Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nikad_izvini

#351 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

rado_vidjen wrote:na moju veliku zalost ipak cu morati crtati. posljednji put. :(
Ako si tako fin, nemoj odgovarati na samo jednu rečenicu.Ispadaš malo........
to što je odbrana kao slabiji dio tima u beton ekipi, to je čini mi se druga priča.
rado_vidjen wrote: bas je li :D tek tako, sa slabom odbranom doci do finala, polufinala :roll:
a mozda odbrana i nije presudna? to najbolje znaju englezi, francuzi, talijani...
Šta bolan :roll:
rado_vidjen wrote: i nije prica krenula da nije iznenadjenje pobjediti belgiju u belgiji, nego da ne bi bilo iznenadjenje izvuci 4 boda iz dvomeca sa belgijom (a da me ne bi iznenadio ni poraz tamo) Imas lijepo tema BiH- Arm., pa neka se neutralni ljudi uvjere (kao sto se i mogi uvjeriti ko je poceo sa vriedjanjem) Dakle, ne da vadis iz konteksta - nego lazes. Da ne pominjem pricu o belgiji kao supersili, potencijalno najacoj reprezentaciji (Olimpijda , U-21, ovo ono..sve sam lijepo tamo objasnio)
Jesam li lijepo napisaoda je za mene uzimanje boda u Briselu, VELIKO IZNENAĐENJE.Đe je problem?Nije vrijeđanje reći nekome da je fudbalska neznalica ili da se provaljuje.
Ti baš nemaš odgoja, kulture komuniciranja ili si dobio premalo degeneka u životu ;-)
rado_vidjen wrote: A zasto sam napisao da se ne moze komparirati nasa i njemacka & turska odbrana?
Iz prostog razloga sto Bosna i Herecgovina nema pretenzije igranja finala Evropskog, ili Svjetskog prvnestva, niti čak ambicije igranja polufinala, cetvrtfinala, osminefinala...
Mi imamo nesto skromnije ambicje. A to su da se po mogucnosti plasiramo na evropsko prvenstvo sa prosjecnom odbranom ( misli se na cetvorku dzemica-spahic-nadarevic-salihovic..mada ima i boljih rijesenja, moje misljenje)
Naravno, nas odlicni napad i dobar vezni red ne igra nikakvu ulogu na tom putu ka eventualnom plasmanu. :D
Ovo bi imalo smisla da ja nisam pitao, navedi mi dobru, jaku ekipu sa SLABOM odbranom :run:
rado_vidjen wrote: Jel sad jasnije? bolje da mi ne odgovaras. :wink:
Vidim da se tabletice nisu popile danas :D
rado_vidjen wrote: Na onoj prosloj temi ja rekoh da begija ima nesumnjivo bolju odbranu ( sve ima zapisano, u sta se neutralni posjetioci mogu uvjeriti 8) ) ali da im je to i jedina prednost (moje slobodno uvjerenje, zasnovano na mom ogromnom fudbalskom znanju :oops: :mrgreen: )
Sonck zabio 5 golova :roll: Bošnjo expert.
rado_vidjen wrote: A ti slobdno izvoli navodit klubove u kojima belgijske vedete igaraju( ili sjede na klupi) jednom luxemburgu, ili pak jednoj estoniji. ili evo ti jos jedan besplatan savjet - otidji na latvijske forume i pitaj ih: kako ste vi sa jednim poznatim igracem otisli na evropsko prvesntvo :shock: ; i reci im da vjerujes da je u pitanju neka neotkrivena droga, ali da si ih ti razotkrio. Onda, kad imao slobodnog vremena, razmisljaj o uroti protiv reprezentacije engleske, koja se sa vjerovatno najjacom odbranom svijetu nije u stanju oticu na euro, a kamo li igrati finale, polufinale... :D
Klubove navodio samo da razjasnim zašto NISMO favoriti.Al eto, imamo tebe da nam objasniš.
rado_vidjen wrote: I eto, sad se vjerovatno pitas sto mi je ovo trebalo :-D fakat ne znam sto ti je trebalo da mene kvotas, jer te nisam nigdje spomenuo, ali tvoj ego je morao djelovati, a ustvari si samo sve vise zapetljavao, tonuo..
U pravu si, pitam se što mi je trebalo uopšte da ulazim u raspravu sa likom kojem je "mrsko crtati", koji mi kaže da lažem, koji mi kaže da sam "spor i slijep" .Naravno da je greška sa takvim uopšte pokušati komunicirati.Ako imaš ženu i djecu, njima to prosipaj ako te uopšte mogu trpiti i slušati.
rado_vidjen wrote: Nema veze, sve ti je oprosteno. :D Nadam se samo da zbog svog povrijedjenog ega neces navijati za Belgiju, da bi dokazao tamo neko krelcu sa foruma da si bio u pravu. :wink: ( mada meni i poraz odgovara, tj mojoj teoriji :lol: osim kad bi nas bas rastocili:-D)

ende za svagda
Čuj povrijeđenog ega :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Drug, povrijedio sam svoj mentalni sklop jer sam se spustio na tvoj nivo.Al eto, pokušao sam :D
rado_vidjen

#352 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by rado_vidjen »

opet nervozno pisanje i vrijedjanje zapjenjenog egomanijaka :D
najgora je kombinacija : biti priglup a egoistican. takvima ne vrijedi crati. a da sam pi*ka prijavio bi ga modovima :lol: ccc

ali to je sto se kaze zadnja faza kad neko pupusi diskusiju. game over, bro :)
BaileyS

#353 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by BaileyS »

LSD wrote:
BaileyS wrote:Ne volim ni ja Ciru ali brate pretjerujete s ovim vezano za Salihovica.

