Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- cyprus
Pa dobro, gostujuća je utakmica, mislim da možemo bit zadovoljni pobjedom. Kod kuće treba očekivat jedno desetak golova razlike.
Međutim, ipak ako mislimo kakvu bitniju ulogu igrat u baražu igra se mora uveliko popravit u odnosu na ovu utakmicu.
Međutim, ipak ako mislimo kakvu bitniju ulogu igrat u baražu igra se mora uveliko popravit u odnosu na ovu utakmicu.
- van Basten
i meni je bilo drago vidjeti tu akciju.
Još neke "otežavajuće" stvari...:
naš mentalitet "lako ćemo"... kad god smo se odlijepili na 3 razlike već smo slavili pobjedu i počeli raditi gluposti pa primimo 3 gola za 1,5 minut. I halida je to nerviralo, što smo lijepo mogli i čuti
odbrana Finaca - iako izgleda kao da igraju 3-2-1 vrlo često je ta odbrana išla na totalni presing, na nekih "divljih" 3-3 ili čak 4-2... tu smo se jako slabo snalazili, očito nismo navikli na takvu igru protivnika, pa se onda i puno griješilo.
Iako stoji činjenica da smo jako puno lopti bezveze prodali, i da se taj broj mora smanjiti ako želimo napraviti korak naprijed.
Nisam nezadovoljan uzevši sve u obzir. U subotu očekujem 10ak razlike za nas, čisto da se pokaže da smo ipak stepenicu iznad donjeg evropskog razreda.
Još neke "otežavajuće" stvari...:
naš mentalitet "lako ćemo"... kad god smo se odlijepili na 3 razlike već smo slavili pobjedu i počeli raditi gluposti pa primimo 3 gola za 1,5 minut. I halida je to nerviralo, što smo lijepo mogli i čuti
odbrana Finaca - iako izgleda kao da igraju 3-2-1 vrlo često je ta odbrana išla na totalni presing, na nekih "divljih" 3-3 ili čak 4-2... tu smo se jako slabo snalazili, očito nismo navikli na takvu igru protivnika, pa se onda i puno griješilo.
Iako stoji činjenica da smo jako puno lopti bezveze prodali, i da se taj broj mora smanjiti ako želimo napraviti korak naprijed.
Nisam nezadovoljan uzevši sve u obzir. U subotu očekujem 10ak razlike za nas, čisto da se pokaže da smo ipak stepenicu iznad donjeg evropskog razreda.
-
Majstorinho
Pobjeda je vazna...
-
rikardoreis
Sta je ono
Finci nam podvalili Svedjane
sve neki igraci sto im prezime zavrsava na –son ili –berg.
Slazem se sta je rekao @saim-adka. I cini mi se da nasim najvise fali glava
psihicki su slabi, u momentima kad je trebalo mirno privesti kraju, oni dva puta bezze gube loptu. Da je ostalo jos pola minute, bojim se da bi Finci izjednacili...
Pored Sabanovica, najbolji mi je bio Nikola Prce, grizo je u odbrani, u napadu standardno dobar (sut 7-6), a, vala, valja ga i vidjeti, onakvu momcinu
Halid je legenda s onim svojim komentarima
i onaj dogovor iz timeouta, da se odigra na Nikolu, na crti, je 
Slazem se sta je rekao @saim-adka. I cini mi se da nasim najvise fali glava
Pored Sabanovica, najbolji mi je bio Nikola Prce, grizo je u odbrani, u napadu standardno dobar (sut 7-6), a, vala, valja ga i vidjeti, onakvu momcinu
Halid je legenda s onim svojim komentarima
-
lahor
rikardoreis wrote:Sta je onoFinci nam podvalili Svedjane
sve neki igraci sto im prezime zavrsava na –son ili –berg.
Slazem se sta je rekao @saim-adka. I cini mi se da nasim najvise fali glavapsihicki su slabi, u momentima kad je trebalo mirno privesti kraju, oni dva puta bezze gube loptu. Da je ostalo jos pola minute, bojim se da bi Finci izjednacili...
Pored Sabanovica, najbolji mi je bio Nikola Prce, grizo je u odbrani, u napadu standardno dobar (sut 7-6), a, vala, valja ga i vidjeti, onakvu momcinu![]()
Halid je legenda s onim svojim komentarimai onaj dogovor iz timeouta, da se odigra na Nikolu, na crti, je
Nisu podvalili svedjane ali dobro si primjetio prezimena.Znas i sam da se oni prezivaju npr....Raikonen,Nikänen,Ahonen....itd.
