Republika Srpska markira svoju granicu

Post Reply
drenmajster

#151 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

505sCrtom wrote:@drenmajster:

Ako ih žališ zašto ih vrijeđaš?

I probaj mi odgovoriti na stara pitanja. Dužan si toliko.
Ne vrijedjam-u svoje ime se izvinjavam svakome kome je od strane mene i moje porodice nanesena bilo kakva steta.
Sto se tice odgovora na pitanja koja si postavio pokusacu sublimirati-nije me gramatici ucio Vojislav Maksimovic iz Foce (profesor valjda i neki prijeratni akademik).Sto se tice ostatka odgovora-istorija jeste konstanta ali politika nije tako da je danas sutra sve moguce.U vlastitu pamet se ne uzdaj niti u logiku.Ja govorim o AR BiH a ne o A BiH sto je ogromna razlika jer govorim o tradiciji i nasljedju Republike BiH koju ste odbacili(samo mi nemoj trunit o Yugoslaviji matere ti-i ja sam je volio).Sto se tice Foce-ona uopste nije predmetna kao stratesko pitanje-vec Drina u kompletu.Saveznistvo HV i AR BiH(jos govorim hipoteticki -je realnost) kao sto je saveznistvo cetnickih vojski sa obje strane Drine(izvini ali za mene te vojske bastine cetnistvo).Sta ako mi okrenemo curak naopako i pocnemo govoriti o NDH kao o drzavi u kojoj smo ostvarivali odredjena prava -jest ruzno reci Ustasa a cetnik eto nije.Ostatak ne kontam posto me pitas cudna pitanja da bi se neko okrenuo od Foce pa ko biva vratio pa polozio oruzje-ne kontam stvarno-pojasni mi sta tacno mislis pa cu pokusati da ti odgovorim 8)
seln

#152 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by seln »

bicebolje wrote:
seln wrote:
Meni bi jos gluplje bilo moljakati luzere tipa Tadic i Josipovic da dodju u Sarajevo. Josipovic je masina za polaganje vijenaca a Tadic predizborni volonter za laktaskog krmka.
Svako ide tamo kud ga vuce: Tadic u genociditet, a Ivo obilazi groblja. Daleko im lijepa fotelja.
Bolje primati ambasadore koji se nalaze u BiH.
ha ja
Bolje i njih, nego ova dva gumena pileta.
ha ja
drenmajster

#153 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

drug bevc wrote:
drenmajster wrote:
Zalim svaciju zrtvu koja je uzaludna-ali stvarno trazite belaja i sukoba bez razloga-a niste u poziciji kao 1992. 8)
a ni vi ko u septembar - oktobar 95. :D :D :D :D[/quote]
Omaklo se kontroli druze Bevc :D :D :D :D :D
seln

#154 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by seln »

nikola 1 wrote:Meni bi jos gluplje bilo moljakati luzere tipa Tadic i Josipovic da dodju u Sarajevo. Josipovic je masina za polaganje vijenaca a Tadic predizborni volonter za laktaskog krmka.
Svako ide tamo kud ga vuce: Tadic u genociditet, a Ivo obilazi groblja. Daleko im lijepa fotelja.

Ne radi se o predsjednicima mjesnih zajednica Vratnik i Dzidzikovac,vec o ljudima koji predstavljaju najveci autoritet jugoistocne evrope,a to ako ne shvatas onda stvarno ne znam sta da Ti kazem o tvom politickom osjecaju za ove prostore.
Za razliku od ove dvojice, predsjednici Vratnika i Dzidzikovca su vjerovatno ljudi o sebi, pri sebi, bez zamjerke.
Ako ti NJIH smatras nekim autoritetima, onda stvarno ne znam sta da ti kazem.
Trebam te

#155 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Trebam te »

seln wrote:
bicebolje wrote:
seln wrote:
Meni bi jos gluplje bilo moljakati luzere tipa Tadic i Josipovic da dodju u Sarajevo. Josipovic je masina za polaganje vijenaca a Tadic predizborni volonter za laktaskog krmka.
Bolje primati ambasadore koji se nalaze u BiH.
ha ja
Bolje i njih, nego ova dva gumena pileta.
ha ja

Mislis vrapca :lol: :bih:
seln

#156 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by seln »

drug bevc wrote: a ni vi ko u septembar - oktobar 95. :D :D :D :D
Ma, vi ste jaci. Dodik je nabavio dalekometne krave.
Država

#157 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Država »

Ja sam već zapik"o dva stana u Banja Luci koja ću otkupiti nakon Holuje...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
drenmajster

