haže....
"Zahvaljujući Vam na informacijama koje ste nam dostavili, koristimo prigodu da izrazimo poštovanje instituciji Međunarodnog suda pravde i Vama osobno.
Istodobno sa žaljenjem konstatiramo da o pitanjima iz sadržaja Vašeg pisma do trenutka pisanja ovog pisma (1. ožujka 2017. godine), Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, kao kolektivan organ države Bosne i Hercegovine, nije raspravljalo, niti je o njima odlučivalo.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kao kolektivan organ države Bosne i Hercegovine nije razmatralo ni Vaše pismo, te nije utvrdilo nikakvu zajedničko stajalište niti pojašanjenje vezano za kontradiktornosti opisane u Vašem pismu, te Vam isto nije moguće dostaviti.
Ovo pismo Vam dostavljam kao hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ono ne odražava stajalište Predsjedništva BiH",
- Alfons Kauders
#4939 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Čović opet na braniku BiH.
Dok se Ivanić i Izetbegović kurče ko mala djeca, Dragan fino ljudima objasni situaciju - da sve što ovi rade bez konsenzusa nema pravne posljedice u očima suda, jer ne predstavlja djelovanje Predsjeništva BiH, već pojedinaca.
A koliko znam, Predsjeništvo već ima stari stav i agenta. O tome nije ni bilo naknadne rasprave, a ni Bakir nije učestvovao na sjednici koju je sazvao Ivanić, kako se šta ne bi promijenilo po tom pitanju.
Fino Ćirilica ispoštova... Neće se nimalo zamjeriti Srbima, a zapravo im ga ovim putem zaćera gore od Bakira.
Dok se Ivanić i Izetbegović kurče ko mala djeca, Dragan fino ljudima objasni situaciju - da sve što ovi rade bez konsenzusa nema pravne posljedice u očima suda, jer ne predstavlja djelovanje Predsjeništva BiH, već pojedinaca.
A koliko znam, Predsjeništvo već ima stari stav i agenta. O tome nije ni bilo naknadne rasprave, a ni Bakir nije učestvovao na sjednici koju je sazvao Ivanić, kako se šta ne bi promijenilo po tom pitanju.
Fino Ćirilica ispoštova... Neće se nimalo zamjeriti Srbima, a zapravo im ga ovim putem zaćera gore od Bakira.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4940 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Alfons Kauders wrote:Čović opet na braniku BiH.![]()
reko ja juće fino da je Čirilica največi jebać u naske
-
daddy-kool
#4941 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Korektan i ispravan odgovor.Alfons Kauders wrote:Čović opet na braniku BiH.![]()
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#4942 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
Ne znam kojom logikom ste došli do suprotnog zaključka?
Uglavnom, "neutralac" , kako god da prođe ovo sa Softićem, bi trebao da snosi posljedice.
Uglavnom, "neutralac" , kako god da prođe ovo sa Softićem, bi trebao da snosi posljedice.
-
DonieBrasco
#4943 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sta mislite kad bi se mogao sud oglasit da li ce uopste razmatrati reviziju tj. kako ce se ocitovati vezano za Softica ?
- spreca
#4944 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Covic nista nije rekao sto sud nezna...nevidim kao je on to surdukno srbima a pomogo nama....od njega se je trazilo da da svoje misljenje sto on nije ucinio a trazilo se od mjega....bio podrepna muha i ljigo i takav i ostao.......sa ovakvim ni u hali ne treba sjediti
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#4945 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ne znam rade li ovaj vikend
Rekoše da to nije do sada u praksi trajalo duže od 1-2 dana. Sad sve zavisi kojim principima će se
voditi u vezi agenta i razriješavanja konfuzije oko toga
Rekoše da to nije do sada u praksi trajalo duže od 1-2 dana. Sad sve zavisi kojim principima će se
voditi u vezi agenta i razriješavanja konfuzije oko toga
-
daddy-kool
#4946 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Rekao je što bi svaki od njih trojice trebao da kaže.Nurudin wrote:Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
Nije ništa raspravljano niti je ikakva nova odluka donesena u predsjedništvu BiH kao kolektivnom organu o ovom pitanju.
Njihova lična mišljenja su ovdje nebitna.
- Nurudin
#4947 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne znam jesi li pratio temu....sud je upravo tražio od sve trojice da se izjasne posebnodaddy-kool wrote:Rekao je što bi svaki od njih trojice trebao da kaže.Nurudin wrote:Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
Nije ništa raspravljano niti je ikakva odluka donesena u predsjedništvu BiH kao kolektivnom organu o ovom pitanju.
Njihova lična mišljenja su ovdje nebitna.
-
muzicar_iz_parka
#4948 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Koje posljedice?Nurudin wrote:Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
Kojim mehanizmom ga se može kazniti jer odstupa od željenog stava Bakira ili recimo bošnjačkog naroda ako bakirovu poziciju u reviziji posmatramo kao izraz volje naroda koji on predstavlja.
On postupa u interesu onih koji su ga postavili na funkciju, iako mi shvaćamo emotivno, politika često zavisi od interesa, njihov je da ne ulaze u sukob niti sa bošnjačkom niti srpskom stranom.
- Ricken
#4949 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Problem je što je on hrvatski član predsjedništva, koji očigledno zastupa interese hrvata iz Hercegovine. Ali to je njegova ili njihova stvar, koja će kad tad biti fakturirana, što bi rekle zapadne susjede.muzicar_iz_parka wrote:Koje posljedice?Nurudin wrote:Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
Kojim mehanizmom ga se može kazniti jer odstupa od željenog stava Bakira ili recimo bošnjačkog naroda ako bakirovu poziciju u reviziji posmatramo kao izraz volje naroda koji on predstavlja.
On postupa u interesu onih koji su ga postavili na funkciju, iako mi shvaćamo emotivno, politika često zavisi od interesa, njihov je da ne ulaze u sukob niti sa bošnjačkom niti srpskom stranom.
- Nurudin
#4950 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Stopirati mu izborni zakon i praviti se gluh sa "kanalom na hrvatskom jeziku" .muzicar_iz_parka wrote:Koje posljedice?Nurudin wrote:Nije ni korektan ni ispravan, nego je rekao "nemojte mene pitati, nemam ja sa ovim ništa".
"Mreža" da napravi malo širi prilog o Čovićevom ratnom "poduzetništvu" itd
Može se tu svašta
On je ovako se izjasnio jer ne želi da se zamjeri Dodiku, iako to nema veze sa interesom njegovog naroda jer
ih 99 % živi u federaciji.
Naravno, to je politika kojom on želi da dugoročno napravi sliku stalnog sukoba unutar federacije, pa da onda kaže
"evo vidite ne možemo ni mi Hravti kao ni Srbi sa ovim Bošnjacima, dajte nam naš entitet".
Međutim, ta politika je nerealna i služi mu samo za prikupljanje glasova, isto kao što našima služi kad kažu
da će ukinuti rs ili Dodiku da će se odcijepiti.
Da on zastupa interese svog naroda, ne bi ih pravio budalama oko toga