Finsku morsku obalu naseljavaju svedjani i ima ih u finskoj sest procenata od ukupnog broja stanovnika.Najbolji rukometni klubovi dolaze upravo sa tog podrucja i vode glavnu rijec u ligi,tako da oni sacinjavaju i reprezentaciju.Malo mjesto Karja gdje se odigrala utakmica je upravo na obali,a posjetioci su bili vecinom pripadnici svedske nacionalne manjine.Finski spiker je tokom prenosa u jednom trenutku napomenuo da stotinjak Bosanaca u dvorani pravi vecu buku i glasnije navija od domace publike koja je samo povremeno pljeskala.Finci ih nikad ne nazivaju svedima,oni ih zovu "finci koji govore svedski".Sve u svemu dobra utakmica i vazna pobjeda nase reprezentacije.
-
elSaik
-
Umjetnik a
ne mogu se ujediniti ni kad trebaelSaik wrote:Što su ti Bošnje... čak i na rukometnoj tekmi smo podijeljeni... BHF jednu pjesmu, BH Šejtani (čini mi se) drugu...Yebem ti našu logiku...
![]()
1'
Bosna i Hercegovina 1:0 Finska
- Bihac_4_ever
Ko je do sada najbolji strijelac mislim na tekmu sad ovu ???
-
lahor
vodimo 29:26 jos par minuta...itd wrote:koji je rezultat?elSaik wrote:Što su ti Bošnje... čak i na rukometnoj tekmi smo podijeljeni... BHF jednu pjesmu, BH Šejtani (čini mi se) drugu...Yebem ti našu logiku...
![]()
13'
Bosna i Hercegovina 6:4 Finska
Slaaaabooooooooo...
-
in33sa
Kako se zove ovaj debil od komentatora????
Koji iritantan lik, koji odvratan glas, koje nepoznavanje rukometa...
braaaavooo majstoreeeuuueee
ko da je defektan
zar BHT nema boljih komentatora.. ovaj lik prenosi sve "ostale sportove" a o njima zna koliko i o organskoj hemiji
ko da je defektan
zar BHT nema boljih komentatora.. ovaj lik prenosi sve "ostale sportove" a o njima zna koliko i o organskoj hemiji
-
elSaik
in33sa wrote:Kako se zove ovaj debil od komentatora????
ko da je defektan
Pazi sad ove...
-
in33sa
elSaik, nemoj da ti otpjevam himnu sarajevskog univerziteta
Nije lose bilo, ali u barazu mora biti puno bolje. Finci su lijeva ekipa, a ono sto strucnjak od komentatora kenja, ono "Finci ne zaostaju puno za Dancima, Norvezanima, Svedjanima", to je samo dokaz koliko se razumije u rukomet.
Cuj Finci ne zaostaju za Dancima
Nije lose bilo, ali u barazu mora biti puno bolje. Finci su lijeva ekipa, a ono sto strucnjak od komentatora kenja, ono "Finci ne zaostaju puno za Dancima, Norvezanima, Svedjanima", to je samo dokaz koliko se razumije u rukomet.
-
elSaik
I inače, svi naši komentatori vole da uveličavaju i da daju prevelik značaj malim timovima, reprezentacija. Kad se samo sjetim izjave kako je Moldavija je sasvim dobra, prosječna europska reprezentacija.in33sa wrote:elSaik, nemoj da ti otpjevam himnu sarajevskog univerziteta![]()
PS "Pazi sad ove" se odnosilo na žensku što je postavljala Demiroviću pitanja poslije tekme. Kreštav glas i još ona sva zbunjena. "Jeste li vi, niste, išli te po, na pobjedu, zadovoljni?"
-
elSaik
Mogu oni biti svjesni čega hoće, ali ovakav jedan protivnik se mora ispratiti sa dvocifrenom razlikom.BSn wrote:Izgleda da igraci, svjesno, ne daju sve od sebe, tj. igraju onoliko koliko im je dovoljno da pobjede ovakve rivale.![]()
Najvaznije je da su svjesni da sa takvom igrom nece moci proci baraz, to se, barem, moglo zakljuciti iz Prcine izjave.
I očigledno da nisu mnogo toga naučili u odnosu na prethodnu tekmu. Mnogo smo, opet, golova primili za brze napade, koje Finci odigraju odmah nakog našeg gola.