Repromaterijal za nakit

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

bluerapsody

#51 Re: Repromaterijal za nakit

Post by bluerapsody »

Je li ovo isti onaj ciko na sredini pijace Ciglane kod kojeg ima da se kupi dugmica, vec gotovog nakita i jos puno djidja ?

A ja imam pitanje zna li neko od vas gdje ima da se kupi eko koze u raznim bojama ?[/quote]

Jeste to je taj isti sto prodaje u njega bas imas od igle do lokomotive :D
luluška

#52 Re: Repromaterijal za nakit

Post by luluška »

Na Baščaršiji prekoputa pravoslavne crkve Tugra - prodaju materijale za nakit, decoupage, slikanje i koješta.

Ja helkam nakit, dosad sam konac (tanki, kao za vez) kupovala nasumice, čini mi se da je Kartopu na Čobaniji najbolji ali je poskup. Gdje još?
DiA 2005

#53 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

bluerapsody wrote:Je li ovo isti onaj ciko na sredini pijace Ciglane kod kojeg ima da se kupi dugmica, vec gotovog nakita i jos puno djidja ?

A ja imam pitanje zna li neko od vas gdje ima da se kupi eko koze u raznim bojama ?

Jeste to je taj isti sto prodaje u njega bas imas od igle do lokomotive :D[/quote]

Hvala puno :)

Jos samo da mi neko napise za eko kozu...
aribes

#54 Re: Repromaterijal za nakit

Post by aribes »

Vjerovatno kasnim par godina sa azuriranjem baze podataka u mojoj glavi, ali bilo je toga u KTK Visoko (na Carsiji preko puta taksista i iza Katedrale)
Kupovala sam eko kozu na metar, ali imali su i manjih komada, ali stvarno je bilo raznih kvaliteta i boja...
DiA 2005

#55 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

aribes wrote:Vjerovatno kasnim par godina sa azuriranjem baze podataka u mojoj glavi, ali bilo je toga u KTK Visoko (na Carsiji preko puta taksista i iza Katedrale)
Kupovala sam eko kozu na metar, ali imali su i manjih komada, ali stvarno je bilo raznih kvaliteta i boja...

Hvala ti puno, moram potraziti.
A nadam se da cemo kroz izvjesno vrijeme hrabro predstaviti jedni drugima svoje radove :)
aribes

#56 Re: Repromaterijal za nakit

Post by aribes »

Ja se ne bavim izradom nakita (nije da nemam ideja) vec sam kupovala eko kozu za kada sam radila nove preslvake za stolice (znam da je u KTK Visoko bilo najpovoljnija eko koza)

Ali naravno, izlozite svoje radove (posto ne izradjujem, ja kupujem) :) :)
dadsprincess

#57 Re: Repromaterijal za nakit

Post by dadsprincess »

Ako vas ikada put odvede do Brčkog, Arizone, (kao što je mene :-D ) u hali broj V imate tetu koja ima apsolutno sve za pravljenje nakita, i sve ima u manjim i većim pakovanjima, i svako manje pakovanje je 3KM, ali dođe pravo puno toga unutra. :) Recimo onih zakačkica koje idu u uši (sigurna sam da bi vi imali malo bolji naziv :roll: ) dođe za 50ak pari naušnica, ako ne i više. Ista situacija je i sa svim perlicama, kojih ima raznobojnih, u različitim veličinama, oblicima i od raznog materijala. :-D :thumbup:
neves

#58 Re: Repromaterijal za nakit

Post by neves »

Ja sam danas uzeo dva mala paketica perlica,6 km.Nije nimalo jefitno,za tako mal broj perlica.
bluerapsody

#59 Re: Repromaterijal za nakit

Post by bluerapsody »

pa za perlice ja najcesce uzimam one jeftine ogrlice koje kostaju od marke pa do nekih 5 i bas na njima dodje puno perlica, pogotovo mi je super to za drvene i kamene perlice one :D kad vidim cijene npr u Facti oko 4 km za mini kesicu perlica :run:
bluerapsody

