Mene moji navijaci vole1941. wrote:Čuj Ćire pred kraj što valja..."najbitnije je da je narod zadovoljan"campa_xxx wrote:Ako neko nije gledao tekmu evo golova....
![]()
Ne može ga čovjek mrziti,hbg.
Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#276 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
- zecko_kupuz
#277 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Za razliku od nekih, ja mislim da je Mravac odigrao sasvim solidno. Tip je krakat, može stići svašta. Borben je, dominantan u skoku. Istina, uz Spahića bi to bilo puuuno bolje, mogli bi se fino nadopunjavati. Danas je praktički bio sam u odbrani, jer se Mikelini i Berberović tu ne broje
. Veeeliki problem su bekovi - Berberović i nepostojeći lijevi bek. Ova 3-5-2 formacija ne nudi nikakav garant da ćemo imati bedem pred svojim golom.
Daj Ćiro više, ne budi lijen! Uzmi malo ušteđevine od one Mikado reklame, pa fino pravac kroz Evropu, na turneju. Sad bi šansu trebali dobiti Mirvić, Jahić, Štilić, Muharemović, a možda i mali Merzić (opet). Ubuduće pozivati minimalno 22 igrača
.
Daj Ćiro više, ne budi lijen! Uzmi malo ušteđevine od one Mikado reklame, pa fino pravac kroz Evropu, na turneju. Sad bi šansu trebali dobiti Mirvić, Jahić, Štilić, Muharemović, a možda i mali Merzić (opet). Ubuduće pozivati minimalno 22 igrača
- Ridjobrki
#278 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
zecko_kupuz wrote:Za razliku od nekih, ja mislim da je Mravac odigrao sasvim solidno. Tip je krakat, može stići svašta. Borben je, dominantan u skoku. Istina, uz Spahića bi to bilo puuuno bolje, mogli bi se fino nadopunjavati. Danas je praktički bio sam u odbrani, jer se Mikelini i Berberović tu ne broje. Veeeliki problem su bekovi - Berberović i nepostojeći lijevi bek. Ova 3-5-2 formacija ne nudi nikakav garant da ćemo imati bedem pred svojim golom.
Daj Ćiro više, ne budi lijen! Uzmi malo ušteđevine od one Mikado reklame, pa fino pravac kroz Evropu, na turneju. Sad bi šansu trebali dobiti Mirvić, Jahić, Štilić, Muharemović, a možda i mali Merzić (opet). Ubuduće pozivati minimalno 22 igrača.
Bogami kako je onaj "volim-puno-liža" Kinez počeo reklamirati Dorinu sa rižom opala prodaja Mikado čokolada pa mu garant kasni isplata honorara...
- Topla voda
#279 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
moj neki kratki komentar
neizmjerno mi je drago sto je dao vedi priliku od starta i sto je on zabio prvi,izborio drugi,asistirao treci i zabio cetvrti.
takodjer mi je krivo sto imamo 3 odlicna napadaca...koji ne mogu igrati zajedno,jedino protiv malte,san marina i slicnih repki
sem nasa tri napadaca ,imamo odlicne salihovica,misimovica,damjanovica,muratovica i ibricica u sredini,s tim da tu ulete i stilic i husejnovic i rahimic .
e sad ona nazad postava je tragicna.
ako nista nije skontao veceras,to je da ovaj mikelini nije stabilan kao igrac,ne zbog njegovih greski,nego sto je trazio ko curica izmjenu nakon sto je napravio dva nepotrebna penala.
dzemo jeste kloc,al sem hasana mi boljeg nemamo .mozda jedino dati sansu muharemovicu il da spahic pokrije tu stranu.
stopera nam treba 5, a mi imamo mravca,bajica,spahica,mikelinija,vasilica.
lijevi bek vapi za mirkom hrgovicem u formi u kojoj je bio kad je zabio onaj go japanu
il za papcem u nekoj zatvorenijoj varijanti.
ne znam ...al nije tolko ni fol u igracima kolko u uigranosti zadnje linije....samo da sto prije ciro skonta tih nekih 7-8 igraca u odbrani,koji ce biti stalni ...to je to ,pa da se uigraju i bice to dobro.