#158 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

seln wrote:
drug bevc wrote: a ni vi ko u septembar - oktobar 95. :D :D :D :D
Ma, vi ste jaci. Dodik je nabavio dalekometne krave.
A jabuke, a jabuke?????????? :D :D :D :D
drenmajster

#159 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

Država wrote:Ja sam već zapik"o dva stana u Banja Luci koja ću otkupiti nakon Holuje...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na zalost nece bit stanova-sta s'-bice to Kartagina broj 2 8)
TOM SCHOLZ

#160 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by TOM SCHOLZ »

Davno su njih braća Miloš i Mitar Tarabić markirali u svom Kremanskom proročanstvu :bih:
drenmajster

#161 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

TOM SCHOLZ wrote:Davno su njih braća Miloš i Mitar Tarabić markirali u svom Kremanskom proročanstvu :bih:
Mozes li citirati molim te posto volim taj naturalni sorabski izricaj :D :D :D :D
El_comadante

#162 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by El_comadante »

ali šta je sada drugi probvlem u slučaju rata. recimo ako se RS otcjepi i to bude uvod u novi rat onda se mjenjaju strane. agresor bi bil onda Bošnjaci i Hrvat a žrtve srbi pogotovo ako bi ih priznala iole ozbiljnija država i onda bi baš zabili nož u leđa sami sebi. a sve vodi i ide ka tome da RS bude nezavisna a vrijeme radi u korist RS jer su oni jedinstveni dok su prvenstveno Bošnjacki političari mutavi. hrvati i nisu nešto posebno složni ali su u boljoj poziciji. kad če RS proglasiti nezavisnost? onog momenta kada uspju koliko-toliko sprati Genocidnost sa svog imena i kolikotoliko budu imali medjunarodnu podršku. a MZ polako popušta u korist srba. npr. prije 10 godina 100% bi Dodik bio smjenjen do sad i bilo bi mu zabranjeno da se bavi politikom
radostan dan

#163 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 18:45, edited 3 times in total.
duh_sa_sjekirom

#164 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by duh_sa_sjekirom »

Ja bih samo da podsjetim ove Internet - ratnike da nije isto ratovati na computeru (tj igrati neku igricu sa temom rata) i ratovati stvarno, sa puškom u ruci... Razlika je, ipak, ogromna.... Zamislite da ste sad na Treskavici, u rovu, bez igdje ičega, gladni, nervozni, nešto kao čekate, vatru ne smiješ naložiti a temperatura -25, srce puca od studeni.... Dok se u isto vrijeme "odabrani" griju u toploj sobici ženi uz guzzove, žderu "suhovinu", malo cugnu itd...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 15/12/2010 15:53, edited 1 time in total.
seln

#165 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by seln »

El_comadante wrote:ali šta je sada drugi probvlem u slučaju rata. recimo ako se RS otcjepi i to bude uvod u novi rat onda se mjenjaju strane. agresor bi bil onda Bošnjaci i Hrvat a žrtve srbi pogotovo ako bi ih priznala iole ozbiljnija država i onda bi baš zabili nož u leđa sami sebi. a sve vodi i ide ka tome da RS bude nezavisna a vrijeme radi u korist RS jer su oni jedinstveni dok su prvenstveno Bošnjacki političari mutavi. hrvati i nisu nešto posebno složni ali su u boljoj poziciji. kad če RS proglasiti nezavisnost? onog momenta kada uspju koliko-toliko sprati Genocidnost sa svog imena i kolikotoliko budu imali medjunarodnu podršku. a MZ polako popušta u korist srba. npr. prije 10 godina 100% bi Dodik bio smjenjen do sad i bilo bi mu zabranjeno da se bavi politikom
Zelja je majka misli.
Trebam te

#166 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Trebam te »

radostan dan wrote:Jes fino ratovati vako, napolju zimska idila,minus upeko, malo snijega i smrznute zemlje, rov se teže kopa, al zbog mraza zemlja se ne rasipa, nego onako u grudvama je izbaciš. Pa poslije fiskulture malo vruće kompir čorbice, bez začina ali sa manjim komadom žilavog mesa (možda).
Pa onda taktičko operativna rasprava mi imamo ovo, oni nemaju ono, znači mi - gornji. Znači ako sutra krenemo, finito je do najdalje subote, plus čišćenje džepova - znači nedelja - utorak.
Al utorak do 20.45, jer igra mi Čelzi zadnju grupne faze, mora dobit, a sutra mi jaranica pravi party, diplomirala na ekonomskom u Živinicama, brza bolonja, III stepen.

