Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post Reply
JBT

#1 Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post by JBT »

I RS ima svog Fatmira:

Saveza logorasa RS trazi reviziju izvjestaja Komisije za Srebrenicu

Nije ubijeno vise od 2.300 Bosnjaka!?

Tvrdeci da bi izvjestaj Komisije za Srebrenicu mogao imati “nesagledive posljedice po srpski narod i institucije RS”, Savez logorasa RS zatrazio je da Narodna skupstina RS napravi njegovu reviziju. U svom saopcenju za javnost, ne sporeci da se u Srebrenici desio zlocin, pisu i da “brojka od 7.000 (ubijenih) ne odgovara stvarnoj situaciji na terenu”. Kazu, takvo sta potvrdjuju i svjedoci odbrane Slobodana Milosevica koji “argumentovano osporavaju broj od 7.000, navodeci da na tom podrucju nije ubijeno vise od 2.300 Bosnjaka, od kojih su vecina bili pripadnici bivse Armije BiH”. ………………Masovna strijeljanja…………………….. “I strane diplomate kao svjedoci odbrane tvrde nesto slicno. To je, ako se sjecate, rekao i Sefer Halilovic, bivsi komandanat Armije RBiH (!?). Zanima nas koliko je ljudi u Srebrenici umrlo prirodnom smrcu, koliko ih je poginulo ranije, jer tu ima i onih pripadnika Armije BiH koji su poginuli u medjusobnim mafijaskim obracunima... Trazimo detaljne podatke koji ce imenom i prezimenom reci ko je umro prirodnom smrcu, ko je i kada zaista poginuo, ko je i kada ubijen”, kaze Branko Dukic, predsjednik Saveza logorasa Republike Srpske. Podsjecamo Dukica kako se izvjestaj Komisije za Srebrenicu tice samo dogadjaja u julu 1995. godine, kada je strijeljano i u masovne grobnice zatrpano oko 8.000 civila Bosnjaka. “Da, ali nas zanimaju podaci o Srebrenici od pocetka do kraja rata. Imam podatke da su u Memorijalni centar u Potocarima kao sehidi sahranjivani i ljudi koji su umrli prirodnom smrcu 1992. godine. Zanima nas i da li su u Memorijalni centar sahranjivani ljudi koji su poginuli 95! Trazimo da se imenom i prezimenom ispita ko je poginuo, ko umro prirodnom smrcu, te da se datumi rodjenja i pogibije uklesu u Memorijalni centar. Kao recimo na Kozari, na Mrakovici, gdje se tacno znaju imena poginulih. Ovako, moze se dogoditi da je neko umro 1993. godine, a ostane zabiljezeno da je poginuo 1995”, misli Dukic. Saopcenje i stavovi Saveza logorasa RS naljutili su Mirasada Tokacu, predsjednika Istrazivacko-dokumentacionog centra u Sarajevu. On kaze kako je Savez logorasa RS ekspozitura kroz koju najekstremnija srpska politika testira svoje stavove u javnosti. U onim nesagledivim posljedicama koje bi izvjestaj o Srebrenici mogao imati “po institucije RS i srpski narod”, cega se boji Savez logorasa RS, Tokaca vidi nestanak s geopoliticke karte BiH zlocinackih tvorevina koje se zovu entiteti. Tokaca vjeruje kako su mnoga udruzenja koja se ratom bave na nacin Saveza logorasa RS pod direktnom paskom politickih mecena i tajnih sluzbi. ……………..Parapoliticka stranka……………… “Kljucni ljudi Saveza logorasa RS su ljudi iz obavjestajnih struktura. Prema tome, ne bave se oni razvojem civilnog drustva, nego su parapoliticka stranka”, zakljucuje Tokaca. Dukic kaze kako on i njegovo udruzenje namaju veze s tajnim, obavjestajnim sluzbama, kako Savez kojim predsjedava nije pod uticajem SDS. “U svojim saopstenjima Savez logorasa puca i po SDS, SNSD... Nedavno sam Dodiku rekao da je veci nacionalista od Cavica. Jednostavno, trazimo da se u Srebrenici ispita sve od pocetka rata do masakra jula 1995”, kaze Dukic.

