Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post Reply
Martinez_

#251 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Martinez_ »

Nomo wrote:
Martinez_ wrote:
Nomo wrote:Hrvatska ima pravo da izbaci Srbe iz Ustava u nacinalne manjine jer Srbi imaju nacionalnu drzavu Srbiju .to je zakon koji je skrojen u UN

Aaaa zato Kosovo ne može u UN jer je Albancima dovoljna Albanija?
Kada je bila jugoslavija Albanci su bili nacionalna manjina( mada ih bilo dva miliona na Kosovu plus jos pola miliona do 800 000 u Makedoniji ) jer su imali nacinalnu drzavu Albaniju . To je zakon . E sada ovo sto ti pises , ne znam . Ne bi rekao . Znas zasto . Zato sto Albanci nisu jedini narod na svijetu koji ima dvije drzave . Postoji presedan i iznimka u slucaju Sjeverne i juzne koreje a bio je slucaj i sa dvije Njemacke . Tako da ne znam zasto nisu u UN . Zaista ne znam .
Pa zato što ne postoje propisana pravila u tom domenu, ja sam se našalio u prošloj poruci. Imaš i naroda koji nemaju nijednu državu, koliko hoćeš.
Skijaš

#252 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Skijaš »

Nomo wrote:Bosanci su dobri i oni nece konstitutivnost uzeti nikome . Neka 1 Hrvat vrijedi kao 5 Bosanaca u drzavi Bosni . Ali onda se ta konstitutivnost zloupotrebljava i drzava se blokira na svakom koraku bez ikakvog valjanog razloga da bi se unistila , podijelila da je jednostavno nema , ni nje ni Bosanaca . To je inace jako eticki pravedno i civilizirano .
Za prihvatanje Čovićeve definicije konstitutivnosti pričaj sa jaranima u SDA i SBB, ja sam za to da se HDZ-u stane (parlamentarnom) čizmom na vrat. Sama konstitutivnost, odnosno etnička kvota rezervisana za Hrvate u vojsci ili službeni status hrvatskog jezika nikom normalnom i dobronamjernom ne bi trebalo da smeta.
Nomo

#253 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Nomo »

Skijaš wrote:
Nomo wrote:Bosanci su dobri i oni nece konstitutivnost uzeti nikome . Neka 1 Hrvat vrijedi kao 5 Bosanaca u drzavi Bosni . Ali onda se ta konstitutivnost zloupotrebljava i drzava se blokira na svakom koraku bez ikakvog valjanog razloga da bi se unistila , podijelila da je jednostavno nema , ni nje ni Bosanaca . To je inace jako eticki pravedno i civilizirano .
Za prihvatanje Čovićeve definicije konstitutivnosti pričaj sa jaranima u SDA i SBB, ja sam za to da se HDZ-u stane (parlamentarnom) čizmom na vrat. Sama konstitutivnost, odnosno etnička kvota rezervisana za Hrvate u vojsci ili službeni status hrvatskog jezika nikom normalnom i dobronamjernom ne bi trebalo da smeta.
ti opet o vojsci i ufatio se vojske kao pijan za banderu . kako stoji ta tvoja etnicka kvota u vlasti i diplomaciji i ostalim sferama drustva ?
Skijaš

#254 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Skijaš »

Nomo wrote:
Skijaš wrote:
ti opet o vojsci i ufatio se vojske kao pijan za banderu . kako stoji ta tvoja etnicka kvota u vlasti i diplomaciji i ostalim sferama drustva ?
Državnu vlast treba formirati bez HDZ-a a hrvatsku kvotu u Savjetu ministara treba da popuni DF. Ne može se od zločinačkom ideologijom zatrovanog HDZ-a učiniti konstruktivnog partnera podilaženjem i popuštanjem.
Nomo