Koga da stavi na lijevu stranu a i kakva je korist od Salihovica u sredini ako igramo ovakvom formacijom gdje je Misimovic klasicni playmaker a svi ostali veznjaci imaju defanzivnije zadatke? Ne voli ni Ibricic ulogu koju je igrao, i on bi radje da igra blize golu ali u 3-5-2 uz Misketa u timu moze samo sanjati, kao i Pjanic, Salihovic, Stilic...

Jedino kad igramo sa jednim napadacem i dva ofanzivna vezna iza njega, kao sto je bio slucaj u Turskoj. Ali u tom slucaju bice kukanja zasto igra samo sa jednim u spicu.
Aaaa price-ne mogu da vjerujem :shock: ...Salihovic ti je centralni vezista a ne lijevi bocni gdje ga Ćiro kreten gura...pa jesi li ikad gledao Hoffenheim na tv-u,covjece...pa šta misliš kako je Salihovic najbolji asistent Bundes lige??...sa pozicije lijevog bocnog?? to je nemoguca misija...ne može se sa te pozicije podijeliti toliko asistencija...samo totalni diletant poput Ćire reklamaša ce staviti najboljeg pakera bundes lige na lijevi bok...a mi cemo ovdje raspravljati o trkackim sposobnostima i ucinku njegovog pulena Ibricica-e ono je kvalitetan komad govedina a ne igrac reprezentativac...sa Ibricicom na terenu mi odmah u startu imamo igraca manje na terenu...totalno beskoristan parazit koji samo uzima mjesto i prostor daleko boljig igracima od sebe.
Može se igrati i sa 3 ofanzivna veznjaka (uz dva špica) ako imaš jaku,sigurnu i uigranu odbranu i jednog kvalitetnog defanzivnog veznjaka.
Mi izgleda ne pricamo o istim stvarima. Ja govorim da u formaciji kojom igramo Salihovic ne bi bio toliko koristan u sredini. Na lijevom beku se gubi puno od njegovih kvaliteta ali za to mjesto trenutno nema boljeg rjesenja. Hoffenham i nasa reprezentacija se ne mogu porediti, oni igraju 4-3-3 a mi 3-5-2, dakle nebo i zemlja.

3-5-2

________________golman
_________stoper2_stoper1_stoper3
desni bek_ def vezni1___def vezni2__ lijevi bek
_______________misimovic
___________napadac1__napadac2

= nema mjesta za Salihovica tj ima ali daleko od protivnickog gola, sto opet znaci da to nije to sto on igra u svom klubu

Hofenheim 4-3-3 = nigdje veze sa formacijom kojom mi igramo

_____________golman
desni bek - stoper- stoper - lijevi bek
____________def vezni
_______ vezni1______Salihovic
napad1_______napad2_______napad3
elSaik

#354 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by elSaik »

Ma jebo 3-5-2, najgluplja formacija ikada... 4-1-3-2, pa šta Bog da... 8-)
zecko_kupuz

#355 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by zecko_kupuz »

@LSD
Znam za tu priču, ali Nadarevića sam naveo, jer je Ćiro poslije nekoliko dana izjavio kako je "naglo reagovao" i kako će Nadarevića opet pozvati. Te izjave se sjećam, a znam da nije izašla u "San"-u :-D .
Situacija je danas takva da se pozvani igrači (najčešće odbrambeni) iz PL-a skoro pa šokiraju kada dobiju poziv. Dakle, ni sami ne očekuju da će se naći na spisku :-) . Jahić je mjesecima kandidat za repku, a nije još uvijek dobio poštenu priliku da se iskaže. Ćiro može svoje izjave objesiti mačku o rep. Sjećamo se šta je rekao za Papca, a poslije ga je odjednom počeo moljakati da se vrati. Pošto ne drži do svoje riječi, očekujem da će se barem Nadarević vratiti u ekipu.
BaileyS

#356 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by BaileyS »

elSaik wrote:Ma jebo 3-5-2, najgluplja formacija ikada... 4-1-3-2, pa šta Bog da... 8-)
Ne volim je ni ja ali kako je tako je.

4-2-3-1 dokazano najuspjesnija (Francuska sa Zidanom, Portugal, od dolaska Capella Engleska, Spanija kad igraju sa Fabregasom itd.itd.itd) prilicno defanzivna (a i ne mora biti sa pravim igracima) ali nama najvise odgovara.

Samo onda ne trebamo pricati o premjestanju Salihovica vec o mjenjanju formacije.
Post Reply