Ne vrijedjam-u svoje ime se izvinjavam svakome kome je od strane mene i moje porodice nanesena bilo kakva steta.505sCrtom wrote:@drenmajster:
Ako ih žališ zašto ih vrijeđaš?
I probaj mi odgovoriti na stara pitanja. Dužan si toliko.
Sto se tice odgovora na pitanja koja si postavio pokusacu sublimirati-nije me gramatici ucio Vojislav Maksimovic iz Foce (profesor valjda i neki prijeratni akademik).Sto se tice ostatka odgovora-istorija jeste konstanta ali politika nije tako da je danas sutra sve moguce.U vlastitu pamet se ne uzdaj niti u logiku.Ja govorim o AR BiH a ne o A BiH sto je ogromna razlika jer govorim o tradiciji i nasljedju Republike BiH koju ste odbacili(samo mi nemoj trunit o Yugoslaviji matere ti-i ja sam je volio).Sto se tice Foce-ona uopste nije predmetna kao stratesko pitanje-vec Drina u kompletu.Saveznistvo HV i AR BiH(jos govorim hipoteticki -je realnost) kao sto je saveznistvo cetnickih vojski sa obje strane Drine(izvini ali za mene te vojske bastine cetnistvo).Sta ako mi okrenemo curak naopako i pocnemo govoriti o NDH kao o drzavi u kojoj smo ostvarivali odredjena prava -jest ruzno reci Ustasa a cetnik eto nije.Ostatak ne kontam posto me pitas cudna pitanja da bi se neko okrenuo od Foce pa ko biva vratio pa polozio oruzje-ne kontam stvarno-pojasni mi sta tacno mislis pa cu pokusati da ti odgovorim