#255 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Nomo »

skijas

Code: Select all

Državnu vlast treba formirati bez HDZ-a a hrvatsku kvotu u Savjetu ministara treba da popuni DF. Ne može se od zločinačkom ideologijom zatrovanog HDZ-a učiniti konstruktivnog partnera podilaženjem i popuštanjem.[/quote]
eno ga opet . ne pitam te to . pitam te je li posteno , eticki , moralno ( ti se pozivas non stop na te vrijednosti ) i da li je to normalno i zakonski sa ustvano pravne tacke gledista da 12 posto stanovnistva na drzavnom nivou participira sa 33 % a na federalnom sa vratolomnih 50 % . Gdje to ima u svijetu ? To je bilo u JAR ! koja je bila sinonim za tlacenje . Aparthejd . Tu rijec znaju i kenguri i majmuni na grani . eto to mi imamo . Konclogor i aparthejd za Bosance u njihovoj vlastitoj drzavi .
Bodkin

#256 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Bodkin »

Skijaš wrote:
Bodkin wrote:

koja je razlika izmedju ove borbe hrvatskoh naroda i borbe srpskog naroda u hr devedesetih? mislim cisto po ovoj definiciji
Vukovar i generalno čitav način ratovanja koji je mnoge odveo u Haag.
tako sam i mislio i ugrubo se slazem

ps. @nomo davno sam ti rekao da moras malo da se smiris kad pises sa ljudima. pogotovo sa normalnim kao sto je @skijas :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#257 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by pici »

Image
SaraFina

#258 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by SaraFina »

pici wrote:Image

Sjeo čovjek da odmori i usput zapise junačku povijest :D

Nekom pjesmom!
Skijaš

#259 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Skijaš »

Nomo wrote:skijas

Code: Select all

Državnu vlast treba formirati bez HDZ-a a hrvatsku kvotu u Savjetu ministara treba da popuni DF. Ne može se od zločinačkom ideologijom zatrovanog HDZ-a učiniti konstruktivnog partnera podilaženjem i popuštanjem.[/quote]
eno ga opet . ne pitam te to . pitam te je li posteno , eticki , moralno ( ti se pozivas non stop na te vrijednosti ) i da li je to normalno i zakonski sa ustvano pravne tacke gledista da 12 posto stanovnistva na drzavnom nivou participira sa 33 %
To je tema za sebe i o tom se može diskutovati, dok je priča o eliminaciji konstitutivnosti neprihvatljiva i tu se nema o čemu diskutovati.
mirsek

#260 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by mirsek »

Skijaš wrote:
Ovakvom zloupotrebom konstitutivnosti od Čove i manipulacijama koje provodi vec se ogadila svim pro BIH gradjana tako da ako on ne okrene list treba ici na ukidanje konstitutivnosti i uvodjenje principa 1 covjek 1 glas uz sva pojedinacna gradjanska prava i iz evropske konvencije o ljudskim pravima i slobodama kao i neka dodatna prava naroda s tim da ta prava treba sistematski urediti da ne mogu blokirati napredak drzave prema normalnom uredjenju.
Ko god je protiv glavnog principa demokratije da svaki glas isto vrijedi uz zastitu svih prava jednog naroda taj nije dobronamjeran.
Konstitutivnost na ovom nasem seljackom balkanu proizvodi samo zloupotrebu i blokadu napretka drzave u pravcu kojem vecina njenih gradjana zeli.
Jebes to.
Bodkin

#261 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Bodkin »

Nomo wrote: stvrano ste normalni nema sta . cuj narod koji bi postao eventualno nacionalna manjina ima pravo na oruzanu pobunu . :roll: :-) imaju li madjari i bosnjaci i hrvati pravo na oruzanu pobunu jer su nacionalna manjina u srbiji . ja logike u pm . sve ono sto postoji i sto je normalno i ljudsko u cijelom svijetu ne treba da vazi za Bosnu . svugdje u svijetu jedan covjek jedan glas samo u Bosni ne moze . Crnci u JAR se izborili za jedan covjek jedan glas ali to u Bosni ne moze . Valjda zato sto su Bosanci majmuni a ne ljudi a Srbi i Hrvati u Bosni su normalni ljudi na kvadrat koji vrijede barem 3X vise od balija . bezobrazni ste i pokvareni do kostane srzi . ti prvi Bodkin pa ostali .
cekaj bolan, ajmo ovako. prvo, da sad neko ukine status konstitutivnog naroda bosnjacima u bosni, da li bi oni imali pravo da se bune? ne mozes postavljati stvari obrnuto. bosnjaci su vec sad manjina u srbiji. da, imali bi pravo da su nekad bili nesto vise od manjine i onda ih srbija unilateralno skloni iz ustava. isto kao i madjari. i ako nekoima pravo da se buni u bosni to su bosanci. nikako ova druga tri naroda. ali to nijetema emisije

