Revizija Invalida Unosan Biznis
-
demkra
#1 Revizija Invalida Unosan Biznis
Otkrivamo ko kako i zbog čega skida invalide i smanjuje im primanja i procente invaliditeta.
Na čelu ove bande je direktor zavoda za ocjenu radne sposobnosti Zijo hadžiomerović i njegova žena koja je u drugostepenoj komisiji kao i doktori koji su zaposleni u istom zavodu i rade po naređenju spomenutog kriminalca,naime nakon što vas pregleda ljekarska komisija kojoj je zaprjećeno krivičnim prijavama da ako ne smanje invalidnost svima,dolazi vaše rješenje na drugostepenu komisiju u kojoj je glavna žena pomenutog direktora,tada bivate pozvani i traže vam se pare ili će vam skinuti pola penzije tj ovisno o stepenu i procentu invaliditeta,u ovo je debelo uključen i savez RVI na čelu sa ale hošić kao i ministrom pijandurom helezom,naravno revizija se radi prvenstveno radi toga što je tako naredio MMF a bogami kako kažu nema para ni za plate administracije,činjenica je da se uopšte ne gleda jesu li ti ljudi stvarni ili lažni invalidi jer je ovo biznis u kojem se okreće milionski iznos,Iživljavanje i šikaniranje ratnih vojnih invalida se nastavlja još žešće zahvaljujući korumpiranim službenicima kao i izdajnicima u savezu RVI.
Na čelu ove bande je direktor zavoda za ocjenu radne sposobnosti Zijo hadžiomerović i njegova žena koja je u drugostepenoj komisiji kao i doktori koji su zaposleni u istom zavodu i rade po naređenju spomenutog kriminalca,naime nakon što vas pregleda ljekarska komisija kojoj je zaprjećeno krivičnim prijavama da ako ne smanje invalidnost svima,dolazi vaše rješenje na drugostepenu komisiju u kojoj je glavna žena pomenutog direktora,tada bivate pozvani i traže vam se pare ili će vam skinuti pola penzije tj ovisno o stepenu i procentu invaliditeta,u ovo je debelo uključen i savez RVI na čelu sa ale hošić kao i ministrom pijandurom helezom,naravno revizija se radi prvenstveno radi toga što je tako naredio MMF a bogami kako kažu nema para ni za plate administracije,činjenica je da se uopšte ne gleda jesu li ti ljudi stvarni ili lažni invalidi jer je ovo biznis u kojem se okreće milionski iznos,Iživljavanje i šikaniranje ratnih vojnih invalida se nastavlja još žešće zahvaljujući korumpiranim službenicima kao i izdajnicima u savezu RVI.
-
likid
#2 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
sem lopova koji su spomenuti da dodam da se trenutno vodi borba oko srebreničana koje je alija uveo u pravo bez ikakvih papira,sad helez gura zakon u parlamentu da ovo ozakoni a među tim ljudima ima puno civilnih žrtava,takođe lokalni bizovi pod kontrolom sda su napravili čuda uvodeći ljude u pravo kao i ministarstvo odbrane,dasamo znate kolike se pare u svemu ovome vrte boli glava,a ispaštaju opet oni koji su prvi stali u odbranu zemlje.
-
likid
#3 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
Mala dopuna jučer me zove jaran iz goražda kaže jedva je bugojanska pijandura helez izvukla živu glavu iz goražda,naime konjina je naredio doktorima da skida sve nakon što se 150 ljudi pobunilo,hajvan dolazi u goražde gdje biva otvoreno napadnut od strane invalida,ovaj kreten od ministra još jednom dokazuje da je revizija ništa više nego njegov privatni biznis,on naređuje ko je koliko procenata invalid,on naređuje ubaci ovoga skini onoga,u gornjem vakufu je skinuo 30 invalida da bi ih pred izbore vratio i na listu SDP postavio 2 komadanta za koje je dokazano da nisu i nemaju prava da primaju povlaštene penzije,ova džukela od ministra radi sve da uništi i ono malo ponosa što je ostalo u ljudima,borci i invalidi su počeli da mrze državu za koju su se borili.
- poznanik
#4 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
Imaš li konkretne informacije, imena, slučajeve... da ne bude i ovaj post samo još jedan u nizu "mahalskih", ili blijed pokušaj revanšizma "oštećene" stranke u postupkudemkra wrote:Otkrivamo ko kako i zbog čega skida invalide i smanjuje im primanja i procente invaliditeta.
