Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

Treba napraviti reviziju na nivou BiH i oduzeti Hrvatskim Srbima drzavljanstvo BiH?

Da, treba!
49
82%
Ne!
11
18%

Total votes: 60

DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

osa wrote:Iako postavljač teme ima pravo, srbi iz hrvatske i mudžahedini zakonski idu u isti koš, nekako mi se čini da njihov povratak u hrvatsko neće ići jer im to subraća iz bih ne žele, ne žele ni oni samo a ne želi ni hrvatska. Dok je kod mudžahedina to nešto drukčije, oni ne žele iz bih, većina bih stanovnika (ne žele samo oni koji bi ih danas-sutra iskoristili protiv bošnjaka) želi a i njihove matične države ih žele (većinu) jer bi s njima vrlo rado poravnale određene račune. Zato će rh srbi ostati u bih i želim im sretan ostanak kao što sam im poželio i odlazak.
Ja im zelim srecu i da se vrate na svoja vjekovna ognjista i da zive u miru sa komsijama Hrvatima...Od Knina , Baranje, pa nadalje...!
osa

Post by osa »

DobroJutroKolumbo wrote:
osa wrote:Iako postavljač teme ima pravo, srbi iz hrvatske i mudžahedini zakonski idu u isti koš, nekako mi se čini da njihov povratak u hrvatsko neće ići jer im to subraća iz bih ne žele, ne žele ni oni samo a ne želi ni hrvatska. Dok je kod mudžahedina to nešto drukčije, oni ne žele iz bih, većina bih stanovnika (ne žele samo oni koji bi ih danas-sutra iskoristili protiv bošnjaka) želi a i njihove matične države ih žele (većinu) jer bi s njima vrlo rado poravnale određene račune. Zato će rh srbi ostati u bih i želim im sretan ostanak kao što sam im poželio i odlazak.
Ja im zelim srecu i da se vrate na svoja vjekovna ognjista i da zive u miru sa komsijama Hrvatima...Od Knina , Baranje, pa nadalje...!
Od kada njih nema mir je božji od Knina, Baranje, pa nadalje...
DobroJutroKolumbo

osa wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
Od kada njih nema mir je božji od Knina, Baranje, pa nadalje...
Eh to je vec pitanje druge drzave jel mir ili ce biti nemir , u to necu da ulazim!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

Post by mIRCerka »

DobroJutroKolumbo wrote:
Jel ja tamo pitah, a sta je sa Kninskim Srbima, a ti mi rece nije to tema???Ko koga zajebava??? Ovih 500-600 ljudi nekome smeta ,ali ne smeta nikome 30.000 hiljada drzavljanstava , pa znas sta je to , to je vise od polovine koliko USA podijeli godisnje iseljenickih viza na lutriji za citav svijet!!! Zamisli ti da USA primi odmah 1% stanovnista na ukupni broj stanovnista koji trenutno tamo zivi . to bi ti bilo 3 MILIONA LJUDI U JEDNOJ GODINI ,otprilike , i to da prime Kineze , jel to normalno , zar to nije mijenjanje demografske slike???
Ti zajebavas mene i imputiras da sam rasista. Procitaj sta si napisao pa ce ti biti jasnije.
DobroJutroKolumbo wrote: E sad da ja tebe pitam sta su oni , Srbi sa podrucja RH uradili za Bosnu i Hercegovinu , osim sto rade na njenoj razgradnji!??
ko sto osa rece, yakonski u isti kos sa ostalima, pa da mi je iz oka ispao.
DobroJutroKolumbo wrote: I na kraju , slazem se , kad se budu oduzimala drzavljanstva , nek se oduzmu svima, sem sportistima i umjetnicima!!!
A i to je malo licemjerno, pasosi se daju nekim fudbalerima, pa nekim atleticarkama, inim sportistima, umjetnicima (feminem) dok istovremeno jedan dedo mora dokayivati da je ziv kako bi mu izdali uvjerenje o drzavljanstvu...
Kolumbo, globalizacija cuda cini, u Ameriku se doselio svako...ali su se DOSELILI. Nisu bili prognani kao bosnjaci iz istocne bosne, ili prodani od strane vlasti HR i RS ("et pusticemo mi vama srbe da dodju, nece niko pucat na njih, a ovi vamo kazu saljite ih tim putevima ocistili smo mi sela za njih)..

