Restorani u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bmx

#1 Restorani u Sarajevu

Post by bmx »

dodze vam neko drag koga dugo niste vidjelii treba ga negdje izvesti. ja bih da to bude neki fini restoran sa dobrom klopom, pa mi sad treba par prijedloga ako znate 8-) nista pretjerano ozbiljno i ukoceno, ali ipak da je restoran a ne kafic

hvala
Ivy

Post by Ivy »

Tavola, talijanski restoran. Titova 50, u prolazu kod Stefanela! :-D
bmx

Post by bmx »

hvala :D
Tisina

Post by Tisina »

Inat kuca.. Dveri.. :) Park Princeva :)
zensko

Post by zensko »

Mexicki restoran na Breci, Cabillo ili kako se vec zove

:)
Hart

Post by Hart »

Slazem se sa Ivy: Tavola definitivno, super je klopa, atmosfera je ok.

kao opcija mozda:
Klub 92 (dom policije)
restoran Jez
La Familia (Marin Dvor)
Trattoria Uno (kod Bristola)
Inat kuca
(Onaj "meksicki" na Breki je ok sto se tice atmosfere, ali je klopa samo nalik meksickoj, nije bas za otici i uzivati u jelu)

:D
zensko

Post by zensko »

Hart wrote:Slazem se sa Ivy: Tavola definitivno, super je klopa, atmosfera je ok.

kao opcija mozda:
Klub 92 (dom policije)
restoran Jez
La Familia (Marin Dvor)
Trattoria Uno (kod Bristola)
Inat kuca
(Onaj "meksicki" na Breki je ok sto se tice atmosfere, ali je klopa samo nalik meksickoj, nije bas za otici i uzivati u jelu)

:D
Jezz vise ne radi, koliko ja znam..

a sto se mexicke klope tice, bmx ako volis ljuto i ako ta draga osoba voli ljuto, onda Breka :)

ako ne..onda se slazem da je Tavola pravo mjesto..
clone033

Post by clone033 »

Bon Apetit na Marijin Dvoru, pored restorana od Branke Sovrlic, Vinoteka na Skenderiji,
The_Fluid

Post by The_Fluid »

- Vinoteka (no ljetni je godishnji odmor, tek od SFF su opet otvoreni), SKenderija 12;
- Bon Apetit, u kutu zgrade, gdje je Whitefield, Babalou, kako neko reche tik pored Broadway-a, Branke Sovrlitj;
- Park Princheva, iznad S
stare bistrichke stanice, pored shkole, putokazi su svuda, ne mozhe se pogrijeshiti;
(e sada..dva mjesta, lichno ih josh ne provjerih, no tvrde ljudi da je klopa dobra)
- Pivnica sarajevska, kazhu da nije loshe
- i restoran shto je Lipa otvorio u Ulici Skenderija, poslije Vinoteke, sa lijeve strane, gdje je BiHAMK, ko se sjeti imena, hvala mu)

Cabillo, Breka, atmosfera je bolja od klope, slichno je i sa Dverima, mada su Dveri zavuchenije i neobichnije, mozhda je bolje mjesto za izvesti nekoga.

to be continued..
micika

Post by micika »

Imas bosansku kucu,hrana im je pravo dobra.
Onda imas u semizovcu,Imidz,hrana odlicna,basta pored potocica,priroda,a cijene pristojne.

ne bih ti preporucila da ides samo u Gusar i onaj restoran kod medicinskog fakulteta,onaj sa zastavicama.Cijene katastrofa :shock:
Hart

Post by Hart »

samo da dodam: bio sam u Pivnici na rucku prije par dana, klopa je ok, ambijent vrlo lijep i ugodan, usluga nesto iznad prosjeka ( a mozda nam se posrecilo da je konobar bio dobre volje), elem preporucujem, iako nije bilo puno gostiju pa malo prazno djeluje (doduse ne znam kako je navecer)

Mjesto sa zastavicama se (cini mi se) zove New Concept, i zaista je preskupo - istina nisam tamo odavno bio
clone033

Post by clone033 »

Mislim da se Lipino mjesto zove Taviola, tu su kubanska jela, imas na carsiji Pod lipom, Tratoria na Ciglanama, Ambient na Ciglanama, Dom za vjesanje na Ciglanama (nije bas restoran vise je birc, ali je dobra klopa i atmosfera je domacinska), Club L u Gabelinoj (bivsa Matije Gubca)
13

Post by 13 »

restorani .....
magnum
capry
la familija
mexicki restoran na breki
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Hart

Post by Hart »

correct ! ocito smo bili zaboravili na neke restorane. A mozemo li malo o onima izvan Sarajeva?? Meni su najbolji : Bacchus u Livnu, Leptir (negdje u opcini Doboj-Istok), onaj meksicki u Banjaluci, Restoran Bosna (unutar motela Bosna) - Puticevo - malo prije Travnika.... etc

:D :D :D
zili

Post by zili »

clone033 wrote:Mislim da se Lipino mjesto zove Taviola, tu su kubanska jela, imas na carsiji Pod lipom, Tratoria na Ciglanama, Ambient na Ciglanama, Dom za vjesanje na Ciglanama (nije bas restoran vise je birc, ali je dobra klopa i atmosfera je domacinska), Club L u Gabelinoj (bivsa Matije Gubca)

Dom za vješanje???

