Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
-
I
#1 Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Da neko ne zna slucajno neki restoran u Sarajevu gdje bi se moglo otici u petak navecer a da sviraju tamburasi
-
fini dečko
#2 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Probaj na grbavici iz shoping centra, zaboravih kako se zove, ali tamo znam da su svirali, nisam bio odavno.I wrote:Da neko ne zna slucajno neki restoran u Sarajevu gdje bi se moglo otici u petak navecer a da sviraju tamburasi
- swirl
#3 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Lights.fini dečko wrote:Probaj na grbavici iz shoping centra, zaboravih kako se zove, ali tamo znam da su svirali, nisam bio odavno.I wrote:Da neko ne zna slucajno neki restoran u Sarajevu gdje bi se moglo otici u petak navecer a da sviraju tamburasi
- Patron of Formello
#4 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Imas glamur bivsi trezor.Preko puta autobuskog stajalista Sutjeska.I wrote:Da neko ne zna slucajno neki restoran u Sarajevu gdje bi se moglo otici u petak navecer a da sviraju tamburasi
-
hahufafu
#5 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
imidz? ja mislim da tamo ima muzika u zivo petkom..
-
hahufafu
#6 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
u zivo=uzivo.. prenese me 
-
gold'n'brown
#7 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
edit sluzi za editovanjehahufafu wrote:u zivo=uzivo.. prenese me
-
I
#8 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
U lights-u ima samo u subotu muzika uzivo sto mi ne odgovara. Probat cu s tim trezorom mada tamo nikada nisam bila. Zna li iko kakva je hrana, atmosfera?
-
Gospoda Ministarka
#9 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 12:44, edited 1 time in total.
-
Max Bunker
#10 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Da opet malo aktiviramo ovu temu
Gdje sada ima muzike uzivo ( moze tamburasi ) ?
Gdje sada ima muzike uzivo ( moze tamburasi ) ?
- Meshtar
#11 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Za mene je najbolji restoran tog tipa (tamburaši, starogradska muzika i slično) Stare vrbe u Jukićevoj kod Bosnalijeka. Tamburaši su petkom i rezervacija je obavezna.
Jedino što kradu na posluženju, tačnije nabaca ti gazdarica na račun malo viškova u smislu pića
Ako misliš cugati, obezbjedi se tako da konobar upisuje naručeno na dva listića, jedan za tvojim stolom, a drugi kod njega. Tužno, ali je tako.
Muzičari su odlični i neumorni
Jedino što kradu na posluženju, tačnije nabaca ti gazdarica na račun malo viškova u smislu pića
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#12 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Mala pivnica na Marijin Dvoru, petkom i subotom sviraju. Mora se rezervisati, jer bude gužva strašna. Hrana odlična.
-
gurabija78
#13 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
sta je mala pivnica?
bivsi internet?
bivsi internet?
-
gurabija78
#14 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
imas li broj telefona?Meshtar wrote:Za mene je najbolji restoran tog tipa (tamburaši, starogradska muzika i slično) Stare vrbe u Jukićevoj kod Bosnalijeka. Tamburaši su petkom i rezervacija je obavezna.
Jedino što kradu na posluženju, tačnije nabaca ti gazdarica na račun malo viškova u smislu pićaAko misliš cugati, obezbjedi se tako da konobar upisuje naručeno na dva listića, jedan za tvojim stolom, a drugi kod njega. Tužno, ali je tako.
- Meshtar
#15 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Ovdje možeš sve naći.gurabija78 wrote:imas li broj telefona?Meshtar wrote:Za mene je najbolji restoran tog tipa (tamburaši, starogradska muzika i slično) Stare vrbe u Jukićevoj kod Bosnalijeka. Tamburaši su petkom i rezervacija je obavezna.