bez toga tesko da napravimo nesto vise
neizmjerno mi je drago sto je dao vedi priliku od starta i sto je on zabio prvi,izborio drugi,asistirao treci i zabio cetvrti.
takodjer mi je krivo sto imamo 3 odlicna napadaca...koji ne mogu igrati zajedno,jedino protiv malte,san marina i slicnih repki
sem nasa tri napadaca ,imamo odlicne salihovica,misimovica,damjanovica,muratovica i ibricica u sredini,s tim da tu ulete i stilic i husejnovic i rahimic .
e sad ona nazad postava je tragicna.
ako nista nije skontao veceras,to je da ovaj mikelini nije stabilan kao igrac,ne zbog njegovih greski,nego sto je trazio ko curica izmjenu nakon sto je napravio dva nepotrebna penala.
dzemo jeste kloc,al sem hasana mi boljeg nemamo .mozda jedino dati sansu muharemovicu il da spahic pokrije tu stranu.
stopera nam treba 5, a mi imamo mravca,bajica,spahica,mikelinija,vasilica.
lijevi bek vapi za mirkom hrgovicem u formi u kojoj je bio kad je zabio onaj go japanu
il za papcem u nekoj zatvorenijoj varijanti.
ne znam ...al nije tolko ni fol u igracima kolko u uigranosti zadnje linije....samo da sto prije ciro skonta tih nekih 7-8 igraca u odbrani,koji ce biti stalni ...to je to ,pa da se uigraju i bice to dobro.
bez toga tesko da napravimo nesto vise
- zecko_kupuz
#280 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Nice, niceRidjobrki wrote:zecko_kupuz wrote:Za razliku od nekih, ja mislim da je Mravac odigrao sasvim solidno. Tip je krakat, može stići svašta. Borben je, dominantan u skoku. Istina, uz Spahića bi to bilo puuuno bolje, mogli bi se fino nadopunjavati. Danas je praktički bio sam u odbrani, jer se Mikelini i Berberović tu ne broje. Veeeliki problem su bekovi - Berberović i nepostojeći lijevi bek. Ova 3-5-2 formacija ne nudi nikakav garant da ćemo imati bedem pred svojim golom.
Daj Ćiro više, ne budi lijen! Uzmi malo ušteđevine od one Mikado reklame, pa fino pravac kroz Evropu, na turneju. Sad bi šansu trebali dobiti Mirvić, Jahić, Štilić, Muharemović, a možda i mali Merzić (opet). Ubuduće pozivati minimalno 22 igrača.
Bogami kako je onaj "volim-puno-liža" Kinez počeo reklamirati Dorinu sa rižom opala prodaja Mikado čokolada pa mu garant kasni isplata honorara...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Avdo Z.
#281 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Vidis, trebas malo obratiti paznju na pisanje pravih fudbalskih znalaca, a ne na djecurliju koja lupetaju kako im naidje.Ridjobrki wrote:Samo nikog ne čujem da kaže da treba skinuti kapu onom Muratoviću a lik je konstantno dobar u sve i jednoj tekmi koju je odigrao.![]()
![]()
Evo ti Avdagin post od prije par mjeseci kad su se skoro svi prosto utrkivali da olajavaju Muratovica.
Avdo Z. je napisao/la:. Muratovic je svestran fudbaler i cesto je cak i pri vrhu liste strelaca. Covjek moze odigrati sve na sredini terena bas kao i Damjanovic koji jedino golman i klasicni napadac nemoze biti.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#282 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

http://de.youtube.com/watch?v=_jBCAi0ksi4
Ciri je sve zajebancija... a ovamo odbrana suplja, pa jel pokusao ista on - po tom pitanju rjesiti?
Namjesto da prica da mu je ovo ljubilarna 100 reprezentativna utakmica... i
"Curice moja, imas li ti neko pitanje, ti ne vjerujes da sam ja peder?"....
Pa ima li zemlja na svijetu u bilo kojem sportu ciji selektor - ovo kaze ispred kamera?
