Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lahor

#701 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by lahor »

arze wrote:sta je sudija kriv u ovoj utakmici??????????????
jel on mozda kriv sto madari od prvih 11 suteva imaju 100% realizaciju....nevideno! :oops:
Ma ne sudije zar ne vidis da je sad delegat kriv.Nece me iznenaditi ako drugi put budu radile strele i lukovi.
I mene su sudije bile raspizdile ali kad sam vidio onaj dio publike i onaj primitivizam onda sam tek puko.
Nakon gadjanja madjarskih igraca koji su s razlogom pobjegli,nama se gleda kroz prste i susret se treba nastaviti.Ali...posto su svi vidjeli da smo popusili(osim Spahe)hajde onda da nagradimo i delegata i nasu reprezentaciju koja nije bas ni igrala dobro....slijedilo je ono sto je bilo....jadni smo mi...... :-)
palermo

#702 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by palermo »

hrasno38 wrote:Ne sjecam se kad sam sa vecim nestrpljenjem cekao nego sto sam ovu utakmicu. Ta dva usrana gola nisu bila nedostizna ali sam zaboravio na jednu sitnicu a to je da smo mi Bosna i Hercegovina. Kao prvo rukometasi su igrali prvo poluvrijeme katastrofa uz zaista lagano siljenje sudija. Nije nam sudija kriv kada sami napravimo 4-5 gresaka. Njaveca greska mu je bila ponisten gol radi prestupa. Drugo poluvrijeme su zaista napravili par uzasnih, katastrofalnih gresaka na nasu stetu. Doborac jeste pravio probijanje ali nakon sto ga je u skoku gurnuo drugi igrac i na zalost svog polomio. Dakle ponovilo se ono sto nam se ponavlja u svakom sportu da odlucujuce utakmice igramo uvijek lose i naravno imamo nenaklonost sudija jer smo mi jednostavno Bosna i Hercegovina zemlja koja je na samom repu Evrope.
E sad navijaci. Niko nije mogao ocekivati da ce 7-8000 ljudi navijati kao u pozristu ali izgleda da neki navijacki fakini i debili nece nikada skontati da se ne moze na utakmicama gadjati upaljacima i kovanicama. Toga jednostavno u Evropi nema pogotovo na dvoranskim utakmicama. Evo igra se Evropsko prvenstvo u fudbalu i pojedine reprezentacije su drasticno ostecene ali niti jedan predmet nije doletio na teren niti je bio niti jedan navijacki incident. Ja znam da masa navijaca pokusavaju da se dokazu da su zajebani ali na ovakav nacin samo su zajebali nasu reprezentaciju. Nije ovo prvi put da nasi navijaci a pogotovo BHF-ovci prave sranja na utakmicama reprezentacije i milse da su napravili dobro djelo. Davno sam pisao da se na utakmicama ovakve stvari odbijaju samo nasim reprezentacijama od glavu. Nakon sramne utakmice i nevidjene kradje sudije u fudbalskoj utakmici u Spaniji kada smo dobili gol u 97 minuti ja sam ocekivao da ce BHF (posto ih je najvise van BiH) organizovati proteste ispred UEFE ali malo morgen jer na evropskim ulicama se ne mozes ponasati kako hoces. Za krah ove utakmice su kao prvo krivi nasi igraci sa losom igrom, zatim sudije ali i velikim djelom navijaci jer ne znaju osnovnu kulturu da nekoga saslusaju. Sada cemo ispasi za SP i sljedece utakmice ce nam se igrati bez navijaca a kako dobro kotiramo u Evropi ne bi me zacudilo da nas i iskljuce sa kvalifikacija. To nasi rukometasi nisu zasluzili. Doduse ima i onaj 1% nade da bude drukcije ali nas taj 1% nije nikada i u nicemu pocastio.
Daj boze da ovakav bjes se ispolji na pravim mjestima u BiH jer sve sto nam se desava u sportu je iskljucivo i samo iskljucivo vezano sa politickom situacijom.
U jednom trenu mi je doslo stvarno da zaplacem od muke jer sam nekako bio siguran da cemo otici na to veliko takmicenje u susjednu nam drzavu u kojoj bi imali navijacku pomoc kao da igramo kuci. Ovako daj boze da odigramo i sljedece kvalifikacije. Mi smo kurva koju moze svako da jebe besplatno i da je poslije toga isamara ma koliko to ruzno zvucalo.
Naravno da je u ovoj zemlji sve politika.Volio bih da nije, i da je ovo samo sport i obična utakmica, al nije.I ide mi jako na živce svi oni koji nam ovdje morališu, stide nas se, i uče nas primjerima iz Evrope.
Podržajem navijače naše, makar bili nekulturni, divljaci i kreteni ( kako ih odje nazivaju) tih 7000-8000 ljudi u Skenderiji su došli u nju zbog Bosne i Hercegovine, zbog ljubavi prema njoj, zbog toga da joj pomognu, i možda nekad tu ljubav ne znaju artikulirati na pravi način, možda su nekad glupi i prevare ih (nas) al neka, opet sam na njihovoj strani..............neću da budem na strani onih koji s visoka gledaju,savjetuju nas, k'o fole podržavaju, a u sebi se smijulje još jednom, sretnoi što se k'o biva opet dokazalo da ova zemlja nema šansi na uspjeh.Na strani sam navijača.........................goleme su frustracije u ovoj zemlji, ovo je samo slika toga................
1941.