Gdje je to molim te, to moram vidjeti :-D
Kaiser

Post by Kaiser »

Hart wrote:correct ! ocito smo bili zaboravili na neke restorane. A mozemo li malo o onima izvan Sarajeva?? Meni su najbolji : Bacchus u Livnu, Leptir (negdje u opcini Doboj-Istok), onaj meksicki u Banjaluci, Restoran Bosna (unutar motela Bosna) - Puticevo - malo prije Travnika.... etc

:D :D :D

Kad smo kod toga, restoran Dubrovnik, u Zenici. Bio sam tamo, ne mozes vjerovati kakav restoran, Vrijedi otici, onakav ugodjaj je rijedak i na moru. Mislim da je Ahmed Buric pisao o njemu u Danima.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Idemo dalje, od ovih boljih restorana u Sarajevu, nadjoh da Vinoteka ima i web stranicu: http://www.vinoteka.ba/, a za ostale ne znam.

Na zhalost, La familija mi je nekako potonula, kao i New Concept, neshto slichno se desilo i restoranima Dubrovnik (pochetak Ulice Logavina), i Jadran (u zgradi Ine, u Hrasnom)(dodushe ovaj restoran je vishe poluzatvorenog tipa).

Meksichki u Banja Luci se zove Grill Master.

Kad smo vetj kod restorana, lista je poduzha, od MG-a u Trebinju, preko restorana na Drini u Fochi, do restorana pokraj Dvorova, takodjer na Drini, u Bijeljini.

Za ljubitelje domatje pure sa kiselim mlijekom preporuchuje se restoran Tochak, na putu ka Mokrom.

nastavit tje se..
Hart

Post by Hart »

u pravu si za La Familiju, jeste nekako potonula, mislim da su nedavno promijenili sve konobare, ovi novi su nekakvi zbunjeni...
bio sam u tom restoranu u Beljini, al' nako, jeste ok al' nije kakva pljacka... doduse zavisi sta ko voli jesti..

u tom Tochku nisam bio :-)
Kaiser

Post by Kaiser »

Evo jos jedan prijedlog za sve ljubitelje dobrih restorana. Ko se zadesi u Brckom a bude gladan od srca predlazem restoran Lime. Zapravo je to lounge bar & restoran, ali u naravi spoj izvrsno funkcionise. Lime je italijanski restoran, a moram reci da sam se svojim ocima uvjerio da se tjestenina pravi "na licu mjesta" sto bas i nije cesto. Meni je klasican, ali sve je toliko "frisko" da se skromnost menija time nadojesta. Predlazem canelone sa mljevenim zeljem.
Ko navrati u poslijepodnevnim ili vecernjim satima Lime funkcionise kao izvrstan lounge bar, u odvojenom dijelu restorana. Na raspolaganju su jako pristojni i skoro neprimjetni konobari, te skoro uvijek prisutan vlasnik Sem (nadimak) sa kojim mozete do mile volje pricati okoktelima. Ako se nadjete u Brckom, navratite, necete se pokajati.
Prenj

#21 Vinoteka

Post by Prenj »

Ako zelis u "Vinoteku" zbog vina, bolje ne idi. Super napucane cijene, a izbor vina kao u "Robot" supermarketu = peta liga Italije, Argentine, ...
Prenj

#22 Vinoteka

Post by Prenj »

Ako zelis u "Vinoteku" zbog vina, bolje ne idi. Super napucane cijene, a izbor vina kao u "Robot" supermarketu = peta liga Italije, Argentine, ...
clone033

Post by clone033 »

zili wrote:
clone033 wrote:Mislim da se Lipino mjesto zove Taviola, tu su kubanska jela, imas na carsiji Pod lipom, Tratoria na Ciglanama, Ambient na Ciglanama, Dom za vjesanje na Ciglanama (nije bas restoran vise je birc, ali je dobra klopa i atmosfera je domacinska), Club L u Gabelinoj (bivsa Matije Gubca)

Dom za vješanje???

Gdje je to molim te, to moram vidjeti :-D
kada krenes od lifta na ciglanam prema ristoranteu pa negdje na sredini zelena kapija ima imaju i klupe ispred ma ne mozes fuliti, za stalne goste konobar je tetak extra mjesto sa extra hranom, jedno vrijeme si od sokova mogao dobiti samo rasol
dajdzarile

Post by dajdzarile »

jel co'ek rece da hoce da ispostuje kad mu ko dodje ili...? ako je taj "KO" onekud a ne odavde onda mu ne preporucujte mexicke,italijanske,uzbekistanske ,kirgistanske i slicne budalastine
jer je vani to dovedeno do savrsenstva a ovi nasi su blijeda kopija...

odvedi ti tog nekog u inat kucu, ili bosansku kucu a
ako hos mozes i "kod majmuna" u nahorevo ili park princeva

a za ove sto bi malo da ispadnu kosmopolite i strasni gurmani
pa se u svom gradu gadjaju preporukama italijanske,mexicke ,libanonske, azerbejdjanske i ostalih kuhinja jer im je i dedo jeo te kuhinje ( a tek sto je nana pravila pastu cccc :D ) pitanje
znate li sta je kljukusa? :D i znate li gdje ima dobar grah u Sa?

ps. doduse to se havlja u kuci al se na forumu malo palamudi
jele? :D :D
clone033

Post by clone033 »

e da zaboravili smo Magarac iz zgrade Ine
Post Reply