Mislim - da me neko prosvjetli, ima li igdje iko jos klip, nekog selektora, koji nadje mladu novinarku na presici i pita je - da li ona misli da je on - peder?
- DiplomataSaSela
#283 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
http://www.delo.si/clanek/71228
Od svih komentara ovaj najinteresantniji...
polzek | 19.11.2008 | 22:13:44
Balkanski Bosanci premagali evropske Bosance z 4:3
-
papacja
#284 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Može on izabrati šta hoće, ali pravila su jasna ili USA ili BiH, on treće opcije prema FIFI nema. Pa majka mu stara da ima bilo kakve mogučnosti da zaigra za Srbiju on bi već sinoć igrao sa Vidićem u paru. Međutim dok se ne ispita i posljednja opcija (osim falsifikovanja nekih dokumenata nema šanse da zaigra za Srbiju) on će biti "neopredjeljen". Da su naši mamlazi u savezu pametni, do sada bi prikupili svu potrebnu dokumentaciju i predali FIFI da se zna da mali može birati između nas i USA. Zatim otići malom na noge (kad su mogli Marković i Bilić otići u Švicu po Rakitića, Terzić i Co. kod Kuzmanovića što ne bi i naši podigli guzove i otišli u Dortmund) i privoliti ga da zaigra za nas.Kinder wrote:izabrobijelo_dugme wrote:Nije jos nista, srpska propaganda je i dan danas ziva samo sto je 90% sigurno da ce izabrat Srbiju.campa_xxx wrote:Subotic je vec odabrao Srbiju ...
- -danTe-
#285 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
DiplomataSaSela wrote:http://www.delo.si/clanek/71228
- Baltazar_khan
#286 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ova pobjeda je za sve one štediše koje su pokrale Slovenačke banke 
- Dupli_skalp
#287 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
najbitnije je da smo pobijedili... a odbrana nam je u ovoj tekmi bila najgora otkako je ćiro na kormilu... pa onaj mikelini je katastrofa, taj nije ni za A2 repke, a kamoli za prvi tim... dva penala je skrivio, svaki put je ispadao, pa krpili mravac i damjanović... džemo odigrao užasno, mislim nikad gore otkako igra za repku... izgubljen, svaku loptu je vraćao nazad u vezu ili štoperima, niti jedan jedini centašut da iole valja nije uputio...
ja ne znam šta ćiro misli, ali nervira me što ne zove sanela jahića, veldina muharemovića, vuleta trivunovića, branimira bajića, safeta nadarevića, eto i tog mirvića... a ne ove babe iz premijer lige... pa ovi gore nabrojani su 5 klasa ispred sinoćnje odbrane... a od golmana imamo i ramovića, begovića, a ne vazda kuknjava, a hrpa igrača vani...
ja ne znam šta ćiro misli, ali nervira me što ne zove sanela jahića, veldina muharemovića, vuleta trivunovića, branimira bajića, safeta nadarevića, eto i tog mirvića... a ne ove babe iz premijer lige... pa ovi gore nabrojani su 5 klasa ispred sinoćnje odbrane... a od golmana imamo i ramovića, begovića, a ne vazda kuknjava, a hrpa igrača vani...
-
papacja
#288 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Opaska na ovo boldirano, Ibišević Džemin idealan centaršut na kraju prvog poluvremena zapuca preko gola. Samo da kažem da je Džemo i centrirao, ne volim ga ni ja, ali ne treba sada ni samo ružno govoriti o njemu.eyesburn wrote:najbitnije je da smo pobijedili... a odbrana nam je u ovoj tekmi bila najgora otkako je ćiro na kormilu... pa onaj mikelini je katastrofa, taj nije ni za A2 repke, a kamoli za prvi tim... dva penala je skrivio, svaki put je ispadao, pa krpili mravac i damjanović... džemo odigrao užasno, mislim nikad gore otkako igra za repku... izgubljen, svaku loptu je vraćao nazad u vezu ili štoperima, niti jedan jedini centašut da iole valja nije uputio...