#703 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by 1941. »

A vala ne znam ni šta se imalo igrat u Sarajevu,svaku smo ključnu utakmicu u SA zjanili.
A nismo ni neka rukometna sredina...
Umjetnik a

#704 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

murti439 wrote:Jebi ga, kol'ko sam ja mog'o skontat', "švedski delegat" ( :-D kol'ko će ih tek doći u narednih par mjeseci) Björn (što, btw, na švedskom znači meĐed) se potrudio da Cmađaroše vrati na teren i tako nam proba pomoći, a mi smo opet odlučili da se pravimo pametni...

Koliko je opravdana reakcija uvrijeđenog auditorijuma najbolje se moglo vidjeti na reakcijama našeg stručnog štaba... Ako je neko večeras odlučio da nas pokrade dobio je veliku pomoć odakle se najmanje mogao nadati...

Dobar mi je Velid k'o dobar dan: "... tek poneki papirić..." :-D Nije mi žao Halida koliko je Velida... Malo je 'nakih patriota!
ozbiljno
Umjetnik a

#705 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

1941. wrote:A vala ne znam ni šta se imalo igrat u Sarajevu,svaku smo ključnu utakmicu u SA zjanili.
A nismo ni neka rukometna sredina...

je li ovo najbolje što možeš napisati

haj potrudi se malo, barem radi sebe, možeš ti to, belive men
LSD

#706 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by LSD »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:Ne sjecam se kad sam sa vecim nestrpljenjem cekao nego sto sam ovu utakmicu. Ta dva usrana gola nisu bila nedostizna ali sam zaboravio na jednu sitnicu a to je da smo mi Bosna i Hercegovina. Kao prvo rukometasi su igrali prvo poluvrijeme katastrofa uz zaista lagano siljenje sudija. Nije nam sudija kriv kada sami napravimo 4-5 gresaka. Njaveca greska mu je bila ponisten gol radi prestupa. Drugo poluvrijeme su zaista napravili par uzasnih, katastrofalnih gresaka na nasu stetu. Doborac jeste pravio probijanje ali nakon sto ga je u skoku gurnuo drugi igrac i na zalost svog polomio. Dakle ponovilo se ono sto nam se ponavlja u svakom sportu da odlucujuce utakmice igramo uvijek lose i naravno imamo nenaklonost sudija jer smo mi jednostavno Bosna i Hercegovina zemlja koja je na samom repu Evrope.
E sad navijaci. Niko nije mogao ocekivati da ce 7-8000 ljudi navijati kao u pozristu ali izgleda da neki navijacki fakini i debili nece nikada skontati da se ne moze na utakmicama gadjati upaljacima i kovanicama. Toga jednostavno u Evropi nema pogotovo na dvoranskim utakmicama. Evo igra se Evropsko prvenstvo u fudbalu i pojedine reprezentacije su drasticno ostecene ali niti jedan predmet nije doletio na teren niti je bio niti jedan navijacki