#60 Re: Repromaterijal za nakit

Post by bluerapsody »

..
njonjica

#61 Re: Repromaterijal za nakit

Post by njonjica »

Mislim da svi ovi na pijacama repromaterijal za pravljenje nakita nabavljaju u Rajlovcu kod kineza.
I to po mnoogo povoljnijim cijenama.
njonjica

#62 Re: Repromaterijal za nakit

Post by njonjica »

DiA 2005 wrote:

Eko kozu sam vidjela u radnji koja prodaje mebl stofove i eko kozu. Malo je podaleko, moras ici tramvajem i izaci na tramvajskoj stanici bivsa Energoinvest (ne znam kako se sada zove), to je stanica prije Ilidze. Izadji iz tramvaja, predji ulicu i vrati se samo par metara, vidjet ces radnju, na izlozima im je mebl stof; e oni imaju i eko kozu i mislim da su cak i najpovoljniji.
njonjica

#63 Re: Repromaterijal za nakit

Post by njonjica »

bluerapsody wrote:pa za perlice ja najcesce uzimam one jeftine ogrlice koje kostaju od marke pa do nekih 5 i bas na njima dodje puno perlica, pogotovo mi je super to za drvene i kamene perlice one :D kad vidim cijene npr u Facti oko 4 km za mini kesicu perlica :run:
Tako uzimaju i ovi kreativci koje ja poznajem; kod kineza na vise uzimaju ogrlice koje "rastave" i dobiju gooomile perlica za bas male novce.
DiA 2005

#64 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

njonjica wrote:
bluerapsody wrote:pa za perlice ja najcesce uzimam one jeftine ogrlice koje kostaju od marke pa do nekih 5 i bas na njima dodje puno perlica, pogotovo mi je super to za drvene i kamene perlice one :D kad vidim cijene npr u Facti oko 4 km za mini kesicu perlica :run:
Tako uzimaju i ovi kreativci koje ja poznajem; kod kineza na vise uzimaju ogrlice koje "rastave" i dobiju gooomile perlica za bas male novce.
I ja sam tako mislila, nasla sam jednu kinesku radnju gdje imaju bas veliki izbor ogrlica od perli. Dusu dalo za razvaliti i iskoristiti za vlastite kreacije :D Cula sam da ima i neka njihova radnja koja prodaje namjenski te perlice i djidje u kesicama, ali tu prodavnicu nikako nisam mogla naci :sad:
njonjica wrote:
DiA 2005 wrote:

Eko kozu sam vidjela u radnji koja prodaje mebl stofove i eko kozu. Malo je podaleko, moras ici tramvajem i izaci na tramvajskoj stanici bivsa Energoinvest (ne znam kako se sada zove), to je stanica prije Ilidze. Izadji iz tramvaja, predji ulicu i vrati se samo par metara, vidjet ces radnju, na izlozima im je mebl stof; e oni imaju i eko kozu i mislim da su cak i najpovoljniji.
Hvala puno za ovu info, ako mi bude usput pogledacu svakako.
akica

#65 Re: Repromaterijal za nakit

Post by akica »

:? Molim vas za pomoć. Zna li neko gdje se mogu kupiti celofanske kesice providne sa stiker zatvaračem "ne one sa zip najlonske" nego celofanske. :? :? :? :? :?
njonjica

#66 Re: Repromaterijal za nakit

Post by njonjica »

Imam neprovjeren info da u Brnjacima (ili neko drugo mjesto koje pocinje sa "B") na putu prema Kiseljaku ima jako povoljno pozamanterije (cipke, raznih trakica itd). Zna li neko mozda gdje se ta radnja nalazi? Je li iko od vas isao?