- zecko_kupuz
#289 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ma očigledno ne zna da ima kandidata za bh.dres i van ovih prostoraeyesburn wrote:najbitnije je da smo pobijedili... a odbrana nam je u ovoj tekmi bila najgora otkako je ćiro na kormilu... pa onaj mikelini je katastrofa, taj nije ni za A2 repke, a kamoli za prvi tim... dva penala je skrivio, svaki put je ispadao, pa krpili mravac i damjanović... džemo odigrao užasno, mislim nikad gore otkako igra za repku... izgubljen, svaku loptu je vraćao nazad u vezu ili štoperima, niti jedan jedini centašut da iole valja nije uputio...
- rado_vidjen
#290 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
centriro je onomad balji na volej u danskoj. dzemo je klasicni bek, trci ko muha bez glave. napravi jedan dobar potez, onda usere centarsutom. borbenost na nivou, ali cesto ispada i pravi gluposti. elem, nije na nivou reprez. muharemovic je doktor fudbala za njega. muha je, kao bek , imao (po)najbolju tehniku u nasoj ligi, zabijao, imao osjecaj za filing ..sve sto dzemo nema.papacja wrote:Opaska na ovo boldirano, Ibišević Džemin idealan centaršut na kraju prvog poluvremena zapuca preko gola. Samo da kažem da je Džemo i centrirao, ne volim ga ni ja, ali ne treba sada ni samo ružno govoriti o njemu.eyesburn wrote:najbitnije je da smo pobijedili... a odbrana nam je u ovoj tekmi bila najgora otkako je ćiro na kormilu... pa onaj mikelini je katastrofa, taj nije ni za A2 repke, a kamoli za prvi tim... dva penala je skrivio, svaki put je ispadao, pa krpili mravac i damjanović... džemo odigrao užasno, mislim nikad gore otkako igra za repku... izgubljen, svaku loptu je vraćao nazad u vezu ili štoperima, niti jedan jedini centašut da iole valja nije uputio...
ja ne znam šta ćiro misli, ali nervira me što ne zove sanela jahića, veldina muharemovića, vuleta trivunovića, branimira bajića, safeta nadarevića, eto i tog mirvića... a ne ove babe iz premijer lige... pa ovi gore nabrojani su 5 klasa ispred sinoćnje odbrane... a od golmana imamo i ramovića, begovića, a ne vazda kuknjava, a hrpa igrača vani...![]()
i sta kazu strasna Belgija remizirala s luxemburgom
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#291 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Vrlo precizno odmjeren tekst. Neznam da li ovakve stvari stizu do Cire
Kraljevstvo za stopera!
Utakmica reprezentacije BiH protiv Slovenije pokazala je veliki napadački potencijal naše selekcije, ali i totalni propuh u odbrani...
Sinoćnja utakmica u Ljudskom vrtu mogla je zadovoljiti sve fudbalske sladokusce. Obilje golova, dobrih akcija, poteza i na kraju, rezultatska napetost - je ono zbog čega publika dolazi na stadion. Ipak, najbitnija stvar od svega je rezultat, a upravo je rezultat ono zbog čega nakon predstave Slovenije i BiH svi moramo biti zadovoljni. Miroslav Blažević je u svojoj stotoj selektorskoj utakmici zabilježio pobjedu koja je odražavala realno stanje stvari na terenu - naša selekcija je od Slovenaca bila bolja za upravo jedan gol. Slovenija je tako i treći put poražena od naše selekcije, i može se reći, postala naša stalna mušterija.
Iako se utakmica igrala u Mariboru, naša selekcija je uz pomoć oko 6.000 navijača praktično igrala na domaćem terenu. Ipak, treba biti pošten i priznati da su reprezentativci Slovenije bili dominantniji tokom većeg dijela utakmice i čini se, igrali suviše ofanzivno. Naši igrači su to znali kazniti. Zvjezdan Misimović, Senijad Ibričić, Edin Džeko i Vedad Ibišević su pravili dar-mar svaki put kada bi naša selekcija bila u napadu. Slovenski selektor, Matijaž Kek, nije na pravi način uspio zaustaviti pokretača svih akcija naše selekcije, kapitena Misimovića na način na koji je to uspjelo Fatihu Terimu, selektoru Turske u nedavnoj kvalifikacijskoj utakmici u Istanbulu. Kada Misimović ima prostora, tek onda u punom sjaju zablistaju napadači, u ovom slučaju Džeko i Ibišević. Čija izvrsna forma više nije slučajnost, već potvrda visoke klase koja se iz kola u kolo potvrđuje u jednoj od najjačih liga svijeta - Bundesligi.