incident. Ja znam da masa navijaca pokusavaju da se dokazu da su zajebani ali na ovakav nacin samo su zajebali nasu reprezentaciju. Nije ovo prvi put da nasi navijaci a pogotovo BHF-ovci prave sranja na utakmicama reprezentacije i milse da su napravili dobro djelo. Davno sam pisao da se na utakmicama ovakve stvari odbijaju samo nasim reprezentacijama od glavu. Nakon sramne utakmice i nevidjene kradje sudije u fudbalskoj utakmici u Spaniji kada smo dobili gol u 97 minuti ja sam ocekivao da ce BHF (posto ih je najvise van BiH) organizovati proteste ispred UEFE ali malo morgen jer na evropskim ulicama se ne mozes ponasati kako hoces. Za krah ove utakmice su kao prvo krivi nasi igraci sa losom igrom, zatim sudije ali i velikim djelom navijaci jer ne znaju osnovnu kulturu da nekoga saslusaju. Sada cemo ispasi za SP i sljedece utakmice ce nam se igrati bez navijaca a kako dobro kotiramo u Evropi ne bi me zacudilo da nas i iskljuce sa kvalifikacija. To nasi rukometasi nisu zasluzili. Doduse ima i onaj 1% nade da bude drukcije ali nas taj 1% nije nikada i u nicemu pocastio.
Daj boze da ovakav bjes se ispolji na pravim mjestima u BiH jer sve sto nam se desava u sportu je iskljucivo i samo iskljucivo vezano sa politickom situacijom.
U jednom trenu mi je doslo stvarno da zaplacem od muke jer sam nekako bio siguran da cemo otici na to veliko takmicenje u susjednu nam drzavu u kojoj bi imali navijacku pomoc kao da igramo kuci. Ovako daj boze da odigramo i sljedece kvalifikacije. Mi smo kurva koju moze svako da jebe besplatno i da je poslije toga isamara ma koliko to ruzno zvucalo.
Naravno da je u ovoj zemlji sve politika.Volio bih da nije, i da je ovo samo sport i obična utakmica, al nije.I ide mi jako na živce svi oni koji nam ovdje morališu, stide nas se, i uče nas primjerima iz Evrope.
Podržajem navijače naše, makar bili nekulturni, divljaci i kreteni ( kako ih odje nazivaju) tih 7000-8000 ljudi u Skenderiji su došli u nju zbog Bosne i Hercegovine, zbog ljubavi prema njoj, zbog toga da joj pomognu, i možda nekad tu ljubav ne znaju artikulirati na pravi način, možda su nekad glupi i prevare ih (nas) al neka, opet sam na njihovoj strani..............neću da budem na strani onih koji s visoka gledaju,savjetuju nas, k'o fole podržavaju, a u sebi se smijulje još jednom, sretnoi što se k'o biva opet dokazalo da ova zemlja nema šansi na uspjeh.Na strani sam navijača.........................goleme su frustracije u ovoj zemlji, ovo je samo slika toga................
:thumbup: :thumbup: :thumbup: to je to...zlatna ti je svaka u ovom postu :thumbup:
Umjetnik a

