Kikibombona wrote:oridjidji wrote:
Ti blage veze nemas o albansko-srpskom sukobima kroz historiju. Ko je Milosevic osjetili smo na svojoj kozi i mi u Bosni. Ispasce Albancima lakse sa Milosevicem nego Kurdima u Turskoj sa Erdoganom, sta ti je objektivnost. Jesi li siguran da su Albanci imali sva moguca kolektivna prava na Kosovu? Sto su se onda koji djavo borili protiv Miloseviceve represije? Bilo Albancima pravo, imali i proalbanske stranke u srpskom parlamentu...
Informacije sa Kurdipedie u pokusaju ocuvanja objektivnosti...
Pa vidim Kurdi su se poceli porediti i sa Palestincima, super ti ide. Objektivno.
Mani mi supljiranja!
Ja ti kazem, Kurdima je u Turskoj gore 100 puta nego je bilo kosovskim Albancima u Srbiji. To je apsolutno neuporedivo. Daj suprotne dokaze i obecavam da cu te unistiti argumentima, konkretnim podacima, cinjenicama... Kurdima je u svakom, ali pazi SVAKOM MOGUCEM POGLEDU, bilo gore nego Albancima u Jugoslaviji i Srbiji.
Haj sad, ako mozes, navedi taksativno, sta su to lose Albanci dozivili a da nisu Kurdi!
Palestinci?
Kurdi su sto puta vise propatili nego Palestinci! Izrael ne moze jos za 100 000 godina pobiti Palestinaca koliko su Arapi, Turci i Perzijanci pobili Kurda. Kurdi su najveci stradalnici od svih muslimana ovog svijeta.... samo stvar jebe sto ih masakriraju i ugnjetavaju drugi muslimani. Da ih kojim slucajem tamane Zidovi ili Rusi, bilo bi, FREE KURDISTAN, STOP jevrejsko-pravoslavnoj agresiji, zlocinima, genocidu, bla bla... LICEMJERI!
Je li Hamas teroristicka organzicaija?
Kao prvo, porijeklom sam Albanac sa Kosova. Kad je 89 krenulo sranje na Kosovu, dosta mi je familije s Kosova preko Sa spugnulo van Juge. Kosovski Albanci su sa Titom imali sve to sto si ti spomenuo, pa i autonomiju. Sa smrcu njegovom to se okrenulo. Primat na Kosovu koje je vecinsko albansko najmanje 3 vijeka su po ko zna koji put preuzeli Srbi. Jezik im nisu mogli ukinuti, ali prvo su Albanci poceli letiti sa svih velikih funkcija u kosovskom drustvu, pa potom su sve vise i vise sikanirani u svim institucijama, da bi na kraju im isti ukinuo autonomiju. Poslje su i oni obicni gradjani Albanci osjetili kako je biti gradjanin drugog reda kao svoj na svome. Poslje je krenula silom nametnuta Srbizacija, a odgovor na to je Albanaca bio stvaranje paralelnih institucija, da bi na kraju vremenom to kulminiralo i odvelo jedne i druge u rat. Rodicu su mi namjerno pustili dva dana da se pati u porodiljskim mukama, da bi njeno dijete i danas ispastalo zbog toga jer se rodilo kao dijete sa trajnim posljedicama po njegovo fizicko i mentalno zdravlje.
Zadnji sukob izmedju Albanaca i Srba je tek jedan u nizu, koliko su puta Srbi i Albanci ratovali? Koliko je dominantno albanskih teritorija od odlaska Osmanlija pripalo drugim drzavama? Koliko je u tim krvoprolicima nastradalo ljudi? Koliko Albanaca? Albanija je balkanska zemlja koja je izgubila tovar teritorija kojim su Albanci domirali, a uzimali su od nje Crnogorci, Srbi, Grci, Makedonci. Tako da imamo skoro 2,5 miliona Albanaca oko Albanije (Kosovo, Malsija (Crna Gora), Makedonija i Grcka).
Vala od tebe to cujem da su Kurdi od svih muslimana najvise stradali. Da ti nemas kurdske korijene oko? Pusti se tih komentara, licemjeri ovo ono...
Hamas je politicka organizacija, koja legitimno predstavlja interese Palestinaca (ipak ucestvuju na izborima u Palestini), kao sto je to nekada radio Fatah ogranak PLO-a. To PKK ne radi u Turskoj. Za Izraelce i Zapadnjake Hamas je teroristicka organizacija jer posezu i za teroristickim napadima za postizanje vlastitih politickih ciljeva.