Vizionar 1985 wrote:melac wrote:Vizionar 1985 wrote:Turci nisu Azijati. Semiti su po meni. Kao Arapi itd.
Valjda Hašemiti ili?
Ma nemislim na to. Mislim, nisu bas kosooki. Na to mislim. Sad Semiti mozda i nisu nego kako neko rece miks. Ali jezik im je cudan. Bas me zanima u koju grupu spada. Ja sam laik i samo ispravljam onoga ko je rekao da su Azijati. Pod tim mi ovdje znamo kosooku rasu iako tehnicki Turci jesu Azijati jer jbg vecina drzave im je u Aziji.
Gledajući po jezičkoj pripadnosti (a jezik je kao što svi znamo temeljna odrednica nekog naroda), turski jezik spada u skupinu turkijskih jezika (ujedno i ''najbrojniji'' jezik iz te skupine, obzirom na broj Turaka u svijetu) i kada pogledaš gdje su rasprostranjeni turkijski jezici, Turci se mogu komotno stvrstati u ''kosooke''
Druga stvar koja ide u prilog toj tvrdnji je da turski jezik spada u skupinu aglutinativnih jezika. U toj skupini su i japanski, korejski, finski, mađarski, uralski jezici i dr. i što je neobično i baskijski jezik.
Za tvoju informaciju, jezik naše raje iz Bosne, tj. bosanski, srpski i hrvatski jezik su iz skupine flektivnih jezika...to jest mi smo ''blijedoliki''