Ipak, nije sve bajno. Činjenica koja bi trebala brinuti selektora Blaževića i sve one kojima je reprezentacija BiH pri srcu je - mjesto stopera. Stoperi su značajno drugačije biljke od veznih igrača i napadača. Istinita je tvrdnja da se stoper ne rađa, što se često kaže za genijalne vezne igrače ili napadače, nego stvara radom, a još više - iskustvom. Tačno je da je zbog brojnih izostanaka Blažević sinoć bio prinuđen improvizirati sa Dariom Damjanovićem na stoperu (što se uopće nije pokazalo kao loše rješenje, jer Damjanović na tom mjestu u reprezentativnom dresu pruža odlične igre, mada je najbolje partije u karijeri pružio na mjestu zadnjeg veznog), ali partija igrača tuzlanske Slobode Nikole Mikelinija bi se najblaže mogla okarakterisati kao - kriminalna. Dva skrivljena jedanaesterca (ruku na srce, prvi je bio nepostojeći, ali je odsviran - što je opet posljedica - neiskustva) uz mnoštvo nesigurnih, moglo bi se reći i paničnih intervencija u odbrani, sinoć, srećom nisu bili kobni po konačan rezultat. Dijelom zbog nesposobnosti Slovenaca da kazne brojne greške naše odbrane (izuzev odličnog napadača Milivoja Novakoviča), a dijelom zbog izvrsnog napada naše selekcije, koji je, kako smo već pomenuli, uradio i više od očekivanog na sinoćnjem meču.
Da ne budemo pogrešno shvaćeni - niko nema ništa protiv Mikelinija, koji sigurno nije namjerno pravio greške, ali da je naša selekcija sinoć odigrala neriješeno ili da je poražena - isključivi krivac za to bio bio Blažević, koji je još nakon prvog Mikelinijevog kiksa igrača trebao povući iz igre, jer je bilo više nego uočljivo da Mikelini nije reprezentativna klasa. Činjenica koja je sigurna je ta da naša napadačka linija neće baš uvijek biti raspoložena kao sinoć, a da će ponekad najveći teret ponijeti baš odbrambeni igrači. Koji u Turskoj nisu izdržali agresivne nalete domaćina, a i postavlja se pitanje šta bi se desilo u sinoćnjem meču da je isti trajao još nekoliko minuta?
Nakon svega, postavlja se pitanje - ima li naša selekcija boljih rješenja na stoperskim pozicijama, kada glavni oslonci odbrane (Kenan Hasagić, Emir Spahić, Ivan Radeljić) nisu u mogućnosti da nastupe?
Prvi među jednakim je Vule Trivunović (25), kapiten ruskog Khimkija i igrač koji je pet puta nastupao za reprezentaciju u mandatu Blaža Sliškovića, a potom - nestao. Trivunović je igrač sa iskustvom iz U-21 i A reprezentacije BiH, standardan je u ruskom prvoligašu i upitno je zašto ga nema na Blaževićevim reprezentativnim okupljanjima.
Drugi igrač koji je također bio donedavni član U-21 i A selekcije BiH je 20-godišnji stoper splitskog Hajduka Boris Pandža, koji je kod novog trenera splitskog tima Ante Miše postao nezamjenljiva karika u odbrani. Za one koji ne znaju, Hajduk je od Mišinog dolaska na klupu zabilježio četiri pobjede u pet mečeva, uz gola razliku od 10:0. Valjda i to govori ponešto...