I ne, osa nije u pravu da ce to tesko ici sa CRO jer Bosnjake ne brine Abu Hamza, CRO i RS su jednostavnim dogovorom napravili tu migraciju i tako postavili jebeno jake temelje...

A nasa vlast u Sarajevu mirno sjedila....

I dan danas kad pogledam vecinu snimaka oluje vidim traktore sa gomilama stvari i zavezi zavezljaj zaboravi zavicaj stav i svi zivi zdravi odose...
I tu u toj grupi ces imati bekane koji poletise za komsijama, a isto tako i one koji su ylocine cinili kako bi se dokazali vrijednim tog papira u RS.

Svima koji imaju najmanju trun u svom dosijeu treba revidirat i po potrebi oduzet drzavljanstvo.
Koje god nacionalnosti ili boje bio.
lahor

Post by lahor »

Sramota je da se izgone branioci Bosne dok se onima koji su je rusili,pljackali i palili dodjeljuju drzavljanstva.Sve to treba natovariti na voz i to onaj sa stocnim vagonima kao sto su oni tovarili nas narod iz Prijedora i okoline pa procerat tamo odakle su i dosli.Neka polazu racune hrvatskoj vlasti sta su tamo radili u toku rata. :x
osa

Post by osa »

lahor wrote:Sramota je da se izgone branioci Bosne dok se onima koji su je rusili,pljackali i palili dodjeljuju drzavljanstva.Sve to treba natovariti na voz i to onaj sa stocnim vagonima kao sto su oni tovarili nas narod iz Prijedora i okoline pa procerat tamo odakle su i dosli.Neka polazu racune hrvatskoj vlasti sta su tamo radili u toku rata. :x
Ljudi su iz hrvatske otišli bez povratne karte.
xon_sa

Post by xon_sa »

Iskren da budem, ja ih ne bi protjerivao ako nisu bili ukljuceni u ratne zlocine i raznorazne druge kriminalne radnje. Nema razloga. Ova zemlja je uvijek bila otvorena za sve postene ljude bez obzira na naciju i religiju.

Ne zelim da nasjedam na ove providne podvale kvazidemokrata koji se deklarativno zalazu za oduzimanje drzavljanstava svima koji su ih nelegalno stekli, a u stvari im smetaju samo odredjene grupe ljudi, da ne kazem odredjene rase i religije.

Krivica je individualna, ali tesko objasnit kvazidemokratama :)
osa

Post by osa »

30 000 stanovnika ako se dobro rasporedi (u što ne sumnjam) u zemlji koja ima sastav i broj stanovnika kao bih, vrlo lako mogu biti presudan jezičac na vagi za mnoge stvari : izbori, unutrašnji ustroj, regionalizacija, referendum i sl., a zna se za koga oni glasaju, za onoga tko im je osigurao krov nad glavom, bez obzira kakav on bio.
DobroJutroKolumbo

#34 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

mIRCerka wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
Jel ja tamo pitah, a sta je sa Kninskim Srbima, a ti mi rece nije to tema???Ko koga zajebava??? Ovih 500-600 ljudi nekome smeta ,ali ne smeta nikome 30.000 hiljada drzavljanstava , pa znas sta je to , to je vise od polovine koliko USA podijeli godisnje iseljenickih viza na lutriji za citav svijet!!! Zamisli ti da USA primi odmah 1% stanovnista na ukupni broj stanovnista koji trenutno tamo zivi . to bi ti bilo 3 MILIONA LJUDI U JEDNOJ GODINI ,otprilike , i to da prime Kineze , jel to normalno , zar to nije mijenjanje demografske slike???
Ti zajebavas mene i imputiras da sam rasista. Procitaj sta si napisao pa ce ti biti jasnije.
DobroJutroKolumbo wrote: E sad da ja tebe pitam sta su oni , Srbi sa podrucja RH uradili za Bosnu i Hercegovinu , osim sto rade na njenoj razgradnji!??
ko sto osa rece, yakonski u isti kos sa ostalima, pa da mi je iz oka ispao.
DobroJutroKolumbo wrote: I na kraju , slazem se , kad se budu oduzimala drzavljanstva , nek se oduzmu svima, sem sportistima i umjetnicima!!!
A i to je malo licemjerno, pasosi se daju nekim fudbalerima, pa nekim atleticarkama, inim sportistima, umjetnicima (feminem) dok istovremeno jedan dedo mora dokayivati da je ziv kako bi mu izdali uvjerenje o drzavljanstvu...
Kolumbo, globalizacija cuda cini, u Ameriku se doselio svako...ali su se DOSELILI. Nisu bili prognani kao bosnjaci iz istocne bosne, ili prodani od strane vlasti HR i RS ("et pusticemo mi vama srbe da dodju, nece niko pucat na njih, a ovi vamo kazu saljite ih tim putevima ocistili smo mi sela za njih)..