Jedino što kradu na posluženju, tačnije nabaca ti gazdarica na račun malo viškova u smislu pićaAko misliš cugati, obezbjedi se tako da konobar upisuje naručeno na dva listića, jedan za tvojim stolom, a drugi kod njega. Tužno, ali je tako.
http://www.vrbe.co.ba/
-
gurabija78
#16 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Meshtar wrote:Ovdje možeš sve naći.gurabija78 wrote:imas li broj telefona?Meshtar wrote:Za mene je najbolji restoran tog tipa (tamburaši, starogradska muzika i slično) Stare vrbe u Jukićevoj kod Bosnalijeka. Tamburaši su petkom i rezervacija je obavezna.
http://www.vrbe.co.ba/
aferim, hvala!
- sabrinna
#17 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
da.gurabija78 wrote:sta je mala pivnica?
bivsi internet?
- NekoIzMase
#18 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Koliko me sjećanje služi, ja sam vidio harmoniku, kontrabas, gitaru i violinu kod onog benda u Vrbama ili sam bio toliko pijan da nijednu tamburu nisam vidioMeshtar wrote:Za mene je najbolji restoran tog tipa (tamburaši, starogradska muzika i slično) Stare vrbe u Jukićevoj kod Bosnalijeka. Tamburaši su petkom i rezervacija je obavezna.
- swirl
#19 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Nisam bila, ali znam da imas tamburase u Restoranu "SEHARA", Bravadžiluk (kod Vijecnice), stalno dobivam pozivnice na FB
- Meshtar
#20 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Mislio sam više na repertoar muzike, nego na same instrumente. Tamburice ćeš rijetko gdje sresti svakako kod nas. Ali hajde recimo da sam se nespretno izrazioNekoIzMase wrote:Koliko me sjećanje služi, ja sam vidio harmoniku, kontrabas, gitaru i violinu kod onog benda u Vrbama ili sam bio toliko pijan da nijednu tamburu nisam vidioMeshtar wrote:Za mene je najbolji restoran tog tipa (tamburaši, starogradska muzika i slično) Stare vrbe u Jukićevoj kod Bosnalijeka. Tamburaši su petkom i rezervacija je obavezna.
Čudi me da niko nije reagovao za "klanje" na računu
-
*mima*
#21 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Sad sviraju i subotom....a sto se tice "klanja" racuna........uzas.
- NekoIzMase
#22 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Ja računa očima nisam vidio. Cijene i ne znam kako se kreću a za 4 Heineken piva, 4 soka i hladnu platu račun je bio 83 KM.Meshtar wrote: Čudi me da niko nije reagovao za "klanje" na računu
P.S. Onaj bend naplaćuje 3 000 ili 3 500 KM za nastupe na vjenčanjima i slično pa možda je to razlog zbog kojeg udaraju svoje goste po džepu
-
gurabija78
#23 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
NekoIzMase wrote:Ja računa očima nisam vidio. Cijene i ne znam kako se kreću a za 4 Heineken piva, 4 soka i hladnu platu račun je bio 83 KM.Meshtar wrote: Čudi me da niko nije reagovao za "klanje" na računu
P.S. Onaj bend naplaćuje 3 000 ili 3 500 KM za nastupe na vjenčanjima i slično pa možda je to razlog zbog kojeg udaraju svoje goste po džepu
u nekim kafanama se dodaje lova za muziku, u iznosu 10-20% na racun, ili fiksno, tako je nekad kod Bate u Amfori bilo.... tako da je moguce da je u tih 83 KM 20-30 KM otislo na muziku.... a morebit da su te zavrnuli samo
- Michun
#24 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
Ima, ima...i to bas fino bude.swirl wrote:Nisam bila, ali znam da imas tamburase u Restoranu "SEHARA", Bravadžiluk (kod Vijecnice), stalno dobivam pozivnice na FB
E sad, kako je u maloj basti? Prosle god. tj. zime bilo OK.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#25 Re: Restoran s muzikom uzivo u Sarajevu
To je baš klanje. U pomenutoj pivnici/Internetu nama 8 velikih točenih Tuborga, kola, sok, jeger , đus-votka i neka njihova miks-plata izašlo sve 80 KM.NekoIzMase wrote:Ja računa očima nisam vidio. Cijene i ne znam kako se kreću a za 4 Heineken piva, 4 soka i hladnu platu račun je bio 83 KM.Meshtar wrote: Čudi me da niko nije reagovao za "klanje" na računu