Asaf BECIROVIC

Copyright © 1999-2000 OSLOBODJENJE Sarajevo
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma sva ova prebrojavanja su bloesna jer ne znam koja je razlika kada kazes da je ubijeno 2, 4, 8, 12 hiljada. Genocid je genocid, bez obzira na cifru koju je za Jasenovac pobijao Tudjman, za Holokaust Fatmir, pa bilo je ocekivano da ce sada neko negirati zlocin u Srebrenici, pa se nasao taj neki majmun Dukic. :x
vidi_vidi_vidi

#3 Re: Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post by vidi_vidi_vidi »

JBT wrote:I RS ima svog Fatmira:
Vidjet' cemo da li ce sad i Helsinski komitet biti toliko principijelan i postupiti na isti nacin kao i u Fatmirovom slucaju :)
Genocid nad bosnjacima je nebrojeno puta omalovazavan i minimiziran, a Helsinski komitet nije podnio niti jednu jedinu tuzbu. Mozda ce to uciniti sada :)
Toozla

#4 Re: Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post by Toozla »

vidi_vidi_vidi wrote:
Vidjet' cemo da li ce sad i Helsinski komitet biti toliko principijelan i postupiti na isti nacin kao i u Fatmirovom slucaju :)
Genocid nad bosnjacima je nebrojeno puta omalovazavan i minimiziran, a Helsinski komitet nije podnio niti jednu jedinu tuzbu. Mozda ce to uciniti sada :)

ja bih izmedju odbrane digniteta srebrenicke tragedije i odbrane Fatmira A. uvijek odabrao i na prvo mjesto stavio srebrenicu...

stvarno ne kontam pojedince???????

srebrenica = ma, jebo njih...hajirovalo se sto se hajirovat moglo na njihov racun.....

Fatmir A. = Bosnjaci
St.Germain

#5 Re: Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post by St.Germain »

vidi_vidi_vidi wrote:
ovo je tipicna podvala svih nacionalista u Bosni i Hercegovini: zakon spojenih posuda

ako ce nase branit, onda imaju pravo da ih i napadaju

i onda se takvi zale na NEPRINCIPIJELNOST?!!
FUJ!!!

onaj ko iole prati rad HK-a, sve mu moze prigovoriti ali sigurno ne i neprincipijelnost

sve u svemu, logika je neumoljiva: onaj ko opravdava fasizam je i sam fasista.
vidi_vidi_vidi

#6 Re: Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post by vidi_vidi_vidi »

Toozla wrote:
vidi_vidi_vidi wrote:

ja bih izmedju odbrane digniteta srebrenicke tragedije i odbrane Fatmira A. uvijek odabrao i na prvo mjesto stavio srebrenicu...

stvarno ne kontam pojedince???????

srebrenica = ma, jebo njih...hajirovalo se sto se hajirovat moglo na njihov racun.....

Fatmir A. = Bosnjaci
Nisam spominjao odbranu Fatmira Alispahica nego princip po kojem bi Helsinski komitet trebao da odbrani minimiziranje srebrenickih zrtava kao sto se usprotivio minimiziranju broja ubijenih jevreja iz Fatmirovog teksta.
Citaj malo pazljivije pa ces vidjeti sta sam napisao.
Za mene Fatmir nije jednako sto i bosnjaci. Za mene je holokaust ono gdje stvaljam znak jednakosti, desio se on nad bosnjacima ili nad jevrejima.
vidi_vidi_vidi

#7 Re: Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post by vidi_vidi_vidi »

St.Germain wrote:
vidi_vidi_vidi wrote:
ovo je tipicna podvala svih nacionalista u Bosni i Hercegovini: zakon spojenih posuda

ako ce nase branit, onda imaju pravo da ih i napadaju

i onda se takvi zale na NEPRINCIPIJELNOST?!!
FUJ!!!

onaj ko iole prati rad HK-a, sve mu moze prigovoriti ali sigurno ne i neprincipijelnost

sve u svemu, logika je neumoljiva: onaj ko opravdava fasizam je i sam fasista.
Germa, i ti malo pazljivije procitaj ono sto sma napisao.

Evo, jos jednom cu ponoviti da ne bi bilo zabune.

Ukoliko je Helsinski komitet imao razumjevanja za minimiziranje zrtaava jevreja iz II svjetskog rata, i zbog toga podigao optuznicu protiv Fatmira Alispahica, valjda bi red bio da podigne optuznicu i protiv onih koji minimiziraju zlocine nad bosnjacima. Jos se usudjujes nazvati me nacionalistom i cime jos sve ne zbog ovoga sto sam napisao. Traziti ravnopravan odnos prema zrtvama je po tebi podvala?
vuk

#8 Re: Revizija genocida na Fatmirov nacin

Post by vuk »

vidi_vidi_vidi wrote:
Pun pogodak! Naravno da to nece uciniti. 8-)
Post Reply