I ne, osa nije u pravu da ce to tesko ici sa CRO jer Bosnjake ne brine Abu Hamza, CRO i RS su jednostavnim dogovorom napravili tu migraciju i tako postavili jebeno jake temelje...

A nasa vlast u Sarajevu mirno sjedila....

I dan danas kad pogledam vecinu snimaka oluje vidim traktore sa gomilama stvari i zavezi zavezljaj zaboravi zavicaj stav i svi zivi zdravi odose...
I tu u toj grupi ces imati bekane koji poletise za komsijama, a isto tako i one koji su ylocine cinili kako bi se dokazali vrijednim tog papira u RS.

Svima koji imaju najmanju trun u svom dosijeu treba revidirat i po potrebi oduzet drzavljanstvo.
Koje god nacionalnosti ili boje bio.
Ma znas ti onu cuvenu , "svi su krivi" , e kod mene nije tako, zna se ko je bio agresor ,a ko zrtveno janje...Od tih 30000 hiljada u BiH , najmanje 10000 je pucalo po gradovima u Hrvatskoj i u BiH po Krajini i Bihacu...I sad on dobio drzavljanstvo BiH, a do jucer je razvaljivo tenkovima i topovima...Ironicno...I jos nesto da ti kazem ne svi koji imaju najmanju trun u svom dosijeu , nego svima treba oduzeti drzavljanstvo ako su drzavljani Hrvatske po svemu...A ti mene zovi kako hoces i misli o meni sta hoces , ja sam samo za pravdu!!!
mIRCerka

#35 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

Post by mIRCerka »

DobroJutroKolumbo wrote:
Ma znas ti onu cuvenu , "svi su krivi" , e kod mene nije tako, zna se ko je bio agresor ,a ko zrtveno janje...Od tih 30000 hiljada u BiH , najmanje 10000 je pucalo po gradovima u Hrvatskoj i u BiH po Krajini i Bihacu...I sad on dobio drzavljanstvo BiH, a do jucer je razvaljivo tenkovima i topovima...Ironicno...I jos nesto da ti kazem ne svi koji imaju najmanju trun u svom dosijeu , nego svima treba oduzeti drzavljanstvo ako su drzavljani Hrvatske po svemu...A ti mene zovi kako hoces i misli o meni sta hoces , ja sam samo za pravdu!!!
Kolumbo. Pazi sad ovo. Taj zakon o drzavljanstvu je na drzavnom nivou. Abu Hamzi pasos dala Federacija. Kninskim srbima dala RS.
Srbi se odrekli hrvatskog drzavljanstva (mislim cak da je to bio jedan od uslova, nisam sigurna). Ja ti rekoh kako je i sta je i sto ce biti lakse rijesiti se i sandzaklija i arapa i kineza koji papire dobise u FBiH nego hrvatskih Srba.

A ti opet tumacis nesto sto ja uopste nisam pisala...
DobroJutroKolumbo

#36 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

mIRCerka wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
Kolumbo. Pazi sad ovo. Taj zakon o drzavljanstvu je na drzavnom nivou. Abu Hamzi pasos dala Federacija. Kninskim srbima dala RS.
Srbi se odrekli hrvatskog drzavljanstva (mislim cak da je to bio jedan od uslova, nisam sigurna). Ja ti rekoh kako je i sta je i sto ce biti lakse rijesiti se i sandzaklija i arapa i kineza koji papire dobise u FBiH nego hrvatskih Srba.