drugo, jedan covjek jedan glas nije sistem na cijelom svijetu. sta vise, ako uzmes sve zemlje svijeta vjerujem da ces naci poprilican broj zemalja gdje nije tako. naci ces cak sisteme gdje nacionalnim manjinama glas vrijedi kao 4 ili 5 glasova vecinskog naroda. necu ti reci koje su to pa proguglaj.
BHCluster

#262 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by BHCluster »

SaraFina wrote:
pici wrote:Image

Sjeo čovjek da odmori i usput zapise junačku povijest :D

Nekom pjesmom!
Jel' ovo onaj chuveni Gibson?
mirsek

#263 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by mirsek »

Bodkin wrote:
Nomo wrote: stvrano ste normalni nema sta . cuj narod koji bi postao eventualno nacionalna manjina ima pravo na oruzanu pobunu . :roll: :-) imaju li madjari i bosnjaci i hrvati pravo na oruzanu pobunu jer su nacionalna manjina u srbiji . ja logike u pm . sve ono sto postoji i sto je normalno i ljudsko u cijelom svijetu ne treba da vazi za Bosnu . svugdje u svijetu jedan covjek jedan glas samo u Bosni ne moze . Crnci u JAR se izborili za jedan covjek jedan glas ali to u Bosni ne moze . Valjda zato sto su Bosanci majmuni a ne ljudi a Srbi i Hrvati u Bosni su normalni ljudi na kvadrat koji vrijede barem 3X vise od balija . bezobrazni ste i pokvareni do kostane srzi . ti prvi Bodkin pa ostali .
cekaj bolan, ajmo ovako. prvo, da sad neko ukine status konstitutivnog naroda bosnjacima u bosni, da li bi oni imali pravo da se bune? ne mozes postavljati stvari obrnuto. bosnjaci su vec sad manjina u srbiji. da, imali bi pravo da su nekad bili nesto vise od manjine i onda ih srbija unilateralno skloni iz ustava. isto kao i madjari. i ako nekoima pravo da se buni u bosni to su bosanci. nikako ova druga tri naroda. ali to nijetema emisije

drugo, jedan covjek jedan glas nije sistem na cijelom svijetu. sta vise, ako uzmes sve zemlje svijeta vjerujem da ces naci poprilican broj zemalja gdje nije tako. naci ces cak sisteme gdje nacionalnim manjinama glas vrijedi kao 4 ili 5 glasova vecinskog naroda. necu ti reci koje su to pa proguglaj.
Ali u tim sistemima nema UZP, 2 skole pod jednim krovom, pokusaja puceva i zapisavanje teritorija.
Kad nekom das da mu glas vrijedi 4 ili 5 tvojih a taj to zloupotrebljava za ove gore nabrojane stvari onda mu fino to pravo oduzmes uz sve garancije koje normalne drzave imaju prema pravima pojedinaca.
Pa ako se oruzano pobuni zbog odstranjivanja mehanizama zloupotrebe onda ima svo pravo da ga oruzano i unistis. :bih:
Naravno ovo evnetualno ukidanje ne bi bilo unilateralno nego preko medjunarodne zajednice i kvalitetne argumentacije zasto je ovo neophodno u cilju napretka i unaprijedjivanju unutrasnjeg uredjenja da sto vise bude moderno evropski uredjen.
Last edited by mirsek on 08/03/2015 22:49, edited 1 time in total.
Martinez_

#264 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Martinez_ »

Skijaš wrote:
Državnu vlast treba formirati bez HDZ-a a hrvatsku kvotu u Savjetu ministara treba da popuni DF. Ne može se od zločinačkom ideologijom zatrovanog HDZ-a učiniti konstruktivnog partnera podilaženjem i popuštanjem.