#707 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

lahor wrote:
arze wrote:sta je sudija kriv u ovoj utakmici??????????????
jel on mozda kriv sto madari od prvih 11 suteva imaju 100% realizaciju....nevideno! :oops:
Ma ne sudije zar ne vidis da je sad delegat kriv.Nece me iznenaditi ako drugi put budu radile strele i lukovi.
I mene su sudije bile raspizdile ali kad sam vidio onaj dio publike i onaj primitivizam onda sam tek puko.
Nakon gadjanja madjarskih igraca koji su s razlogom pobjegli,nama se gleda kroz prste i susret se treba nastaviti.Ali...posto su svi vidjeli da smo popusili(osim Spahe)hajde onda da nagradimo i delegata i nasu reprezentaciju koja nije bas ni igrala dobro....slijedilo je ono sto je bilo....jadni smo mi...... :-)

njima se gledao kroz prste
oni su ih najmanje 5 minuta molili da se vrate ali govna neće jer su se nadali da će sudija ostaviti kako jeste i da će oni pobijediti, ali ne ide to tako, ko fol boje se navijača, kao da svaki ima zolju
murti439

#708 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by murti439 »

Umjetnik a wrote:
murti439 wrote:Jebi ga, kol'ko sam ja mog'o skontat', "švedski delegat" ( :-D kol'ko će ih tek doći u narednih par mjeseci) Björn (što, btw, na švedskom znači meĐed) se potrudio da Cmađaroše vrati na teren i tako nam proba pomoći, a mi smo opet odlučili da se pravimo pametni...

Koliko je opravdana reakcija uvrijeđenog auditorijuma najbolje se moglo vidjeti na reakcijama našeg stručnog štaba... Ako je neko večeras odlučio da nas pokrade dobio je veliku pomoć odakle se najmanje mogao nadati...

Dobar mi je Velid k'o dobar dan: "... tek poneki papirić..." :-D Nije mi žao Halida koliko je Velida... Malo je 'nakih patriota!
ozbiljno
Ma, nije... zajebajem se...
palermo

#709 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by palermo »

Asana wrote:Gledala utakmicu i necu vise nikad.

I komentator, koji bi morao biti suspendovan zbog neprofesionalnosti, i publika - pokazali su da mi ipak nismo zreli za medjunarodna takmicenja.

Zao mi samo sportasa... uzalud vam trud sviraci.
Al priznaj, nisi ni dosada gledala nijednu..............jer ne bi onda pričala o neobjektivnosti komentatora..

p.s inače dotični komentator je nesposoban,al zarr stvarno treba biti objektivan u utakmici koju igra BiH........................pa eno nam naših susjeda, naših vrlih uzora, kad igraju kockasti jel vidiš objektivnost...............................jebem mu, zar stvarno svako smije navijati za svoju reprezentaciju kako hoće, samo mi moramo paziti da budemo kulturni,fini,da slučajno se ne bi nekome govno u guzici prevrnulo, pa se naljutio na nas
KPNCTNJAH

#710 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by KPNCTNJAH »

in33sa wrote: Pa se vi inatite, junacine sa tribina. Ne znam samo kome.
A gdje si ti bio junacino dok se igrala utakmica ? ...
Smijesno mi je da sam dosao sat prije pocetka utakmice i da nije bilo slobodnog mjesta za stajanje,a ne za sjedenje ...pohvala za navijace sto su dosli u tako velikom broju,ali zasto stampati 1000 karata vise nego sto je kapacitet dvorane ... nije se moglo disati,a bilo je ljudi koji su padali u nesvijest ...zasto se nije moglo igrati u Zetri ? Nase golmane nisam vidio da su ikad losije branili nego veceras hajd da je jedan imao losu noc nego oba ... onakav papanluk na tribinama fakat nisam nikad vidio (u dvorani) ... kad je Halid pricao svi smo sutili i bukvalno se mogla muha cuti,ali kad je onaj izasao i pripremao se da nesto izjavi nekoliko sekundi je bila tisina i onda kad je poceo da prica na "engleskom" (ja razumijem engleski jezik al onakav ne )... onda je pocelo skandiranje i njemu je bilo vokri jer nema autoritet i vidi da ljude boli racku hocel on prekinuti utakmicu i onda kaze kao gotovo je ... veci dio utakmice kad smo svi u isti glas navijali stvarno je bilo sjajno,ali kad sam vidio ono bacanje kisobrana i ostalih predmeta stid me bilo sto sam uopste bio tu ...
Umjetnik a

