Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
- anonimnaosoba
#51 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Domovino, sretan ti rođendan! 
- vaučer
#52 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Sretno zemljo.
Nadam se da ću te bolje upoznati u narednoj godini (planiram obići nekoliko planina).
Nadam se da ću te bolje upoznati u narednoj godini (planiram obići nekoliko planina).
- iz dna duše
#53 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
vaučer wrote:Sretno zemljo.
Što je više budeš obilazio, sve će ti se više dopadati...toliko lijeph planina, rijeka, jezera, kulturno-istorijskih spomenika-za neke smo čuli, za većinu ne...tek kada kreneš sam da otkrivaš sve to, shvatiš kakva smo mi riznica...Govorim iz ličnog iskustva....otkako svoj odmor provodim van one stereotipne turističke ponude, ja mogu reći da poznajem domovinu...a još nisam sve vidjela, što sam planirala...
-
harisl
#54 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Sretan Dan Drzavnosti
Ima da padne jedan cheesecake danas
Ima da padne jedan cheesecake danas
-
Revoltage
#55 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Dragoj mojoj BiH...
Sretan rođendan!
Sretan rođendan!
- BHCluster
#56 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Sretan rođendan!
-
Ambrozija
#57 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Prije 69 godina, 3 naroda sjela uz kafu i dogovorila se da zajedno grade državu BiH i svi od toga 50 godina dobro živjeli. Ta ista odluka omogućila 1992. je da BiH dobije međunarodno priznanje, danas ta ista 3 naroda ne mogu se dogovoriti ni oko čega jer jedan insistira da pije kahvu, drugi kafu a treći kavu. Sretan Dan državnosti svima koji piju čaj. 
-
TheMule
#58 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Bit ces opet Republika, moja lijepa zemljo! Nek crknu dusmani!
- SemPer_fi
#59 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Ambrozija wrote:Prije 69 godina, 3 naroda sjela uz kafu i dogovorila se da zajedno grade državu BiH i svi od toga 50 godina dobro živjeli. Ta ista odluka omogućila 1992. je da BiH dobije međunarodno priznanje, danas ta ista 3 naroda ne mogu se dogovoriti ni oko čega jer jedan insistira da pije kahvu, drugi kafu a treći kavu. Sretan Dan državnosti svima koji piju čaj.
- madtv
- korisnik.1
#61 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Sretan rođendan domovino, iako je tvoj rođendan bio i prije 1000 godina

- Better Man
#62 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Zemljo mojih djedova
Dok je tvojih sinova
Ti češ bit prkosna
Slobodna i ponosna
Zemljo naših djedova
Sretan ti rođendan najdraža domovino!
Dok je tvojih sinova
Ti češ bit prkosna
Slobodna i ponosna
Zemljo naših djedova
Sretan ti rođendan najdraža domovino!
- %tacno*
#63 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Dan državnosti Bosne i Hercegovine
Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.
Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a počelo je u Mrkonjić-Gradu 25. novembra 1943. godine u 19 sati. Završeno je iste noći, 26. novembra, u 4 sata ujutro.
Ovoj osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 247 delegata iz svih krajeva BiH, od kojih 173 sa pravom glasa. Na prvom zasjedanju, ZAVNOBiH je formalno konstituisan kao predstavništvo Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP) Bosne i Hercegovine, ali je u stvarnosti i praksi djelovao kao njen najviši organ vlasti.
Odbornici su usvojili Rezoluciju ZAVNOBiH-a i Proglas narodima BiH u kojima se ističe da ubuduće BiH i njene narode u zemlji i inostranstvu, mogu zastupati i predstavljati samo ZAVNOBiH i AVNOJ.
Ovim aktima istovremeno je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata.
Na zasjedanju je izabrana delegacija od 58 članova koja će predstavljati BiH na Drugom zasjedanju AVNOJ-a (29. novembar 1943).
Dan državnosti Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 25. novembra Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
E pa Sretan ti praznik najljepsa domovino
Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.
Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a počelo je u Mrkonjić-Gradu 25. novembra 1943. godine u 19 sati. Završeno je iste noći, 26. novembra, u 4 sata ujutro.
Ovoj osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 247 delegata iz svih krajeva BiH, od kojih 173 sa pravom glasa. Na prvom zasjedanju, ZAVNOBiH je formalno konstituisan kao predstavništvo Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP) Bosne i Hercegovine, ali je u stvarnosti i praksi djelovao kao njen najviši organ vlasti.
Odbornici su usvojili Rezoluciju ZAVNOBiH-a i Proglas narodima BiH u kojima se ističe da ubuduće BiH i njene narode u zemlji i inostranstvu, mogu zastupati i predstavljati samo ZAVNOBiH i AVNOJ.
Ovim aktima istovremeno je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata.
Na zasjedanju je izabrana delegacija od 58 članova koja će predstavljati BiH na Drugom zasjedanju AVNOJ-a (29. novembar 1943).
Dan državnosti Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 25. novembra Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
E pa Sretan ti praznik najljepsa domovino
-
Abacija
#64 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Cestitam Dan drzavnosti svim SAX-ovcima! 

- Don Zivconi
#65 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Sretan dan drzavnosti svima
Volim te Bosno

Volim te Bosno
- FOČANSKI PROPISI
-
julisiz es grant
- charrrmed
#68 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Nek je sretan 
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#69 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Pozdrav domovini!

-
sumirprimus
#70 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
da,definitivno sam danas bio neugodno iznenadjen,akda sam cuo ovu pjesmu na pinku ja mislim,,nebitno..m_l wrote:
uglavnom neugdono sam ibo iznenadjen,jer sam ibo iznenadjen,da je neko smio pusitt ovu pjemsu,sve ih manje ima..ko da se neko boji,ne smije ,nece...
da te volim dusa zna...
- mO k3
#71 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
sumirprimus wrote:da,definitivno sam danas bio neugodno iznenadjen,akda sam cuo ovu pjesmu na pinku ja mislim,,nebitno..m_l wrote:
uglavnom neugdono sam ibo iznenadjen,jer sam ibo iznenadjen,da je neko smio pusitt ovu pjemsu,sve ih manje ima..ko da se neko boji,ne smije ,nece...
da te volim dusa zna...
- mayab
-
nemoguce vruce
#73 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Nakon mjesec dana prinudnog odmora....

- zateznistub
- LBVIEW
#75 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan
Pridruzujem se cestitkama.
Sto se tice ovog idiota kojem je jedini cilj shebati temu, ocekujem reakciju moderacije.
I ne samo zbog toga, nije OK latiti se generalizacije hrvatskog naroda- a pitanje je da li je doticni i Hrvat , jer smo se ko zna koliko puta do sada uvjerili kako oni sumski jurisnici ovdje glume Hrvate- a osobito je degutantno ovo seksisticko prepucavanje u vezi koga preferiraju Hrvatice,Bosnjakinje...
Sto se tice ovog idiota kojem je jedini cilj shebati temu, ocekujem reakciju moderacije.
I ne samo zbog toga, nije OK latiti se generalizacije hrvatskog naroda- a pitanje je da li je doticni i Hrvat , jer smo se ko zna koliko puta do sada uvjerili kako oni sumski jurisnici ovdje glume Hrvate- a osobito je degutantno ovo seksisticko prepucavanje u vezi koga preferiraju Hrvatice,Bosnjakinje...