E usra sad i šefa i stanicu. Šta će im onda konstitutivnost ako ćeš im ti nametati predstavnike? Rešenje svakako nije u formalnoj našminkanoj konstitutivnosti koju će opet većina zloupotrebiti fikus Hrvatima. To stvara u neku ruku još veći bes i osećaj obespravljenosti. Hrvatska privrženost HDZ je dostigla vrhunac baš nakon lošeg iskustva sa Komšićem u dva predsednička mandata. Samo ćorav ne vidi uzročno-posledičnu vezu slučaja Komšić i porasta Čovićeve popularnosti u Hercegovini. Bez toga bi HDZ bio tretiran isključivo kao kriminalna organizacija i od strane samih Hrvata
Bodkin

#265 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Bodkin »

mirsek wrote:
Bodkin wrote:

Ali u tim sistemima nema UZP, 2 skole pod jednim krovom, pokusaja puceva i zapisavanje teritorija.
Kad nekom das da mu glas vrijedi 4 ili 5 tvojih a taj to zloupotrebljava za ove gore nabrojane stvari onda mu fino to pravo oduzmes uz sve garancije koje normalne drzave imaju prema pravima pojedinaca.
Pa ako se oruzano pobuni zbog odstranjivanja mehanizama zloupotrebe onda ima svo pravo da ga oruzano i unistis. :bih:
to je drugi par rukava i nismo o tome pricali. u sustini ni jedan sistem nece funkcionisati kod nas jer tri naroda zele tri razlicite stvari. ne postoji sistem koji ce to zadovoljiti.

dalje, kazes zloupotrebljava? vidi, hrvati mozda zele nesto sto ti ne zelis. ti to zoves zloupotrebom, a oni borbom za svoju stvar. dakle nespojivo. i ti zbog toga mislis da imas pravo na ih oruzjem natjeras da rade sto ti hoces.
a i ti sve vrijeme pises iz perspektive vecinskog naroda. ajmo ovako. recimo da bosnjaka ima 45% po novom potpisu. recimo da srbi i hrvati odluce da ukinu konstitutivnost bosnjacima. imaju li bosnjaci pravo na pobunu?
Skijaš

#266 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Skijaš »

ž
mirsek wrote:
Skijaš wrote:
Ovakvom zloupotrebom konstitutivnosti od Čove i manipulacijama koje provodi vec se ogadila svim pro BIH gradjana tako da ako on ne okrene list treba ici na ukidanje konstitutivnosti
Sarajevo prihvata Čovićevo nakaradno tumačenje Ustava, Sarajevo je jednako krivo kao i HDZ pa je smiješno predlagati kažnjavanje hrvatskog naroda jer je Sarajevo prihvatilo Čovićeva pravila igre. Mislim, koliko je sarajevskih intelektualaca podržalo ideju da stranke nisu konstitutivne te da DF ima pravo imenovati Hrvate? S druge strane, koliko je sarajevskih intelektualaca podržalo Čovićevu priču o monopolu nad hrvatskom kvotom kao nešto normalno ?

Poruka Amerikanaca koju je Sarajevo hladno ignorisalo ;
Neki političari tvrde da postoje pravi i ne baš pravi, legitimni predstavnici Hrvata. To je koncept koji je nama u SAD-u teško razumjeti. Mislimo da ne postoji nešto što se može nazvati legitimnim ili nelegitimnim članom bilo koje etničke skupine, pa tako i bh. Hrvata. Mora postojati sustav koji jamči ista prava, a rješenja koja će politički lideri u BiH nadamo se pokušati postići je da se niti jednoj stranci ili skupini stranaka ne jamči mjesto ili pravo u bilo kojoj vladinoj strukturi. Građani bi, a ne stranke, trebali imati prava.

Rezolucija Savjeta Evrope koju je Sarajevo hladno ignorisalo ;
The Assembly considers that the democratic will of the voters must be respected. With only four seats
in the House of Representatives, out of 42, the Assembly believes that the two main Croat parties (HDZ and
HDZ 1990) are not in a position to claim one third of the nine ministerial positions, including the
chairmanship.