A ti opet tumacis nesto sto ja uopste nisam pisala...
Cijih uslova??? Mozda RS-a ,koji im je podijelio drzavljanstva , ali ne i krovnih institucija , oni su im podijelili drzavljanstva "RS-a", 95 godine, a ne BiH , i onda kad je dosao Dayton oni ostali u BiH , pocela zajednicka drzava sa dva entiteta ovakva kako jeste i na osnovu prebivalista oni dobili drzavljanstvo BiH!!!Znaci totalno nelegalno , e sad da se pokrene to pitanje pred USTAVNIM sudom letila bi drzavljanstva , ne samo njihova , vec i ovih Grka i Rusa i Ukrajinaca...Jer RS nije bio drzavotvorno tijelo medjunarodno priznato da dijeli drzavljanstva RS-a, a u trenutku davanja Arapima , R Bosna i Hercegovina je bila medjunarodno priznata drzava sa svim ovlastima ,sa sjedistem u Sarajevu, s tim da joj je dio teritorije bio okupiran!! Tako da bi ovi Arapi mogli imati sva prava za zadrzavanje drzavljanstva jer nisu dobili od Federacije BiH , vec od R BiH!!! Velika vecina njih je dobilo drzavljanstvo prije potpisivanja Daytona!!! Eto ti sa pravnog osnova!? Samo sto niko nece da nacinje temu , jer su to zabetonirali stranci, a ne mi ovde , stranci nece da aktueliziraju to pitanje u smislu ne talasaj vise...!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Kolumbo, izadji iz cahure administracije kantona...u lukavici sve i jedan dokument daju sa orlovima i 4C... vise puta smo pisali o tome na forumu...
tako da njima drzavljanstvo dade entitet, a u pitanju drzavni nivo...pa ti skontaj ko kome jb mater u svemu ovome :S

Evo hrvatska ce da radi reviziju drzavljanstava i svega ostaloga. Nasli su i pare za to. Ovdje se politicarima ne isplati to raditi...
I tu nema pitanje ja Bosnjak ja Srbin ja Hrvat, vec JA CU IMAT PARA ili JA NECU IMAT PARA...Ako mislis da ista od svega toga ima veze s patriotizmom, onda maca nemam sta vise da ti kazem na tu temu.
PS Da ne odemo skroz sa teme: Podrzavam reviziju, podrzavam deportaciju, ako treba doci cu s bubom i sama prevoziti ljude njihovim kucama.
cogni

#38 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

Post by cogni »

Cak i ako ima pravnog osnova za oduzimanje, potrebna je politicka volja za to. Nema teorije da RS pristane na tako nesto pa je samim tim ova tema suvisna.
DobroJutroKolumbo

mIRCerka wrote:Kolumbo, izadji iz cahure administracije kantona...u lukavici sve i jedan dokument daju sa orlovima i 4C... vise puta smo pisali o tome na forumu...
tako da njima drzavljanstvo dade entitet, a u pitanju drzavni nivo...pa ti skontaj ko kome jb mater u svemu ovome :S

Ali fol je u tome , sto je najcrnje od svega , nije drzavljanstvo dao entitet , kojeg u to doba nije ni bilo , nego samoproglasena drzava Republika Srpska!!!Kontas ti mene sad , oni su im to dali i prije Daytona i na osnovu drzavljanstva nepostojece drzave su dobili drzavljanstvo BiH a ne na osnovu entiteta...95 godine oni su njima dali ta njihova nepostojeca drzavljanstva!!!
osa

Post by osa »

DobroJutroKolumbo wrote:
mIRCerka wrote:Kolumbo, izadji iz cahure administracije kantona...u lukavici sve i jedan dokument daju sa orlovima i 4C... vise puta smo pisali o tome na forumu...

Ali fol je u tome , sto je najcrnje od svega , nije drzavljanstvo dao entitet , kojeg u to doba nije ni bilo , nego samoproglasena drzava Republika Srpska!!!Kontas ti mene sad , oni su im to dali i prije Daytona i na osnovu drzavljanstva nepostojece drzave su dobili drzavljanstvo BiH a ne na osnovu entiteta...95 godine oni su njima dali ta njihova nepostojeca drzavljanstva!!!
Sve iz otg vremena se priznaje: škola, radni staž, pravne radnje, pa i državljanstvo. po tvojoj logici i djeci bi trebalo ukinuti diplome jer su školu završila u rs.
mostarac

Post by mostarac »