U toku operacija, zaboravih napomenuti svakodnevni prekid vatre, obavezni su mi 3 satića na SA X forumu, gdje redovno ostavljam svoje visokoumne postove

:sax:
Odlicno :thumbup: :bih:
drenmajster

#167 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

duh_sa_sjekirom wrote:Ja bih samo da podsjetim ove Internet - ratnike da nije isto ratovati na computeru (tj igrati neku igricu sa temom rata) i ratovati stvarno, sa puškom u ruci... Razlika je, ipak, ogromna....
U pravu si apsolutno-ne dao Bog nikom rata -ni Srbinu ni Hrvatu ni Bosnjaku i ostalim-ali jos smo zivi i spremni pa da se zna-makar to za pocetak.Nikad nisam volio oportuniste-a jos kad ovi radikali sa kravatama razvaljuju i razgradjuju i ono sto je ostalo od Bosne-nece ici .Najdraze su mi cutahije-na pitanje hocel sutra granut sunce-odgovor je Jah' sta s' more bit a i ne mora-zavisi + humor na vlastiti racun -prica obaska 8-)
drenmajster

#168 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

radostan dan wrote:Jes fino ratovati vako, napolju zimska idila,minus upeko, malo snijega i smrznute zemlje, rov se teže kopa, al zbog mraza zemlja se ne rasipa, nego onako u grudvama je izbaciš. Pa poslije fiskulture malo vruće kompir čorbice, bez začina ali sa manjim komadom žilavog mesa (možda).
Pa onda taktičko operativna rasprava mi imamo ovo, oni nemaju ono, znači mi - gornji. Znači ako sutra krenemo, finito je do najdalje subote, plus čišćenje džepova - znači nedelja - utorak.
Al utorak do 20.45, jer igra mi Čelzi zadnju grupne faze, mora dobit, a sutra mi jaranica pravi party, diplomirala na ekonomskom u Živinicama, brza bolonja, III stepen.

U toku operacija, zaboravih napomenuti, svakodnevni prekid vatre, obavezni su mi 3 satića na SA X forumu, gdje redovno ostavljam svoje visokoumne postove

Jos ako te se SETE za Dan bezbednosti-SETE-ako ne onda nikom nista ti si svoju duznost obavio Druze Cvorovicu Ilija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
5 0 5

#169 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by 5 0 5 »

@drenmajster:

Šta Ti nije jasno? Evo pokušaću ovako. Kako zamišljaš da hrvatska vojska (NATO) oslobodi RS skupa sa ARBiH (ne postoji)? I vojno i politički neizvodivo, ali ako Ti imaš neku ideju, objasni mi, molim Te. Kakav politički i vojni sklop se mora desiti da bi bilo koja vojska krenula u oslobađanje RS? I još hipotetički (kao što je sve ovo), zamisli da se hrvatska vojska okrene radije srpskoj no bošnjačkoj (kao '93). Šta bi bilo u takvom slučaju? Razmisli malo, pa odgovori.

P.S. Nemoj mi molim Te brojati krvna zrnca. ;-) Poz.
seln

#170 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by seln »

Šta Ti nije jasno? Evo pokušaću ovako. Kako zamišljaš da hrvatska vojska (NATO) oslobodi RS skupa sa ARBiH (ne postoji)? I vojno i politički neizvodivo, ali ako Ti imaš neku ideju, objasni mi, molim Te. Kakav politički i vojni sklop se mora desiti da bi bilo koja vojska krenula u oslobađanje RS? I još hipotetički (kao što je sve ovo), zamisli da se hrvatska vojska okrene radije srpskoj no bošnjačkoj (kao '93). Šta bi bilo u takvom slučaju? Razmisli malo, pa odgovori.

Nama dovoljno sto se Hrvatska ne bi stel mesati....
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#171 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by A1fa »

Image
travnik

#172 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by travnik »

