Resekcija korijena zuba

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Ivo Lola

#1 Resekcija korijena zuba

Post by Ivo Lola »

prije dvije godine sam radio operaciju-resekciju korijena na gornjoj dvici
bila je neka cista koja se nije uspjela drenirati nakon par mjeseci pokusavanja i moralo se operisati

od tad povremeno osjetim tu ranu, bas kao i tad kad je bila cista, pritisak neki, i bol kad jezikom ili prstom pritisnem nepce na tom mjestu
medjutim od prekuce se naglo pogorsalo, konstantno boli a kad pokusam pritisnuti onda bas osjetim...

je li moguce da se ponovno stvorila cista na istom mjestu, ima li smisla piti antibiotike, moze li biti vezano sa promjenom vremena...
nesto drugo ???
irac300

#2 Re: Resekcija korijena zuba

Post by irac300 »

Ivo Lola wrote:prije dvije godine sam radio operaciju-resekciju korijena na gornjoj dvici
bila je neka cista koja se nije uspjela drenirati nakon par mjeseci pokusavanja i moralo se operisati

od tad povremeno osjetim tu ranu, bas kao i tad kad je bila cista, pritisak neki, i bol kad jezikom ili prstom pritisnem nepce na tom mjestu
medjutim od prekuce se naglo pogorsalo, konstantno boli a kad pokusam pritisnuti onda bas osjetim...

je li moguce da se ponovno stvorila cista na istom mjestu, ima li smisla piti antibiotike, moze li biti vezano sa promjenom vremena...
nesto drugo ???
Bezveze ti je da pitaš forumaše. Otiđi stomatologu nek' ti pregleda. Po tvom opisu, liči na novu cistu, možda na susjednom zubu, ako nije dobro odrađena prva operacija. Ja sam operisao cistu na dvojci, prije dvije godine, nikakvih problema od tada nemam.
ifaufa

#3 Re: Resekcija korijena zuba

Post by ifaufa »

Ja sam radila prije 2 mjeseca kod dr. Bejtovica na obadvije dvojke. Takođe ciste. Savjet da odete kod njega. Definitivno je veliki strucnjak. Sve je proslo odlicno..i operacija i oporavak. Slikala sam ponovo odlicno je uradio.
Post Reply