#711 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

murti439 wrote:
Umjetnik a wrote:

ozbiljno
Ma, nije... zajebajem se...
lod si :-D
in33sa

#712 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by in33sa »

a.basko wrote:
in33sa wrote:Ali ja i dalje ne shvatam koliko glup moras biti pa dobacivati delegatu utakmice i zvizdati covjeku, nedati mu da govori :-)

Ono, ko smo ko mi, zajebani, izvizdali smo delegata :-) na kraju su oni nasi sto su stajali uz delegata odmahivali rukama i vrtili glavom... jer sad kad delegat napise izvjestaj, mozemo biti sretni da nas IHF ne suspendira na duze vrijeme.

Pa se vi inatite, junacine sa tribina. Ne znam samo kome.
hej... in33sa, nesto cu ti reci, ako to do sada nisi znao, u sta sumnjam!!! ehf ne zeli jos jednu jaku ex-yu ekipu u rukometu,
sve dok se momci jednom ne plasiraju na neko jako takmicenje, pokusavace nam podmetati noge na razne nacine, ovu "priliku" nece propustiti napumpati u skandal da bi nas se rijesili na duze vrijeme... u svakom slucaju, ja sam na strani navijaca, sutili mi ili divljali (mada ne bih tako okarakterisao) isto nam je...
Ma da, sve je to zavjera.

Zavera bre, belosvetska.

Sve vise licimo na istocne komsije.

Ponasanje navijaca je prostacko i za ono nema opravdanja. Oni su sada face u svojoj mahali, instant junaci na jednu noc, ali na kraju krajeva ispastat ce BH rukomet.

I pade u vodu Spahina tirada o mladoj i prespektivnoj ekipi. Perspektivna za odradjivanje visegodisnje kazne. Zahvaljujuci strastima nazovi navijaca.

Toliko o ovoj temi, nema se tu sta vise napisati.
murti439

#713 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by murti439 »

palermo wrote:

I komentator, koji bi morao biti suspendovan zbog neprofesionalnosti, i publika - pokazali su da mi ipak nismo zreli za medjunarodna takmicenja.

Al priznaj, nisi ni dosada gledala nijednu..............jer ne bi onda pričala o neobjektivnosti komentatora..

p.s inače dotični komentator je nesposoban,al zarr stvarno treba biti objektivan u utakmici koju igra BiH........................pa eno nam naših susjeda, naših vrlih uzora, kad igraju kockasti jel vidiš objektivnost...............................jebem mu, zar stvarno svako smije navijati za svoju reprezentaciju kako hoće, samo mi moramo paziti da budemo kulturni,fini,da slučajno se ne bi nekome govno u guzici prevrnulo, pa se naljutio na nas
Sve što si napisao stoji - ali postoje i neke granice koje je lik, blago rečeno, prekrdašio... S naglaskom na "blago rečeno"...
Umjetnik a

#714 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

palermo wrote:

sjano zapažanje
i koga uopšte zanima kako je komentator govorio
kao da je to tema
Guento

#715 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Guento »

Vecerasnjim navijacima s kojima sam bio u Skenderiji se obracam sa molbom da pocine kolektivno samoubistvo u cast nasih momaka u repki i time ucine ogromnu uslugu ovoj napacenoj zemlji. Odavdje treba bjezat u crnu Afriku, ili bilo gdje. Dno dna.
:run:
janje_

#716 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by janje_ »

na oficijelnoj stranici EHF-a ni rijeci o losem sudjenju.. naravno..

Official Statement

The return leg of the play-off match of the Qualification Europe for the 2009 Men's World Championship in Croatia between Bosnia Herzegovina and Hungary took place on Saturday night in front of a capacity crowd at the sportshall "Skenderija" in Sarajevo.