Sjeća li se neko Damira Mirvića (26), svojevremeno igrača FK Sarajevo i trenutnog člana belgijskog Roeselarea, kojem je prije izvjesnog vremena Blaežvić obećao poziv u reprezentaciju? Treba spomenuti i njegovog klupskog kolegu i bivšeg igrača tuzlanske Slobode Mehmedaliju Čovića (22) koji je bio standardni član U-21 vrste kod Ibrahima Zukanovića, koja umalo nije dohvatila plasman na Europskom prvenstvo za mlade koje je prošle godine odigrano u Holandiji.
Također, Blažević se praktično preko noći odrekao i člana grčkog Arisa Sanela Jahića (27), kojeg je prekrižio zbog navodne nediscipline. Blažević je Jahiću zamjerio jer mu je ovaj dizao nos zato što sjedi na klupi ?!?
U tekstu smo naveli samo neke od naših igrača širom Europe koji bi sasvim sigurno kvalitetno odgovorili trenutnim zahtjevima reprezentacije BiH. Ipak, unatoč svemu ne možemo se oteti dojmu da su raznorazni menadžeri opet upetljali prste u sastavljanje reprezentacije. Takve stvari u prošlosti našoj selekciji nisu donijele ništa dobro, a sigurno je da neće donijeti ni u budućnosti. Sinoć je naša reprezentacija imala sreću da je sa druge strane stajao protivnik koji nije znao kazniti naše greške, ali u kvalifikacionim susretima svaka će greška biti kobna. Blažević je preiskusan trener i sigurno svjestan okruženje u kojem se nalazi i ostaje nada da neće praviti iste greške kao njegovi prethodnici, u čije je vrijeme državna selekcija bila poligon za prodaju igrača. U protivnom, SP 2010. i Južna Afrika će za nas ostati samo san.
Autor: Džan Šebić
-
Umjetnik a
#292 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
šteta što nam i odbrana ne igra kao i napad
-
sasa_t
#293 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
u tom slucaju svjetsko ne bi bilo daleko, a ovako ostaje mnogo sekiranja...Umjetnik a wrote:šteta što nam i odbrana ne igra kao i napad
- bijelo_dugme
#294 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Eh da je normalan savez...papacja wrote:Može on izabrati šta hoće, ali pravila su jasna ili USA ili BiH, on treće opcije prema FIFI nema. Pa majka mu stara da ima bilo kakve mogučnosti da zaigra za Srbiju on bi već sinoć igrao sa Vidićem u paru. Međutim dok se ne ispita i posljednja opcija (osim falsifikovanja nekih dokumenata nema šanse da zaigra za Srbiju) on će biti "neopredjeljen". Da su naši mamlazi u savezu pametni, do sada bi prikupili svu potrebnu dokumentaciju i predali FIFI da se zna da mali može birati između nas i USA. Zatim otići malom na noge (kad su mogli Marković i Bilić otići u Švicu po Rakitića, Terzić i Co. kod Kuzmanovića što ne bi i naši podigli guzove i otišli u Dortmund) i privoliti ga da zaigra za nas.Kinder wrote:izabrobijelo_dugme wrote: Nije jos nista, srpska propaganda je i dan danas ziva samo sto je 90% sigurno da ce izabrat Srbiju.
Zavrsit ce i on ko Ibrahimovic...
A otkud ti taj info?
Last edited by bijelo_dugme on 20/11/2008 21:43, edited 1 time in total.
-
Chicha Chvorak
#295 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ko ce raji udovoljit!?
Mnogi stalno neke zavjere vide.:Em forsira se ovaj ,zapostavlja se onaj..Ko li je metno lovu u dzep..I tako do beskraja.
Zaista pretjerano.
Pa moras isprobavat igrace,pokusavat..
Nekad pogodis,nekad ne.
Uzmimo za primjer Bilica..Pogodio je npr. s Corlukom,Modricem,Eduardom,ali i promasio sa Sharbinijem,Jelavicem,Pamicem..
Neko igraci igraju super u klubu ,a u reprezentaciji su losiji,nekima ne ide u klubu ,ali izborniku odgovaraju,igri reprezentacije..(R.Kovac,Simunic)..tako da i to sve treba isprobati.
Daklke,neka isproba i Zeca,i Ibricica,...nadam se da ce na red doci i onaj sto igra u Poljskoj(Stilic?),gledao sam ga jednom,odlican je bio..