Na čelu ove bande je direktor zavoda za ocjenu radne sposobnosti Zijo hadžiomerović i njegova žena koja je u drugostepenoj komisiji kao i doktori koji su zaposleni u istom zavodu i rade po naređenju spomenutog kriminalca,...činjenica je da se uopšte ne gleda jesu li ti ljudi stvarni ili lažni invalidi jer je ovo biznis u kojem se okreće milionski iznos... zahvaljujući korumpiranim službenicima kao i izdajnicima u savezu RVI.
Za sve koji imaju slične informacije o krivičnim djelima, savjetujem, za opće dobro svih nas, da se slobodno obrate tužilaštvima, njima prvo, pa tek onda da ih puste u javnost... Tamo se rješavaju ovakvi slučajevi, ne na forumima
http://kt-sarajevo.pravosudje.ba/
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
poznanik wrote:Imaš li konkretne informacije, imena, slučajeve... da ne bude i ovaj post samo još jedan u nizu "mahalskih", ili blijed pokušaj revanšizma "oštećene" stranke u postupkudemkra wrote:Otkrivamo ko kako i zbog čega skida invalide i smanjuje im primanja i procente invaliditeta.
Na čelu ove bande je direktor zavoda za ocjenu radne sposobnosti Zijo hadžiomerović i njegova žena koja je u drugostepenoj komisiji kao i doktori koji su zaposleni u istom zavodu i rade po naređenju spomenutog kriminalca,...činjenica je da se uopšte ne gleda jesu li ti ljudi stvarni ili lažni invalidi jer je ovo biznis u kojem se okreće milionski iznos... zahvaljujući korumpiranim službenicima kao i izdajnicima u savezu RVI.![]()
![]()
Za sve koji imaju slične informacije o krivičnim djelima, savjetujem, za opće dobro svih nas, da se slobodno obrate tužilaštvima, njima prvo, pa tek onda da ih puste u javnost... Tamo se rješavaju ovakvi slučajevi, ne na forumima![]()
http://kt-sarajevo.pravosudje.ba/
-
milojicabrzi
#6 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
...a ima i ova opcija krimilovci, potpuno anonimno, telefonom ili e-mailom....
http://www.sipa.gov.ba/hr/cl-krim.php
http://www.sipa.gov.ba/hr/cl-krim.php
-
likid
#7 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
gdje vi živite u švedskoj?? koji krimolovci koje tužilaštvo pa to je sve go kriminalac,ova pljačka je pod direktnim patronatom MMF i WB,Lokalni kriminalci sve ovo vode,pipci idu od doktora do predjednika stranaka,milionski biznis
- poznanik
#8 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
likid wrote:gdje vi živite u švedskoj?? koji krimolovci koje tužilaštvo pa to je sve go kriminalac,ova pljačka je pod direktnim patronatom MMF i WB,Lokalni kriminalci sve ovo vode,pipci idu od doktora do predjednika stranaka,milionski biznis
Imaš li ti bolji prijedlog, efikasniji, produktivniji?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
Nije istina dr. Biščević ortoped kojem idem pod nož ovih dana ne prima i ne traži koverte i mito u njima. Korupcija i kriminal političara dovešće do nestanka Bosne.likid wrote:gdje vi živite u švedskoj?? koji krimolovci koje tužilaštvo pa to je sve go kriminalac,ova pljačka je pod direktnim patronatom MMF i WB,Lokalni kriminalci sve ovo vode,pipci idu od doktora do predjednika stranaka,milionski biznis
Indikativan je nick otvarača teme @demkra. Kradeš, bolan nebio, od sebe, od svoje djece, unučadi, a ne za njih.
@poznanik,
Naravno da nema bolji, efikasniji i produktivniji prijedlog.
-
likid
#10 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
ja mislim da vi uopšte ne shvatate o čemu se ovde radi ili ste glupi ili sljepi,dakle mali rezime,revizija koja nije donjela nikakve uštede i koja se prebija preko amputiraca i paraplegičara a ne preko njemačkih sda divizija i raznih stranačkih lažnjaka neće i nije donjela ništa dobro,jer u budžetu fali 600 miliona,znate li da WB ili svjetska banka traži kompletno da se ukinu svi invalidi do 50%,mlade udovice i njima isto ukinuti primanja,povlašćene mirovine ukinuti,dobitnike ratnih priznanja ukinuti,penzije i invalidnine smaniti za 15%,jel vam više iz te guzice ulazi u glavu,dokle ćete ovde pamet prosipat a nemate pojma šta se dešava,ako neko od vas ima komšiju ili prijatelja parlamentarca pitajte ga šta im je dostavljeno na zadnjoj sjednici doma naroda i parlamenta,koji dokument od WB i šta traže da vlada usvoji,ako je imalo iskren potvrdit će vam ono što sam opisao iznad.