Navodno je izbor odlican a cijene duplo nize nego u Sarajevu. :-|
i_ja_na_forumu

#67 Re: Repromaterijal za nakit

Post by i_ja_na_forumu »

Evo samo da javim, za slucaj da ne znate :d otvorila se radnja sa repromaterijalom u robotu na socijalnom :D

ja neki dan kupila nitne, bros, i privjeske za broseve, i svakakvih stvarcica, za 3 marke :D

nitne su 5 feninga, privjesci ( doduse mali su, da vise na brosu) isto 5 feninga, bros je 1 marka.. raj za oci radnja..
zove se fedi, feki il nesto sa F :D
DiA 2005

#68 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

i_ja_na_forumu wrote:Evo samo da javim, za slucaj da ne znate :d otvorila se radnja sa repromaterijalom u robotu na socijalnom :D

ja neki dan kupila nitne, bros, i privjeske za broseve, i svakakvih stvarcica, za 3 marke :D

nitne su 5 feninga, privjesci ( doduse mali su, da vise na brosu) isto 5 feninga, bros je 1 marka.. raj za oci radnja..
Ova radnja je beton, isla sam nekoliko puta i uvijek izadjem sa punom kesom, a cini mi se da potrosim manje love nego kad odem na sirano ili c. vilu...
i_ja_na_forumu

#69 Re: Repromaterijal za nakit

Post by i_ja_na_forumu »

DiA 2005 wrote:
i_ja_na_forumu wrote:Evo samo da javim, za slucaj da ne znate :d otvorila se radnja sa repromaterijalom u robotu na socijalnom :D

Ova radnja je beton, isla sam nekoliko puta i uvijek izadjem sa punom kesom, a cini mi se da potrosim manje love nego kad odem na sirano ili c. vilu...
onaj ciko na siranu je preskup.. evo ovdje su nitne 5 feninga, a kod njega 20 :S :S
DiA 2005

#70 Re: Repromaterijal za nakit

Post by DiA 2005 »

i_ja_na_forumu wrote:
DiA 2005 wrote:

onaj ciko na siranu je preskup.. evo ovdje su nitne 5 feninga, a kod njega 20 :S :S
Kupila sam i ja malo nitni kod ovog cike :) Ne znam kakve su na siranu, jesu li mozda metalne pa su toliko skuplje, jer ove u Fediju su plastika...Meni odgovara i sto mogu kupiti onih velikih perli za ogrlice na komad, ne moram kupovati cijelu kesu recimo crvenih, koje necu sve iskoristiti. Iskreno se nadam da ce im dobro ici i da nece zatvoriti :-D
petunija

#71 Re: Repromaterijal za nakit

Post by petunija »

Da li neko "popravlja" ovaj nakit? Ili ima neka radnjica koja se tim bavi?
i_ja_na_forumu

#72 Re: Repromaterijal za nakit

Post by i_ja_na_forumu »

petunija wrote:Da li neko "popravlja" ovaj nakit? Ili ima neka radnjica koja se tim bavi?
zavisi sta ti treba :D
petunija

#73 Re: Repromaterijal za nakit

Post by petunija »

Imam jednu ogrlicu kojoj je pukla ona traka (konopac) ili kako se već to zove :) pa bih da zamijenim TO istim takvim.
Hvala :thumbup:
i_ja_na_forumu

#74 Re: Repromaterijal za nakit

Post by i_ja_na_forumu »

petunija wrote:Imam jednu ogrlicu kojoj je pukla ona traka (konopac) ili kako se već to zove :) pa bih da zamijenim TO istim takvim.
Hvala :thumbup:
znam ja jednu zenu koja ima radnju s nakitom, pa ona i poravlja .. odnesi joj nek ti pogleda.
ona je na siranu.

kad udjes s titove skrenes lijevo.. i ides skroz do kraja.. i onda ides pravo, pa opet lijevo.. ( tu na cosku imaju torbe) :D

nadam se da sam objasnila kako treba :D
petunija

#75 Re: Repromaterijal za nakit

Post by petunija »

Hvala puno, :thumbup: naći ću je :D
Post Reply