Mnogi stalno neke zavjere vide.:Em forsira se ovaj ,zapostavlja se onaj..Ko li je metno lovu u dzep..I tako do beskraja.
Zaista pretjerano.
Pa moras isprobavat igrace,pokusavat..
Nekad pogodis,nekad ne.
Uzmimo za primjer Bilica..Pogodio je npr. s Corlukom,Modricem,Eduardom,ali i promasio sa Sharbinijem,Jelavicem,Pamicem..
Neko igraci igraju super u klubu ,a u reprezentaciji su losiji,nekima ne ide u klubu ,ali izborniku odgovaraju,igri reprezentacije..(R.Kovac,Simunic)..tako da i to sve treba isprobati.
Daklke,neka isproba i Zeca,i Ibricica,...nadam se da ce na red doci i onaj sto igra u Poljskoj(Stilic?),gledao sam ga jednom,odlican je bio..
- campa_xxx
#296 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ama ljudi, ako je taj Subotic srcem izabrao Srbiju, dajte mi samo jedan razlog zasto bi ga mi zvali da igra za BiH ???
Dosta vise o Suboticu na ovoj temi...
- zecko_kupuz
#297 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
E, ali Bilić koliko znam uvijek pozove preko 20 igrača. Bude tu i par debitanata često. Kod nas, sastave spisak, kažu 18 igrača dovoljno, a onda - krah sistema. Kad se sjetim kiksa Kodre (protiv Makedonije). Pozvao 18 igrača, kaže "želim da svi dobiju šansu". Nakon toga su počeli otkazi i jedva smo imali igrača za klupe. Tako to očigledno ne fercera.
Kako vidim, Ćiri je i dalje draže da bude u centru pažnje sa svojim humorom i laskanjem protivnicima, nego da analizira propuste u našoj igri.
Kako vidim, Ćiri je i dalje draže da bude u centru pažnje sa svojim humorom i laskanjem protivnicima, nego da analizira propuste u našoj igri.
- vee-jay
#298 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Kao sto vec napisah, nisam u temi. Ali, da li je istina da je Subotic rekao da ce on samo ili igrat za Srbiju ili za USA a nikako za BiH?campa_xxx wrote:Ama ljudi, ako je taj Subotic srcem izabrao Srbiju, dajte mi samo jedan razlog zasto bi ga mi zvali da igra za BiH ???
- and
#299 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
nisam ni ja nešto u toku,ali sam čuo da ima neka varijanta da igra za švabe,ali mora čekati 2-3 godine,ne znam koliko je tačno.kao za nas i usa bi mogao odmah.vee-jay wrote:Kao sto vec napisah, nisam u temi. Ali, da li je istina da je Subotic rekao da ce on samo ili igrat za Srbiju ili za USA a nikako za BiH?campa_xxx wrote:Ama ljudi, ako je taj Subotic srcem izabrao Srbiju, dajte mi samo jedan razlog zasto bi ga mi zvali da igra za BiH ???
-
nikad_izvini
#300 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Mi zjanili od Bugarske glat, oni fasovali šesticu od Srba.Znači da su Srbi velesila.A mi kanta.Mi dobili Estonce ko levate, oni uzeli bod Turcima.Turci levati.Mi velesila a Turci nas dobili.Vels dobio Dance.Danci levati.Danci levati dobili Portugalce.Znači da je Vels bolji od Portugala.rado_vidjen wrote:
i sta kazu strasna Belgija remizirala s luxemburgom...a ovdje se pisalo da je dream team nase galaksije
ccc
Joj što ne mogu Bošnja i njihove fudbalske filozofije.Mi smo beton, Belgija je odron, a onda spektakl, MNOGO lošija Belgija nam zabije čvrku
Sve će se samo kazati na bivšem Hejselu i u Zenici par dana poslije.Zaista bih volio da sam u krivu i da je Belgija odron kao što kažeš
PS kao falio nam Radeljić.Kao Spahić je ekstra klasa igrača(nije loš, al brate nije neka igračina)
I ekspert, reci mi dobru, jaku ekipu sa slabom odbranom