I onda umjesto da se počešeš po glavi i upitaš kome to u Sarajevu ipak treba Čović u vlasti, o kakvim se talovima radi i o kojim ciframa, ti to potpuno ignorišeš i problemu prilaziš sa pogrešne strane koja garantuje samo dodatnu nepravdu. Mislim, kakvo crno ukidanje konstitutivnosti ako ignorišeš to da Sarajevo brani Čovićevo pogrešno tumačenje konstitutivnosti ?
mirsek

#267 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by mirsek »

Bodkin wrote:
to je drugi par rukava i nismo o tome pricali. u sustini ni jedan sistem nece funkcionisati kod nas jer tri naroda zele tri razlicite stvari. ne postoji sistem koji ce to zadovoljiti.

dalje, kazes zloupotrebljava? vidi, hrvati mozda zele nesto sto ti ne zelis. ti to zoves zloupotrebom, a oni borbom za svoju stvar. dakle nespojivo. i ti zbog toga mislis da imas pravo na ih oruzjem natjeras da rade sto ti hoces.
a i ti sve vrijeme pises iz perspektive vecinskog naroda. ajmo ovako. recimo da bosnjaka ima 45% po novom potpisu. recimo da srbi i hrvati odluce da ukinu konstitutivnost bosnjacima. imaju li bosnjaci pravo na pobunu?
Ako oni zele ono sto je pokazano u posljednjem ratu i poslije rata sa nabrojanim ponasanjem i djelovanjem onda to nije borba za njihovu stvar nego i borba protiv mene na tom dijelu drzave.
Inace nisam rekao da bi ja njih oruzjem tjerao da rade sta ja zelim vec ako bi oni ukidanje konstitutivnosti i blokada zbog njene zloupotrebe ispratili oruzanom pobunom onda bi itekako imao pravo da im oruzano odgovorim.
Uvijek se zaboravlja da je BIH drzava svih nas podjednako i ravnopravno na cijelom njenom teritoriju.
Kad tako sagledamo stvari onda vrlo lako mozemo da uocimo pojedince, grupe ili narode koji manje ili vise odudaraju od te cinjenice i pokusavaju da nekima uskrate ta zagarantovana prava i jos hoce da parcaju njenu teritoriju.
Skijaš

#268 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Skijaš »

mirsek wrote:
Bodkin wrote:

Pogrešno. Treba ograničavati utjecaj HDZ-a a ne hrvatski identitet Bosne i Hercegovine.
Skijaš

#269 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Skijaš »

Martinez_ wrote:
Skijaš wrote:

E usra sad i šefa i stanicu. Šta će im onda konstitutivnost ako ćeš im ti nametati predstavnike? Rešenje svakako nije u formalnoj našminkanoj konstitutivnosti
Konstitutivnost ne podrazumjeva ulazak HDZ-a u vlast.
mirsek

#270 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by mirsek »

Skijaš wrote:
Sarajevo prihvata Čovićevo nakaradno tumačenje Ustava, Sarajevo je jednako krivo kao i HDZ pa je smiješno predlagati kažnjavanje hrvatskog naroda jer je Sarajevo prihvatilo Čovićeva pravila igre. Mislim, koliko je sarajevskih intelektualaca podržalo ideju da stranke nisu konstitutivne te da DF ima pravo imenovati Hrvate? S druge strane, koliko je sarajevskih intelektualaca podržalo Čovićevu priču o monopolu nad hrvatskom kvotom kao nešto normalno ?

Neki političari tvrde da postoje pravi i ne baš pravi, legitimni predstavnici Hrvata. To je koncept koji je nama u SAD-u teško razumjeti. Mislimo da ne postoji nešto što se može nazvati legitimnim ili nelegitimnim članom bilo koje etničke skupine, pa tako i bh. Hrvata. Mora postojati sustav koji jamči ista prava, a rješenja koja će politički lideri u BiH nadamo se pokušati postići je da se niti jednoj stranci ili skupini stranaka ne jamči mjesto ili pravo u bilo kojoj vladinoj strukturi. Građani bi, a ne stranke, trebali imati prava.