Hungary had won the first leg by 27:25 a week ago at home in Gyöngyös.

The result at halftime in Sarajevo was 12:18 in favour of the guest team.

After 49 minutes of play a large number of objects being thrown onto the playing field caused an interruption of the match.

An attempt to adress the public in order to continue the game failed and the game was abandoned.

The result at the time of the abandonement of the match was 24:27 in favour of Hungary.

The case and its consequences will be dealt with by the EHF Disciplinary bodies.
Epitop

#717 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Epitop »

Trebala je se utakmica igrati u Goraždu ili nekom manjem mjestu, a ne u Skenderiji prevelik pritisak je bio na igrače.
Uvijek se kod nas stvori fudbalska atmosfera i onda navijači s fudbala dođu i stvarno se ne znaju ponašati na dvoranskim sportovima.
murti439

#718 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by murti439 »

Umjetnik a wrote:lod si :-D
'Ta ćeš, brate, loodilo ('kova se pravilno piše na bosanskom :) ) mi je drugo ime...
max_power

#719 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by max_power »

treba nas izbaciti iz svih rukometnih takmicenja zbog loseg komentatora...
neki od vas su skroz poludili :D
1941.

#720 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by 1941. »

Umjetnik a wrote:je li ovo najbolje što možeš napisati

Jeste,jeste,vrh kreativnosti...belive men
Koga u SA boli uho za rukomet,baš ko što je Epitop napisao
Umjetnik a

#721 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

max_power wrote:treba nas izbaciti iz svih rukometnih takmicenja zbog loseg komentatora...
neki od vas su skroz poludili :D

a šta ćeš, svakavih debila ima
da ne povjeruješ
max_power

#722 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by max_power »

janje_ wrote:na oficijelnoj stranici EHF-a ni rijeci o losem sudjenju.. naravno..

Official Statement

The return leg of the play-off match of the Qualification Europe for the 2009 Men's World Championship in Croatia between Bosnia Herzegovina and Hungary took place on Saturday night in front of a capacity crowd at the sportshall "Skenderija" in Sarajevo.

After 49 minutes of play a large number of objects being thrown onto the playing field caused an interruption of the match.

An attempt to adress the public in order to continue the game failed and the game was abandoned.

The result at the time of the abandonement of the match was 24:27 in favour of Hungary.

The case and its consequences will be dealt with by the EHF Disciplinary bodies.

nije mi jasno, jeli sudija pozvao madjare da izadju sa terena ili su to oni na svoju ruku...?
Umjetnik a

#723 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

1941. wrote:
Umjetnik a wrote:je li ovo najbolje što možeš napisati

Jeste,jeste,vrh kreativnosti...belive men
Koga u SA boli uho za rukomet,baš ko što je Epitop napisao
8000 navijača i sigurno još duplo toliko ako ne i više pored TV
a ako se tebi ne sviđa rukomet, uvijek ima drugi kanal na TV
Umjetnik a

#724 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

max_power wrote:
janje_ wrote:na oficijelnoj stranici EHF-a ni rijeci o losem sudjenju.. naravno..

Official Statement

nije mi jasno, jeli sudija pozvao madjare da izadju sa terena ili su to oni na svoju ruku...?

druga varijanta
lahor

#725 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by lahor »

Guento wrote:Vecerasnjim navijacima s kojima sam bio u Skenderiji se obracam sa molbom da pocine kolektivno samoubistvo u cast nasih momaka u repki i time ucine ogromnu uslugu ovoj napacenoj zemlji. Odavdje treba bjezat u crnu Afriku, ili bilo gdje. Dno dna.
:run:
Koliko sam primjetio,svi koji u se ovdje javili a bili u dvorani ogorceni su na ponasanje jednog dijela navijaca.Zalosno je kako nas pojedinci ovdje uvjeravaku da je sve ono divljastvo bilo ispravno.Mene je bilo sramota gledati utakmicu na tv i zato te razumijem u potpunosti.Somalija brate....
Post Reply