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
Nije prilično ovako započinjati svoje postove,...''Pijandura'' Helez ima moju podršku. Nismo bili plaćenici.likid wrote:ja mislim da vi uopšte ne shvatate o čemu se ovde radi ili ste glupi ili sljepi,dakle mali rezime,revizija koja nije donjela nikakve uštede i koja se prebija preko amputiraca i paraplegičara a ne preko njemačkih sda divizija i raznih stranačkih lažnjaka neće i nije donjela ništa dobro,jer u budžetu fali 600 miliona,znate li da WB ili svjetska banka traži kompletno da se ukinu svi invalidi do 50%,mlade udovice i njima isto ukinuti primanja,povlašćene mirovine ukinuti,dobitnike ratnih priznanja ukinuti,penzije i invalidnine smaniti za 15%,jel vam više iz te guzice ulazi u glavu,dokle ćete ovde pamet prosipat a nemate pojma šta se dešava,ako neko od vas ima komšiju ili prijatelja parlamentarca pitajte ga šta im je dostavljeno na zadnjoj sjednici doma naroda i parlamenta,koji dokument od WB i šta traže da vlada usvoji,ako je imalo iskren potvrdit će vam ono što sam opisao iznad.
-
likid
#12 Re: Revizija Invalida Unosan Biznis
Izgleda da tebi glava služi samo za ravnotežu,nakon ove tvoje izjave ja da sam ostao u ratu bez noge ili slično odrobijo bi te bez problema,gledaj zašto i zbog čega:PipiDugaDevetka wrote:Nije prilično ovako započinjati svoje postove,...''Pijandura'' Helez ima moju podršku. Nismo bili plaćenici.likid wrote:ja mislim da vi uopšte ne shvatate o čemu se ovde radi ili ste glupi ili sljepi,dakle mali rezime,revizija koja nije donjela nikakve uštede i koja se prebija preko amputiraca i paraplegičara a ne preko njemačkih sda divizija i raznih stranačkih lažnjaka neće i nije donjela ništa dobro,jer u budžetu fali 600 miliona,znate li da WB ili svjetska banka traži kompletno da se ukinu svi invalidi do 50%,mlade udovice i njima isto ukinuti primanja,povlašćene mirovine ukinuti,dobitnike ratnih priznanja ukinuti,penzije i invalidnine smaniti za 15%,jel vam više iz te guzice ulazi u glavu,dokle ćete ovde pamet prosipat a nemate pojma šta se dešava,ako neko od vas ima komšiju ili prijatelja parlamentarca pitajte ga šta im je dostavljeno na zadnjoj sjednici doma naroda i parlamenta,koji dokument od WB i šta traže da vlada usvoji,ako je imalo iskren potvrdit će vam ono što sam opisao iznad.
Predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas se sastao i sa predstavnicima branitelja Bosne i Hercegovine te sa njima razgovarao o zaštiti prava braniteljske populacije.
U ovom razgovoru, zaključeno je da prava istinskih branitelja Bosne i Hercegovine moraju biti zaštićena i da treba zaustaviti njihovo neopravdano i nasumično izvođenje iz prava. Poseban naglasak dat je na sve teži položaj branitelja BiH koji su se vratili u svoje domove na području entiteta Republika Srpska, a koje je aktualni ministar Zukan Helez izveo iz prava čime je dovedena u pitanje njihova i egzistencija njihovih porodica.
bez obzira na tihića i sda čovjek je 100% upravu,dakle ova pijandura koja se vabi na ime zukan helez je udario na krv koji su prosuli ti ljudi od kojih su mnogi izgubili djelove tjela i članove svojih familija,krv treba branit svoju koju si prosuo za ovu banana državu,sad zamisli jednog takvog teškog invalida koji nije sebi sposoban zaradit,i dođe kreten pa mu skine procenat i da mu manju penziju a od te crkavice živi,kupuje ljekove plaća režije,jel misliš da si normalan sa svojom izjavom,nisi i opet kažem odrobijo bi te za takvo nešto bez problema,nego vjeruj ti meni vrlo brzo će neko dobar belaj napravit kad upuca doktore na komisiji ili nešto slično.
sjećam se svoga komšije zahida kojem su oba roditelja poginuli kao prvoborci u 2 svjetskom ratu,ratno siroče od doma do doma,završio školu sa odličnim uspjesima i fakultete sve 10,zaposlio se oženio ali nema stana podstanar,i sjeti se zaha TITE pa mu napisa pismo ko šta đe kuda i da se oženio nema stana,za 5 dana stižu ključevi iz beograda eno ga i danas živ i zdrav u stanu od TITE 70 kvadrata,a ovde dobiješ 70 iza ušiju,zato ne pametuj nego promisli šta lupaš ovuda.