The Assembly considers that the democratic will of the voters must be respected. With only four seats
in the House of Representatives, out of 42, the Assembly believes that the two main Croat parties (HDZ and
HDZ 1990) are not in a position to claim one third of the nine ministerial positions, including the
chairmanship.

I onda umjesto da se počešeš po glavi i upitaš kome to u Sarajevu ipak treba Čović u vlasti, o kakvim se talovima radi i o kojim ciframa, ti to potpuno ignorišeš i problemu prilaziš sa pogrešne strane koja garantuje samo dodatnu nepravdu. Mislim, kakvo crno ukidanje konstitutivnosti ako ignorišeš to da Sarajevo brani Čovićevo pogrešno tumačenje konstitutivnosti ?
Ja vec odavno smatram SDA strankom ratnih profitera zeljnih svoga begovata i po cijenu nakaradne drzava samo da bi uzivali u pokradenom novcu gdje bi bili haman nedodirljivi.
To sto SDA ratni profiteri podilaze čovi ne znaci da su i oni i čova na pravom putu a i dobronamjerni prema ovoj drzavi.
Da li je nepravda prema Bosnjacima i Bosancima da ih se gura u neki polugeto ogranicavajuci im prava na cijelom teritoriju drzave i zapisavanjem dijelova teritorije sto nelegalnim zastavama i pecatima na javnim mjestima sto sistematskim razdvajanjem naroda kroz obrazovni sistem ?
BIH je drzava svih njenih gradjana.
Ko misli ako se odrekne svoga prava na cijelu BIH radi ekskluzivnosti na jednom njenom dijelu da i drugi treba da se toga prava odreknu taj se zestoko zajebao.
mirsek

#271 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by mirsek »

Skijaš wrote:
Pogrešno. Treba ograničavati utjecaj HDZ-a a ne hrvatski identitet Bosne i Hercegovine.
Ispade da do sada za HDZ niko nije glasao godinama.
Ok razumijem tvoju ideju ali imas 2 nacina da se to rijesi.
Ili na izborima ili medjunarodnom intervencijom.
A najbolje je nekom formom u ustavu gdje se treba tacno definisati vitalni nacionalni interes i kada se to pitanje moze potezati.
vivaldi

#272 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by vivaldi »

nije samo lopovluk sda u rangu dodikovskog i covicevog.

njihovo politicko djelovanje je na istoj etno matrici, jer sem u prici nije sda nista "bosanskija" od hdz-a
mirsek

#273 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by mirsek »

vivaldi wrote:nije samo lopovluk sda u rangu dodikovskog i covicevog.

njihovo politicko djelovanje je na istoj etno matrici, jer sem u prici nije sda nista "bosanskija" od hdz-a
Pa mozda nisi daleko od istine.
Sve vise su im bitnije pokradene pare i njihovo pranje u neuredjenom sistemu a za to je potrebno da se ne puca ALI i da sudski i pravni sistem u drzavi nije u potpunosti uredjen i nezavisan pa zato izbjegavaju da se direktno i istrajno okome na kocnicare puta prema normalnim evropskim drustvima.
I nazalost vjerujem da su im bosnjastvo i mali begovat vazniji od drzave i bosanstva. :roll:
vivaldi

#274 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by vivaldi »

mirsek wrote:Pa mozda nisi daleko od istine.
nisam sigurno, oni to rade sistemski vec godinama pod plashtom bosanstva. mozes nabrajat sat vremena opste poznate primjere

ali ljudi glasaju tako kako glasaju vec 20 godina, sda, hdz, sds/snsd
Skijaš

#275 Re: Republika Srpska - promjena imena entitetu

Post by Skijaš »

mirsek wrote:
Skijaš wrote:

chairmanship.

Ja vec odavno smatram SDA strankom ratnih profitera zeljnih svoga begovata i po cijenu nakaradne drzava samo da bi uzivali u pokradenom novcu gdje bi bili haman nedodirljivi.
Nije to samo SDA, tu su i navodno progresivni elementi, protivnici podjela i pobornici suživota, imaš ih i na ovom forumu. Sve lafo lijevo, lijevo, ali ne diraj u Čovićev monopol nad etničkom kvotom.
Post Reply