Interesantno kako su se, posebno Bošnjaci ložili na Josipovića, a osobito nakon njegovog dolaska u SA i Ahmiće. Tada nije bio čovjek koji obilazi groblja, nego državnik, intelektualac,socijaldemokrata i antifašista. Danas, kada ne posjećuje više groblja, ali njegova politike nije identična mišljenju formiranom na relaciji vječna vatra-bascarsija, onda je on lik za obilazak groblja (iako nakon hvalospjeva na njegov račun više nije posjetio groblja!!!!???), Dodikov saveznik i itd.
Josipović daje tolerantne izjave i u skladu sa svojim ovlaštenjima nastoji pomiriti region i širiti neke pozitivne vibracije. Osim toga, dolazi iz antifašističke obitelji, nema veze sa ratom, kriminalom i korupcijom, intelektualac, nikada nije bio u nacionalnoj stranci i itd., pa s obzirom na "patriotsko" etiketiranje ljudi, malo toga mu se može naljepiti. Kontam, da je slučajno Josipović u HDZ-u, po automatizmu bi bio proglašen nacionalistom, da mu je slučajno neki rođak od njegovog rođaka bio u NDH, po automatizmu bi i on bio proglašen fašistom, ali, kao što rekoh, lik SDP-ovac i antifašista, pa te etikete mu se ne mogu naljepiti. Međutim, "patriote" su mu našle ogromnu manu - ne sluša puls Sarajeva. Badava, šta god da uradi, ako to nije u skladu sa stavom SA, ne valja. Tek kada bude pričao što uši u SA žele ćuti, ali identično 100%, ništa manje ne prolazi, onda će dobiti laskavu titulu "dokazanog prijatelja BiH" i pravog državnika.

p.s. patriotizam je drugi naziv za dobro umotani nacionalizam
drenmajster

#173 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drenmajster »

U redu je ne brojim krvna zrnca,samo ti pokusavam reci da u ovom ludilu nema logike."OSLOBADJANJE RS"(ti rece tako) znaci uspostavu normalne drzave REPUBLIKE BiH da ne tupim o strategiji i interesima u regiji.Ma jema puno stvari al' ti ih ne smim rec'(sto bi rekao pokojni Boris Dvornik u Velom Mistu)-nije mjesto za diskusiju ovog tipa.AR BiH postoji kao i vojska RS po potrebi-osim ako i sorabi nece u AR BiH a onda se izvinjavam 8)
nokia6170

#174 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by nokia6170 »

travnik wrote:Interesantno kako su se, posebno Bošnjaci ložili na Josipovića, a osobito nakon njegovog dolaska u SA i Ahmiće. Tada nije bio čovjek koji obilazi groblja, nego državnik, intelektualac,socijaldemokrata i antifašista. Danas, kada ne posjećuje više groblja, ali njegova politike nije identična mišljenju formiranom na relaciji vječna vatra-bascarsija, onda je on lik za obilazak groblja (iako nakon hvalospjeva na njegov račun više nije posjetio groblja!!!!???), Dodikov saveznik i itd.
Josipović daje tolerantne izjave i u skladu sa svojim ovlaštenjima nastoji pomiriti region i širiti neke pozitivne vibracije. Osim toga, dolazi iz antifašističke obitelji, nema veze sa ratom, kriminalom i korupcijom, intelektualac, nikada nije bio u nacionalnoj stranci i itd., pa s obzirom na "patriotsko" etiketiranje ljudi, malo toga mu se može naljepiti. Kontam, da je slučajno Josipović u HDZ-u, po automatizmu bi bio proglašen nacionalistom, da mu je slučajno neki rođak od njegovog rođaka bio u NDH, po automatizmu bi i on bio proglašen fašistom, ali, kao što rekoh, lik SDP-ovac i antifašista, pa te etikete mu se ne mogu naljepiti. Međutim, "patriote" su mu našle ogromnu manu - ne sluša puls Sarajeva. Badava, šta god da uradi, ako to nije u skladu sa stavom SA, ne valja. Tek kada bude pričao što uši u SA žele ćuti, ali identično 100%, ništa manje ne prolazi, onda će dobiti laskavu titulu "dokazanog prijatelja BiH" i pravog državnika.

p.s. patriotizam je drugi naziv za dobro umotani nacionalizam
Nema potrebe za napuhavanjem stvari. Josipovic dolazi u BL samo da se lakse sastane sa Tadicem. Blize mu je BL od BG. Manje je na udaru hrvatske javnosti kada posjecuje Bosnu, nego da sada stalno ide na noge Tadicu i Tadic njemu. Bosna im dodje ko neutralno tlo. Geografski u tom odnosu Banja Luka je adekvatnija od Sarajeva.

U Sarajevo moraju doci maxuz, a u Banja Luku dodju usput. A zna se kome se ide maxuz, a kome usput.

Ne znam samo sto od BL pravite centar svijeta, jer su se eto skupili neki lokalni regionalni predstavnici u jednom danu povodom neke dodjele nagrade.
bicebolje

#175 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by bicebolje »

radostan dan :thumbup: :lol:

U toku operacija, zaboravih napomenuti, svakodnevni prekid vatre, obavezni su mi 3 satića na SA X forumu, gdje redovno ostavljam svoje visokoumne postove

A dijaspora od forumaša željno očekuje ratne izvještaje iz prve ruke. :D
Post Reply