Isto kao i prema vehabijama sto znaci drzavljanstva na reviziju, ocjena legalnosti sticanja, a ukoliko je ta legalnost upitna oduzimanje. Zahtjev za azil oni ionako ne mogu dobiti jer bi morali predociti dokumente da ne mogu da se vrate a Hrvatska im taj dokumenat nikad nece dati.
DobroJutroKolumbo

osa wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:

Sve iz otg vremena se priznaje: škola, radni staž, pravne radnje, pa i državljanstvo. po tvojoj logici i djeci bi trebalo ukinuti diplome jer su školu završila u rs.
Jel se ti pravis malo lud??? Moze mu sve priznati, ali ne i drzavljanstvo , kako ce mu dati drzavljanstvo drzava koja nije medjunarodno priznata i koja nikad nije postojala i sad ne postoji??? Nemoj mijesati babe i zabe!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

DobroJutroKolumbo wrote:
osa wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
Jel se ti pravis malo lud??? Moze mu sve priznati, ali ne i drzavljanstvo , kako ce mu dati drzavljanstvo drzava koja nije medjunarodno priznata i koja nikad nije postojala i sad ne postoji??? Nemoj mijesati babe i zabe!
E jebi ga sad kolumbo, kako onome daju sto ga branis?
Ta i ovi su djece iyrodili ako im to daje pravo na papire ....
dioklecian

#44 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

Post by dioklecian »

TheWatcher wrote:
The 51st State wrote:
TheWatcher wrote: govorim o osnovnoj kulturi zivljenja i ponasanja spomenutih srba iz hrvatske i ovih koji su nabrojani od mene :-) ukoliko moram da biram uvjek cu izabrati srbe iz hrvatske :x
Ne bi trebale biti relevante tvoje ili moje preferencije sudrzavljana kada su u pitanju dodjela drzavljanstava nego zakon. Ali posto nam je drzava takva kakva jeste te prefencije su dosad bile iznad zakona. Sta ce ova revizija utvrditi, vidjecemo.
svako se cese gdje ga svrbi 8) ja pricam o gradu gdje sam rodjen i gdje zivim citav zivot ... znam kako je bilo prije a bogami znam kako je i sada :x a sto se revizije tice,od toga ne ocekujem mnogo :-) :-)
ja se potpuno slazem s`tobom.
razlika je u mentalitetu ogromna izmedju siptara i srba iz krajine.
siptari nisu narod koji cini etnicka ciscenja, genocid itd itd, ako su siptari napustili taj jadni grad u koji ti zivis, onda im je to bilo najpametnije jer su se otarasili sljama kao sto si ti i ti tvoji srbi iz hrvatske, a tebi nek je sa srecom sa tvojima tvog mentaliteta jer i zasluzujete jedni druge, ali ste vjerojatno izabrali pogresno mjesto za suzivot.
siptari po evropi i sutra u svoju nezavisnu drzavu i nije tako lose :D :zzzz: :-D :-) :lol: :P
makondo

Post by makondo »

bez obzira sto se radi o istom pitanju - drzavljanstvu bih - ne mogu se mijesati babe i zabe. srbi iz hrvatske ne idu u isti kos sa mudzahedinima afro-azijskog porijekla iz jednostavnog razloga sto zakon o drzavljanstvu drugacije tretira gradjane bivsih yu republika. kad je rijec o dobijanju drzavljanstva bih, srbe iz hrvatske mozete usporedjivati sa bosnjacima iz sandzaka.
worker

#46 oduzimanje pasosa

Post by worker »

Ponasate se kao I predstavnici u vladi(jedan u klin drugi u plocu)to je nasa Bih.
zrikavac48

#47 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???

Post by zrikavac48 »

[quote="mIRCerka"
Sve i jedno nelagalno steceno drzavljanstvo treba oduzeti. Crn, bijel, zut..svejedno. Pasos nije nesto sto bi se moglo kupiti na pijaci, tako je makar u normalnim zemljama.[/quote]

Potpisujem!.
smayo

Post by smayo »

Nazad u Četvrtkovac. :P
kad je rijec o dobijanju drzavljanstva bih, srbe iz hrvatske mozete usporedjivati sa bosnjacima iz sandzaka.
ne vjerujem da su Sandze nekoga tjerali iz kuce.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ne , oni vec dugi niz godina zive u BiH i samo po tom osnovu ionako vec imaju pravo na drzavljanstvo :oops:
smayo

Post by smayo »

Postoji bitna razlika, jbg nije isto.
Post Reply